OLOMOUC Jiří Antonín H E I N Z leden 2 0 1 2 Foto : tondakov.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Po stopách svaté Zdislavy z Lemberka
Advertisements

Město jako místo pro člověka projekt mezinárodního kulturního dialogu
III/2 XV A
BOHUMIL MATĚJÍČEK Osobnosti Chyšecka.
M Ě S T O J A K O M Í S T O P R O Č L O V Ě K A TRIALOG – brněnský institut rozvoje občanské společnosti Unie výtvarných umělců Olomoucka Kulturní sdružení.
Letecký pohled na část města ZAJÍMAVÉ OBJEKTY a PAMÁTKY ve Velké Bíteši Snímky Vladimír Hudec Srpen 2011 Grafická úprava Antonín Jirušek.
BAROKO V ČECHÁCH.
Baroko.
Císař Rudolf II. Habsburský
KOSTELY A KAPLE V MĚSTSKÝCH ČÁSTECH BRNA Foto grafie pořízeny v roce 2012 První část-střed města.
HRAVĚ ŽIJ ZDRAVĚ Metodika kurzů snižování nadváhy adolescenty
ZAJÍMAVÉ OBJEKTY a PAMÁTKY ve Velké Bíteši Srpen 2011.
Salesiáni spolupracovníci ASC
NOVÁ FIGURACE SOUČASNÉHO UMĚNÍ
SVITAVY.
Přechod od renesance k baroku
Baroko v Čechách Malířství 2. část
Události narození Ježíše Krista Více očima Vyškov
Vizovice Eliška Kratinová.
Kultura.
Služebníci modlitby Centrum pro katechezi Olomouc, 2014.
JOHANN SEBASTIAN BACH.
Chráněná území v Olomouci a okolí
HUDBA ČESKÉHO BAROKA.
Památky UNESCO v České republice
Památky UNESCO v ČR Jiří Novák
VY_32_INOVACE_3D.7.13 Autor: Kateřina Vyčichlová Projekt Škola do života CZ.1.07/1.4.00/ Dějepis, 7. třída ZŠ Základní škola Kutná Hora, Kremnická.
ŠPANĚLSKÝ BAROKNÍ MALÍŘ Bartolomé Estéban Murillo.
Johann Sebastian Bach Základní škola Choltice, okres Pardubice – „Učíme se pro život“ Šablona: č. III/2 Inovace a zkvalitnění výuky pomocí ICT Pořadové.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49
Číslo: Digitální učební materiál vznikl v rámci projektu "Inovace + DVPP", EU peníze do škol, CZ.1.07/1.4.00/ Název: Přínos české kultury 1. část.
Poutníci v Mladé Boleslavi –
Projekt CZ.1.07/1.1.08/ Rozvoj klíčových kompetencí v odborném vzdělávání na SOŠ Luhačovice Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním.
Jméno autora: Mgr. Věra Kocmanová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_12_INOVACE_13_CJL_NP2 Ročník: I. Český jazyk a literatura Vzdělávací oblast:
VY_III/2_INOVACE_93_Helena Zmatlíková
Způsoby modlitby II Vyrobilo centrum pro katechezi v Olomouci, 2013.
Rožmitál pod Třemšínem OSOBNOSTI
PAMÁTKY UNESCO Martin VRZALA.
William Shakespeare.
Název: Stavební slohy - procvičování Autor: Mgr. Jiřina Kadlecová
U3V – kurz Vyšehrad v proměnách staletí (Gabriela Cundrová)
Muzeum Šumavy.
Naše baroko Architektura a malba. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro.
České baroko Název sady materiálů: Dějepis pro 8. ročník Název materiálu: VY_32_INOVACE_D_8_3612_České_baroko Autor: Mgr. Kočíř Petr Základní škola UNESCO.
Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast Sociální vztahy a dovednosti Předmět Zdravotnická.
PAMÁTKY UHERSKÉHO BRODU Hana Mandincová.  Město Uherský brod je jedno z nejstarších sídel jihovýchodní Moravy.  Jeho bohatá historie utvářela ráz města.
PLZEŇSKÉ VILY MĚSTSKÁ PMÁTKOVÁ ZÓNA PLZEŇ - LOCHOTÍN PUTOVÁNÍ PO PLZNI- AKADEMIE TŘETÍHO VĚKU TOTEM RDC PLZEŇ.
Barokní kultura Název sady materiálů: Dějepis pro 8. ročník Název materiálu: VY_32_INOVACE_D_8_3611_Barokní_kultura Autor: Mgr. Kočíř Petr Základní škola.
Šablona III/2 BAROKO V ČESKÝCH ZEMÍCH Mgr. Lucie Opltová VY_32_INOVACE_288_BAROKO V ČESKÝCH ZEMÍCH.
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_01_Památky.
Uherský Brod. Informace Okres: Uherské Hradiště Kraj: Zlínský PSČ: Starosta: Patrik Kunčar Části města: Havřice Újezdec Těšov Maršov.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Uherský Ostroh, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Ludmila Kašpárková NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_VLA+PŘÍ_19.
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Lenka Kudrnová Název: VY_32_INOVACE_05_B _02 Osobnosti českého baroka Téma: Dějepis 8. ročník.
Baroko Galerie plastik M. B. Brauna. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola.
AUTOR: Eva Strnadová NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_05_08_TRÁVICÍ SOUSTAVA
Putování po českých krajích.
Z Horažďovic do Horažďovic
Název školy ZŠ J. E. Purkyně Libochovice a ZUŠ Autor Bc. Jiří Grüner
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hostouň, okres Domažlice,
ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Název školy: ZŠ Průhonice
Název školy: Základní škola Chomutov, Písečná 5144
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Jiří.
OLOMOUC – SLOUP SE SOUSOŠÍM NEJSVĚTĚJŠÍ TROJICE
Blíže se seznámí s hudebním skladatelem Antonínem Dvořákem.
ELIŠKA PŘEMYSLOVNA.
Karel IV. OTEC VLASTI
Sada : Člověk a jeho společnost VY_32_INOVACE_ 05 Dějepis _8.ročník_01
VÁNOCE v BRNĚ 2017.
Transkript prezentace:

OLOMOUC Jiří Antonín H E I N Z leden Foto : tondakov

Arcidiecésní muzeum OLOMOUC

Sochař J.A.Heinz ( ) patří k nejvýraznějším osob- nostem umění baroka na Moravě.Svými životními osu- dy a působením je spjat s Uničovem, Olomoucí a Znoj- mem,kde ke konci života vstoupil do dominikánského Kláštera. Narodil se ve Svitavách,zákla- dy řemesla získal v dílně olomouckého sochaře Jana Sturmera, během tovaryšského putování se s tvorbou volných plastik seznámil v Dolních Rakousích u italského štukatéra Diega Carloneho a po svém návra- tu prošel i dílnou M.B.Brauna.

Jeho současná monografická výstava je uspořádaná z výběru především jeho řezbářských prací a umožňuje detailní pohledy na díla,která jinak můžeme prohlížet jen s velkým od- stupem v kostelích a klášterech.

Mariánský sloup (dokončen v r.1743) Je považován za druhý nejkrásnější na Moravě – po sloupu sv.Trojice v Olomouci Foto - internet

Autor byl lidsky velmi problema- tickou osobností, pro své výbušné jednání byl dokonce nějakou dobu umístěn v šatlavě v Uničově. Jeho psychiku jistě poznamenal krutý rodinný život, zemřely všechny tři jeho manželky a z naro- zených dětí se žádné nedožilo dospělého věku.

Zřejmě nejvýznamnější z vystavených prací – Ukřižovaný Kristus z roku 1733