Revize 2006 a její právní a regulační dopady. 23.4.2007Česká asociace kompetitivních komunikací 2 Pod záštitou rektora ČVUT v Praze Pod záštitou ministra.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PLAYBOY Kalendar 2007.
Advertisements

Činnost AKVŠ v roce 2012 Marta Machytková Bibliotheca academica 2012
Enterprise Europe Network ČR a Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR Úspěšná spolupráce.
Produkce odpadů 2002 – 2007 obce ORP Šumperk
Podívejme se nejen na mobilní bezpečnost v širším kontextu Michal Rada Iniciativa Informatiky pro Občany.
Spolupráce obcí v DSO Lednicko-valtický areál
*Zdroj: Průzkum spotřebitelů Komise EU, ukazatel GfK. Ekonomická očekávání v Evropě Březen.
Organizační stránka předsednictví České republiky v Radě Evropské unie leden - červen 2009 PhDr. Jana Hendrichová, náměstkyně místopředsedy vlády pro evropské.
Obecná část rozpočtového práva III
Ostrava, BA-CPVŠK 2007 Bibliotheca academica – CPVŠK 2007 Proč změna zavedené značky… A co obsah? Iva Prochásková, Univerzita Pardubice.
Dozorčí rady pracovišť AV ČR z pohledu právního setkání předsedů a místopředsedů DR 25. dubna 2007.
Projekt: „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním.
Ww Česko Marocká Smíšená Obchodní Komora
12. září 2014 Slide N° září 2014 Slide č. 1 Sekretariát Urbact URBACT II Evropský program územní spolupráce při integrovaném a udržitelném.
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
Obchodní společnosti.
ASOCIACE KNIHOVEN VYSOKÝCH ŠKOL ČR SLAVÍ 10. NAROZENINY BARBORA RAMAJZLOVÁ
1.1. RADA VYSOKÝCH ŠKOL  V akademickém roce 1999/2000 zahájily výuku první 3 soukromé vysoké školy  Dnes „aktivně“ působí 44 soukromých vysokých.
Sdružení veřejně prospěšných služeb. SVPS Základní informace Sdružení veřejně prospěšných služeb je nezávislá organizace s působností na území celé České.
Projekt č. 310 Evropská konkurenceschopnost pražské podnikatelské samosprávy Střední podnikatelský stav Ing. Martina Holíková ,
AKVŠ – profesionalita – spolupráce Marta Machytková předsedkyně VV.
Komunikace o evropských fondech Názory široké veřejnosti Tisková konference Ministerstva pro místní rozvoj
Akreditační standardy pro primární péči Bohumil Seifert Setkání auditorů
1 Nabídka ke spolupráci v oblasti metodiky škol a školských zařízení Nabídka ke spolupráci v oblasti metodiky škol a školských zařízení Přátelské setkání.
Stav přípravy novelizace energetických zákonů a vyhlášek a účinnost užití energie v průmyslu Současný stav energetické legislativy v ČR Seminář AEM
Chceme mít také v ČR snadný přístup k vysokoškolským kvalifikačním pracím? (a co je pro to třeba udělat) Asociace knihoven vysokých škol ČR výroční konference.
Informace o implementaci směrnice EP a Rady 2005/36/ES

