Připraveno v rámci projektu „Projektové financování vysokých škol“ podpořeného FRVŠ pod číslem 72/2011

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Činnost AKVŠ v roce 2012 Marta Machytková Bibliotheca academica 2012
Advertisements

Metodika Full Cost Metodika Full Cost byla vytvořena v rámci projektu Metodika Full Cost na Mendelově univerzitě v Brně, registrační č.
Praktické informace k programu Škola pro udržitelný život.
Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů
Psaní grantových žádostí
Grantová politika KC Praha. Jana Brežná, KC Praha Co je NNO (NGO): Nestátní nezisková organizace:  právní formou je občanské sdružení, obecně prospěšná.
CZ.1.07/2.3.00/ Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko-výzkumnou kariéru Operační program: Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Připraveno v rámci projektu „Projektové financování vysokých škol“ podpořeného FRVŠ pod číslem 72/2011
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Realizace rozvojových aktivit v obcích regionu České Švýcarsko 1. schůzka PS
Připraveno v rámci projektu „Projektové financování vysokých škol“ podpořeného FRVŠ pod číslem 72/2011
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
Žádost o grant Co je v žádosti napsáno, musíte se dodržet Žádost se porovnává s údaji v monitorovací zprávě Ze žádosti vychází kontrolní orgány Příručka.
Aktivita číslo 5 Návrh a zavedení systému centrální administrace a řízení projektů Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadě Plzeňského kraje.
Škola pro udržitelný život 2010 Plánovací procesy ve škole a vzdělávání Jiří Kulich, Michal Veselý.
Bakalářský seminář Úvod BP Závěr BP.
PŘÍPRAVA GRANTOVÉHO PROJEKTU prof. RNDr. Jiří Patočka, DrSc.
Výroční konference ROP Střední Morava Využití nového modelu administrace pro přípravu projektových záměrů z ROP Střední Morava OlomoucZlín
INTERNÍ GRANTOVÁ AGENTURA FLD
JPD 3 CZ / /0370 Posílení konkurenceschopnosti pražských podnikatelů v programech zahraniční rozvojové spolupráce Evropských společenství.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
CZ / /0037 Přímá komunikace mezi fakultami a průmyslem – Brána k výzkumu Žadatel: MEDICOMP s.r.o. Partneři: PřF UK Praha, MFF UK Praha,
Konference Evropa regionů – priorita ELS-ED
Realizace Vnitřních grantů Obecné informace k realizaci projektu/harmonogram Realizace začíná podáním návrhu na přiznání stipendia na GO, podávat.
Prezentace Centra MU pro klinicky orientovaný výzkum kvality života (CEQOL) Marek Blatný PSU AV ČR & PSU FF MU Tomáš Kepák KDO FN Brno & LF MU Brno, 21.
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
Grantové příležitosti pro Ph.D. studenty
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
Osnova kurzu – modulu A3 PŘÍPRAVA PROJEKTU
0350 – Podpora nových vzdělávacích metod v systému vzdělávání ČMKOS Žadatel: ČMKOS Partner: AIVD Mgr. Dušan Martinek
Příprava projektu Komunitární program PROGRESS. Výzva 0&langId=enhttp://ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=63.
Gender Budgeting in practice Komunitární program VP Ústí nad Labem
C8 – hodnocení kvality výsledků VaV Osnova kurzu C8 – hodnocení kvality výsledků VaV Jana Hančlová Ekonomická fakulta VŠB-Technická univerzita Ostrava.
doc. Ing. Cyril Klimeš, CSc. prof. Ing. Radim Farana, CSc.
Strategie příprav obcí, mikroregionů a dalších subjektů na zpracování projektů Mgr. Michal Jarolímek Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
Konference projektu UNIV 2 KRAJE ve Zlínském kraji PhDr. Helena Marinková, Ph.D.
Tato prezentace je spolufinancována z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky Grantové příležitosti pro Ph.D. studenty Ing. Šárka.
Univerzita Karlova v Praze Možnosti FREEMOVERS 17. března 2015 MgA. Stanislav Urbánek.
Struktura bakalářské práce
Jak psát grantovou žádost Vědecká komunikace - PSY475 Mgr. Michaela Širůčková.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
Hodnocení výsledků ukončených programů VaVaI Ing. Blanka Černá, CSc., Národní agentura pro zemědělský výzkum Ing. Jan Budský Oddělení výzkumu Odbor výzkumu,
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Projekty SIPVZ 2005 Rozbor kritických momentů v přípravě projektů SIPVZ.
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ Silvie Doubravská AIA AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA.
VES 2015: základní informace, změny oproti IGA VEŘEJNÁ SOUTĚŽ VE VÝZKUMU, VÝVOJI A INOVACÍCH.
Setkání s doktorandy Setkání s doktorandy
ČESKO - AMERICKÁ SPOLUPRÁCE V RÁMCI MEZIVLÁDNÍ DOHODY O VTS MEZI ČR A USA.
ICT – TEORIE A PRAXE – ŠKOLY A FIRMY Miloš Maryška, Katedra informačních technologií, VŠE Praha
Psaní grantových žádostí Vědecká komunikace.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Přerov Podmínky pro dopracování projektu (problémy, rizika)
Operační program Výzkum a vývoj pro inovace. Veřejná podpora - příjemce Hlavní činností je VaV, výuka, TT Zisk je zpětně reinvestován do hl.činnosti Oddělení.
Příprava žádosti Společný technický sekretariát Drážďany.
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
Seminář pro žadatele – výzva IGA 2014 Komise IGA PEF ČZU v Praze.
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR PLÁNOVANÉ POUŽITÍ FINANČNÍHO NÁSTROJE.
Zpracování žádosti na podporu sociálního podnikání do OPZ - příklad dobré praxe Vznik sociálního podniku Hustířanka služby s.r.o. Hradec Králové, 7.
Seminář k podávání projektů pro rok 2017
PROGRAM ROZVOJE OBCE TUPESY NA OBDOBÍ 2017–2024 Úvodní informace
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Kontroly na místě a nesrovnalosti projektů realizovaných v OP LZZ
Vědeckovýzkumný informační systém
Jak podat v InSIS přihlášku do interní grantové soutěže
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
Možnosti financování studentských projektů Grantovou agenturou Univerzity Karlovy Mgr. Alena Tůmová, Ph.D.
Možnosti financování studentských projektů Grantovou agenturou Univerzity Karlovy Mgr. Alena Tůmová, Ph.D.
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Transkript prezentace:

