SOUČASNÁ SITUACE Relativní spokojenost se svozovými společnostmi Výhrady k nákladům PERGO Rekreanti (obecnější problém) DOTAZNÍKY.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kolik opravdu stojí veřejná správa?
Advertisements

Nový koncept odpadového hospodářství moderních producentů odpadu (logistických areálů, průmyslových firem, obchodních center, apod.)
Společný regionální operační program Priorita 1 Regionální podpora podnikání Opatření 1.1 Podpora podnikání ve vybraných regionech Priorita 2 Regionální.
Operační program Infrastruktura – část životní prostředí Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor životního prostředí.
Zákon o sociálních službách zákon o sociálním bydlení??? databáze MPSV a MV… metodická nejednotnost plán na úrovni kraje (obecné), v ORP pouze komunitní.
1 AOV „Nástroje a distribuční cesty v současné ekonomické a obchodní situaci mezi výrobcem a spotřebitelem v aplikaci společností Sanitec“ Ing.Michal.
Dominance veřejných vzd. inst. 23 mateřských škol, 16 základních, 3 speciální (praktické), 3 umělecké 5 ZŠ neúplných nedostatek jeslí nárůst počtu dětí.
Tvorba mezinárodních podnikových sítí a strategických aliancí
Vodohospodářská zařízení Šumperk, a.s.
CESTA ODPADŮ Start: město Horšovský Týn.
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Jeseník – jednička ve třídění odpadů a úspory energie
SCLLD MAS Pobeskydí ve verzi návrhu Ostrava,
. PODPORA MEZIOBECNÍ SPOLUPRÁCE PROJEKT SVAZU MĚST A OBCÍ ZBRASLAVICE 4. PROSINCE 2014.
Sběr bioodpadu na území města Chomutova Technické služby města Chomutova, příspěvková organizace ING. TOMÁŠ REISIG.
Vladimíra Henelová ENVIROS, s.r.o. Podrobnosti zpracování ÚEK dle zákona č. 406/2000 Sb., v platném znění, a Nařízení vlády č. 195/2001 Sb.
P3 - Marketingový plán „Jsou tři typy firem: ty, které předvídají, ty které reagují na podněty, a ty, které se diví tomu, co se stalo.“ Které jsou nejúspěšnější?
Chomutov, RNDr. Josef POSTRÁNECKÝ URBÁNNÍ DIMENZE VÝHLED V OBDOBÍ 2014+
Proč se zabývat odpady?. Obec § Legislativa EU, stát Hygienické odstranění odpadu Spokojenost občana (voliče) Proč Za co Výběr poplatky od občanů Snižovat.
Informace z konference IIR eGovernment – Zpracoval(a): Jana Třísková, Alois Slovák Datum:
JANOVICE – problematika ovzduší Pro:Zastupitelstvo / Radu obce Zpracoval : Ing. Josef Port Dne: Přílohy:fotografie Janovice, prosinec 2012.
SEMINÁŘ Možnosti podpory podnikatelského sektoru a jeho dalšího rozvoje v Libereckém kraji Příprava projektu vědecko technického parku v Liberci Mgr. Tomáš.
Připravované grantové programy Fondu Vysočiny pro rok 2008 Garant odbor životního prostředí Krajský úřad kraje Vysočina Jihlava
Využití infrastruktury školské sítě pro internetizaci obcí Daniel Dočekal.
Malý hospodářský dvůr Horšov Autor: Ing. Petr Libra
Název projektu Změna vytápění Mateřské školky a Domu s pečovatelskou službou na vytápění biomasou Tomáš HojdaMartin Paťha Luboš RypáčekMartin Müller.
IREAS, Institut pro strukturální politiku, o.p.s.
HYPOTÉZY. V obci je dostatek kontejnerů na tříděný odpad.
Důvody vstupu na zahraniční trhy
Financování ochrany životního prostředí Jana Soukopová.
Pokles příjmů obecních rozpočtů a způsoby řešení jeho dopadů Ministerstvo financí ČR Praha listopad 2009 Jan Zikl.
Zákon o koncesních smlouvách a koncesním řízení ( koncesní zákon) – č. 139/2006 Sb. ze 14. března 2006, nabyl účinnosti 1. července 2006 Příprava zákona.
Sportovní klub Case study EKOS P10. Typologie sportovních klubů Dle velikosti (počtu členů) –Univerzální organizace (Sokol, Orel,..) –Velké – nad 300.
Liberec Ing. Ida Svobodová Aktivity projektu Intenzifikace tříděného sběru v Libereckém kraji pro rok 2008.
Odpadového hospodářství na území ORP Pacov Ivana Eva Razimová.
Finanční výkazy obchodních společností
Rozpočetnictví a kalkulace
Regionalistika 2 Základní nástroje a možnosti rozvoje území.
Základy firemních financí (teze seminářů - platí pro seminární skupiny 1,4,10,11) Ing. František Řezáč, Ph.D. Katedra financí ESF MU.
Sdružení podnikatelů v teplárenství Odpady 2015 a jak dál? Význam energetického využívání odpadů pro teplárenství Ing. Martin Hájek, Ph.D.
Energetické využívání v ČR, pozice MŽP a jak vlastně dál?? Jaromír Manhart Odbor odpadů Ministerstvo životního prostředí STEO seminář: Odpady 2015 a jak.
Opětovné použití IT techniky jako šance pro naši planetu Ing. Pavel Kruba.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
INFRASTRUKTURA PRO ODDĚLENÝ SBĚR VYUŽITELNÝCH A NEBEZPEČNÝCH SLOŽEK KOMUNÁLNÍHO ODPADU V ÚSTECKÉM KRAJI „DOPNĚNÍ SÍTĚ SBĚRNÝCH DVORŮ V ÚSTECKÉM KRAJI“
„MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B
II. kolo kulatých stolů – SMS ČR MAS Hustopečsko – MěÚ Hustopeče 26. srpna 2015.
HANTÁLY a.s. řeší otázku třídění a likvidace biologicky rozložitelného komunálního odpadu ( BRKO) již od roku Společně s Dobrovolným svazkem obcí.
Šetrné úřadování na MěÚ v Benešově projekt „Zelený úřad“
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Otevřená diskuse pro občany obcí Ctiněves, Černouček, Horní Beřkovice, Jeviněves a Ledčice.
Návrh modelu Nové tarifní struktury v elektroenergetice pro veřejný konzultační proces Energetický regulační úřad 4. února 2016 Hospodářský výbor – Poslanecká.
Možnosti třídění odpadů v obci a motivování občanů ke třídění.
DSO Tolštejn – Odpadové hospodářství Ing. Jan Slavík, Ph.D.
Dotační programy v období DRAHOSLAV CHUDOBA, DABONA s.r.o. 1.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Otevřená diskuse pro občany obcí Černěves, Dobříň, Dušníky, Krabčice, Kyškovice, Libkovice.
HANTÁLY a.s. řeší otázku třídění a likvidace biologicky rozložitelného komunálního odpadu ( BRKO) již od roku Společně s Dobrovolným svazkem obcí.
Novosedlice – návrh pilotního plánu změny hospodaření s odpadem Lokalita – ulice Bystřická a Sokolská Termín realizace: duben 2016 – prosinec 2016.
FINANČNÍ GRAMOTNOST DANĚ ZŠ HejniceZ. Hyxa. DANĚ Daně a veřejné rozpočty daně jsou jedním ze zdrojů příjmů veřejných rozpočtů. Veřejné rozpočty jsou státní,
STUDIE NAKLÁDÁNÍ S BIOLOGICKY ROZLOŽITELNÝMI ODPADY VE MĚSTĚ VSETÍN.
Aktualizace organizační struktury ÚMČ
PLÁN ČINNOSTI plán činnosti ČKA na období 05/2017–04/2018
Starosti starostů s evropskými fondy, Praha
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Hospodářská politika - cíle, nástroje a nositelé TNH 2 (S-3)
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
Rozpočetnictví a kalkulace
Ekonomika malých a středních podniků
Obec Sibřina Plán investičních a provozních záměrů obce 2018 – 2022
Allied Progress Consultants Česká doprava pro třetí tisíciletí
Záměr bioplynové stanice pro Prahu
Transkript prezentace:

SOUČASNÁ SITUACE

Relativní spokojenost se svozovými společnostmi Výhrady k nákladům PERGO Rekreanti (obecnější problém) DOTAZNÍKY

Separace a využití bioodpadu Síť sběren druhotných surovin Sjednávání podmínek svozu odpadů Nakládání s odpadními vodami NÁVRH DÍLČÍCH ŘEŠENÍ

Potenciál bioodpadů Veřejný prostor Centrální dvory Kooperace se zemědělci? SEPARACE A VYUŽITÍ BIOODPADU

Rozmělnění investic Potenciál příjmů SEPARACE A VYUŽITÍ BIOODPADU

Sběrný dvůr pouze ve třech obcích Platby za separovaný odpad/ popelnice Veřejné prostory (návaznost na předešlé) Prodej druhotných surovin SÍŤ SBĚREN DRUHOTNÝCH SUROVIN

Investice do bazálního zázemí Finanční zisky generují samotné druhotné suroviny SÍŤ SBĚREN DRUHOTNÝCH SUROVIN

Cena svozu odpadu Různá pozice různě velkých obcí Nakládání s odpady zásadní položka v rozpočtu SJEDNÁVÁNÍ PODMÍNEK SVOZU ODPADU

Investice především v rovině lidského kapitálu Finanční zisk úsporou SJEDNÁVÁNÍ PODMÍNEK SVOZU ODPADU

Sídelní struktura + velikost obcí… náročné na realizaci Nejaktuálnější problém… povodí Vrchlice VHS připravuje plán ČOV Kutná Hora… kapacita 36 tis. EO NAKLÁDÁNÍ S ODPADNÍMI VODAMI

Naprostá dominance nákladů nad příjmy Klady zejména v aktivním přístupu k ochraně ŽP a kultivaci standardů veřejné infrastruktury NAKLÁDÁNÍ S ODPADNÍMI VODAMI