1 VALNÁ HROMADA AVOŠ 20. dubna NÁVRH USNESENÍ VALNÉ HROMADY AVOŠ VH schvaluje zprávu o činnosti za rok VH schvaluje zprávu dozorčí rady.
Online prodeje jako součást multikanálového přístupu v praxi
KULATÝ STŮL S OBČANY – DISKUZE O BUDOUCNOSTI. Místní akční skupina (dále MAS) je na politickém rozhodování nezávislým společenstvím občanů, neziskových.
Hospodářská komora hlavního města Prahy Partnerství je součást zdravého podnikání Prezentace pro Městskou část Praha 13.
Právní aspekty genderového rozpočtování v České republice JUDr. Kristýna Outlá Praha.
České předsednictví EU 2009 – Co znamená z organizačního a logistického hlediska pro ČR.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
APPN, o.s. Agentura pro neslyšící. Agenda: 1) Kdo jsme 2) Jaký je náš cíl 3) Naše projekty.
Projekty PHARE v gesci odboru informatizace veřejné správy Ministerstva vnitra ČR PHARE 97 informační a komunikační systémy VS přednáší Ing. Tomáš Holenda.
Koncepce trvalého uchování knihovních sbírek tradičních i elektronických dokumentů v knihovnách ČR do roku 2010 Bohdana Stoklasová & kol. Národní knihovna.
EUROPASS PaedDr. Miroslava Salavcová
Svaz měst a obcí České republiky a zákon o rozpočtovém určení daní Ing. Oldřich Vlasák předseda.
Smluvní vztahy a registrace u Operátora trhu s elektřinou, a. s
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Asociace výzkumných organizací Asociace výzkumných organizací – činnost a poskytované služby Ing. Václav Neumajer výkonný předseda Asociace výzkumných.
MUDr. Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu Průmyslová politika ve vazbě na automobilový průmysl Zasedání rady ředitelů AutoSAP.
Připravenost České republiky na zavádění opatření strategie Evropa 2020 Ing. Martin Tlapa, MBA náměstek ministra průmyslu a obchodu © 2010 Ministerstvo.
Aktuální situace nejen v oblasti legislativy ÚNMZ
Valná hromada ČESKÁ SPOLEČNOST AKTUÁRŮ.
Nemoforum jako zdroj legislativních námětů v oblasti informací o území Růžena Zimová Nemoforum / Stavební fakulta ČVUT Konference ISSS, , Hradec.
Dlouhodobé uchovávání a zpřístupňování dokumentů v digitální podobě
Aplikace DVB-T Český Telecom, a.s.. 2 Agenda DVB-T MHP Platforma ČTc DVB-T MHP Platforma ČTc – aplikace Shrnutí cílů společnsti Český Telecom, a.s.
Zpráva o činnosti SK RVŠ 5. sněm RVŠ, 20. června 2013 Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání
Regulační prostředí Mediální právo České republiky.
1 „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací projektu z PRV“
 Ministerstvo kultury je podle tzv. kompetenčního zákona ústředním orgánem státní správy pro.... věci církví a náboženských společností...".  Hlavní.
Příprava České republiky na výkon předsednictví v Radě Evropské unie leden – červen 2009.
Distanční vzdělávání v ČR, současnost a budoucnost II. národní konference Jindřichův Hradec
Příprava zákona o elektronických komunikacích Jaromír Šiška, CSc. náměstek ministra - ředitel sekce elektronických komunikací a poštovních služeb Konference.
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
Sekce elektronických komunikací a poštovních služeb Konference ISSS, 24. – 25. březen 2003, KC Aldis Hradec Králové Jaromír Šiška, CSc. náměstek ministra.
Implementácia Inspire v ČR Jiří Hradec. INSPIRE v ČR  Gestor transpozice: MŽP, pověřena CENIA  Spolupracuje:Ministerstvo informatiky (vnitra)  Vize.
Přístup k řešení bezpečnosti IT Nemochovský František ISSS Hradec Králové, dubna 2005.
Praha, 10. prosince Sdružení automobilového průmyslu TP „Vozidla pro udržitelnou mobilitu“ (stručná informace) Ing. Vladimír Volák, člen Představenstva.
Národní koordinační skupina pro digitální vysílání v ČR Ing. Zdeněk Duspiva NKS 2008.
Operační program Průmysl a podnikání 2004 – 2006 Výsledky, hodnocení a dopady pro nové programovací období 2007– června 2009 Praha.
Kanadská obchodní komora v České republice Březen 2016.
1 Nové registry a úpravy stávajících registrů pro oblast vysokého školství a další aktuální témata Hlavní změny v oblasti vykazování v souvislosti s přijetím.
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Kde jsme a kam jdeme na cestě k digitální ekonomice?
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Sociální práce TEĎ a TADY II
Transkript prezentace:

