MARKETING VENKOVA A DOTAZNÍKOVÁ ŠETŘENÍ RAPOTÍN, 21. 10. 2013 SBLÍŽENI POLITIKOU - VÝCHOVA K AKTIVNÍMU OBČANSTVÍ A LOKÁLNÍ DEMOKRACII CZ.1.07/3.1.00/37.0272.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora meziobecní spolupráce
Advertisements

Brno: NANOcontact – partnerské sítě1 Vzdělávací a kontaktní středisko pro průmyslové nanotechnologické úpravy povrchů CZ.1.07/2.4.00/
Reforma systému péče o ohrožené děti a služby pro rodinu
na EDUCE – Střední odborné škole, s.r.o.
Projekt FUTURA Kateřina Koutská. Cíle projektu  Projekt realizuje společnost Respekt institut, o.p.s. ve spolupráci s partnery:  Institut pro evropskou.
Začlenění a úloha UNIV 2 ve struktuře regionální odborné školy technického zaměření Ing. Vladimír KEBERT, CSc Ředitel SOŠ a SOU Hořovice.
Potřeby a strategický rozvoj měst v evropském kontextu Oldřich Vlasák Poslanec Evropského parlamentu Předseda Svazu měst a obcí České republiky Konference.
GUIDE ME! Projekt mezinárodní spolupráce. Anotace projektu  Moderní technologie pro podporu cestovního ruchu  Propagace cestovního ruchu  Výměna zkušeností.
Analytické stáže oboru VPLZ - magisterský stupeň -
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n.
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám „Učíme aktivně“ Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám „Učíme aktivně“
Konference Analýza venkova: nové otazníky a výzvy Olomoucké vysoké školství partnerem moravského venkova reg. č.: CZ.1.07/2.4.00/ ,
Národní síť Místních akčních skupin České republiky v kontextu rozvoje venkova Olomouc František Winter.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Úloha transferu technologií v inovačním procesu Pavel Švejda CTT UTB ve Zlíně, 27. března 2014.
A NKETNÍ ŠETŘENÍ PRO OBYVATELE REGIONU MAS K PŘÍPRAVĚ NOVÉ ROZVOJOVÉ STRATEGIE SBLÍŽENI POLITIKOU - VÝCHOVA K AKTIVNÍMU OBČANSTVÍ A LOKÁLNÍ.
Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika – Polská republika 2007 – 2013 „Rozvoj lidských zdrojů česko-polského Slezska“ Program Operacyjny.
Ostrava, Ing. Lucie Ligocká
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
„My máme e-bezpečnost školy vyřešenou, pravidelně aktualizujeme antivir“ Průzkum zájmu o projekt i-Bezpečná škola.
Projektový den Střední školy elektrotechnické, Ostrava, Na Jízdárně 30, příspěvkové organizace Mária Borovská Ostrava, TIME (tréninkové, inovační,
Spolupráce venkovských obcí Radim Perlín Příspěvek vznikl za podpory projektů WD Regionální diferenciace venkovského prostoru: disparity a možnosti.
Společnost pro trvale udržitelný život – diskusní seminář Praha
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
Aktivita číslo 5 Návrh a zavedení systému centrální administrace a řízení projektů Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadě Plzeňského kraje.
Konference Dobrovolnictví v obci – jak na to? Soběslav, října 2013 Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci -
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n.
Role měst a obcí v kohezní politice 23. června 2011 Ing. Dan Jiránek Předseda Svaz měst a obcí ČR.
STATUTÁRNÍ MĚSTO CHOMUTOV Ing. Jarmila Mravcová Cesta časem k Úřadu 21. století Národní konference kvality ve veřejné správě Brno 19. – 21. únor 2013.
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
MEZINÁRODNÍ SROVNÁVACÍ STUDIE Produkt RP Podpora Romů v Praze.
Evropská strategie zaměstnanosti a víceúrovňové vládnutí – sen nebo skutečnost? Milena Jabůrková, Ondřej Mátl a Gabriela Nováková Zpráva zpracována pro.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
PŘÍMÁ VOLBA STAROSTŮ SBLÍŽENI POLITIKOU - VÝCHOVA K AKTIVNÍMU OBČANSTVÍ A LOKÁLNÍ DEMOKRACII CZ.1.07/3.1.00/
„Budování rozvojového partnerství za účelem posílení kapacity při plánování a realizaci programů v kraji Vysočina“
Projekt podpory technického vzdělávání B. Wojnar.
NEZISKOVÉ ORGANIZACE PARTICIPACE a KOMUNIKACE. Role participace „Každá centrální moc, i když má minimální pravomoci, má stálou tendenci ve jménu efektivity.
S POLUPRÁCE SE SOCIÁLNÍMI PARTNERY OTROKOVICE,
Základní škola a mateřská škola Třebíč, Na Kopcích 342
Geografie dopravy Práce s literaturou Mgr. Filip Chvátal Prezentace vznikla v rámci projektu OP VK Inovace výuky geografických studijních oborů" (reg.
Workshopy se studenty SŠ PhDr. Blanka Bendlová, MBA JCI West Bohemia.
Veřejná správa venkovských obcí Zdenka Vajdová Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Seminář Venkov 2009, Přírodovědecká fakulta UK.
Místní Agenda 21 podpora místní udržitelnosti Ing. arch. Marie Petrová Praha, 23. března 2012.
Destinační management turistické oblasti Jeseníky (Jeseníky-východ)
Ing. Zuzana Khendriche Trhlínová, ph.d.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
21 dobrých důvodů pro dobré knihovny – Příspěvek Goethe-Institutu k odbornému dialogu a k výměně mezi knihovníky ve Střední a Východní Evropě a v Pobaltí.
MAS Šluknovsko MAS Šluknovsko Hlavní motto: „Šluknovsko návštěvníkům i sobě !“ Projekty spolupráce.
MAS Šluknovsko MAS Šluknovsko Hlavní motto SPL : „Šluknovsko návštěvníkům i sobě !“
Regionální inovační struktura Karlovarského kraje Brno URBIS 2010.
Efektivní využití informací z médií. Výběr relevantních zpráv podle klientem definovaných témat Monitoring médií.
1. SETKÁNÍ Bakalářský seminář. Cíle bakalářského semináře Hlavní cíl: seznámit se strukturou a hlavními požadavky na BP Formální náležitosti zadání a.
Podpora projektům EU SF aneb kvalitní podpora pro kvalitní projekty Ing. Jan Knyttl
NÁSTROJE LOKÁLNÍHO a REGIONÁLNÍHO ROZVOJE
Rodina a zaměstnání inovace pro venkov registrační číslo projektu: CZ.1.04/5.1.01/ Michal Jarolímek 4. listopadu 2014.
Specializovaná elektronická média pro veřejnou správu Solón Deník veřejné správy.
Projekt ERNIE Moravská zemská knihovna Mgr. Jan Lidmila.
RRV2 Strategické řízení. 2 úvod  Vymezení lokálního a regionálního rozvoje  Široký kontext pojetí rozvoje území (ekonomika, ŽP, veřejné služby…)  Diferenciace.
Popularizace výsledků dopravního výzkumu CZ.1.07/2.3.00/
Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2011 setkání RRLZ,
Evropské nástroje a projekty ve výuce středních škol Výstupy projektu Kurikulum S a perspektivy spolupráce v regionech Zasedání KVZ, Irena Palánová,
Obsah sdělení 1.Současná situace v MAS 2.DT 3 PROV MMR 3.Komunitární projekty 4.Strategické plánování obcí 5.Podpora MAS z rozpočtu obcí 6.Krátké info.
Prezentace výsledků projektu Centrum občanského vzdělávání CZ.1.07/1.2.00/
Síťová spolupráce, aplikovaný výzkum inovací ve prospěch malých podniků (SBIR),,Malé podniky jsou páteří evropské ekonomiky.´´ (Evropská charta pro MP)
Vytvoření společné platformy podpory technického vzdělávání se zapojením všech stupňů vzdělávání, zaměstnavatelů a dalších subjektů.
Prezentace k výzkumu cílové skupiny Další osoby ohrožené sociálním vyloučením pro přípravu 5. komunitního plánu Autorský tým Centrum praktických a evaluačních.
Angažovanci Petr Holý - ORR.
SmoČR a senioři v obcích
Regionální centrum podpory sociálního podnikání
Globální rozvojové vzdělávání: PROČ? JAK? S KÝM?
Transkript prezentace:

MARKETING VENKOVA A DOTAZNÍKOVÁ ŠETŘENÍ RAPOTÍN, SBLÍŽENI POLITIKOU - VÝCHOVA K AKTIVNÍMU OBČANSTVÍ A LOKÁLNÍ DEMOKRACII CZ.1.07/3.1.00/

 Venkov. Co to probůh je?  Co je MAS?  Co je SPOV?  Co je SMOČR?  Co je SMS?  Neznalost, velmi malé povědomí.

 Za posledních 15 let se situace velmi změnila: 1996 – 2 hypermarkety – polovina roku hypermarketů, 2013 kolem 270.  Proměna měst, jejich struktury → vliv na venkov

 Existují projekty spolupráce  Naším cílem vytvoření spolupracující sítě  UP + MVŠO = komplexní nabídka/pokrytí všech oblastí spolupráce = UNIVES  Popularizace tématu v akademickém prostředí x možnost uplatnění  Téma venkova součást agendy vysokých škol Proč spolupráce vš a venkova?

 Vyhledávání možností stáží a pracovních pobytů, míst pro konzultace  Webová prezentace  Vyhledávání témat pro psaní závěrečných prací  Důraz na multidisciplinaritu  Aktualizace cílů: spolupráce s partnery Cíle projektu

 Analýza potřeb venkova  Bulletin  Monitoring BP a DP s tematikou venkova  Podchycení spolupráce na akademických pracovišť v ČR  Vzdělávání (workshopy, semináře, literatura)  Prezentace výsledků – spolupráce s médii Centrum VŠV

 Obavy z marketingu – viz politika  Problém BIO – desetileté úsilí: zprvu záměna za nízkotučné výrobky či vegetariánství; dodnes „něco předraženého se stejnou hodnotou jako běžné produkty“.  Lokální ekonomika Venkov – téma pro marketing?

ČROK Ochota lidí sdružovat se a společně řešit problémy 3949 Schopný starosta na radnici 2012 Dostatek mladých lidí, kteří mají zájem bydlet na venkově 1412 Opora ve vnějších politických strukturách 11 Umění získat dotace na projekty 1614 Dobrá poloha 76 Dobré podmínky pro podnikání 11 Jiná možnost“ 26 Co je podle vás nejdůležitější podmínkou úspěšnosti obce jako je ta vaše?