TISKOVÁ KONFERENCE 18. 6. 2014 KVALITNÍ EVROPSKÝ VÝROBEK.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Český systém kvality služeb Ministerstvo pro místní rozvoj ČR 2. ročník Regionální konference cestovního ruchu Karlovy Vary 16. prosince 2013.
Advertisements

Český systém kvality služeb Ministerstvo pro místní rozvoj ČR
PREZENTACE ZNAČEK KLASA A REGIONÁLNÍ POTRAVINA Seminář „Kvalitní a bezpečné potraviny“ , Země živitelka, České.
PRŮZKUM NA TÉMA: „Dopady finanční krize“ eficia .
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Spotřebitelský poradní výbor a spotřebitelské organizace
Původ potravin pro školní stravování – lze jej dohledat? Ing. Pavel Smetana, Ph.D. Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta.
Dotazníkové šetření v rámci projektu RIS – podnikatelská část JVM-RPIC, spol. s r.o. Ing. Jakub Křižka Tel
NÁRODNÍ ZNAČKA KVALITY KLASA Informace o výsledcích kampaně v letech
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
1 Tisková konference TOP březen 2010 Za účasti: Karla Schwarzenberga, Petra Gazdíka, Bedřicha Moldana, Karla Turečka a Jiřího Olivy.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor)
Není značka jako značka
Regionální politika v České republice a Evropské unii 5 Národní rozvojový plán ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti.
TISKOVÁ KONFERENCE KVALITNÍ EVROPSKÝ VÝROBEK.
Projekt podpořený OP Rybářství Opatření 3.1. Společné činnosti Vývoj výrobku na bázi strojně děleného masa.
HANÁ Systém regionálního značení. Proč podporovat místní produkty? výrobky za to stojí výjimečnost díky vazbě na region (kultura, tradice, příroda) kvalita:
Střední škola rybářská a vodohospodářská
Kvalita potravin, příležitost pro české produkty
ŘÍZENÍ RETAILINGOVÉ FIRMY
Příprava drůbeže Osnova: Charakteristika drůbeže Dělení
Operační program RYBÁŘSTVÍ
Praha, 1. června 2012 Ministerstvo zemědělství Regionální potravina tisková konference.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Venkov a zemědělství po vstupu do EU Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.
Šíření povědomí o Evropské strategii zaměstnanosti Národní vzdělávací fond PhDr. Miroslava Kopicová.
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Marketingový výzkum – zjišťování informací Vypracoval : Ing. Adéla Hrabcová Projekt Anglicky v odborných.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
VÝROČNÍ KONFERENCE,,Operační program Rybářství příležitost pro produkční rybáře“
Polotovary. Polotovary jsou výrobky, které musíme ještě před konzumací určitým způsobem připravit, dohotovit. Jejich použitím se vyhneme některým činnostem,
TISKOVÁ KONFERENCE KVALITNÍ EVROPSKÝ VÝROBEK.
Pečení – rozdělení, způsoby
Preferenční kritéria při nákupu potravin Preferential factors affecting food purchases.
Regionální potravina a novinky v legislativě
LOGO KVALITY CTI září 2015 Jiří Tesák Známka – (KGC)
Regionální potravina. Projekt Regionální potravina podpora malých a středních producentů potravin cílem je představit to nejlepší z potravinářské produkce.
Regionální značka Jako ochranná známka Mgr. Ladislav Drobníček.
Regionální potravina Konzultační seminář Olomouc
TISKOVÁ KONFERENCE KVALITA Z EVROPY – chutě s příběhem.
TISKOVÁ KONFERENCE KVALITA Z EVROPY – chutě s příběhem.
Inovace předmětu Gastronomické technologie III (FT6A/2014) Praktické použití nových metod pro výrobu pokrmů Institucionální program UTB Zlín (2014)
 Biopotraviny pocházejí z ekologického zemědělství.  Při jejich pěstování, produkci a výrobě je zakázáno používat chemické látky.  Geneticky modifikované.
JEDNOTA SÍLA ÚSPĚCH. Co je to IFA? (Organizace irských farmářů) Organizace byla založena v lednu 1955 Aby promlouvala jasným hlasem za všechny irské farmáře.
TECHNIKA PŘÍPRAVY MINUTEK Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: Klíčová slova: technika,
TISKOVÁ KONFERENCE KVALITA Z EVROPY – chutě s příběhem.
Kateřina Čadilová konference Venkov 2016 Význam partnerství pro rozvoj lokální ekonomiky a služeb.
Má české potravinářství ještě nějakou budoucnost? Ing. Miroslav Toman, CSc. prezident Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.
OBAL VÝROBKU Obal je u některých výrobků jejich nedílnou součástí je u některých výrobků jejich nedílnou součástí slouží především k ochraně výrobku.
Jan Katina, 24. listopadu 2016, Café Louvre, Praha
KVALITA Z EVROPY – chutě s příběhem
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
České Budějovice, červen 2016
Zemědělci a potravináři se ode dna musejí odrážet společně
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
VY_32_INOVACE_14_PRAKTICKÉ ČINNOSTI
Tel: U Nisy 745/ 6a , Liberec 3 - Jeřáb Tel: 
Tisková konference Informovaný spotřebitel
KVALITA Z EVROPY – chutě s příběhem
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
NÁRODNÍ ZNAČKA KVALITY KLASA
Technologické platformy podpora ve výzkumných programech MZe
Všechna neocitovaná díla jsou dílem autora.
KVALITNÍ POTRAVINY PRO ČESKÉ ZÁKAZNÍKY! OTAZNÍKY PŘETRVÁVAJÍ
KVALITNÍ POTRAVINY PRO ČESKÉ ZÁKAZNÍKY! OTAZNÍKY PŘETRVÁVAJÍ
KVALITA Z EVROPY – chutě s příběhem
Vychutnejte si přírodní, ručně dělané sýry přímo ze srdce Řecka! sídlíme v severo-západní části Řecka, v regionu Greneva Založeno roku 1960 jako rodinný.
Technologie 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
Transkript prezentace:

