RIZIKOVÉ SEXUÁLNÍ CHOVÁNÍ III.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Přenos infekcí Sexuální přenos
Advertisements

Sexuálně přenosné choroby
Jméno : Filip Hanák Datum:
Sexuálně přenosné choroby
Globální problémy lidstva
Úvod do problematiky ZDRAVÉHO ŽIVOTNÍHO STYLU
Antikoncepce, pohlavní choroby
RIZIKOVÉ SEXUÁLNÍ CHOVÁNÍ II.
Sexualita a odpovědnost
ČASTÉ NEINFEKČNÍ CHOROBY
ÚRAZY V DĚTSTVÍ.
RIZIKOVÉ SEXUÁLNÍ CHOVÁNÍ IV.-
ALKOHOL A JEHO ÚČINKY.
ZÁVISLOST NA NIKOTINU, ODVYKÁNÍ
PROBLEMATIKA HIV a AIDS
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
POHLAVNĚ PŘENOSNÉ CHOROBY 8. ROČNÍK
Označení DUM Fi- DUM Autor
TEMATICKÁ OBLAST: Biologie člověka s rozsahem pro ZŠ
Poznámky pro výuku Předmět: Výchova ke zdraví
POHLAVNÍ CHOROBY - úvod - Syfilis
Jiné názvy: gonorea, tripl, kapela, gonorrhoea
ČASTÉ NEINFEKČNÍ NEMOCI- úvod
AFRIKA NEVŠEDNÍMA OČIMA NEMOCI
HIV-Aids.
Zánět specifický - lues.
PORUCHY PŘÍJMU POTRAVY
NÁDOROVÁ ONEMOCNĚNÍ.
AIDS Eva Ivánková.
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
Aids.
Imunita, obranné mechanismy v těle, infekční nemoci
Aids HIV.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Název: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Název: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
ZÁKLADNÍ ŠKOLA BENÁTKY NAD JIZEROU, PRAŽSKÁ 135 projekt v rámci operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: III/2 Název: Inovace.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA BENÁTKY NAD JIZEROU, PRAŽSKÁ 135 projekt v rámci operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: III/2 Název: Inovace.
Syndrom získaného imunodeficitu
Pohlavně přenosné choroby. cílová skupina: střední školy anotace : charakteristické znaky kapavky klíčová slova : hnisavý výtok, močová trubice autor:
MENSTRUACE OVULACE =uvolnění zralého vajíčka žluté tělísko udržuje zbytnělou děložní sliznici.
Číslo v digitálním archivu školyVY_52_INOVACE_VZ_25 Sada DUM Výchova ke zdraví Předmět Výchova ke zdraví Název materiálu Nádorová onemocnění Anotace Žáci.
Přenosné choroby, prevence. Přenos-Infikace… - Je přenos nemoci z infikovaného hostitele (jednotlivce nebo skupiny na jednotlivce nebo skupinu)bez ohledu.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Číslo v digitálním archivu školyVY_52_INOVACE_VZ_19 Sada DUMVýchova ke zdraví PředmětVýchova ke zdraví Název materiáluRizikové sexuální chování IV. Anotace.
Číslo v digitálním archivu školyVY_52_INOVACE_VZ_30 Sada DUMVýchova ke zdraví Předmět Výchova ke zdraví Název materiáluČasté neinfekční choroby - ateroskleroza.
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Kapavka Onemocnění přenášené pohlavním stykem Bakteriální onemocnění Charakteristické hnisavé záněty pohlavních a vylučovacích cest (někdy i hrtanu a.
Číslo v digitálním archivu školyVY_52_INOVACE_VZ_33 Sada DUMVýchova ke zdraví Předmět Výchova ke zdraví Název materiálu Časté neinfekční choroby - alergie.
Číslo v digitálním archivu školyVY_52_INOVACE_VZ_17 Sada DUMVýchova ke zdraví PředmětVýchova ke zdraví Název materiáluRizikové sexuální chování II. Anotace.
Základní škola Jindřicha Matiegky Mělník, příspěvková organizace Pražská 2817, Mělník tel.: EKOLOGICKÝ PŘÍRODOPIS Tématický.
Nemoci světa. AIDS  1. případ cca před 25 lety, ale už stihl zabít přes 25 milionů lidí  Aids napadá imunit. systém, tělo pak není schopno se bránit.
Kmen: Hlísti. Dvouvrstevní živočichové, protáhlé, nečlánkované, k oběma koncům se zužující tělo Na povrchu těla je silná kutikula Mají nepravou tělní.
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR:Zdeněk Ogrodník NÁZEV:Sexuálně přenosné nemoci TÉMATICKÝ CELEK:Biologie.
Číslo v digitálním archivu školyVY_52_INOVACE_VZ_18 Sada DUMVýchova ke zdraví PředmětVýchova ke zdraví Název materiáluRizikové sexuální chování III. Anotace.
Lymská borelióza.
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Číslo v digitálním archivu školy
Název školy: ZŠ a MŠ,Veselí nad Moravou,Kollárova1045
Sexuálně přenosné nemoci
Číslo v digitálním archivu školy
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
Mgr. Martina Dohnalová Hepatitis.
Transkript prezentace:

RIZIKOVÉ SEXUÁLNÍ CHOVÁNÍ III. POHLAVNÍ NEMOCI - syfilis

CO JE SYFILIS Jedná se o infekční pohlavní chorobu Probíhá ve třech stádiích: 1. objevuje se tvrdý vřed – je lesklý, červený a nebolestivý. Může být umístěn na pohlavních orgánech, v okolí konečníku, v ústech, na jazyku, děložním čípku 2. objevují se příznaky infekce – horečka, bolesti kloubů a svalů, bledost, bolesti hlavy. Typická je syfilická angína a kožní vyrážka 3. stadium orgánových příznaků - toto stadium nastává až za několik let – tvorba tuhých útvarů v těle např. CNS, cévy, játra, jazyk apod. dochází k napadení mozku a míchy. To má za následek poruchami hybnosti, slepotou, hluchotou, ztrátou inteligence apod.

JAK SE NEMOC PŘENÁŠÍ K přenosu dochází především při pohlavním styku To platí i pro orální a anální styk Je však možný i přenos z předmětů a prádla nakažených jedinců

TAKHLE SYFILIS VYPADÁ – I. stadium Tvrdý vřed na penisu Tvrdý vřed v ústech

TAKHLE SYFILIS VYPADÁ – II. stadium Kožní příznaky syfilidy

TAKHLE SYFILIS VYPADÁ – III. Stadium poškození nervů, typická chůze…. http://www.youtube.com/watch?v=ZSIUzJjomSE Deformace kloubů

PREVENCE Vzhledem k tomu, že se SYFILIS šíří především pohlavním stykem, jsou preventivní aktivity zaměřeny na sexuální chování Nejspolehlivější ochranou před infekcí je PARTNERSKÁ věrnost Při častém střídání partnerů je bezpodmínečné používání KONDOMU Významným prvkem v prevenci je i dostatečná informovanost o bezpečném sexuálním chování

Zdroje informací, obrázků a použitá literatura MACHOVÁ, J., KUBÁTOVÁ, D.: Výchova ke zdraví, Grada 2009, 296 stran www.images.GOOGLE.com Video: www.youtube.cz