Revize 2006 a její právní a regulační dopady

Česká asociace kompetitivních komunikací 2 Pod záštitou rektora ČVUT v Praze Pod záštitou ministra vnitra a informatiky České republiky

Česká asociace kompetitivních komunikací 3 Tradiční výroční sněmování ČAKK Pravidelné setkávání podnikatelů v oboru elektronických komunikací Těší se pozornosti státní správy a předních zahraničních partnerů Konferenční a společenská část Příležitost k osobním setkáním a k posouzení toho, kam jsme za minulý rok dospěli …

Česká asociace kompetitivních komunikací 4 Regulace a trhy evropských elektronických komunikací 12. zpráva – COM(2007) 155, a dva svazky pracovního dokumentu SEC(2007) 403 Hodnotí stav regulace a trhů elektronických komunikací v EU a v jednotlivých členských státech EU Obsahuje řadu údajů a stimulů Hodnocení ČR

Česká asociace kompetitivních komunikací 5 Regulace a trhy evropských elektronických komunikací Služby elektronických komunikací představují největší segment evropského sektoru ICT (44,5%) Příjmy činí zhruba 649 miliard € (2006) Z toho 289 miliard € vygenerovaly pevná telefonie, mobilní telefonie, datové služby a CATV Nejrychleji se rozvíjejí širokopásmové služby

Česká asociace kompetitivních komunikací 6 Regulace a trhy evropských elektronických komunikací Služby představují více než 70% HDP v členských zemích EU; obchod se službami tvoří ale jenom jednu čtvrtinu celkového zahraničního obchodu Evropské unie Komunikace jsou životně důležitým prvkem při překonávání státních hranic a při zahraničním obchodu Vnitřní obchod - postupy a efektivnost - rovněž závisí na integrovaných komunikacích a IT

Česká asociace kompetitivních komunikací 7 Regulace a trhy evropských elektronických komunikací To vše jsme měli na paměti, když jsme připravovali program této výroční konference: –konvergence –integrované komunikace a ICT –evropské právo a jeho úplná a přesná transpozice –dopady na různé segmenty trhů elektronických komunikací

Česká asociace kompetitivních komunikací 8 Regulace a trhy evropských elektronických komunikací Právem se domníváme, že v naší činnosti – a také při této konferenci, již osmé v úspěšné řadě od roku 2000 – se prolíná svět elektronických komunikací s mediálním světem

Česká asociace kompetitivních komunikací 9 Představenstvo: Vladimíra Chlandová– předsedkyně představenstva Jiří Šuchman, Jan Dašovský – místopředsedové představenstva Petr Jílek, Peter Link, Ondřej Zach – členové Zdeněk Vaníček – prezident asociace

Česká asociace kompetitivních komunikací 10 Panelové diskuze: 1.Regulace, revize 2006, 12. implementační zpráva Komise 2.Revize „směrnice o televizi bez hranic“ 3.Alternativní platformy digitálního vysílání 4.Hospodářská soutěž

Česká asociace kompetitivních komunikací 11 Závěrečná beseda Rady Českého telekomunikačního úřadu s představiteli podnikatelské obce

Česká asociace kompetitivních komunikací 12

Česká asociace kompetitivních komunikací 13 Integrální součást programu odborníků v sektoru elektronických komunikací – operátorů kabelových systémů a převzatého vysílání a provozovatelů alternativních sítí, znalců, právníků, techniků, analytiků v oboru i zahraničních partnerů ČAKK dbala pečlivě na přípravy této stěžejní akce asociace roku 2007 a věnovala ji maximální pozornost

Česká asociace kompetitivních komunikací 14 Děkujeme všem, kteří se zasloužili o přípravu konference a všem, kteří štědře přispěli k jejímu technickému a finančnímu zajištění… Děkujeme všem, kteří přispějí k dělnému a zdárnému průběhu!Děkujeme všem, kteří přispějí k dělnému a zdárnému průběhu!

