Hledání panenských prostorů OB Zjišťování vlastníků Seminář stavitelů tratí, rozhodčích a trenérů, Želiv 2010 Tomáš Leštínský.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
STÁTNÍ OCHRANA PŘÍRODY V ČR
Advertisements

Seminář trenérů a stavitelů tratí - Želiv
Organizace táborů a soustředění pro žactvo
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Mgr. Barbora Landová Horolezectví A Právo.
Setkání s novináři, Vimperk k tématu Vládní návrh zákona o NP Šumava … fám už bylo dost … Jiří Mánek, ředitel Správy NP a CHKO Šumava.
Seminář trenérů a rozhodčích - Kouty
Hodnocení kvality celostátních závodů v roce 2010 Jan Netuka Seminář Želiv,
Hodnocení kvality celostátních závodů v roce 2012 Jan Netuka Seminář Kouty,
Rozloha chráněných území na ploše ČR
KVARTA LISTOPAD 2004 VÍTEK URBAN
Legislativa ochrany přírody v ČR a EU Přednáška č.9/ Vlastnické právo a ochrana přírody podle českého práva BOZO, ZF JU v Českých Budějovicích.
Když lesní sprint, tak jak? Šternberk Tomáš Novotný ZLH.
Ochrana přírody v ČR Lukáš Kotlár.
Školení začínajících kartografů - Zderaz –
1 Daň z nemovitostí a místní poplatky jako finanční zdroj obcí a měst Alena Holmes Zdeňka Jirásková Odbor – Majetkové daně, daň silniční, poplatky a oceňování.
Jan Miklín Katedra fyzické geografie a geoekologie Přírodovědecká fakulta Ostravská univerzita.
1. Ochrana kulturního dědictví Obnova a rozvoj vesnic Občanské vybavení a služby Investice do lesů 2.
Zákon č. 334/1992 Sb. o ochraně zemědělského půdního fondu
Hospodářská úprava lesa Legislativa Bezpečnost osob a majetku.
Novinky v registru RÚIAN Jiří Formánek. Obsah prezentace  Územní identifikace a adresy  Principy sdílení údajů v základních registrech  Novinky v registru.
Národní parky České republiky
Hospodářská úprava lesa Legislativa
Návrh zonace NP Šumava Oddělení pro výzkum biodiverzity, CzechGlobe – Centrum pro výzkum globální změny Akademie věd ČR a Hnutí DUHA.
Seminář trenérů a rozhodčích - Kouty Generalizace skal Kytlice vs. Kost Jan Langr Základní otázka Dvě klasiky – dvě protichůdná řešení.
Vytvořil: Michal Jedlička
Eva Měráková, Lenka Jandová
Ochrana přírody 5. Ročník LI.
Ochrana přírody a krajiny v ČR
Horolezectví a jeho dopady
Orientační sporty a jejich aplikace
D E S Í T K A Desítka 1.Jaký je rozdíl mezi § 420 a 420a? 2.Co je tzv. absolutní odpovědnost a uveďte příklady? 3.Co je to CONDITO SINE.
Specifická příprava na závod Aneb jak porazit stavitele a ne sám sebe.
Právo a katastr nemovitostí
Pravomoc obecních (městských) úřadů při ochraně a povolování kácení dřevin rostoucích mimo les A. Co je lesní zeleň? B.Lesní porosty C.Ovocné dřeviny.
Kurs v rámci projektu SFŽP Agentura Koniklec o.s. 2008
ANOTACE Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název VM:
Práce s návštěvníkem Cestovní ruch v chráněných územích.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Č. materiálu: VY_32_INOVACE_86.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK 1
Vytvoření a pilotní ověření systému školení v obecných a odborných kompetencí dobrovolníků při akcích pro veřejnost, CZ.1.07/3.1.00/ Sportovní akce.
Chráněná území České republiky
II. TÉMA Platné právní předpisy na ochranu dřevin rostoucích mimo les a povolování kácení (metodiky, ČSN, dohody)
CESTA VZHŮRU školení trenérů OBhotel Kouty OD ŽÁKŮ K JUNIORŮM ANEB(SNAD)
Ochrana zemědělského půdního fondu
Národní parky v České republice
Kartografická generalizace
Úvod mapy pro orientační běh cíle práce stav řešené problematiky očekávané výsledky výsledky ukázka aplikace budoucnost aplikace.
Ochrana přírody ČR.
Č eská republika: Chrán ě ná území Hospodá ř ský zem ě pis Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka,
Přírodovědný stacionář JEDOVNICE
Krkonošský národní park
Komplexní inovace výuky práva pro moderní společnost CZ.1.07/2.2.00/
GIS - úvod Rozcestník internetových stránek s GIS problematikou
Výukový materiál EK Tvůrce: Ing. Marie Jiráková Projekt: S anglickým jazykem do dalších předmětů Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.36/ Tento.
OCHRANA PŘÍRODY A KRAJINY
Seminář č. 3 – PŽP II Právní režim ochrany půdy a lesa JUDr. Jana Tkáčiková, PhD.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Ochrana přírody v České republice ochrana vod ochrana ovzduší ochrana rostlin.
Ochrana ŽP v ČR Ekologie – oikos a logos, nauka o místě kde přebýváme Systematická ochrana ŽP u nás začíná už kolem 12- století 1838 – první rezervace.
Zákon o ochraně přírody a krajiny č. 114/1992 Sb. a zákon č. 115/2000 Sb. Ekologie a životní prostředí 2011 Barbora Kněžínková.
Základní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm Číslo projektu
VÝPOČET POPLATKU ZA ODNĚTÍ LESNÍCH POZEMKŮ - chybný princip
VÝPOČET POPLATKU ZA ODNĚTÍ LESNÍCH POZEMKŮ - chybný princip
o ochraně přírody a krajiny
VY_32_INOVACE_43_Ochrana přírodního bohatství
AOPK ČR – Regionální pracoviště Správa CHKO Slavkovský les
Zpracovala: Mgr. Monika Dvořáková
Zákon o ochraně přírody a krajiny č. 114/1992 Sb. a zákon č
Právní problematika břehových porostů
  ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Transkript prezentace:

