STATUTÁRNÍ MĚSTO CHOMUTOV Chomutov - 10 let na cestě ke kvalitě K dosažení kvality bylo vedle moderního řízení a sebevědomí potřeba i pokory a respektu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MSP v české ekonomice a dotační podpora z EU a státních prostředků.
Advertisements

Projekty v Jednotném programovém dokumentu pro Cíl 2 (příklady - Priorita 2) Jednotný programový dokument pro Cíl 2
SPOLUPRÁCE ZDRAVÝCH MĚST A ZDRAVÝCH ŠKOL Chrudim, 17. května 2005.
Company LOGO Konference „Modernizace veřejné správy 2007 – 2013“, Plány v oblasti zefektivňování veřejné správy Ministerstvo vnitra ČR.
Projekt: Regionální centrum pro volnočasové aktivity, tělovýchovnou, kulturní a spolkovou činnost Předběžná studie proveditelnosti.
Programová konference ČSSD Michal Hašek Předseda Asociace krajů ČR a hejtman Jihomoravského kraje , Hradec Králové Silné, samostatné a spravedlivé.
Praha (blízké) budoucnosti: věda, výzkum a inovace Co Praha nabízí a nabídne?
Společnost pro trvale udržitelný život – diskusní seminář Praha
30. červen, 2006 Role Agentury pro regionální rozvoj v marketingu Moravskoslezského kraje Marek Prorok, PR a marketing, ARR.
Konference Dobrovolnictví v obci – jak na to? Soběslav, října 2013 Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci -
Integrovaný plán rozvoje města Ústí nad Labem - Centrum Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj „Vize přestane být snem“
Role měst a obcí v kohezní politice 23. června 2011 Ing. Dan Jiránek Předseda Svaz měst a obcí ČR.
STATUTÁRNÍ MĚSTO CHOMUTOV Ing. Jarmila Mravcová Cesta časem k Úřadu 21. století Národní konference kvality ve veřejné správě Brno 19. – 21. únor 2013.
Urban Planning OfficeCity of Dresden Cyklistická doprava v Drážďanech 1. zasedání měst Uherskohradišťské charty Jihlava
 Jeho principy začala uplatňovat M. Thatcherová v reakci na zvyšující se tlak veřejnosti na politiky v 70. letech 20. století ve Velké Británii.  Veřejnost.
LIDSKÉ ZDROJE A KVALITA Národní konference kvality ve veřejné správě Simeona Zikmundová Brno
Národní konference kvality ve veřejné správě – Brno 2013
9.Národní konference kvality ve VS Ing. Kamil Rajsigl, vedoucí Organizačního odboru Magistrátu města Brna Kvalita v základních územně samosprávných celcích,
Title Sub-title European Commission Enterprise and Industry Lukáš Procházka TC AV ČR Rámcový program pro konkurenceschopnost a inovace – účast českých.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
Ondřej Škorpil 27. října 2011 American Center Řízení agendy CSR ve Skupině ČSOB Na cestě k efektivitě: Jak integrovat CSR do strategického řízení firmy.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Společenská odpovědnost organizací
POSKYTOVÁNÍ SLUŽEB ISD Noordenkwartier: 2 příklady z praxe Podpora v nezaměstnanosti a poskytování pomoci při oddlužování Poskytování služeb zaměstnavatelům.
Místní Agenda 21 podpora místní udržitelnosti Ing. arch. Marie Petrová Praha, 23. března 2012.
Místní Agenda 21 Hodnocení místní udržitelnosti v ČR Ing. arch. Marie Petrová Hradec Králové, 18. února 2014.
Portál - kultura a historie Prahy Ivan Seyček Miroslav Váňa Lada Králová Magistrát hl. m. Prahy ePraha ISSS/LORIS/V4DIS Portál – kultura.
© 2010 IBM Corporation Chytré řešení pro úspory při poskytování veřejných služeb Ivo Kramoliš – ředitel IBM Global Business Services Česká republika 03/12/2010.
Moderní řízení úřadu z pohledu tajemníka Radek Baloun, tajemník Magistrátu města Hradec Králové 31.března 2005.
RNDr. Jana Sýkorová SOŠ a SOU technické, Třemošnice, Sportovní 322
TISKOVÁ KONFERENCE TISKOVÁ KONFERENCE Čerpání z programů Evropského sociálního fondu v roce 2007 Praha, RNDr. Petr Nečas.
Kraje a rozvoj podnikání Praha, 28. března RNDr. Miloš Vystrčil.
co je SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ
Měkké projekty a obce, případová studie 01 MEPCO – Mezinárodní poradenské centrum obcí Thákurova Praha 6 Projekt je spolufinancován.
MARKETINGOVÝ MIX.
1 Regionální inovační strategie RIS. 2 O Regionálních inovačních strategiích Projekty RIS mají za cíl podporu rozvoje regionálních inovačních strategií,
9. Národní konference kvality ve veřejné správě Jak uřídit strategii? Ing. Karel Macků.
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Spolupráce na tvorbě Regionálních inovačních strategií Podpora konkurenceschopnosti krajů CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic Mgr. Lucie.
Podpora projektům EU SF aneb kvalitní podpora pro kvalitní projekty Ing. Jan Knyttl
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Marketingové řízení školy. Efektivní škola Profesionální vedení školy Sdílení vize a akceptování cílů školy spolupracovníky Vhodné edukační prostředí.
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
Podpora firmám umístěným ve vědeckotechnických parcích poskytovaná v rámci Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost PETR PORÁK,
Efektivní řízení lidských zdrojů a zavádění moderních metod řízení na Městském úřadu Bruntál CZ.1.04/4.1.01/
Monitorovací systém sociálních služeb města Plzně k podpoře dotační politiky Mgr. Karolína Vodičková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – 26.
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
MA-G 21 Konference pro podnikatelský sektor Náměšť nad Oslavou 15. října 2012 Petr Holý.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
JUDr. Ing. Robert Szurman ředitel odboru předseda Rady kvality ČR 8. Národní konference kvality ve veřejné správě, Praha Národní konference.
NKK Praha CAF-Externí zpětná vazba ověření efektivního fungování úřadu Mgr.Stanislav Loskot, MBA Mgr.Stanislav Loskot, MBA AQE advisors a.s.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
STABILIZACE A REFORMA ČESKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ Priority ministra zdravotnictví Tomáše Julínka pro funkční období Praha,
1 PROJEKT UNIV 2 KRAJE Školy jako centra celoživotního učení Jana Bydžovská KULATÝ STŮL MŠMT – PŘEDSTAVENÍ INDIVIDUÁLNÍHO NÁRODNÍHO PROJEKTU
Národní cena ČR za jakost 2006 Pavel Ryšánek – listopad 2005.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Školení pro zaměstnance SSČ, v.v.i. Podpora ekonomických systémů na pracovištích AV ČR v oblasti projektového řízení Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
Metodická pomoc obcím Porada se starosty obcí Pardubického kraje
Místní Agenda hodnocení místní udržitelnosti v ČR a evropský kontext Ing. arch. Marie Petrová PS URROU, 11. prosince 2013.
Chytrý Jihomoravský kraj ?
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Společenská odpovědnost a školy
Společensky odpovědné podnikání
Společenská odpovědnost v rámci Národní politiky kvality
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
AUTOEVALUACE CESTA KE KVALITĚ
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Transkript prezentace:

