JSchr Ing. Jana Schröpferová FACILITÁTOR a ČLEN Český klastr přípojných vozidel a nástaveb, družstvo (CTAC) Informačně – technologický klastr Olomouc,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Praha - 7. prosince 2006 Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií a státním rozpočtem České republiky Plánování sociálních služeb ve městě Havlíčkův.
Advertisements

Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
Financování komunitních projektů Tento příspěvek vznikl při řešení grantu podpořeného Vzdělávací nadací Jana Husa Ing. Jana Krbová.
Začlenění a úloha UNIV 2 ve struktuře regionální odborné školy technického zaměření Ing. Vladimír KEBERT, CSc Ředitel SOŠ a SOU Hořovice.
Příprava na kohezní politiku EU nadnárodní, národní a krajská úroveň Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje, , Přerov.
SPOLUPRÁCE ZDRAVÝCH MĚST A ZDRAVÝCH ŠKOL Chrudim, 17. května 2005.
Aktivita číslo 5 Název Návrh a zavedení systému centrální administrace a řízení projektů Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadu Plzeňského.
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
Principy sociálního podnikání
Český klastr přípojných vozidel a nástaveb, družstvo.
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
Spolupráce veřejného výzkumu s podniky Současná situace a bariéry na straně výzkumné sféry Michal Pazour, Vladislav Čadil 20. dubna 2012.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
Audit IT procesů ve FNOL
Celostátní síť pro venkov
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Transfer technologií na Technické univerzitě v Liberci Pavel Němeček.
Program Czechinvestu pro II. fázi rozvoji klastru v rámci Operačního programu průmysl a podnikání MPO plánované období dotace pro klastr 3 -
Pomáháme neziskovkám Významný projekt Olomouckého kraje
Rada pro rozvoj lidských zdrojů Jihočeského kraje vznikla na podzim roku Zakladatelem byla Jihočeská hospodářská komora. Rada pro rozvoj lidských.
Rozvoj kvalifikované pracovní síly v ČR. Obsah prezentace Představení Agentury CzechInvest Regionální kanceláře Aktivity pro podporu rozvoje kvalifikované.
NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM 22. – , PRAHA TRANSFER TECHNOLOGIÍ ALEŠ VLK.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu Ing. Petra Semeráková, manažerka projektu.
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
Klastr OMNIPACK ClusterForum pro inovace, Praha
3. Celofakultní pedagogická konference1 Zapojení předních odborníků z praxe na Ekonomicko- správní fakultě Masarykovy univerzity.
ÚTVAR TRANSFERU TECHNOLOGIÍ Praxe centra pro transfer technologií Pomoc komerčnímu uplatnění poznatků vznikajících na VUT v Brně Seminář k třetí roli VŠ.
Komunitární program PROGRESS Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
CEVTECH Soběslav Vítejte v Centru Ekologických a Vodárenských Technologií !
Partner projektu: podnikatelská samospráva, reprezentant podnikatelů.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
Regionální individuální projekt Příležitost pro mladé v Olomouckém kraji reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ CÍLOVÁ SKUPINA PROJEKTU HODNOCENÍ KLÍČOVÝCH AKTIVIT.
Digitální strategie krajů Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Digitální strategie krajů Datum:
VĚDECKO - TECHNICKÝ PARK BRNO
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Prezentace společnosti GOLFER s.r.o Konference Partnerství pro budoucnost – CÍLOVÝ SYSTÉM ŘÍZENÍ MÍSTNÍHO ROZVOJE STRATEGIE A PROJEKTY.
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
Prezentace RIS kraje Vysočina Ing. Zdeňka Škarková ředitelka RRA Vysočina.
STAV A VÝHLED TRANSFERU TECHNOLOGIÍ NA ZČU doc. Ing. Jan Horejc, PhD., prorektor pro spolupráci s praxí Mgr. Jaroslav Šíp, asistent prorektora.
Václav Novák Mikroregiony kraje Vysočina Václav Novák.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Luděk Janík Budoucnost HYTEP. Historie HYTEP 2006 červen: MPO iniciovalo vznik H 2 platformy prosinec: Založení platformy (ČVUT FS, MEGA, ÚJV,
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Podpora VaVaI v rámci Operačního programu Podnikání.
S DRUŽENÍ MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV Nevládní a politická organizace s celostátní působností, která sdružuje a hájí zájmy obcí a měst v ČR Vznik na počátku 2008.
Zajištění regionálních funkcí knihoven v roce 2013 PhDr. Vít Richter Národní knihovna ČR Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Tel. 603–223–627,
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK Seminář pro žadatele z JMK , Hodonín.
Informační kampaň pro posílení udržitelného užívání vodních zdrojů a ekosystémových služeb krajiny v podmínkách globální změny (LAPLANT) Zemědělské hospodaření.
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Postavení PS ve struktuře orgánů Rady vlády pro udržitelný rozvoj
Ministerstvo financí ČR
Dotace pro jednotky PO SDH obcí Pardubického kraje
Závěrečná konference projektu
Polytechnické vzdělávání v praxi
CÍLEM JE ZAMĚSTNÁNÍ VE STŘEDOČESKÉM KRAJI STRUČNÁ INFORMACE O PROJEKTU
Od „Transferu technologií“ k „Managementu znalostí
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Individuální projekt IP 3 „Rozšíření nástrojů pro podporu systému plánování sociálních služeb v Libereckém kraji“ Závěrečná konference k projektu.
Vybrané právní aspekty podnikání v digitálním věku
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
Krajský metodický kabinet BEZPEČNOSTI A OCHRANY OSOB A MAJETKU
Modernizace odborného vzdělávání OLOMOUC - pondělí 14. května 2018
Svaz měst a obcí ČR Základní informace o činnosti
Účast na vzdělávání a výkony škol
Podpora procesů uznávání
Komunitární program PROGRESS
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
PŘEDSTAVENÍ KLASTRU Ing. Jiří Herinek pověřený manažer klastru
Enterprise Europe Network: Výsledky a příprava období 2022+
Transkript prezentace:

