Projekt Školy pro venkov Základní škola a mateřská škola Jaromíra Hlubíka Lipov.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Grafické programy Zoner: využití na ZŠ
Advertisements

Dobrý den, Dovolujeme si Vám nabídnout vzdělávací program k výstavě „Zámek a obec Police na dobových fotografiích“. Program je určen pro žáky I.stupně.
Naše obec – Rožmitál p. Tř
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Význam malých vodních ploch pro krajinu
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
MZŠ Velká nad Veličkou v projektu „Školy pro venkov“
ZŠ a MŠ Lhoty u Potštejna
Český les – místo, kde žiji
Evropa: rostliny a živočichové
Organizace ochrany přírody v ČR
PROJEKT COMENIUS MEETING POINT OF DIFFERENT CULTURES meeting point of different cultures.
Projekt „Environmentální výchova ve školních úlohách, experimentech a exkurzích“ Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.10/
Školy pro venkov ZŠ HLUK.
Digitální publikace a e-knihy v Ústavu pro českou literaturu AV ČR Pavel Janáček, Michal Kosák, Praha,
Projekt ZŠ Staňkov. O projektu  Projekt pro žáky s poruchami učení  Dotace z ESF – ,- Kč  Doba trvání – 2 roky.
Úvod do učiva dějepisu.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
TÝMOVÁ SBOROVNA LEKTOŘI: Mgr. Tomáš Habart, Mgr. Adéla Lábusová
MULTIKULTURNÍ VZDĚLÁVÁNÍ ŠANCE PRO EVROPU. PROJEKT V OBLASTI PODPORY PRIORITNÍ OSY 1.2 – ROVNÉ PŘÍLEŽITOSTI VE VZDĚLÁVÁNÍ VE ZLÍNSKÉM KRAJI PODÁNO 29.
Připravil: Jan Polehňa
ŠKOLY PRO VENKOV. Počet žáků: stupeň: stupeň: 185.
Základní škola Merklín, okres Plzeň - jih
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení žáků s Jihomoravským krajem,
Sídla.
Ochrana přírody 5. Ročník LI.
Ochrana přírody a krajiny v ČR
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2č. materiálu:
Využívání ICT ve všeobecně vzdělávacích a odborných předmětech, Regionální dějepisně zeměpisný katalog Třeboňska Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308 Zpracováno.
49.1 Zlínský kraj – poznáš jeho dominanty?
Charakteristika kraje
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Č. materiálu: VY_32_INOVACE_86.
Základní škola Bohutín, okres Příbram, Bohutín 37,
Počítačová grafika a digitální fotografie ve škole
ŠKOLY PRO REGION modernizace ŠVP ZV v českorakouském příhraničí Novohradska registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.10/ Datum zahájení projektu:
Představuje. ŠKOLNÍ PROJEKT, který je součástí projektu ŠKOLY PRO VENKOV Horňácko a Ostrožsko.
Integrované terénní vyučování Geografie
Krajina a životní prostředí
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2č. materiálu:
Kultura.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_88.
Multifunkční zemědělství
Základní škola a Mateřská škola Horní Stropnice Školy pro venkov.
Zlínský kraj.
LOUKA. vlhkost stanoviště způsob obhospodařování člověkem trávy: vzhled a druhová skladba.
Město Brno.
Život v regionech Petr Machala.
KULTURNÍ KRAJINA.
Terénní cvičení Voda kolem nás Bc. Kateřina Smrčková.
Úvod do učiva dějepisu Zdroj: Ref Number: Photographer: Ian BrittonIan Britton Tags: southern england stonehenge world heritage.
Moldavsko. Základní informace Hl. město: Kišiněv Leží mezi Ukrajinou a Rumunskem. Počet obyvatel: Složení obyvatel: Moldavané, Rumuni, Ukrajinci,
PROJEKT R E G I O N PROGRAM ENVIRONMENTÁLNÍ VÝCHOVY V ÚSTECKÉM A KARLOVARSKÉM KRAJI CZ.1.07/1.1.00/
ÚP,RP ÚAP ÚS P+R.  1. zastavěné území (§189 odst.1)  2. plochy výroby (fotovoltaika)  3. plochy občanského vybavení  4. plochy k obnově  117. zastavitelná.
Česká republika Zlínský kraj. Anotace: Materiál slouží k seznámení s jedním z krajů České republiky (Morava) – Zlínským krajem.
Půda Anotace: Materiál je určen k výuce pracovních činností (pěstitelství) v 7. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se základními informacemi o půdě, jejím vzniku.
BÍLÉ KARPATY CHRÁNĚNÁ KRAJINNÁ OBLAST Rozloha: 750 km 2 Nejvyšší hora: Velká Javořina (970 m n. m.) Vznik CHKO: 1980 ZÁKLADNÍ ÚDAJE.
JIHOMORAVSKÝ KRAJ Agáta Uchytilová, Hana Doležalová.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká Datum: Název: VY_32_INOVACE_14_ZEMĚPIS Téma: Jihomoravský kraj Ročník: 9.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ, KRÁTKÁ 676 AUTOR: MGR
Vzdělávací materiál: Polsko Operační systém: Windows XP Professional
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
Vzdělávací oblast: Člověk a společnost
ŠKOLY PRO VENKOV.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
Vztahy a pravidla soužití - obec
VY_32_INOVACE_Vac_III_06 Ochrana přírody a krajiny
Neživá příroda ve výuce přírodopisu
Člověk a životní prostředí ve vzájemném působení, kterou používá a které se sám přizpůsobuje Životní prostředí ta část světa, s níž je člověk ve.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Transkript prezentace:

Projekt Školy pro venkov Základní škola a mateřská škola Jaromíra Hlubíka Lipov

Školní projektový tým Tomáš ZAJÍČEK – školní manažer projektového týmu Zdeňka VEVERKOVÁ – přírodovědné obory Dobroslava JAGOŠOVÁ – historie, lidové zvyky Eva ONDRUŠOVÁ – vydávání časopisu, korekce textů Petr GALEČKA – IT, fotodokumentace, zpracování digitálních materiálů

Charakteristika školy Úplná ZŠ Na 2. druhý stupeň docházejí i žáci ze sousední Louky (přesah zpracovávaných témat) 2010/ žáků 2011/2012 – 140 (odhad) 6. třída 24 žáků 7. třída 18 žáků

Charakteristické rysy zájmové oblasti Horňácko – folklor, tradice, kroje, zvyky, nářečí Bílé Karpaty – kulturní krajina, její změny ve 20. století, vliv zemědělství na ekosystémy (louky, pastviny, vinice, Velička...) PP Háj u Lipova a PR Háj u Louky - zvláště chráněné druhy živočichů a rostlin, vliv člověka na ekosystémy

Obsah pracovního sešitu 1. Historie 2. Přírodní podmínky 3. Zvyky 4. Lidé 5. Volný čas

Historie Nejstarší osídlení Středověk Novověk II. sv. válka Období komunismu Současnost Historické památky v Lipově (sakrální stavby v krajině)

Přírodní podmínky Geologie Podnebí Půda Vodní toky a nádrže Rostliny Živočichové

Zvyky alt. Folklor Hudba Kroj Tanec Svátky a zvyky Nářečí Jídlo a pití

Lidé Demografický vývoj obce v minulosti Současné demografické ukazatele obce Původ obyvatel Zaměstnanost a nezaměstnanost Podniky a firmy v Lipově

Volný čas a kultura Kulturní akce v Lipově Zájmové organizace v Lipově Turistické trasy a cyklotrasy v okolí Lipova Kam pozvat návštěvu Sport v Lipově

Organizace výuky Změny rozvrhu – možnost blokového vyučování Změny ŠVP – přesun některých témat mezi 6. a 7. ročníkem Metody – problémová výuka, skupinová výuka, projektová výuka

Stav prací Obsluha techniky a software Studium dostupné literatury Zahájení prací na 1. čísle časopisu Práce se žáky – příprava textů a pracovních úloh