STATUTÁRNÍ MĚSTO CHOMUTOV Chomutov - 10 let na cestě ke kvalitě K dosažení kvality bylo vedle moderního řízení a sebevědomí potřeba i pokory a respektu ke klientům 10. Národní konference kvality ve veřejné správě Hradec Králové Mgr. Jan Mareš, primátor

Chomutov - 10 let na cestě ke kvalitě Chomutov, město které Vás příjemně překvapí počet obyvatel: rozpočet města. 1,3 mld. Kč počet zaměstnanců magistrátu: 216 náklady na provoz MMCH 180 mil. Kč, tj. 9,80 na obyvatele a den!

Chomutov - 10 let na cestě ke kvalitě Chomutov, město které Vás příjemně překvapí investiční výdaje za posledních 5 let 2,5 mld. Kč průměrný provozní přebytek za posledních 5 let 127,5 mil. Kč získané dotace za posledních 5 let 2,2 mld. Kč

Chomutov - 10 let na cestě ke kvalitě Historie je také inspirací … CAF 2003 – x Organizace zvyšující kvalitu veřejné správy (bronzový stupeň) 4 x Organizace dobré veřejné služby (stříbrný stupeň) 1 x Excelentní organizace (zlatý stupeň) European Enterprise Awards – Commitee of the Regions, 2006 mezinárodní ocenění – Cena za omezení byrokracie – Podnikatelské centrum Chomutov

Chomutov - 10 let na cestě ke kvalitě Inovační politika magistrátu 7x ocenění za inovace - naše „jedinečnost“ v poskytování e- služeb - objednávání se na úřad pomocí SMS, první platební terminál na municipalitě v ČR, SMS zpětné vyrozumění o stavu žádosti, digitalizace archivu stavebního úřadu, vyvolávací systém na registru vozidel e-body řidiče, informace o limitu bodů řidiče a další. ocenění v letošním ročníku – projekt Váš strážník