Hledání panenských prostorů OB Zjišťování vlastníků Seminář stavitelů tratí, rozhodčích a trenérů, Želiv 2010 Tomáš Leštínský

Seminář stavitelů tratí, rozhodčích a trenérů, Želiv 2010 Co je panenský prostor ? Terén, který pro OB nebyl nikdy použitý + regulérnost, nikdo terén nezná + zvědavost závodníků - mapa Terén, který dlouho "odpočíval" + lepší představa, co terén nabízí

Seminář stavitelů tratí, rozhodčích a trenérů, Želiv 2010 OB mapy v ČR – stav 2010 celkem 5575 map pro OB csob.tmapserver.cz - mapy po roce 2000

Seminář stavitelů tratí, rozhodčích a trenérů, Želiv 2010 OB mapy v ČR – stav 2010 celkem 5575 map pro OB csob.tmapserver.cz - všechny mapy

Seminář stavitelů tratí, rozhodčích a trenérů, Želiv 2010 Co a kde chceme pořádat ? Klasika - kompaktní kus lesa aspoň 5 km2 umožňující volby postupů krátká, štafety - technicky náročný terén Sprint - musí umožňovat maximální rychlost běhu MČR, ŽA,B - zajímavý, orientačně i fyzicky náročný ČP štafet - vhodná aréna oblastní žebříček - v podstatě cokoliv :) Vhodné centrum

Seminář stavitelů tratí, rozhodčích a trenérů, Želiv 2010 Zdroje online dat klasika - mapy.cz / turistická - GoogleEarth - csob.tmapserver.cz krátká, štafety - mapy.cz / turistická, ortofoto - GoogleEarth - csob.tmapserver.cz - předpokládaný typ terénu (porosty, skály, sesuvy, …) - sprint - mapy.cz / ortofoto - GoogleEarth - plán města, fotografie

Seminář stavitelů tratí, rozhodčích a trenérů, Želiv 2010 Zdroje online dat - mapy.cz / turistická

Seminář stavitelů tratí, rozhodčích a trenérů, Želiv 2010 Zdroje online dat - mapy.cz / ortofoto

Seminář stavitelů tratí, rozhodčích a trenérů, Želiv 2010 Zdroje online dat - csob.tmapserver.cz

Seminář stavitelů tratí, rozhodčích a trenérů, Želiv 2010 Zdroje online dat -

Seminář stavitelů tratí, rozhodčích a trenérů, Želiv 2010 Trocha legislativy, aneb kde nehledat ! Zákon 289/1995 Sb. - lesní zákon § 20 - Zákaz některých činností v lesích Zákon 114/1992 Sb. - o ochraně přírody a krajiny § 14 - § 36 - definice NP, CHKO, NPR, PP, … Smlouva ČSOS s LČR o pořádání závodů, dohoda s MŽP Tabu pro OB národní parky, I.zóny CHKO Na ostatním chráněném území za určitých podmínek. Mapy zónací CHKO jsou zdarma k dispozici v SHP na požádání na Správách CHKO.

