Školní parlament ZŠ Masarova Brno. Historie Historie parlament u nás funguje již 15 let neustále pracujeme na jeho koncepci původně jej vedl jeden pedagog.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Videotrénink interakcí
Advertisements

Pořadové číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:VY_32_INOVACE_DUM51_20 Sada:VY_32_INOVACE_DUM51 Autor: Mgr. Jaroslav HASIL Ročník/předmět:6. –
ZŠ T.G.MASARYKA ŠKOLNÍ PARLAMENT 2011/2012.
Tato prezentace podává základní informace o škole, o jejím technickém vybavení, o výuce a o školních akcích a aktivitách Informace o škole Vybavení.
Spolupráce se Základní školou, Masarykova, Rychnov nad Kněžnou v rámci projektu „Nadané dítě.eu“ v lednu 2010 spolupracovala Pedagogicko-psychologická.
KROK ZA KROKEM K MODERNÍ ŠKOLE Registrační číslo: CZ.1.07/1.2.08/
Autoevaluace školy Základní škola a Mateřská škola Karla Klostermanna Železná Ruda, p.o. Zahradní Železná Ruda Ctirad Drahorád, ředitel školy.
Základní škola Mikulov, Valtická č. 3,
Školní parlament. ČLENOVÉ ŠP žáci tříd, z každé třídy hlavní parlamenťák a jeho zástupce v letošním školním roce nás je 28 SETKÁVÁME SE 1 x za.
Základní škola, Slavkov u Brna, Malinovského 280
ZŠ JANOVICE ŽÁKOVSKÁ RADA. VOLBY DO ŽÁKOVSKÉ RADY zástupci 4. až 9.třídy zástupci 4. až 9.třídy každá třída si zvolí své dva zástupce se svým třídním.
Autoevaluace ZŠ Krčín Mgr. Monika Nováková. Úvod Autoevaluace vychází z vyhlášky č. 15/2005 Sb., kterou se stanoví náležitosti dlouhodobých záměrů, výročních.
Termín: vždy první středa v měsíci Začátek: 9 30 hod Vstupné: 20,-Kč - výstava čertů vyrobených rodiči s dětmi doma Termín: začátek prosince - Mikulášská.
Časová dotace:16 hodin měsíčně. možnost konzultace problémů souvisejících se speciálními vzdělávacími potřebami žáků vytváření podmínek pro integraci.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Různé role zástupce ředitele školy
POLYTECHNICKÁ VÝCHOVA A VZDĚLÁVÁNÍ V MŠ
Taneční a pohybová výchova
ZŠ KUNRATICE ZÁSTUPCE ŘEDITELE PRO ROZVOJ KVALITY PEDAGOGICKÉ PRÁCE MgA. Bc. Olga Králová Foto školy.
Vítejte v Církevní základní škole a mateřské škole Přemysla Pittra.
 Školní parlament má na naší škole dlouhou tradici.  Ve školním parlamentu působí většinou 2 zástupci z každé třídy (3. – 9. ročník).  Parlament vede.
ŠPP Školní poradenská pracoviště Moravskoslezského kraje - východisko, koncepce - krajská síť a organizační struktura - metodika - vzdělávání
Slezské gymnázium Druh školy: střední škola (gymnázium)
VLASTNÍ HODNOCENÍ Z POHLEDU SLOUČENÉ ZŠ A MŠ
Základní škola a Mateřská škola Brno, Bosonožské nám.44, příspěvková organizace Zřizovatel školy: Statutární město Brno, Brno – MČ Bosonohy Ředitelka školy:
Ústecký parlament dětí a mládeže ( ÚPDM ). při DDM při DDM účast zástupců ze základních a středních škol účast zástupců ze základních a středních škol.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA VEŘOVICE
Autoevaluační nástroje na naší škole
Kdo jsme ? Jsme skupina mladých a aktivních lidí, kterým není lhostejné dění ve škole, a umožňujeme svým členům podílet se na spolupráci se školou.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Gymnázium Děčín. StudentUčitelé Škola Rodiče ŠkolaRodiče Student.
Základní škola a mateřská škola Třebíč, Na Kopcích 342
Strategický plán rozvoje školy pro období 2006 – Základní škola praktická a Základní škola speciální, Liberec, Orlí 140/7, příspěvková organizace.
MŠ DUHA Soběslav na cestě ke kvalitě ve vzdělávání Mgr. Krejčová Alena.
AUTOR: Mgr. Lenka Bečvaříková ANOTACE: Tento modul slouží jako výukový materiál pro žáky 2. ročníku oboru Předškolní a mimoškolní pedagogika KLÍČOVÁ SLOVA:
Základní škola a mateřská škola Třebíč, Na Kopcích 342.
Historie školy Původně zde byla v roce 1976 otevřena Zvláštní škola internátní v nově otevřených prostorách Na Vizině 28 ve Slezské Ostravě. V současné.
Škola Vinoř Anketa březen 2015.
Naše školní knihovna. Jsme Základní škola, Liberec, U Soudu 369/8 V naší škole jsou běžné třídy a speciální třídy pro děti s SPU Všechny děti mají k dispozici.
Spolupráce obcí a málotřídních škol v České republice Dana Knotová, Kateřina Trnková Ústav pedagogických věd FF MU Brno.
Praktické zkušenosti ze ZŠ a MŠ ANGEL v Praze 12 Mgr. Petra Kohoutová
Každodenní chod školy S čím za kým. Struktura školy Vedení školy (ředitel, zástupci ředitele) Sekretářka (hospodářka) školy Vedoucí předmětových sekcí.
Ředitel školy: PaedDr. Ivan Pospíchal
Žákovský parlament. Charakteristika Prostředník mezi učiteli a žáky, žáky a vedením školy, školou a obcí Prostředník mezi učiteli a žáky, žáky a vedením.
ZŠ Školní náměstí 100/5.
Mgr. Jana Kratochvílová, Ph.DŠkolský management P4P4 Vyhláška č. 48/ 2005 o základním vzdělávání a některých náležitostech plnění povinné školní docházky.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA T. G. MASARYKA
Koncepce třídy  Činnost třídního učitele.  Třídní učitel by měl mít podporu v pracovníkovi pověřeném prevencí, ve školním psychologovi, ve výchovném.
ASISTENT PEDAGOGA NA ZÁKLADNÍ ŠKOLE CHRASTAVA. ZÁKLADNÍ ŠKOLA CHRASTAVA, náměstí 1.máje 228, okres Liberec – příspěvková organizace 25 tříd, 590 žáků.
Košatý strom poznání vyrůstá z aktivity, tvořivosti a spolupráce všech.
Školní parlament ZŠ Březová Jiří Bešťák Iva Kubelková Martina Zitková Koordinátor : Mgr. Jana Adéeová.
BEZPEČNÉ CESTY DO ŠKOLY 2016 Jak to začalo? V lednu 2016 proběhla schůzka ředitele školy s paní starostkou a panem místostarostou a výsledkem je – 20.
Škola pro všechny Setkání koordinátorů inkluze ZŠ Jeseník, Fučíkova
Sdílené radosti a strasti škol ze správního obvodu ORP Český Brod
ZŠ STARÉ MĚSTO 2.STUPEŇ.
Aktuální informace o stavu
Téma: Spolupráce MŠ a ZŠ v rámci jednoho právnického subjektu
Praktické zkušenosti ze ZŠ a MŠ ANGEL v Praze 12 Mgr. Petra Kohoutová
Xia Gilová, Anička Křiklánová, Ondra Soustružník
Setkání členů Řídícího výboru MAP SO ORP Beroun
ZŠ JANOVICE ŽÁKOVSKÁ RADA.
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a praktická škola Arkadie, o. p. s
První tisková konference ministra Josefa Dobeše
PARLAMENT NA ZÁKLADNÍ ŠKOLE A MATEŘSKÉ ŠKOLE ANGEL V PRAZE 12
Školní parlament ZŠ Písnická
ZŠ Rakovského Rakovského 3136/1, Praha 4 - Modřany
Práce se selhávajícím žákem
Kariérové poradenství a podnikavost
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PRAHA 7 Strossmayerovo nám. 4
Transkript prezentace:

Školní parlament ZŠ Masarova Brno

Historie Historie parlament u nás funguje již 15 let neustále pracujeme na jeho koncepci původně jej vedl jeden pedagog (ředitel školy,speciální pedagog …) nové pojetí – parlament nyní vede více učitelů současně (3 učitelky)

Jak funguje školní parlament? pro žáky 4. – 9. třídy za každou třídu zvolen 1 – 2 zástupci schůzka každých 14 dnů odpoledne, cca 1 hod. zástupci parlamentu informují spolužáky na „domečcích“ organizují hlášení ve školním rozhlase chodí na porady vedení školy

Porady školního parlamentu řešíme jednotlivé připomínky tříd k chodu školy, navrhujeme změny na naší škole tvoříme zpětnou vazbu mezi žáky a vedením školy - předáváme spolužákům na „domečcích“ informace podílíme se na tvorbě školního řádu (Kodex žáka ZŠ Masarova)

dáváme podněty ke spolupráci tříd – projekt partnerských tříd organizujeme akce pro žáky (diskotéka, ankety, Den dětí …)

Zázemí školního parlamentu Vedení školy zve zástupce parlamentu na porady vedení pořádá čtvrtletní setkání se žáky jednotlivých tříd vysílá zástupce ze ŠP na každoroční setkání brněnských ŠP poskytuje materiální vybavení Pedagogický sbor dává prostor zástupcům tříd k vyjádření na „domečcích“

uvolňuje žáky z výuky v případě setkání parlamentu a jiných aktivit poskytuje hodnotné dary do tomboly

Vedení školy zve zástupce parlamentu na porady vedení pořádá čtvrtletní setkání se žáky jednotlivých tříd vysílá zástupce ze ŠP na každoroční setkání brněnských ŠP poskytuje materiální vybavení

Naše úspěchy Naše úspěchy schválení Kodexu žáka ZŠ Masarova: zásady slušného chování a jednání úspěšná organizace diskotéky pro žáky tříd právě probíhající celoškolní anketa o nejoblíbenějšího dospěláka na škole chystáme zábavný program ke Dni dětí pro žáky tříd

Proč mít na škole parlament? žáci se aktivně zapojí do dění na své škole, cítí se potřební rozvíjí se dobré vztahy a spolupráce mezi třídami, vztahy žáků a učitelů zástupci parlamentu si rozvíjí komunikační a organizační schopnosti a hlavně – na škole to žije!

Pěkný den Vám přeje školní parlament ZŠ Masarova