Chomutov - 10 let na cestě ke kvalitě Benchmarking 2003 – dosud Benchmarkingová iniciativa nákladový a výkonový benchmarking - porovnávání se s městy nad 50 tisíc obyvatel, včetně hledání dobré praxe – Benchmarking KPMG – 3. místo mezi porovnávanými městy Pilotní benchmarking měst zaměřený na projektové řízení a využití fondů EU pro rozvoj měst

Chomutov - 10 let na cestě ke kvalitě Pohled regionálního politika na kvalitu ve struktuře obecního úřadu (primátor města): příchod z jiné oblasti veřejné správy (školství) co shodného: veřejnost činnosti úřadu i školy beze zbytku rozumí primátorská vize při nástupu do funkce: zvládnout evropské projekty, udržet zdravé hospodaření města, zvládnout úřednický aparát: dobrý má svého nepřítele – LEPŠÍ ! jak: myšlenka primátora – vedoucího politika = pracovníka / shoda s úředníky na splnění vize

Chomutov - 10 let na cestě ke kvalitě Něco k zamyšlení: Co je politik bez úředníka? Jaké má být postavení politika ve veřejné správě, zejména v úrovni obecního řízení – vyváženost kompetencí: - Politik a pak manažer - Manažer a pak politik - Co nebo kdo tento poměr určuje? „Moje politika byla vždycky demokratická až do momentu, kdy bylo zapotřebí přijmout rozhodnutí“. Lee Iacocca

Chomutov - 10 let na cestě ke kvalitě Jak ovlivnilo měření kvality úředníky? Co nám přineslo? jiné vnímání magistrátu zaměstnanci odvaha nahlas mluvit o nedostatcích systematické měření šetření spokojenosti nejen klientů, ale i zaměstnanců pokračující zájem o činnost magistrátu a další rozvoj služeb

Chomutov - 10 let na cestě ke kvalitě Co přináší měření kvality politikům? „Triple bottom line“, tzn. soustředění aktivit do těchto tří oblastí:  ekonomické (ekonomická prosperita)  sociální (společenský kapitál)  environmentální (kvalita životního prostředí)  ??????

Chomutov - 10 let na cestě ke kvalitě Co přináší měření kvality politikům? Soustředit se tedy na trvale udržitelný život resp. položit si otázku: Je vhodné vydat se cestou společenské odpovědnosti i ve veřejném sektoru, veřejné právě? ANO !

Chomutov - 10 let na cestě ke kvalitě Co přináší měření kvality politikům? Pak musí také platit: dobrovolnost (nad rámec legislativy), transparentnost/důvěryhodnost (nezastírání informací pro zainteresované strany), zohlednění potřeb zainteresovaných stran (být „slušným sousedem“, plnit dle možností jejich potřeby), komplexnost (uplatňování přístupu „Triple-Bottom-Line“ - tzn. soustředění aktivit do tří základních oblastí - ekonomické, environmentální a sociální), průběžnost (ne nahodilé aktivity), dlouhodobost (nejde o zbytečné vyhazování peněz, aktivity v rámci společenské odpovědnosti organizací jsou investicí do budoucího rozvoje organizace – udržitelnost) atd.

Chomutov - 10 let na cestě ke kvalitě Úspěchy „viditelné“ zvenčí Jednotná marketingová politika Vnímání magistrátu veřejností kvalitní a profesionální veřejná služba jako samozřejmost Úspěchy „pociťované“ uvnitř Zlepšení komunikace s řídícími zaměstnanci otevřenější komunikace mezi nadřízenými a podřízenými, včetně vedení) Zvýšená iniciativa samotných zaměstnanců

Chomutov - 10 let na cestě ke kvalitě Je magistrát jen úřad – kam patří magistrát – jaká je jeho role - je součástí veřejného života města? Jsem přesvědčen, že managementu kvality úřadu patří i tyto aktivity: Komunikace s občany Vytváření podmínek pro podnikání Rozvoj města Nabídka volnočasových aktivit Spravedlnost a solidarita

Chomutov - 10 let na cestě ke kvalitě Naše cesta Chceme být moderním, otevřeným, přívětivým a zákaznicky orientovaným úřadem opírajícím se o všestranně vzdělané, vnitřně motivované a se strategií ztotožněné zaměstnance, tedy respektovanou institucí, která bude efektivně, profesionálně a vstřícně vykonávat veřejnou správu. Usilujeme o to, aby nás klient vnímal jako partnera, se kterým spolupracuje na společné věci.

Statutární město Chomutov K dosažení kvality je vedle moderního řízení a sebevědomí potřeba i pokory a respektu ke klientům. Děkuji za pozornost a těšíme se na další spolupráci ve veřejné správě. Mgr. Jan Mareš Primátor Chomutov - 10 let na cestě ke kvalitě