Připraveno v rámci projektu „Projektové financování vysokých škol“ podpořeného FRVŠ pod číslem 72/ (oddíl 9) Projektová žádost

Program semináře Doporučený postup přípravy žádosti Základní principy sestavování žádosti Poznámky k obvyklým bodům žádosti Cvičná žádost o grant Otázky na úvod Jaké žádosti o grant jste již podávali a kam? Kam byste chtěli žádost v nejbližší době podat? Projektová žádost2

Doporučený postup přípravy žádosti Ujasněte si svůj záměr –Co chci dělat? –Co k tomu potřebuji? –S budu spolupracovat? –Kolik času budu potřebovat? –Jaká jsou možná rizika? Prostudujte přehled finančních zdrojů Vyhledejte vhodný zdroj Spolupracujte s grantovým referátem UK FF Služba zasílání přehledů grantových zdrojů em Projektová žádost3

Poraďte se se školitelem a kolegy Záměr nejdříve konzultujte se školitelem nebo s dalšími pracovníky ústavu / katedry Poraďte se zkušenými kolegy Nebojte se získat zpětnou vazbu z různých stran! Ujasněte si, zda je nutné a vhodné podávat žádost o samostatný projekt nebo je možné zapojit se do již běžících vědeckých projektů Projektová žádost4

