Česká myelomová skupina spolupracuje s lékaři v ČR a SR při zajištění nových léků pro léčbu nemocných s mnohočetným myelomem Jak získat mimořádně účinný.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ZAVEDENÍ NOSOGASTRICKÉ SONDY
Advertisements

Protokol DOXIL-MMY-3001 Randomizovaná kontrolovaná studie s lékem VELCADE (bortezomib) v monoterapii nebo v kombinaci s lékem DOXIL v léčbě relapsu.
OBČANSKÉ SDRUŽENÍ PACIENTŮ S. IDIOPATICKÝMISTŘEVNÍMI
Léčba karcinomu štítné žlázy u pacienta v chronickém dialyzačním programu a monitorování hladiny TSH po aplikaci Thyrogenu. Lenka Kristenová Pavel Širůček.
Laboratorní kontrola antikoagulační léčby
Centrová léčba roku několik poznámek
Česká myelomová skupina spolupracuje s lékaři v ČR a SR při zajištění nových léků pro léčbu nemocných s mnohočetným myelomem Jak získat Thalidomid pro.
Klinická studie EBMT - MMVAR
Jaká je realita léčby HLP v terénu? Prof. Jean Ferrières
Převody jednotek délky objemu hmotnosti času
(MNOHOČETNÝ) MYELOM.
Česká myelomová skupina spolupracuje s lékaři v ČR a SR při zajištění nových léků pro léčbu nemocných s mnohočetným myelomem Protokol MMY-3002.
Wobenzym jako součást léčby revmatoidní artritidy (kasuistika)
Atopická dermatitida v číslech
AKUTNÍ KOMPLIKACE DIABETES MELLITUS Prof. MUDr. Kvapil Milan, CSc.
Things we knew, things we did… Things we have learnt, things we should do 1 Hypertenze.
Klinický případ č.1 Rizikové faktory :
HEMODIALÝZA.
Spolupráce hepatologa a psychiatra u drogově závislých pacientů
Bortezomib - první inhibitor proteazomu v klinické praxi Souhrnná zpráva o programu VIP (Velcade Initiation Program) Zahájení: Ukončení:
DOSTUPNOST LÉKŮ V ČR © 2012 STÁTNÍ ÚSTAV PRO KONTROLU LÉČIV.
Mnohočetný myelom-studie CEMGS 1
J.K. *1953. Urgentní příjem – výzva RZP zásah v bytě, muž 60 let, dle dok. dlouhodobě CHOPN dušný, dle POx SatO 2 70% zatím bez OTI vezen na UP od RZP.
Česká myelomová skupina spolupracuje s lékaři v ČR a SR při zajištění nových léků pro léčbu nemocných s mnohočetným myelomem Jak získat Thalidomid pro.
TRANSPLANTACE LEDVIN.
P. Machek, M. Křečková Fresenius Medical Care – DS Most
Zlepšení výsledků léčby žen s pokročilým karcinomem vaječníků: GOG-0218 Michael Birrer Harvard Medical School, Boston, USA.
Kalmetizace novorozenců a její komplikace
Léčebné strategie u kolorektálního karcinomu
1 Komplikace endoskopických vyšetření a jejich právní dopad po vstupu do EU Doseděl J., NMSKB Mach J., ČLK.
Radioterapie, hormonální terapie nebo operace u karcinomu prostaty?
Chrobáková Petra, Švarcpiková Eva
Zkušenosti s ambulantním podáním radiojodu 131I v léčbě hypertyreózy
Prosinec 2007 MUDr. Jana Valjentová a kolektiv Cesty domů
Nicoletta Colombo University of Milan-Bicocca and European Institute of Oncology, Italy Závěrečné poznámky.
Ambulance léčby bolesti
Things we knew, things we did… Things we have learnt, things we should do Kvalita života po protinádorové terapii Kateřina Kubáčková Odd. onkologie a radioterapie.
Fakultní nemocnice Ostrava
3.ročník technické lyceum
úvod do farmakologie co je to farmakologie
Péče o nemocné s diabetem v ČR
Ošetřovatelská péče o nem. s infekční hepatitis
[ 1 ] © 2010 Státní ústav pro kontrolu léčiv. [ 2 ] © 2010 Státní ústav pro kontrolu léčiv Další vývoj probíhající revize systému úhrad léčiv PharmDr.
Budoucnost léčby ovariálního karcinomu: přehled probíhajících a připravovaných studií Eric Pujade-Lauraine Hôpitaux Universitaires Paris Centre Site.
Nehtové špony - Rovnátka na zarostlé nehty.
JE LABORATORNÍ ODPOVĚĎ NA ANTIAGREGAČNÍ LÉČBU KONSTANTNÍ V ČASE?
Ošetřovatelská péče o nemocného s Ca plic
Případová studie Seminář 2014.
Analýza nákladové efektivity: panitumumab+mFOLFOX6 vs
Monoklonální gamapatie & Mnohočetný myelom
Biologická léčba v dětské psychiatrii
Dorzolamid - Timolol MUDr. Martin Votava Ústav farmakologie 3. LF UK.
1 Teva Pharmaceuticals CR, s.r.o. Vítězslav Burda,
Výsledky pilotní části projektu hospitalizovaných případů chřipky (GIHSN) v ČR v sezoně 2014 – 2015 J.Kynčl, Z.Manďáková, M.Havlíčková, L.Jurzykowská,
[ 1 ] © 2010 Státní ústav pro kontrolu léčiv. [ 2 ] © 2010 Státní ústav pro kontrolu léčiv Další vývoj probíhající revize systému úhrad léčiv PharmDr.
Jan Vacek. Program cerebrovaskulárních center  Věstník MZ …………………………………………………………… …………………………………………………………… …………………………………………………………… ……………………………………………………………
Identifikace pacientů v MOÚ J. Kocourková, H. Vorlíčková, Masarykův onkologický ústav, Brno.
VY_32_INOVACE_PŘČL.13 Autor: Mgr. Jitka Žejdlíková
Přínosy inovativní léčby seminář
Tlak na snižování cen léků Spolupráce VZP a SÚKL
REALITA HEMATOLOGICKÝCH NÁDORŮ A DALŠÍCH ONEMOCNĚNÍ KRVE V ČR Doc. MUDr. Jaroslav Čermák, CSc. Ústav hematologie a krevní transfuze, Praha.
Jak se léčí MM v ČR = data z Registru Monoklonálních Gamapathií (RMG)
Boj o pacienta, boj o peníze
Počty pacientů v lékových registrech ČOS
Glomerulonefritis.
Komplikace anti-TNF léčby
KA 4: Ambulance s rozšířenou péčí
Lázeňská léčebně rehabilitační péče péče v dětských ozdravovnách Dohodovací řízení pro rok Společný návrh ZP.
Lékové interakce v praxi
Mgr. Martina Dohnalová Hepatitis.
Transkript prezentace:

