Práce s dokumentemMgr. Karel Fischer1 Práce s dokumentem Založení dokumentu Při otevření Wordu se automaticky založí nový dokument. Pokud si chci založit.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Číslování stran až od určité strany a určitého čísla - krok po kroku
Advertisements

Olomouc, únor 2012.
Prezentační manažer Kapitola 13.0 (Sestavení z externích zdrojů)
Práce s okny.
Klávesové zkratky pro práci s okny
PROSTŘEDÍ POČÍTAČE. ikony aplikací (programů) složka soubor pracovní plocha hlavní panel nabídka STARTspuštěné aplikace oznamovací oblast.
VY_32_INOVACE_F3-18 OBRÁZEK VE WORDU AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš VYTVOŘENO: ŘÍJEN 2011 STRUČNÁ ANOTACE: PRÁCE S OBRÁZKEM V PROGRAMU MICROSOFT WORD Časová.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky.
Obsah: Vytvoření nového souboru Seznámení se šablonou,výběr prázdného dokumentu Vložení krátkého textu, obrázku Uložení souboru Uzavření souboru Kontrola.
Úvod do tabulkových procesorů
IT začátečníci - Word Modul 3.
WINDOWS II Jak co otevřít v daném programu
Veronika Lexová. - Obrázek slouží k pestřejšímu vzhledu dokumentu. Dále aby zobrazoval nějaký děj nějaké věci (např: na internetových stránkách fotky.
Základní pojmy v informatice –II.
Elektronické formuláře v programu MS Word
Průzkumník Program pro práci se soubory. Otevření Buď přímo na ploše, nebo otevřít libovolnou složku (např. dokumenty) a kliknout na záložku „složky“.
VY_32_INOVACE_53_MS_Word_ II. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Návod na složení jména z písmenkových log
Hromadná korespondence
TEXTOVÝ EDITOR.
Mgr. Karel FischerSchránka1 Schránka Schránka je část paměti windows, do které si můžeme nějaké soubory ( data) vložit a poté si je můžeme ze schránky.
Formátování textuMgr. Karel Fischer1 Formátování textu Změny písma Typ písma je sada znaků abecedy specifická svým tvarem. Elektronickou formou typu písma.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Operační systém MS Windows Základní operace.
Základy práce s počítačem Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
Práce se šablonami v MS Word 2007
Šablony (vlastní) v programu MS Word Mgr. Ludmila Faltýnková EU OPVK ICT2-4/Inf07 Základní škola Olomouc, Heyrovského 33 Určeno pouze pro výuku Žádná část.
Excel– Zásady Ing. Bohumil Bareš.
Úprava šířky sloupce Šířku sloupce lze upravit několika způsoby: Pomocí menu Postavím se do sloupce Formát / sloupec / šířka / napíši velikost Pomocí kontextového.
Malování – popis programu
Metody geoinženýrství Ing. Miloš Cibulka, Ph.D. Brno, 2015 Cvičení č. 3 Vytvořeno s podporou projektu Průřezová inovace studijních programů Lesnické a.
Textový editor MICROSOFT WORD.
Přepínání klávesnice Umístění jednotlivých znaků se na klávesnici může měnit v závislosti na tom, jakou klávesnici používáme.U nás se samozřejmě nejčastěji.
Práce s textem (Word 2010)-kopírování
Malování Microsoft Word Tento počítač (Počítač)
Střední škola živnostenská Sokolov, příspěvková organizace
MS Word Hromadná korespondence v MS Word 2007.
Identifikátor materiálu: EU
Tabulkové procesory (MS Excel) Ing. Jan Roubíček.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT36.14 Téma: PowerPoint Číslo.
Word – základní práce s wordem.
Internet Explorer. Některé důležité operace Uložit aktuální stránku Uložit aktuální stránku Uložit obrázek ze stránky Uložit obrázek ze stránky Otevřít.
Návrh interiéru Pokoj, ve kterém by mi bylo dobře... ZADÁNÍ ÚKOLU.
Mgr. Karel FischerTabulky1 Tabulka je část dokumentu, kde text je vkládán do políček. Políčka tvoří sloupce a řádky. Tabulku můžeme vložit dvěma způsoby:
Textový procesor (MS Word) Ing. Jan Roubíček. Práce s dokumenty VY_32_INOVACE_10_2_02_AP.
HYPERTEXTOVÉ ODKAZY V PowerPointu 2010.
Použití dotazu jako zdroj dat pro pohled Vypracovala: Procházková Petra.
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/7.
Mgr. Karel FischerOkno1Okno Vše ve Windows se spouští do oken. Každé okno se skládá z jednotlivých prvků : Titulkový pruh – slouží k optickému rozlišení.
PREZENTACE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je MGR. MILOŠ NYGRÝN.
VKLÁDÁNÍ OBRÁZKŮ, KLIPARTŮ, OBRAZCŮ
Hypertextový odkaz Program nabízí možnost jako všechny aplikace OFFICE svázat libovolný text s jinými soubory či snímky. 1)Označíme libovolný text 2) a)
Tlačítko START Pro žáky šestého ročníku předmětu Informatika.
WORD Vkládání obrázků. Pokud potřebujete doplnit své dokumenty o obrázky, není to pro Word žádný problém. Tyto obrázky můžete libovolně vkládat do dokumentu.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Ovládání aplikací (9). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně postižené,
Hromadná korespondence 2 Word Předmět: Informační a komunikační technologie Autor: Milan Franek.
Přepínání mezi programy
Zástupce Zástupce souboru (anglicky file shortcut) je v informatice typ souboru používaný v systému Microsoft Windows. Umožňuje odkazovat na data, která.
WORDPAD Textový dokument.
Číslování stran až od určité strany a určitého čísla - krok po kroku
VY_32_INOVACE_19_7_MS Excel-práce se souborem
Hromadná korespondence 2 OpenOffice
MS WORD 2010 – úvod do programu
Informatika 9. ročník (volitelný předmět)
Myš Pravé tlačítko Levé tlačítko
Textový editor – Microsoft WORD 2007
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
PRÁCE SE SLOŽKOU VY_32_INOVACE_09
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Postup vložení tohoto snímku do prezentace
Transkript prezentace:

Práce s dokumentemMgr. Karel Fischer1 Práce s dokumentem Založení dokumentu Při otevření Wordu se automaticky založí nový dokument. Pokud si chci založit dokument další, mohu použít 3 způsoby : a) Pomocí menu - soubor/nový b) Pomocí panelu nástrojů c) Pomocí klávesnice – CTRL + N

Práce s dokumentemMgr. Karel Fischer2 Práce s dokumentem Zavření dokumentu. Pokud si chci zavřít dokument, mohu použít 3 způsoby : a) Pomocí menu - soubor/zavřít b) 1xL na křížek malý c) Pomocí klávesnice – CTRL + F4

Práce s dokumentemMgr. Karel Fischer3 Uložení dokumentu Uložení dokumentu nového dokumentu Po vytvoření dokument se rozhodnu, zda mám dokument uložit nebo ho stačí jen vytisknout.Pokud ho chci uložit, postupuji : 1) Soubor Uložit jako 2) Objeví se dialogové okno dialogové oknodialogové okno 3) V položce Uložit do, nastavím místo, kam chci dokument uložit 4) Napíši název dokumentu 5) 1xL na Uložit

Práce s dokumentemMgr. Karel Fischer4

Práce s dokumentemMgr. Karel Fischer5 Uložení změn do již uloženého dokumentu Pokud mám již dokument uložen a provedl jsem v něm změny, které chci uložit, postupuji těmito způsoby. a) Pomocí menu Soubor/Uložit b) Pomocí panelu nástrojů 1xL na disketu c) Pomocí klávesnice CTRL + S Otevření uloženého dokumentu Dokument je uložen v počítači a chci si ho otevřít. Postupuji těmito způsoby :

Práce s dokumentemMgr. Karel Fischer6 a) Pomocí menu Soubor/ Otevřít b) Pomocí panelu nástrojů 1xL na složku c) Pomocí klávesnice CTRL + O 1) Použiji jeden ze způsobů 2) Objeví se dialogové okno dialogové oknodialogové okno 3) V poli Kde hledat najdu dokument, kde ho mám uložen 4) Označím dokument 5) 1xL na Otevřít

Práce s dokumentemMgr. Karel Fischer7