TISKOVÁ KONFERENCE KVALITNÍ EVROPSKÝ VÝROBEK

Ing. Miroslav Koberna, CSc. Ředitel pro programování a strategii PK ČR

KVALITNÍ EVROPSKÝ VÝROBEK VNÍMÁME NA OBALECH POTRAVIN ZNAČKY A CERTIFIKÁTY URČUJÍCÍ KVALITU? -Národní značky: Klasa, Regionální potravina, Český výrobek garantováno PK ČR -Evropské značky: Chráněné označení původu, Chráněné zeměpisné označení, Zaručená tradiční specialita -Přes 40 % dotazovaných respondentů má vysoké povědomí o značkách kvality potravin, ať už národních nebo evropských. Třetina dotazovaných o značkách kvality někdy slyšela a pouhých 22 % značky kvality nevnímá *zdroj: výsledky měření komunikační kampaně KEV z 3.Q 2013 společností STEM/Mark, a. s.

KVALITNÍ EVROPSKÝ VÝROBEK JAKÝ MAJÍ VÝZNAM, CO SE Z NICH O KONKRÉTNÍM VÝROBKU DOZVÍME A JAK MOHOU POMOCI PŘI NÁKUPU? -Při výběru dle typu označení doporučujeme zohlednit několik následujících kroků: -Kdo za značkou nebo certifikací stojí – stát, státní instituce, profesní svazy nebo někdo jiný? -Jsou dostupné a jasné podmínky pro udělení, např. hodnotitelská komise? -Jsou nějakým způsobem kontrolovány? -Jak je vnímá veřejnost?

KVALITNÍ EVROPSKÝ VÝROBEK SLADKOVODNÍ RYBY S OZNAČENÍM -V současnosti je kapr obecný hospodářsky nejvýznamnějším druhem ryby v České republice, ročně se ho vyprodukuje zhruba tun, což je 90 % celkové produkce ryb u nás. -Chráněné zeměpisné označení Třeboňský kapr -Chráněné označení původu Pohořelický kapr

KVALITNÍ EVROPSKÝ VÝROBEK CHRÁNĚNÉ ZEMĚPISNÉ OZNAČENÍ TŘEBOŇSKÝ KAPR -Ve vymezené oblasti Třeboňska probíhá rozmnožování, chov a sádkování Třeboňského kapra. Následné zpracování v některých případech probíhá i mimo vymezenou oblast. CHRÁNĚNÉ OZNAČENÍ PŮVODU POHOŘELICKÝ KAPR -CHOP Pohořelický kapr poskytuje zákazníkovy jistotu, že celý výrobní cyklus kapra (od výtěru po jeho tržní realizaci) probíhá v daném regionu a že v kvalitní svalovině kapra, zdroji suroviny pro lidský konzum, se odráží jedinečné přírodní podmínky tohoto regionu.

Ing. Václav Milota produkční rybář

KVALITNÍ EVROPSKÝ VÝROBEK GRILOVÁNÍ SLADKOVODNÍCH RYB Zásady při grilování ryb -Grilujeme čerstvé sladkovodní ryby, případně ryby kvalitně zamražené. Zamražené necháme samovolně v chladu v dostatečném předstihu rozmrznout -Grilovat lze všechny druhy sladkovodních ryb – jejich maso je rychle hotové. Upravovat je můžeme na filety, podkovy, plátky nebo je upravit v celku -Pro ochucení masa není třeba dlouhého nakládání a marinování – zpravidla stačí minut před tepelnou úpravou maso okořenit, marinovat či jen potřít olejem

KVALITNÍ EVROPSKÝ VÝROBEK GRILOVÁNÍ SLADKOVODNÍCH RYB Zásady při grilování ryb -Rybu pokládáme na rošt až ve chvíli, kdy je dostatečně rozpálený – prudký plamen by rybu ožehnul a připálil -Použijeme alobal – pořídíme kvalitní, určený ke grilování a před pečením jej potřeme olejem či máslem. Pokud nechceme rybu dusit, alobal neuzavíráme -Praktickou pomůckou při grilování ryb jsou nerezové kleště – zaručují snadnou manipulaci. Díky nim můžeme rybu otáčet, aniž bychom porušili její tvar, porce a strukturu masa. Před použitím doporučujeme kleště potřít olejem nebo máslem, aby se s k nim ryba nepřipekla.

Děkujeme za pozornost