Přečtěte si informace poskytovatele Prohlédněte si projekty podpořené v minulých letech na webových stránkách poskytovatele –Jaké typy projektů jsou obvykle podporovány –Jaká jsou úspěšná témata –Jaké typy institucí a týmů jsou obvykle podporovány Udělejte si obrázek, na co přibližně má smysl žádat finanční prostředky a v jaké výši –Jaká je obvyklá výše projektové podpory (minimum, maximum…) Informujte se na grantovém referátu nebo u zkušených kolegů o tom, zda poskytovatel nechystá změnu zásad pro udělování podpory Projektová žádost5

Zúčastněte se informačního setkání Hromadná informační setkání –Pořádané poskytovatelem –Pořádané externími firmami (TC AV ČR, ICN apod.) –Pořádané grantovým referátem FF UK Individuální konzultace –Poskytovatele –Externí firmy –Grantový referát FF UK Výhoda účasti na informačním setkání – oproti individuálním konzultacím má tu výhodu, že kolegové určitě položí dotaz, který vás nenapadl a přitom je důležitý Porada s úspěšnými žadateli, hodnotiteli… Projektová žádost6

O podávaném projektu včas informujte FF Projekt podávaný za fakultu musí bezpodmínečně schválit vedení fakulty – nestačí souhlas školitele, vedoucího ústavu nebo katedry Souhlas grantového referátu –Vedoucí základní součástí –Grantový referát – celková kontrola + koordinace kontroly v rámci děkanátu –Ekonomické oddělení – rozpočet (mimo osobních nákladů) –Osobní oddělení – osobní náklady –Tajemník fakulty – investice, předfinancování, kofinancování… Souhlas vedení fakulty Souhlas rektorátu UK Souhlas poskytovatelů zdrojů použitých na kofinancování Projektová žádost7

Finální přípravu a podání žádostí vždy konzultujte s grantovým referátem FF Ozvěte se s dostatečným předstihem Přečtěte si instrukce grantového referátu FF UK – ušetří vám to nemilá překvapení způsobená opomenutím náležitostí nebo neznalostí konkrétních ekonomických pravidel při sestavování rozpočtu S čím vám grantový referát může pomoci –Kontrola splnění podmínek poskytovatele –Pomoc s koncipováním žádosti –Všestranné připomínkování konceptu žádosti –Rada ohledně parametrů projektové žádosti –Zkušenosti a pomoc a administrativním nastavením Projektová žádost8

Přístupy ke grantům Projektová žádost9 ŽÁDOST –+ ZÁMĚRZÁMĚR + smolař ideál –  vychytrálek

Název projektu 1.Zpracování a výzkum pozůstalosti Josefa Záruby - Pfeffermanna 2.Κοινη 3.Postavení politických vězňů na Barmě 4.Entscheidungsproblem v rámci Gödelova The Incompletness Theorem + překl. teorému z franc. 5.Descartův spis „Vášně duše“: překlad, komentář a úvodní studie 6.Vyřešení nedostatků v evidenci středověkých rukopisů ze sbírky posledního syna hraběnky Gertrudy von Tschilschke, které byly ztraceny při nostrifikaci majetku zahraničních občanů po první světové válce na základě nostrifikačních aktů mladé Československé republiky, cestou vyhledání rukopisů v zahraničních knihovnách Projektová žádost10

Název projektu Srozumitelný Výstižný Přiměřeně dlouhý Bez zkratek Bez symbolů Bez cizích fontů Pokud možno v češtině Projektová žádost11

Anotace / Abstrakt Anotace je zkrácený obsah návrhu projektu s odstavci: 1.vymezení problému 2.cíl práce 3.metoda řešení Grantová přihláška je výlučným komunikačním kanálem mezi žadatelem a hodnotitelem – důležitá formální úroveň zpracování. Cílem projektu „Vliv formy zpracování grantové přihlášky na přidělení prostředků“ je formulovat zásady zpracování přihlášek, aby byla zvýšena úspěšnost u grantových agentur. Do výzkumu budou zařazeny všechny grantové přihlášky podané UK FF v období 1995 – Přihlášky budou okomentovány deseti hodnotiteli významných grantových agentur. Data od hodnotitelů budou statisticky zpracována a interpretována. Výstupem projektu bude manuál pro žadatele, v němž budou shrnuty zásady pro vypracování žádosti. Projektová žádost12

