GIS V PRAXI ZEMĚDĚLSKÉHO PODNIKU

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ZÁKLADY GEOGRAFICKÝCH INFORMAČNÍCH SYSTÉMŮ
Advertisements

Přemysl PAVKA EKOTOXA s.r.o., pracoviště Olomouc Hálkova 2, Olomouc GIS V PRAXI ZEMĚDĚLSKÉHO PODNIKU GIS – LEHKÝ PRŮLET.
GEOGRAFICKÝ INFORMAČNÍ SYSTÉM (GIS) V ZEMĚDĚLSKÉ PRAXI
Projektový portál Ing. Čestmír Kantor EKOTOXA s.r.o.
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Ministerstvo zemědělství Odbor Řídící orgán OP.
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
GEOGRAFICKÝ INFORMAČNÍ SYSTÉM HYBRIDNÍ KATASTRÁLNÍ MAPA a SYSTÉM DaG
Zemědělci a vodohospodáři – protivníci nebo spojenci? J a n K l í r Výzkumný ústav rostlinné výroby Praha - Ruzyně
ENVIRONMENTÁLNÍ INFORMATIKA A REPORTING X. Environmentální informační systémy.
Přemysl PAVKA EKOTOXA s.r.o., pracoviště Olomouc Hálkova 2, Olomouc GIS V PRAXI ZEMĚDĚLSKÉHO PODNIKU GIS – ÚVOD DO ODPOLEDNÍ.
GIS V PRAXI ZEMĚDĚLSKÉHO PODNIKU
Úloha ÚZPI v programu rozvoje venkova Ústav zemědělských a potravinářských informací.
EKOTOXA s.r.o. Otická 761/37, Opava GIS V PRAXI ZEMĚDĚLSKÉHO PODNIKU CÍL A PROGRAM ŠKOLENÍ SPOLUFINANCOVÁNO EVROPSKOU UNIÍ EVROPSKÝM.
Marek Knězů PRAHA ročník setkání uživatelů GEPRO a ATLAS MISYS.
Ministerstvo zemědělství ČR odbor koncepce rozvoje venkova Aktuální stav Opatření V.2 Programu rozvoje venkova ČR „Zřízení a provoz Celostátní.
Celostátní síť pro venkov
Předčasné ukončení zemědělské činnosti Nařízení vlády 69/2005
1 KURZ ŘÍZENÍ VÝZKUMU A VÝVOJE A VYUŽITÍ JEJICH VÝSLEDKŮ V PRAXI Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Bonitovaná půdně ekologická jednotka
Interní seminář VÚV TGM, v.v.i Pracovní skupina GD – Správa dat (MKOOpZ) Charakteristika a přehled činností
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
Nitrátová směrnice v LPIS
Trvale udržitelné systémy
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
OP Rybářství 2007 – 2013 Novinky v administraci Žádostí o dotaci OP Rybářství Ing. Antonín Vavrečka Oddělení metodiky OP Rybářství Ing. Antonín Vavrečka.
IS DIS Zdeňka Fialová. Obsah 1.Základní informace 2.Využití 3.DIS POV 4.Ukázka 5.Související problémy.
Elektronická publikace Vydavatel: Triada, spol. s r.o. SOLÓN informační systém o veřejné správě Ing. Barbora Mertová.
Zemědělský svaz České republiky EKOTOXA s.r.o. Cross compliance 1 - Současná situace v ČR Spolufinancováno Evropskou unií Evropský Zemědělský fond pro.
Outsourcing ICT systémová a aplikační integrace v pojetí O2 Projekt Integrace sítě Ministerstva zemědělství.
OP Rybářství 2007 – 2013 Portál farmáře jako nový nástroj v komunikaci mezi žadateli a SZIF v rámci OP Rybářství. Ing. Antonín Vavrečka Oddělení metodiky.
Zemědělský svaz České republiky EKOTOXA s.r.o. Cross compliance 5 - Přístup ke cross compliance Spolufinancováno Evropskou unií Evropský Zemědělský fond.
CCV, s.r.o. Registr vinic a webové služby
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
MISYS ČVUT v Praze Geografické informační systémy Zpracoval: J.Marák.
EGovernment Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS.
0.0 Projekt Odborné vzdělávání pracovníků zemědělství v oblasti financí a procesů (opatření I.3.1) Podkladové materiály ke školení FINANCE.