Česká myelomová skupina spolupracuje s lékaři v ČR a SR při zajištění nových léků pro léčbu nemocných s mnohočetným myelomem Jak získat mimořádně účinný lék VELCADE pro nemocné s MM po druhém relapsu

Česká myelomová skupina spolupracuje s lékaři v ČR a SR při zajištění nových léků pro léčbu nemocných s mnohočetným myelomem Velcade (Bortezomib)  Je určen nemocným s mnohočetným myelomem po druhém relapsu onemocnění, kteří byli již léčeni dvěmi a ne více než šesti předcházejícími léčebnými liniemi pro mnohočetný myelom.

Česká myelomová skupina spolupracuje s lékaři v ČR a SR při zajištění nových léků pro léčbu nemocných s mnohočetným myelomem Vstupní kritéria  Dg. MM na základě standardních kritérií  Léčba dvěmi a ne více než šesti předcházejícími léčebnými liniemi pro MM, stav pacienta vyžaduje terapii relapsu onemocnění MM  Karnofsky performance status =,> 60%  Ženy jsou po menopauze nebo chirurgické sterilizaci nebo souhlasí s používáním akceptovatelné metody kontroly početí (hormonální antikoncepce, atd.)  Muži souhlasí během léčby s používáním bariérové metody antikoncepce

Česká myelomová skupina spolupracuje s lékaři v ČR a SR při zajištění nových léků pro léčbu nemocných s mnohočetným myelomem Laboratorní kritéria pro zařazení  Trombocyty:=,>30x10^9/l  Hemoglobin:=,>70 g/l  Neutrofily :=,> 0,5x10^9/l  S- calcium :< 3,5 mmol/l  AST :=,< 2,5 x norma  ALT :=,< 2,5 x norma  Bilirubin celkový:=,< 1,5 x norma  Creatinine clearence:>30 ml/min

Česká myelomová skupina spolupracuje s lékaři v ČR a SR při zajištění nových léků pro léčbu nemocných s mnohočetným myelomem Vylučující kritéria  Pacient byl již léčen přípravkem Velcade a na léčbě progredoval nebo se vyskytla závažná nežádoucí příhoda  Pacient nebyl léčen před zařazením:  do 6ti týdnů nitrosaminy  do 3 týdnů jinou chemoterapií  do 3 týdnů kortikosteroidy (ekvivalentně v dávce > 10 mg/den Prednisonu)  do 4 týdnů imunoterapií nebo protilátkami  do 4 týdnů jinou výzkumnou látkou

Česká myelomová skupina spolupracuje s lékaři v ČR a SR při zajištění nových léků pro léčbu nemocných s mnohočetným myelomem Vylučující kritéria Pacient nebyl léčen před zařazením:  Do 4 týdnů velkou chirurgickou operací  V anamnéze alergická reakce na boron nebo manitol  Periferní neuropatie st. 2 a horší

Česká myelomová skupina spolupracuje s lékaři v ČR a SR při zajištění nových léků pro léčbu nemocných s mnohočetným myelomem Způsob podání Velcade:  Dávka bortezomibu: 1,3mg/m 2 i.v. aplikace,  Ředí se 3,5 ml FR v lékárně  Délka podání 3-5 sekund, nutný proplach  Doba expirace je 3 hodiny  Nejvíce se podává 6 cyklů á 21 dnů = 4 měsíce léčby

Česká myelomová skupina spolupracuje s lékaři v ČR a SR při zajištění nových léků pro léčbu nemocných s mnohočetným myelomem Jak získat Velcade?  Lék je již registrován a kategorizován v ČR.  Lze jej získat žádostí ZP o úhradu.  Kód na schválenku pro revizního lékaře:  AKTIVNÍ CENTRA: všechna

Česká myelomová skupina spolupracuje s lékaři v ČR a SR při zajištění nových léků pro léčbu nemocných s mnohočetným myelomem Děkujeme, že využíváte našich informačních služeb pro své nemocné