Česká asociace kompetitivních komunikací 15 Hlavní úkol asociace 14. valná hromada ČAKK 14. prosince 2006: „Hlavním fenoménem dneška je sílící a rychle postupující konsolidace elektronických komunikací a proto členové asociace podporují myšlenku nové koncepce dalšího postupu ČAKK a konkrétní kroky, které hodlá v tomto bodu podniknout.“

Česká asociace kompetitivních komunikací 16 Hlavní úkol asociace 14. valná hromada ČAKK 14. prosince 2006 se usnesla: Valná hromada ukládá představenstvu, aby připravilo strategický dokument zakládající vznik integrované asociace elektronických komunikací v České republice a aby v této věci iniciativně podniklo odpovídající kroky a v případě potřeby svolalo za tímto účelem mimořádnou valnou hromadu. Současně ukládá prezidentu asociace, aby připravil návrh odpovídajících opatření a zajistil relevantní úpravy Stanov ČAKK.

Česká asociace kompetitivních komunikací 17 Integrovaná asociace elektronických komunikací v České republice Předpoklady: –spolupráce asociací při společných tématech –postupující konsolidace jednotlivých odvětví –tříbení výkladové praxe týkající se základních právních předpisů

Česká asociace kompetitivních komunikací 18 Integrovaná asociace elektronických komunikací v České republice Předpoklady: –novela zákona č. 127/2005 Sb., o elektronických komunikacích a o změně souvisejících zákonů (zákon o elektronických komunikacích) a všech dosavadních novel –novela zákona o provozování R a TV vysílání

Česká asociace kompetitivních komunikací 19 Integrovaná asociace elektronických komunikací v České republice Ale i: –vynálezy typu „internet zdarma“ či „fond kinematografie“ (také „zdarma“ – leč na úkor všech poctivých soukromých podnikatelů v elektronických komunikací) –převzaté vysílání

Česká asociace kompetitivních komunikací 20 Integrovaná asociace elektronických komunikací v České republice Konfrontace a „hrozby“ (organizované spiknutí umělců i „umělců“ za aktivní podpory některých státních institucí s cílem opatřit si další prostředky): Vyhláška č. 488/2006 Sb. Nové ochranné organizace Filmový fond Postup ČT

Česká asociace kompetitivních komunikací 21 Integrovaná asociace elektronických komunikací v České republice Východisko: –Uvedené problémy nejsou již dávno jen věcí „kabelových televizí“, ale společným problémem subjektů, které zajišťují sítě elektronických komunikací a po nich poskytují služby, především širokopásmové

Česká asociace kompetitivních komunikací 22 Integrovaná asociace elektronických komunikací v České republice Cíl: –Silná, jednotná, respektovaná a vzdělaná asociace elektronických komunikací, uznávaná a respektovaná doma i v zahraničí, s vysokou reputací a odborným zázemím a potenciálem

Česká asociace kompetitivních komunikací 23 ČAKK již přispívá k mezinárodní spolupráci

Česká asociace kompetitivních komunikací 24 Výzva ČAKK ČAKK je připravena se plně zapojit do společné práce a podělit se o zkušenosti, kterých od svého založení na sklonku roku 1998 nabyla Nabízí program věcné a dělné a vzájemně prospěšné spolupráce APMS a APVTS

Česká asociace kompetitivních komunikací 25 Připravme společně půdu pro vznik integrované asociace elektronických komunikací v České republice… hlavní poselství 8. výroční konference ČAKKToto je hlavní poselství 8. výroční konference ČAKK, kterou právě zahajujeme, všem, kteří působí nebo se zajímají o ICT, a asociacím a sdružením elektronických komunikací v České republice

Česká asociace kompetitivních komunikací 26 Připravme společně půdu pro vznik integrované asociace elektronických komunikací v České republice… … můžeme začít například se společnou konferencí na aktuální téma (revize 2006, nové Doporučení Komise o relevantních trzích, poučení z 12. zprávy…)

Česká asociace kompetitivních komunikací 27 Zahájení 8. výroční konference ČAKK