PREZENTUJÍCÍ IT služby měst Hodnocení stavu rozvoje informatiky obcí 2. a 3. stupně V období květen až červenec 2014 byly na webech obcí dvojek.
GIS Plzeňského kraje a projekty v rámci Digitální mapy veřejné správy Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Současnost a budoucnost služeb ISKN ČÚZK pro oblast veřejné správy ISSS 2006 Hradec Králové, 3. a 4. dubna 2006 Roman Kamarýt, NESS Czech Ředitel divize.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace
Ministerstvo informatiky Cíle a plány 2003 Vladimír Mlynář ISSS
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství
PROJEKTY SPOLUPRÁCE Programový výbor MAS Hradecký venkov Nechanice, 10. června 2010 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
ISOP/2 registr entit přírodního prostředí Roman Bukáček CENIA, laboratoř GIS Žďár nad Sázavou.
GIS V PRAXI ZEMĚDĚLSKÉHO PODNIKU
SIP NĚMECKA, RAKOUSKA A POLSKA Ivan MATĚJČEK Pavel SCHILL Olomouc 2010.
Hradec Králové ISSS 2006 Webové prostředí pro prezentaci programů a projektů spolufinancovaných EU se zaměřením na cestovní ruch RNDr. Blanka Fischerová.
Digitální mapa veřejné správy - DMVS.  Memorandum  o spolupráci, přípravě a realizaci projektu DMVS podepsáno na ČÚZK  Ministerstvo vnitra,
GIS systémy a ArcGIS Engine
Informační systém NSK Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Seminář č. 3 – PŽP II Právní režim ochrany půdy a lesa JUDr. Jana Tkáčiková, PhD.
Český portál FOODIE Otevřená data jako příležitost pro komerční sektor Praha, 18. ledna 2016 jeden přístupový bod k integrovaným informacím pro farmáře.
XXI. Seminář STMOÚ, Ostrava května 2011 T-MAPY spol. s r.o. XXI. Seminář STMOÚ, Ostrava května 2011 T-MAPY spol. s r.o.
LPIS ve vazbě na dotace Mgr. et Mgr. Tereza Gimunová MZE, odbor rozvoje a projektového řízení IT.
Celostátní síť pro venkov.  Zřizovatelem je Ministerstvo zemědělství r  Sdílení zkušeností a poznatků a jejich předávání směrem k aktérům venkovského.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Digitální technická mapa Plzeňského kraje Služby DTM DMVS PK Setkání partnerských obcí DTM DMVS Plzeň Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky.
Čerpání finančních prostředků z PRV PRV v období operace Pozemkové úpravy – 3,5 mld. Kč - kontinuální příjem žádostí 1 výzva příjem žádostí.
1 ZRUIN - součást základních datových fondů geodat - souřadnicová lokalizace (diskusní příspěvek - Čada, Hojdar) Seminář „NEMOFORUM“. Praha,
Informační kampaň pro posílení udržitelného užívání vodních zdrojů a ekosystémových služeb krajiny v podmínkách globální změny (LAPLANT) Zemědělské hospodaření.
Dotační politika Bělá Ing. Ladislav Bittner. Ing
HEIS VÚV Zajištění publicity a publikování výstupů a výsledků projektů řešených VÚV TGM,v.v.i. Petr Vyskoč, Jiří Picek, Jiří Dlabal Seminář VÚV.
Zkvalitňování katastrálních map po roce 2017
Identifikační a lokalizační studie brownfieldů
HEIS VÚV Zajištění publicity a publikování výstupů a výsledků projektů řešených VÚV TGM,v.v.i. Petr Vyskoč, Jiří Picek, Jiří Dlabal Seminář VÚV.
Speciální projekty založené na principu HÚL
Informační zdroje české veřejné správy
Vzdělávací akce s názvem
PREZENTACE MODULU AGROEVIDENCE
POSTUP STAVEBNÍCH ÚŘADŮ při zápisu do registru územní identifikace Jiří Košťál ČÚZK červen 2011.
Transkript prezentace:

GIS V PRAXI ZEMĚDĚLSKÉHO PODNIKU 06 April 2017 GIS V PRAXI ZEMĚDĚLSKÉHO PODNIKU PŘÍKLADY VYUŽITÍ GIS V ZEMĚDĚLSKÉM PODNIKU Pavel Trojáček EKOTOXA s.r.o. Otická 761/37, 746 01 Opava pavel.trojacek@ekotoxa.cz www.ekotoxa.cz SPOLUFINANCOVÁNO EVROPSKOU UNIÍ EVROPSKÝM ZEMĚDĚLSKÝM FONDEM PRO ROZVOJ VENKOVA Seminář se koná s podporou Programu rozvoje venkova ČR, Opatření I.3.1. Další odborné vzdělávání a informační činnost EKOTOXA s.r.o. Opava

OBSAH PREZENTACE Vlastnictví a užívání zemědělské půdy 06 April 2017 Vlastnictví a užívání zemědělské půdy Mapové portály státní správy Komunikace se státní správou Online žádosti o dotace Podrobné informace o pozemku Výnosové mapy Půdní vlastnosti Monitoring biomasy Přesné zemědělství - aplikační mapy Informace z terénu Informační systémy o půdě PŘÍKLADY VYUŽITÍ GIS V ZEMĚDĚLSKÉM PODNIKU EKOTOXA s.r.o. Opava

VLASTNICTVÍ A UŽÍVÁNÍ ZEMĚDĚLSKÉ PŮDY 06 April 2017 Vlastnictví a užívání zemědělské půdy Mapové portály státní správy Komunikace se státní správou Online žádosti o dotace Podrobné informace o pozemku Výnosové mapy Půdní vlastnosti Monitoring biomasy Přesné zemědělství - aplikační mapy Informace z terénu Informační systémy o půdě PŘÍKLADY VYUŽITÍ GIS V ZEMĚDĚLSKÉM PODNIKU EKOTOXA s.r.o. Opava

VLASTNICTVÍ A UŽÍVÁNÍ ZEMĚDĚLSKÉ PŮDY 06 April 2017 Ukázka mapy půdních bloků zemědělského podniku pro potřeby aplikace nitrátové směrnice PŘÍKLADY VYUŽITÍ GIS V ZEMĚDĚLSKÉM PODNIKU EKOTOXA s.r.o. Opava

VLASTNICTVÍ A UŽÍVÁNÍ ZEMĚDĚLSKÉ PŮDY 06 April 2017 Překrytí dat digitální ortofotomapy, LPIS a rastrových dat bývalého pozemkového katastru PŘÍKLADY VYUŽITÍ GIS V ZEMĚDĚLSKÉM PODNIKU EKOTOXA s.r.o. Opava

VLASTNICTVÍ A UŽÍVÁNÍ ZEMĚDĚLSKÉ PŮDY 06 April 2017 Identifikace nesouladů mezi skutečným využitím půdy a evidencí katastru nemovitostí PŘÍKLADY VYUŽITÍ GIS V ZEMĚDĚLSKÉM PODNIKU EKOTOXA s.r.o. Opava

MAPOVÉ PORTÁLY STÁTNÍ SPRÁVY 06 April 2017 Vlastnictví a užívání zemědělské půdy Mapové portály státní správy Komunikace se státní správou Online žádosti o dotace Podrobné informace o pozemku Výnosové mapy Půdní vlastnosti Monitoring biomasy Přesné zemědělství - aplikační mapy Informace z terénu Informační systémy o půdě PŘÍKLADY VYUŽITÍ GIS V ZEMĚDĚLSKÉM PODNIKU EKOTOXA s.r.o. Opava

MAPOVÉ PORTÁLY STÁTNÍ SPRÁVY 06 April 2017 Portál farmáře Ministerstvo zemědělství ČR PŘÍKLADY VYUŽITÍ GIS V ZEMĚDĚLSKÉM PODNIKU EKOTOXA s.r.o. Opava

MAPOVÉ PORTÁLY STÁTNÍ SPRÁVY 06 April 2017 Registr půdy iLPIS Ministerstvo zemědělství ČR PŘÍKLADY VYUŽITÍ GIS V ZEMĚDĚLSKÉM PODNIKU EKOTOXA s.r.o. Opava