Cíl projektu Čeho dosáhnete? Oč bude obohacena věda? Základní výzkum –Vyřešení konkrétního vědeckého problému –Prohloubení již studovaného tématu –Pochopení nových souvislostí –Potvrzení nové teorie… Aplikovaný výzkum –Patent –Poloprovoz –Metodika –Výstava… Projektová žádost13

Kontrolovatelné výstupy Co budete mít na konci projektu „v ruce“? Výstupy vs. výsledky Výstupy –Dokumentace z terénního výzkumu –Vystoupení na konferenci –X hodin výuky –Kniha –Článek –Webová aplikace –Nakoupené knihy a technika… Uplatnitelné výsledky Obvyklé zpoždění s publikací výstupů Projektová žádost14

Projektová žádost15 Harmonogram realizace projektu

Informace o řešiteli a spolupracovnících Přehled dosavadní vědecké, pedagogické a studijní práce Profesní životopis Bibliografie Přehled dalších projektů nebo výzkumných záměrů, na kterých řešitel participuje s uvedením konkrétního zpracovávaného tématu Zásady psaní CV –Náležitosti požadované poskytovatelem –Strukturovaný –Aktuální –Informace za posledních pět / deset let Doložení kvalifikace Informace o instituci (výroční zpráva…) Projektová žádost16

Rozpočet Komentář k rozpočtu Realistický Zdůvodněný V souladu se zadávacími podmínkami Realizovatelný – musí respektovat účetní pravidla Přehledný a v požadovaném členění Možné rozpory mezi podmínkami poskytovatele a pravidly FF UK Nesvazovat si dopředu příliš ruce Plánovat přiměřeně možnostem činit následně změny Přiložit nabídky, pokud třeba Výběrová řízení v rámci projektu Projektová žádost17

Modelový projekt Název projektu Řešitel + spolupracovníci Anotace projektu Stručný popis projektu + zdůvodnění Cíle projektu Kontrolovatelné výstupy projektu Postup řešení projektu Rozpočet + zdůvodnění Projektová žádost18

STAVEBNÍ VÝVOJ STŘEDOÍRÁNSKÉHO MĚSTA YAZD Historie Yazdu sahá do 3. st. n. l. Stavělo se pouze z nepálených cihel. Město nebylo nikdy zničeno, proto se dochovalo jádro starého města. Yazd proslul věžemi. Kromě minaretů se zde tyčí stovky badgirů (větrných věží) – čtyřhranných či šestihranných, shora krytých komíny, které dokáží zachytit slabý vítr a svést ho dolů do domu, který tak ochlazuje. V Yazdu přežívá největší komunita Íránců, kteří vyznávají zoroastriánství. Symbolem dobra a světla je oheň, který se úzkostlivě udržuje v chrámech, aby neuhasnul. Ve zdejším chrámu Ateshkadeh hoří nepřetržitě prý od roku 470. Zoroastriánství se snaží zabránit znečištění hlavních živlů: ohně, země a vody. Proto mrtvé nepohřbívají do země ani nespalují, ale vystavují na tzv. věžích ticha mrchožroutům, kteří je "očistí". Holé kosti je pak možné pohřbít. Dvě věže ticha se nacházejí na předměstí. Od 60. let se už nepoužívají. Projektová žádost19

Shrnutí zásad Ujasněte si záměr Přečtěte si zadávací podmínky Dodržujte formulář Komunikujte s “Janičkou z grantovýho“ Dělejte věci včas Raďte se Nechte si poradit Projektová žádost20

Projektová žádost21 Děkuji za pozornost !