Řízení poradců ze soukromého sektoru Školení na řízení plánování a procesů PPP 27. 5. 2008 Twinningový projekt CZ/2005/IB/FI/04 Mikko AJ Ramstedt Senior.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
 Role poradenských firem v oblasti čerpání SF EU 27. dubna 2006 Jiří Halouzka Ředitel v oddělení poradenských služeb
Advertisements

Kudy vlastně putují peníze
Ústí nad Labem Dosažení potřebné kapacity justičních institucí
Hodnota za peníze v projektech PPP: Úvod k pojmům Owain Ellis 12. června 2008.
Autoevaluace školy Základní škola a Mateřská škola Karla Klostermanna Železná Ruda, p.o. Zahradní Železná Ruda Ctirad Drahorád, ředitel školy.
Veřejné zakázky a projekty PPP 23. února Martin Vacek advokát PETERKA & PARTNERS v.o.s. Praha, Bratislava.
Metodika projektového investování - Případová studie Petra Wendelová Jim Wheeler Libor Cupal David Koudela 2. a Tato zakázka je financována Evropskou.
Personální řízení a jeho úloha v podniku
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
13. Koordinace projektů Realizace změn Koordinace projektů
Nabídka personálních služeb
Facility management ČSN EN
Mikko AJ Ramstedt Senior Project Adviser Financial Partnerships Unit
1 Realita není černobílá aneb řešení šitá na míru 19. září, Praha Michal Tesař, NEWTON Management, a.s.
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR Prohlubování meziobecní spolupráce na území ORP Kutná Hora.
OECD a finanční vzdělávání Stálá mise České republiky při OECD v Paříži Prof. Ing. Karel Dyba, CSc., velvyslanec Třetí mezinárodní konference k finanční.
Spolupráce veřejného a soukromého sektoru formou projektů PFI Zkušenosti s projekty PPP ve Velké Británii Jim Wheeler 3. a Tato zakázka je financována.
Budování kapacity NNO Globální grant Operační program Rozvoj lidských zdrojů.
Investiční potřeby & dluhové financování Jan Šnajdr Odbor poradenství infrastrukturních projektů Česká spořitelna.
Outsourcing jako strategický nástroj řízení nejen v komerční sféře
PPP – aktuální vývoj v ČR 28. září 2005 Julie Leitgebová, PPP Centrum.
- manažerská práce je závislá na lidských zdrojích - manažeři uskutečňují cíle podniku prostřednictvím svých spolupracovníků - personální management se.
Případová studie – práce ve skupinách Ing. Jan Škurek, PhDr. Michaela Kubištová Seminář PPP projekty v praxi, Uherské Hradiště 2009.
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
Nastavení vhodného institucionálního rámce pro řízení rizik v projektech PPP Školení na řízení rizik v projektech PPP Twinningový projekt CZ/2005/IB/FI/04.
Běžné chyby při řízení procesů PPP Maarten Groothuis.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
InSITE - between you and information Hynek Rais, ředitel pro poradenské služby inSITE, s.r.o. Cyklus workshopů v rámci HR živě „Jak si správně vybrat“
Příprava projektu v praxi Shrnutí Ing. Jan Škurek, PhDr. Michaela Kubištová Seminář PPP projekty v praxi, Brno 2009.
Případová studie Kromhoutova kasárna Maarten Groothuis.
PPP projekty v ČR Šance nebo riziko? Ing. Jan Pavel, Ph.D. katedra veřejných financí Vysoká škola ekonomická v Praze Transparency International – Česká.
Proces partnerství veřejného a soukromého sektoru (PPP) Zadávání zakázek v širších souvislostech Jim Wheeler 3. a Tato zakázka je financována.
Evaluační strategie a evaluační plán Prabir Ganguly EURO SERVICE GROUP, s.r.o. Seminář “Sebehodnocení projektu v rámci CIP EQUAL“, 27.
Příprava a realizace kroků k využití strukturálních fondů EU v období 2007 – 13 Jiří Čunek 1.místopředseda vlády a ministr pro místní rozvoj.
DOPRAVNÍ SEKTOROVÉ STRATEGIE 2. FÁZE Workshop DF a EPS, / 11 DOPRAVNÍ SEKTOROVÉ STRATEGIE 2. FÁZE Workshop DF a EPS, Ing. Martin.
Práce s mezinárodními dodavateli Školení na řízení plánování a procesů PPP Twinningový projekt CZ/2005/IB/FI/04 Mikko AJ Ramstedt Senior Project.
Politický kontext a řízení rizik v rámci PPP Školení na řízení rizik v projektech PPP Twinningový projekt CZ/2005/IB/FI/04 Mikko AJ Ramstedt.
Partnerství veřejného a soukromého sektoru v ČR Zavedení vhodného systému řízení rizik na projektové úrovni Twinningový projekt CZ/2005/IB/FI/04 Školicí.
Obsah Obsah Etapy realizace PPP projektu
VYUŽITÍ SOUTĚŽNÍHO DIALOGU V PROJEKTECH PPP Nejnovější zkušenosti Nizozemí a Velké Británie Ing. Eduard J a n o t a náměstek ministra financí Ministerstvo.
Ivo Novotný Jak vybrat dodavatele vzdělávání JAK SI SPRÁVNĚ VYBRAT... Dodavatele vzdělávání.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
Akvizice společností Financování akvizic
Zkušenosti se soutěžním dialogem ve Velké Británii z poslední doby Jonathan Davey, Partner, Addleshaw Goddard
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Aktuální informace k zavádění eGovernmentu Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Dne:
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
Základní struktura projektu Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
Personální plánování.
Vratislav Paulík ředitel projektů
YOUR SYSTEM, spol. s r. o. Ing
Podnik a výroba 8. – Obsah Základní ekonomické pojmy Podnik a výroba – úvod do problematiky Podniky v Evropě Obrat podniku Sociální a environmentální.
Strategie regionu, obce. Strategický plán rozvoje Má úzký vztah k územnímu plánu Měl by být flexibilní, slaďuje představy subjektů Vymezeny perspektivní.
Poradenský proces Plánování akce. Vypracování jednoho nebo více řešení diagnostikovaného problému Vypracování jednoho nebo více řešení diagnostikovaného.
Personální plán pro podnikatelský plán
Organizace a řízení systému oceňování Richard Almy.
Přednáška č. 5 Identifikace klíčových faktorů ovlivňujících výkonnost podniku.
Závěrečné shrnutí projektu „ Podpora a rozvoj poskytovatelů sociálních služeb v Hodoníně formou vzdělávání jejich zaměstnanců“
Přednáška Akce: Přednášející: Ing. Zdeněk Čežík | Konzultant managementu a podnikových procesů | TFM Výzvy Facility managera.
Fórum pro žadatele Diskusní fórum určené žadatelům o dotace z ROP MS o dobré praxi a obtížích při přípravě projektů.
KPV/PIS KPV/PIS  Jaroslav Plzák  Lukáš Choulík  Tomáš Kraus Websol s.r.o.
Ekonomika malých a středních podniků Přednáška č. 8: Finanční řízení MSP.
Integrated and Planned Enforcement of Environmental Law Phare Twinning Project CZ03/IB/EN/01 1 EMS jako součást Integrovaného povolování a inspekce Rob.
1 Osnova studie proveditelnosti a analýzy nákladů a přínosů.
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Projekt „CzechELib" – informace od realizátora IPs
Osnova studie proveditelnosti a analýzy nákladů a přínosů 17. 3
KPV/PIS Websol s.r.o. Jaroslav Plzák Lukáš Choulík Tomáš Kraus.
Transkript prezentace:

