Sanace rodiny Alena Svobodová, vedoucí sociální služby, koordinátorka projektů.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nové pohledy na péči o dítě a rodinu v Dětském centru Čtyřlístek
Advertisements

KONFERENCE K PROJEKTU ALTERNATIVNÍ PROGRAM NA PODPORU RODINY POŘADATEL: o.s. MOSTY PŘÍSPĚVEK: Diakonie ČCE – SSP v Mostě.
Sociální zabezpečení 4. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Sociální služby SOZ.
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Dítě nad 18 let s prodlouženou ÚV v prostředí ústavní výchovy v návaznosti na zákon 109/2002 Sb., v platném znění Workshop sociální pracovnice Skalský.
Maminka maminek kontaktní sestra
Následné péče o mladé lidi odcházející z náhradní péče v České republice   Situační analýza Jan Folda (editor), Oldřich Matoušek, Hana Pazlarová, Anna.
Podpora trvalého řešení situace nezletilých žadatelů o azyl v ČR TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM EU A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ.
Zákon o sociálních službách
Osoby propuštěné z výkonu trestu a sociální pomoc poskytovaná veřejnou správou Mgr. Jiří Sejbal, Oddělení sociální prevence a pomoci , Odbor sociální.
Spolupráce s rodinami dětí s nařízenou ústavní výchovou.
Farní charita Litomyšl
Sociální důvody jako důvod pro umístění dětí do institucí?
DÍTĚ V OBTÍŽNÉ ŽIVOTNÍ SITUACI MOŽNOSTI ÚČINNÉ SPOLUPRÁCE
Náhradní rodinná péče v České republice a zkušenosti přímých aktérů NRP v ČR po novele zákona o sociálně-právní ochraně dětí v reflexi pracovníků NNO Projekt.
Nadace Terezy Maxové Programu Iniciativy Společenství Equal
Sociálně právní ochrana dětí
Pomáháme dětem vkročit do života PROJEKT KÁMOŠ. Nejpřirozenější prostředí pro dítě je rodina.
Životní podmínky osob s PAS – poznatky ochránce Petra Zdražilová, Praha, 6.listopadu 2014 Petra Zdražilová / 6. listopadu, © Copyright Veřejný ochránce.
PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY)
Transformace systému práce s ohroženými dětmi a rodinami Tisková konference MPSV a MŠMT 30. dubna 2009.
Transformace a sjednocení systému péče o ohrožené děti RNDr. Petr Nečas místopředseda vlády ministr práce a sociálních věcí
PŘEDSTAVUJEME Fond ohrožených dětí je občanské sdružení na pomoc týraným, zanedbávaným, zneužívaným opuštěným nebo jinak sociálně ohroženým dětem, s působností.
Sociální práce s rodinou 3
Pobočka Sokolov Zpracovala: Mgr. Kamila Lišková. Začátky Společnost Člověk v tísni působí v Karlovarském kraji od roku Prvním městem v Karlovarském.
Sociálně právní ochrana dětí
Sdružení Podané ruce, o.s. Terénní programy Šumpersko.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. projekt CENTRA PODPORY INKLUZIVNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Individuální národní.
STŘEDISKO VÝCHOVNÉ PÉČE HELP
Rodinné právo II Milana Reichlová.
Minimální preventivní program školy
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Síť služeb pro ohrožené děti a rodiny
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Metoda VTI Intenzivní forma pomoci v domácím prostředí rodiny, přímo tam, kde problém vzniká (80.léta 20. stol. v Holandsku) Rodiny, které mají obtíže.
Analýzy v projektu „Ohrožené děti a mládež ve Zlínském kraji“
Návrh legislativních změn v oblasti náhradní rodinné péče (výstupy projektu) PhDr. Miloslav Macela Praha, 16. června 2015.
RODINNÁ POLITIKA Rodinná politika na úrovni krajů a obcí, Metodické „doporučení“ MPSV ČR, 2008) souhrn aktivit a opatření za účelem podpory rodiny podpora.
KLÍČOVÁ AKTIVITA Č. 6 – RANÁ PÉČE Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.2.00/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ.
Budoucnost ústavní výchovy z úhlu pohledu Federace dětských domovů ČR PaedDr. Jana Koubová
SPOLEČNOST TADY A TEĎ o.p.s. Michaela Hirtová, Hana Moravcová.
„Šance pro děti v ohrožení na Vysočině.“ Příspěvek na konferenci Třebíč, dne 14.října 2014.
Bc. Anna Kasincová (Pacholíková) Mgr. Markéta Křivská.
Prezentace služeb Komunitní plánování Litomyšl
Sociálně právní ochrana dětí Historický vývoj SPO (chudinská péče, sirotčí pokladny, okresní komise pro péči o mládež …) Současná úprava – zákon č. 359/1999.
Sociálně právní ochrana dětí Úvod do SP ZS 2015 M. Vorlová Úvod do SP ZS 2015 M. Vorlová.
Aktivity centra v rámci práce s násilnou osobou Centrum J.J. Pestalozziho, o.p.s. Štěpánkova 108, Chrudim Mgr. Lucia Pechtorová.
Intervenční centrum pro osoby ohrožené domácím násilím Ostrava © Bílý kruh bezpečí, o. s.
Projekt Intervenční centrum v Ústí nad Labem Interdisciplinární spolupráce Koordinátorka týmu Bc. Zuzana Lešková.
Deinstitucionalizace ústavní péče očima ochránce 1. března 2011 Hradec Králové Individuální projekt odboru sociálních služeb a sociálního začleňování "Podpora.
Příklad dobré spolupráce ADP s poskytovateli sociálních služeb Koppová L., Walachová D. MEDICA zdravotní péče, s.r.o.
S LUŽBY PRO SENIORY. Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa: Mírová 218/6 Dubí III - Pozorka Název projektu.
Zákon o rodině Vztahy mezi rodiči a dětmi Rodičovská zodpovědnost = souhrn práv a povinností: při péči o nezletilé dítě při zastupování nezletilého dítěte.
Sociální práce v roce 2012 Bc. Ivana Vedralová. Od Úřad práce ČR převezme:  Činnosti, které přímo souvisejí s řízením, rozhodováním a výplatou.
Varianty řešení problémů s užíváním návykových látek spolupráce se specializovanými zařízeními SEČ říjen 2007 Dr. Martina Richterová Těmínová.
Prokopova 17 Plzeň tel.: Provozní hodiny: Po, Út, St 9.00–16.30 Čt12.00–19.00 Pá 9.00–16.00.
Andrea Doubková, Janus, z. s.
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Rodina, zdraví a prevence
OSPOD NOVÝ BOR A SOCIÁLNÍCH SLUŽEB Mgr. Balážová Dana OSPOD Nový Bor
Metoda VTI Intenzivní forma pomoci v domácím prostředí rodiny, přímo tam, kde problém vzniká (80.léta 20. stol. v Holandsku) Rodiny, které mají obtíže.
Středisko výchovné péče FRÝDLANT
Týmová spolupráce v zájmu dítěte pohledem pracovníka OSPOD Mgr
Terénní péče o seniory s demencí a jejich podpora v domácím prostředí
18 let zkušeností s mezinárodním osvojením
3. Krizová pomoc Sociální rehabilitace
Mgr. Veronika Dembická, DiS.
Koncepční záměry MPSV v oblasti náhradní rodinné péče
Transkript prezentace:

Sanace rodiny Alena Svobodová, vedoucí sociální služby, koordinátorka projektů

Program Děti a rodiče Cizinci Diskriminace a rovné příležitosti Kdo jsme?

Co chceme? Umožnit návrat dětem, které jsou v ústavní výchově zpět do rodiny Zabránění odebrání dítěte z biologické rodiny

Pro koho to děláme? Rodiny, které mají děti v ústavní výchově a chtějí žít společně Rodiny, které mají děti doma a hrozí jim odebrání do ústavní výchovy

Co nabízíme? Sociální poradenství Právní poradenství Terénní asistenci Mediaci, vyjednávání Výchovné poradenství Domácí přípravu dětí Zprostředkování materiální pomoci

Jak to děláme? Rozhovory s klienty Návštěvy u nich doma Doprovázení do zařízení, institucí Vypracování písemných podání Pomoc s listinami Videotrénink interakcí Společné plánování Případové konference

S kým spolupracujeme? OSPOD Ústavní zařízení Širší rodina Jiné NNO Školy Orgány státní správy a samosprávy

Jaké jsou výsledky? U rodin, kde je dítě v ústavní výchově, se návrat do rodiny podaří u 50 % dětí U rodin, kde jsou děti doma, zůstane po spolupráci s námi 90 – 95% v rodině

Děkuji za pozornost