ZMĚNY V SOUTĚŽÍCH PŘÍPRAVEK. Motto:,,Neberme dětem radost ze hry, oni nám to vrátí“ Proč změny v soutěžích přípravek?  zapojení všech hráčů do hry 

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Oddělení vzdělávání trenérů FAČR. Motto Dovolte sobě i druhým se cítit dobře.
Advertisements

Hráč je na prvním místě Trenér = vychovatel, manažer, vědec, herec…?
Pravidla fotbalu.
Pravidla hry - přípravka
Luboš Charvát KTV FPE ZČU v Plzni 2012
KOMUNIKACE A KOOPERACE VE FOTBALE
PROJEKT GUTOVKA DOVEDNOSTI - BRUSLENÍ – MINILIGA ZAČÍNÁME :00 KLUZIŠTĚ GUTOVKA PRAHA 10 POPRVÉ NEDĚLE OD 18:00 A PAK JIŽ PRAVIDELNĚ.
Pohybové hry Kdo si hraje, nezlobí.
ETIKA V LEDNÍM HOKEJI Požadavky trenérů ČSLH. CÍLE Rozvoj a růst mladých hráčů Zvýšení účasti, nábor nov Rozvoj dovedností Bezpečné a pozitivní prostředí.
Pravidla ledního hokeje Změny 2010 ukládání trestů, návraty hráčů z TL.
C licence FAČR Biomedicínské aspekty pohybových aktivit.
PŘEDZÁVODNÍ OBDOBÍ KATEGORIE ML. DOROST, ST. DOROST A JUNIOŘI 2011
SCHŮZKA RODIČŮ U11 a ml. sezóna 2014/2015 SOKOL NUSLE
Příprava nejmladších věkových kategorií
Herní princip ve sportovní přípravě dětí Licence B
Taktická příprava Michal Lehnert.
BASKETBAL.
Kritická analýza různých přístupů k vyučování SH
Zásady v tréninkové přípravě mládeže Licence B
STREETBALL.
Týmový herní výkon (THV)
Kopaná – průběh hry hry se účastní dva týmy po 11 hráčích na hřišti obdélníkového tvaru na jehož kratších stranách jsou branky hru řídí hlavní rozhodčí,
Fotbal.
Je kolektivní halový sport…
Příprava na utkání. Delegace Omluva Životospráva Psychika –zapomeňte na předcházející negativní zážitky, ale ne na poučení z nich –očekávejte úspěšný.

Moje první Prezentace!!.
HOKEJOVÝ KLUB VSK TECHNIKA BRNO
Systematika fotbalu.
Fotbal pro 2 Nová hra na trhu 2013 Přenosná zábava Pro všechny věkové kategorie Vynikající reklama.
Neoficiální mistrovství fotbalových přípravek české republiky v kategorii U10 Ivančice – neděle 13.května 2012.
Benjamínci TJ SOKOL Dub nad Moravou
Kopaná - pravidla hrací plocha má tvar obdélníku, délka hřiště je 90 – 120 m, šířka je 45 – 90 m hrací plocha je vyznačena bílými čarami, středová čára.
AC SPARTA PRAHA. Tournament of companies Fotbalový turnaj firem  Fotbalový turnaj na Strahově  Pořadatel: AC Sparta Praha  Místo: PRE Tréninkové centrum.
HC VCES HRADEC KRÁLOVÉ PROPOZICE TURNAJE „ O PUTOVNÍ POHÁR JAROSLAVA JANEČKA “ Pořadatel:HC VCES Hradec Králové Datum konání:neděle dne 25. září 2011 Místo.
Prezentace pro borce Trenéři: Kulatka, Kain FK Brandýs-Boleslav roč FK Brandýs-Boleslav roč Březen 2010.
Kondiční příprava a plánování ve volejbale
Řízení sportovního tréninku
Lední hokej Je kolektivní hra. Jde o jeden z nejrychlejších sportů na světě. Hraje se na 3 třetiny po 20 minutách. Na hru dohlížejí 2 hlavní rozhodčí.
Filozofie změn  reakce na rychlý vývoj hry;  důraz na plynulost hry;  utkání mají být co nejzábavnější, bezpečná, férová a pochopitelná hráči, trenéry,
Didaktické formy tréninkového procesu - TP
ZÁKLADY DIDAKTIKY SPORTOVNÍCH HER OSP
PRAVIDLA FOTBALU MALÝCH FOREM „Hra patří dětem a je jejich nejlepším učitelem.“
Basketbalová pravidla
Pravidla volejbalu, rozhodčí
Fotbal Doc. PaedDr. Jan Štumbauer, CSc. Projekt: Cizí jazyky v kinantropologii, reg. č.: CZ.1.07/2.2.00/
1. Na fotbalovém stadionu není vhodné místo na vedení konverzace. 2. Neházíme dýmovnice, dělobuchy, pyrotechniku. 3. Do řady vchází první muž čelem k.
 kolektivní halový sport, který se hraje na hřišti o rozměrech 40x20 metrů a lehkým dutým míčkem z plastu. V jednu chvíli je z každého.
Korfbal Ročník: 4. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Netradiční sportovní hry Téma: Korfbal - pravidla Jméno autora: Mgr. Tomáš Vacek Vytvořeno.
Indiaca Ročník: 4. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Netradiční sportovní hry Téma: Indiaca - pravidla Jméno autora: Mgr. Tomáš Vacek Vytvořeno.
Vznik volejbalu * Springfild, stát Massachusetts (USA) * Kanada, Indie, Jižní a Strední Amerika * Japonsko (pan Ohmori) * Čína. V Asii v 16,12,9 hráčích,
Část 3 – ROZHODČÍ A JEJICH POVINNOSTI. 300 – Určení rozhodčích rozhodčí na hřišti – systém dvou rozhodčích (oba stejné pravomoci) – systém tří rozhodčích.
Vítejte v klubu HC Bobři Valašské Meziříčí
Regenerace ve sportu FUTSAL Vypracovala:Michala Klašková UČO:
Otakar Mestek, Michal Blažej
Ročník:  2. Vzdělávací obor:  Tělesná výchova Tematický okruh:
Nábor mladých fotbalistů
JFK Velké Přílepy pořádá NÁBOR FOTBALISTŮ do kategorie STARŠÍCH ŽÁKU r
Basketbalová pravidla
O putovní pohár J. Verfla
Organizační formy ve školní TV vyučovací jednotka
Reorganizace mládežnických soutěží od sezony 2009/2010
VÁNOČNÍ HOKEJOVÝ TURNAJ
SK Benátky nad Jizerou z.s.
Autor: Mgr. Anna Dyková Název : VY_12_INOVACE_31_Fotbalový zápas
Faustball Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh:
SOUTĚŽE PŘÍPRAVEK Mgr. Pavel Hudeček 1. Krajská Grassroots konference.
Metodicko – organizační normy
Požadavky trenérů ČSLH
Pohybové hry Kdo si hraje, nezlobí.
Transkript prezentace:

ZMĚNY V SOUTĚŽÍCH PŘÍPRAVEK

Motto:,,Neberme dětem radost ze hry, oni nám to vrátí“ Proč změny v soutěžích přípravek?  zapojení všech hráčů do hry  častější kontakt s míčem  rychlejší a kvalitnější rozvoj HČJ  kvalitnější rozvoj IHV  přirozená radost ze hry  univerzalismus hráčů  zaměření pozornosti na hru, ne na výsledek

,,Pravidla musí respektovat věkové zvláštnosti dětí“ zaměřme se na: - velikost hrací plochy - počet hráčů - velikost branek - velikost a hmotnost míče - hrací doba - podporu hry samotné - radost ze hry

Mladší přípravka: U8 – U9 Míč č. 3 Hrací plocha - 2 hřiště o rozměrech 20x30m Hrací doba – 3x12 minut (přestávka 3min., bez odchodu do kabin) Počet hráčů – 4 hráči v poli + 1 brankář (na každém hřišti) Branky – 3x1,6m (vymezení pomocí tyčí, může být i házenkářská branka) Střídání hráčů – letmé (hokejové) bez striktních omezení Výsledky zápasů se neevidují!!!

Starší přípravka: U10 – U11 Míč č. 4 Hrací plocha – 2 hřiště o rozměrech 25x40m Hrací doba – 3x15 minut (přestávka 3min.,bez odchodu do kabin) Počet hráčů – 5 hráčů v poli + 1 brankář (na každém hřišti) Branky – 2x5m Střídání hráčů – letmé (hokejové) Výsledky zápasů se neevidují!!

 převést pozornost rodičů od počítání skóre, bodů a vítězství k důležitějšímu pozorování toho, jak děti hrají a jak se případně zlepšují  stanovit si pravidla koučinku nejen pro sebe, ale také pro rodiče v duchu hesla,,Rodiče fandí, ale nekoučují“  častá a trpělivá komunikace s rodiči, osvěta a vysvětlování záměrů  nasměrování a využití odpovědnosti rodičů ke svým dětem pro tréninkový proces a utkání  zodpovědné a spolehlivé rodiče zapojit do praktického chodu týmu (vedoucí mužstva, týmový rozhodčí, kameraman, zdravotník, pokladník atd.)  nastavení a dodržování,, Cesty vzájemného respektu a podpory autority“ mezi trenéry a rodiči

Výhody hry v menším počtu na menším prostoru Dovednostní - častější kontakt s míčem,ale i potřeba nabízet se, uvolňovat se, volit řešení, myslet. „…více tvořivosti a herní zodpovědnosti…“ Didaktické - hráči se častěji dostávají do herních situací,které se učili řešit při tréninku.Hráči s nižšími dovednostmi se lépe orientují = kontrolují situaci v menším počtu hráčů. „…větší počet pokusů k učení se…“ Cílové-psychologické - častější situace před brankami,neboli častější nejdůležitější herní zátěžové situace. „…dát gól x zabránit gólu…“ Kondiční - hra je intenzivnější,s větším počtem rychlostně-silově-obratnostních úseků a činností. „…jsou stále na silné straně…“ Sociálně interakční – při sladění způsobu tréninku a utkání (malé formy v tréninkovém procesu). „…podobnost přináší snadnější přenos z tréninku do utkání a buduje větší herní jistotu a sebevědomí…“ Demograficko-společenský – řeší lépe ubývající počet dětí,které v ČR vstupují aktivně do fotbalového prostředí.Vrací fotbalu přirozenější komunitní kulturu. Je ale i obecně lépe připravena na demografické výkyvy. Umožňuje rozdělit hráče do minitýmů dle věkových kategorií. „…ulice je učitel hráčů i trenérů…“ OBTÍŽE Organizační – vše nové přináší obtíže nezvyku. O něco složitější organizace pro trenéry,klubové funkcionáře,než v již běžícím způsobu tréninku,je ale přebita esy všech výhod. „…dobré neznamená jednoduché…“