CATERING
1. Výběr cateringové agentury v současné době v ČR několik desítek až stovek subjektů Prezentujících se jako cateringové firmy 2. Úskalí podnikání živnostenské oprávnění příprava pokrmů ve zvláštním odděleném provozu, zařízeném a uzpůsobeném na výrobu jídel určených k balení a rozvozu odvozu na vzdálenější místo vyžaduje zvláštní hygienické a technologické postupy - teplota, balení, zmrazení a regenerace k ujištění o kvalitě a dodržení technologického postupu, může posloužit ochutnávka reklamu tvoří refenence a každá perfektně zvládnutá akce
3. Catering manažer: = osoba najatá objednavatelem k bezproblémovému zajištění akce. = nezávislý prostředník mezi zadavatelem a dodavatelem podle rozsahu zadání připravuje návrh občerstvení ke konkrétnímu programu zadává u dodavatelů poptávky na zajištění občerstvení
konzultuje se zadavatelem nabídky jednotlivých dodavatelů. je zadavateli přímo odpovědný za průběh cateringu, po stránce kvality dodaného jídla a nápojů i po stránce kvality personálního zajištění je osobně přítomen dohlíží na průběh přípravy koordinuje požadavky zadavatele v souvislosti s cateringem po ukončení akce připravuje hodnocení provedené služby s případnými připomínkami a nedostatky pro závěrečné vyúčtování zadavatele dodavatelem zpráva je součástí evaluace akce kontrolujeme předem, průběžné i následně.
CATERINGOVÉ AKCE jsou akce konané mimo provozovnu rozšiřují nabídku služeb restaurací, hotelů může se jednat o samostatné cateringové společnosti ty se zaměřují jen na catering jídlo i způsob pohoštění musí odpovídat podmínkám prostoru, typu akce, cílové skupině, dokonce musí ladit i jednotlivé chody a potraviny MOHOU BÝT POŘÁDÁNY: v místě bydliště objednavatele na lodích, jako zahradní slavnost, v přírodě při konání kulturních a společenských akcí počítáme s časovou rezervou 6. SESTAVENÍ OBJEDNÁVKY: stejná pravidla jako při rautech 7. ZAJIŠTĚNÍ DOPRAVY: vlastními vozidly hostitele vlastními vozidly provozovny (zahrnuto do ceny akce) jiným soukromým dopravcem (navýší cenu celé akce)
8. ORGANIZACE PRÁCE úspěch je závislý na dokonalé přípravě zahrnuje: přípravu inventáře: vypracuje se seznam všeho potřebného pomůcky: si zajišťuje každý pracovník sám personál: vybírá a pověřuje vedoucí akce počet se řídí počtem hostů má stejná pravidla jako při banketech nebo rautech zajištění dopravy: při větších akcích je vypracován časový harmonogram odvozu inventáře a odjezdu zaměstnanců