Řízení poradců ze soukromého sektoru Školení na řízení plánování a procesů PPP Twinningový projekt CZ/2005/IB/FI/04 Mikko AJ Ramstedt Senior Project Adviser Financial Partnerships Unit

Úvod Zapojení poradců ze soukromého sektoru Typy a role poradců Jak využít jejich odborných znalostí? Řízení poradců ze soukromého sektoru

Zapojení poradců ze soukromého sektoru 1 Příprava projektu –Analýza potřeb –Hodnocení možností –Studie proveditelnosti

Zapojení poradců ze soukromého sektoru 2 Proces zadávání –Dokumentace –Zainteresování trhu –Vyjednávání

Typy a role poradců 1 Techničtí poradci –Specifikace, hodnocení rizik, kalkulace nákladů, hodnocení proveditelnosti, kalibrace platebního mechanismu, vyjednávání, hodnocení nabídek/uchazečů, finanční řízení Finanční poradci –Finanční modelování, řešení financování, daně, účetnictví, hodnocení uchazečů / nabídek Právní poradci – Zákonné pravomoci, strategie zadávání, vypracování smluv, vyjednávání, hodnocení nabídek/uchazečů, odborné poradenství (majetkové, daňové, environmentální právo, duševní vlastnictví, apod.)

Typy a role poradců 2 Projektové řízení –Hlavní poradce, zajištění kvality Specialisté –Pojištění –Vzdělávání –Udržitelnost –Apod.

Jak využít jejich odborných znalostí? Kritické faktory úspěchu: –Zkušenosti: klaďte otázky a ověřujte zkušenosti/reference –Disponibilita: jasně určete osoby, se kterými chcete pracovat –Finanční náročnost/VfM: jasně si vypočtěte přidanou hodnotu a náklady –Řízení: využívejte služeb poradců jen v případech, kdy poskytují přidanou hodnotu

Řízení poradců ze soukromého sektoru 1 Určete, jaké odborné znalosti jsou zapotřebí a kdy Vytvořte si silnou pozici klienta & veďte jednání Vyjasněte si jejich rady a domluvte se na pravidlech ještě před jednáními Sdílejte informace

Řízení poradců ze soukromého sektoru 2 Řiďte postup & udržte si kontrolu Jasně stanovte schvalovací procesy Dohodněte se na výsledcích a kontrolujte výkony

Řízení poradců ze soukromého sektoru 3 Rizika související s využitím služeb poradců ze soukromého sektoru –Zodpovědnost za projekt (tzv. ownership) –Přenos znalostí –Skládání účtů/zodpovědnost

Shrnutí Zdroje doplňujte (neduplikujte) Vypracujte jasné požadavky na poradenství Vybudujte flexibilitu Otestujte znalosti, vědomosti a míru zainteresovanosti uchazečů Ověřte si reference Vybudujte si vztah a zajistěte přenos znalostí a vědomostí Plaťte za výsledky

Shrnutí „Pokud vypracujete a uzavřete svou smlouvu dobře, měla by se zvýšit hodnota za peníze (value for money). Pokud si sestavíte správný tým poradců, měli by to zajistit za vás a efektivně si na sebe vydělat.“ (TTTPoznámka3)

Mikko AJ Ramstedt Otázky?