jSchr Ing. Jana Schröpferová FACILITÁTOR a ČLEN Český klastr přípojných vozidel a nástaveb, družstvo (CTAC) Informačně – technologický klastr Olomouc, družstvo (ITEKO) ČLEN Český nanotechnologiský klastr, družstvo (NANO) poradce RPIC–EKONOMSERVIS Přerov s.r.o. Auditor, daňový poradce jSchr

Současný stav klastrů v kraji Založené i vznikající klastry, členové klastrů z jiných krajů Další kroky - Rozšiřování či revize členských základen - Revize dosavadní činnosti ve směru k projektovému portfoliu (struktuře, účasti na dílčích projektech, financování, …) -Spolupráce klastrů na národní i krajské úrovni

jSchr Problémy před zahájením činnosti -Nízká znalost pojmu klastr -Nedůvěra v možnost získání dotace klastrem -Dlouhodobý proces mapování prostředí pro možnost žádat o podporu v OPPP (OPPI) -Vysoký počet členů jako podmínka podpory

jSchr Problémy při činnosti -Aktivita členské základny – dostatek projektů -Administrativní náročnost správy projektů -Kvalita pracovníků klastrů -Ochrana citlivých údajů členů -Ochrana duševního vlastnictví z projektů -Jednoznačné principy fungování klastrů

jSchr Příležitosti - Zájem Olomouckého kraje - Programová podpora OPPI - Transfer znalostí mezi klastry (OMNIPACK) - Publicita klastrů (CzechIvest, Kraj, Klastry) - Dobré příklady a praxe klastrů v ČR

jSchr Děkuji za pozornost KONTAKTY Kancelář: Blahoslavova 72/4 Přerov, Mobil: , Tel.: , Fax: ,