Seminář stavitelů tratí, rozhodčích a trenérů, Želiv 2010 Když už CHKO… - CHKO obecně nemá s OB větší problém v lese - problém může být termín závodu (NATURA 2000, …) - problém je centrum a parkoviště Nejlépe najít u zamýšleného prostoru kemp, hospodu, atd… V CHKO platí zákaz vjezdu a stání motorových vozidel mimo komunikace… … pokud pro to nemáme písemné povolení od vlastníka pozemku … a pokud je zamýšlené centrum ve IV. nebo III.zóně

Seminář stavitelů tratí, rozhodčích a trenérů, Želiv 2010 Nové možnosti - Schengenský prostor Možnost překročit hranici v libovolném místě = příhraniční lesy, kde hranice dříve nedovolila využít celý lesní komplex př. SAxBO, Advanta, MS 2009

Seminář stavitelů tratí, rozhodčích a trenérů, Želiv 2010 Jdeme na to… KLASIKA MČR, ŽA,B fyzicky a mapově náročná, volby postupů fyzicky náročná = kopce, hustníky, podmáčený terén mapově náročná = nepravidelná, řídká síť cest, skály, kameny, meliorace, …

Seminář stavitelů tratí, rozhodčích a trenérů, Želiv 2010 Jdeme na to… KLASIKA MČR, ŽA,B fyzicky a mapově náročná, volby postupů Nevhodné:

Seminář stavitelů tratí, rozhodčích a trenérů, Želiv 2010 Jdeme na to… KLASIKA MČR, ŽA,B fyzicky a mapově náročná, volby postupů Nevhodné:

Seminář stavitelů tratí, rozhodčích a trenérů, Želiv 2010 Jdeme na to… KLASIKA

Seminář stavitelů tratí, rozhodčích a trenérů, Želiv 2010 Jdeme na to… KLASIKA

Seminář stavitelů tratí, rozhodčích a trenérů, Želiv 2010 Jdeme na to… KLASIKA

Seminář stavitelů tratí, rozhodčích a trenérů, Želiv 2010 Jdeme na to… KRÁTKÁ MČR, ŽA,B technická trať, mapově náročné mapově náročná = skály, kameny, meliorace, hustníky, vrstevnice

Seminář stavitelů tratí, rozhodčích a trenérů, Želiv 2010 Jdeme na to… KRÁTKÁ MČR, ŽA,B technická trať, mapově náročné Nevhodné:

Seminář stavitelů tratí, rozhodčích a trenérů, Želiv 2010 Jdeme na to… KRÁTKÁ MČR, ŽA,B technická trať, mapově náročné Nevhodné:

Seminář stavitelů tratí, rozhodčích a trenérů, Želiv 2010 Jdeme na to… SPRINT Maximální rychlost běhu, pokud možno náročná mapa max.rychlost = žádné ostružiny, hustníky, bažiny, skalní města, kamenná pole, kopce

Seminář stavitelů tratí, rozhodčích a trenérů, Želiv 2010 Jdeme na to… SPRINT Maximální rychlost běhu, pokud možno náročná mapa Vhodné:

Seminář stavitelů tratí, rozhodčích a trenérů, Želiv 2010 Jdeme na to… SPRINT Maximální rychlost běhu, pokud možno náročná mapa Vhodné:

Seminář stavitelů tratí, rozhodčích a trenérů, Želiv 2010 Jdeme na to… SPRINT Maximální rychlost běhu, pokud možno náročná mapa Vhodné ?

Seminář stavitelů tratí, rozhodčích a trenérů, Želiv 2010 Jdeme na to… SPRINT Maximální rychlost běhu, pokud možno náročná mapa Nevhodné:

Seminář stavitelů tratí, rozhodčích a trenérů, Želiv 2010 Vlastníci pozemků - více vlastníků, více potenciálních problémů - Lesy ČR, a.s. = ideální stav

Seminář stavitelů tratí, rozhodčích a trenérů, Želiv

Seminář stavitelů tratí, rozhodčích a trenérů, Želiv

Seminář stavitelů tratí, rozhodčích a trenérů, Želiv

Seminář stavitelů tratí, rozhodčích a trenérů, Želiv

Seminář stavitelů tratí, rozhodčích a trenérů, Želiv

Seminář stavitelů tratí, rozhodčích a trenérů, Želiv

Seminář stavitelů tratí, rozhodčích a trenérů, Želiv

Hledání panenských prostorů OB Zjišťování vlastníků Seminář stavitelů tratí, rozhodčích a trenérů, Želiv 2010 Tomáš Leštínský DOTAZY ?