MAPOVÉ PORTÁLY STÁTNÍ SPRÁVY 06 April 2017 Veřejný registr půdy pLPIS Ministerstvo zemědělství ČR PŘÍKLADY VYUŽITÍ GIS V ZEMĚDĚLSKÉM PODNIKU EKOTOXA s.r.o. Opava

MAPOVÉ PORTÁLY STÁTNÍ SPRÁVY 06 April 2017 Veřejný registr půdy pLPIS Ministerstvo zemědělství ČR PŘÍKLADY VYUŽITÍ GIS V ZEMĚDĚLSKÉM PODNIKU EKOTOXA s.r.o. Opava

MAPOVÉ PORTÁLY STÁTNÍ SPRÁVY 06 April 2017 Portál farmáře SZIF Státní zemědělský intervenční fond ČR PŘÍKLADY VYUŽITÍ GIS V ZEMĚDĚLSKÉM PODNIKU EKOTOXA s.r.o. Opava

MAPOVÉ PORTÁLY STÁTNÍ SPRÁVY 06 April 2017 Veřejně přístupná aplikace LPIS na půdním portálu VÚPOP, Slovensko Výskumný ústav pôdodznalectva a ochrany pôdy (VÚPOP) Bratislava PŘÍKLADY VYUŽITÍ GIS V ZEMĚDĚLSKÉM PODNIKU EKOTOXA s.r.o. Opava

MAPOVÉ PORTÁLY STÁTNÍ SPRÁVY 06 April 2017 Internetová aplikace LPIS pro veřejnou správu a farmáře ve Finsku Ake Moller (2007), Agentura pro rozvoj venkova, Finsko PŘÍKLADY VYUŽITÍ GIS V ZEMĚDĚLSKÉM PODNIKU EKOTOXA s.r.o. Opava

KOMUNIKACE SE STÁTNÍ SPRÁVOU 06 April 2017 Vlastnictví a užívání zemědělské půdy Mapové portály státní správy Komunikace se státní správou Online žádosti o dotace Podrobné informace o pozemku Výnosové mapy Půdní vlastnosti Monitoring biomasy Přesné zemědělství - aplikační mapy Informace z terénu Informační systémy o půdě PŘÍKLADY VYUŽITÍ GIS V ZEMĚDĚLSKÉM PODNIKU EKOTOXA s.r.o. Opava

KOMUNIKACE SE STÁTNÍ SPRÁVOU 06 April 2017 Schematické znázornění komunikace farmáře s mapovým portálem státní správy Salo de Feijter (2008), Projekt Geo Farmer, Ministerstvo zemědělství, Nizozemí PŘÍKLADY VYUŽITÍ GIS V ZEMĚDĚLSKÉM PODNIKU EKOTOXA s.r.o. Opava

KOMUNIKACE SE STÁTNÍ SPRÁVOU 06 April 2017 Praktická ukázka komunikace farmáře s mapovým portálem státní správy Salo de Feijter (2008), Projekt Geo Farmer, Ministerstvo zemědělství, Nizozemí PŘÍKLADY VYUŽITÍ GIS V ZEMĚDĚLSKÉM PODNIKU EKOTOXA s.r.o. Opava

KOMUNIKACE SE STÁTNÍ SPRÁVOU 06 April 2017 Aktualizace LPIS farmáři online pomocí aplikace eLoket Vlámská administrativa, Belgie PŘÍKLADY VYUŽITÍ GIS V ZEMĚDĚLSKÉM PODNIKU EKOTOXA s.r.o. Opava

ONLINE ŽÁDOSTI O DOTACE 06 April 2017 Vlastnictví a užívání zemědělské půdy Mapové portály státní správy Komunikace se státní správou Online žádosti o dotace Podrobné informace o pozemku Výnosové mapy Půdní vlastnosti Monitoring biomasy Přesné zemědělství - aplikační mapy Informace z terénu Informační systémy o půdě PŘÍKLADY VYUŽITÍ GIS V ZEMĚDĚLSKÉM PODNIKU EKOTOXA s.r.o. Opava