EURAXESS pomáhá vědcům Podpora mobility a vzdělávání výzkumných pracovníků UK, Praha 18. 3. 2014 Mgr. et Mgr. Hana Hušková.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MLÁDEŽ V AKCI Cíle programu  Podpora aktivního občanství mladých lidí  Rozvoj solidarity a tolerance mezi mladými lidmi  Posílení vzájemného.
Advertisements

Projekt „Rovnost na Vysočině v kontextu koncepce rodinné politiky Kraje Vysočina“ Ing. Soňa Krátká, regionální koordinátorka.
1 Projekt „České centrum pro mobilitu v letech “ finančně podporuje Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy v rámci programu EUPRO.
Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR
Reg. č. CZ.1.07/1.2.00/ od do
EURES Evropské služby zaměstnanosti
Co je nutné zařídit v hostitelské instituci v souvislosti s přijetím zahraničního výzkumného pracovníka, který bude zaměstnán na řešení projektu VaVaI.
Brno: NANOcontact – partnerské sítě1 Vzdělávací a kontaktní středisko pro průmyslové nanotechnologické úpravy povrchů CZ.1.07/2.4.00/
Projekt Moravian Science Centre Brno Mgr. Lukáš Richter
Spolupráce se vzdělávacími institucemi. Projekt iYouth – Modely integrace a prevence sociálního vyloučení: podpora migrantské mládeže je spolufinancován.
EURAXESS Pracovní příležitosti a možnosti cest do zahraničí, informace pro hostující vědce ČVUT, Praha Mgr. Zuzana Dobešová.
Evropský rok dobrovolnictví • Evropský rok dobrovolných činností na podporu aktivního občanství (ERD) je tematickým rokem vyhlášeným pro všechny členské.
_ Setkání koordinátorů Počátky Mgr. Jan Martinec.
Seite 1 GOETHE-INSTITUT PRAHA PRAHA, Seite 2 ČÍM JE GOETHE-INSTITUT?  KULTURNÍ A VZDĚLÁVACÍ INSTITUCÍ  ZÁKLADEM NAŠÍ PRÁCE JE SPOLUPRÁCE.
Program Mládež v akci. Program MLÁDEŽ V AKCI  Největší grantový program na podporu volnočasových aktivit  Podpora a rozvoj neformálního vzdělávání 
Setkání účastníků neformální konsorcia Setkání účastníků neformálního konsorcia Praha Brno
Národní centrum Europass ČR | Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků.
Změny v podpoře pro období Ing. Marian Piecha, Ph.D., LLM | generální ředitel Brno, 8. října 2013.
Plán rozvoje sociálních služeb Milevsko Ing. Michaela Švehlová Tato akce byla financována Evropskou unií, státním rozpočtem České republiky a Jihočeským.
Velké infrastruktury pro výzkum, vývoj a inovace
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
Mládež v akci Neformální volnočasové vzdělávání pro všechny mladé lidi.
Vědecká spolupráce se zeměmi mimo EU Vladislav Čadil, Daniel Frank, Miloš Chvojka, Zdeněk Kučera, Michal Pazour, Tomáš Vondrák.
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava – Vítkovice,příspěvková organizace Autor: Ing. Andrea Modrovská Datum: 8. dubna 2012 Název: VY_32_INOVACE_7.3.6.
Informatizace veřejných knihoven Internet a veřejné knihovny jako informační centra měst a obcí PhDr. Ivana Štrossová Okresní knihovna Havlíčkův Brod.
ESF - rovné příležitosti pro všechny CESTA KE ZMĚNĚ - „CESTA KE ZMĚNĚ“ PODPORA V ZAMĚSTNÁVÁNÍ CESTA KE ZMĚNĚ - „CESTA KE ZMĚNĚ“ PODPORA V ZAMĚSTNÁVÁNÍ.
Program Czechinvestu pro II. fázi rozvoji klastru v rámci Operačního programu průmysl a podnikání MPO plánované období dotace pro klastr 3 -
ISSS, Jaroslav Winter BMI sdružení Veřejně přístupný Internet ano, nebo ne?
Komunitní terénní centrum Psychiatrické nemocnice Bohnice
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu Ing. Petra Semeráková, manažerka projektu.
Generali pojišťovna Penzijní připojištění se státním příspěvkem.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
NOVÉ MOŽNOSTI V PROGRAMECH EU Sněm RVŠ - Praha,
Europe Direct Přednáška – 23. února 2012 Michaela Bartůšková.
Národní konference eTwinning 28. – 30. dubna 2011 Praha Petr Chaluš.
Kongres výchovného poradenství, Pardubice 2006 INFORMAČNÍ ZDROJE O STUDIU A PRÁCI V ZAHRANIČÍ Ing. Ondřej Gbelec Národní vzdělávací fond, o.p.s.
Program Mládež v akci. Program MLÁDEŽ V AKCI Největší grantový program na podporu volnočasových aktivit Podpora a rozvoj neformálního vzdělávání Propagace.
Aktuální úkoly MŠMT v oblasti VaVaI Josef Janda. Obsah prezentace 1. Mezinárodní spolupráce ve VaV Programy EU Infrastruktury VaVaI 2. Lidé 3. Instituce/NPV.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji - Klíčové aktivity projektu a jeho úloha v rámci současného vzdělávacího systému ČR přednáší.
1 Nabídka stáží ve školicích institucích a individuální stáže IEF, IOF, IIF (Akce Marie Curie) Ing. Emil Kraemer, PhD. Tel.:
CZEch Liaison Office CZELO MŠMT Národní informační centrum pro evropský výzkum (NICER) Správní rada CZELO reprezentanti zastoupených organizací České výzkumné.
Euraxess Mgr. Zuzana Dobešová Možnosti zahraničních stáží pro doktorandy
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Euraxess Mgr. Zuzana Dobešová Možnosti zahraničních stáží pro doktorandy
ČESKÉ CENTRUM PRO MOBILITU STŘEDISKO SPOLEČNÝCH ČINNOSTÍ AKADEMIE VĚD ČESKÉ REPUBLIKY v.v.i. Robert HrubýJindra Emmerová Kateřina Hošková.
Informační a poradenské centrum v Havlíčkově Brodě a spolupráce s veřejnými knihovnami Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života.
SOLVIT efektivní řešení problémů na vnitřním trhu EU.
EURES Evropské služby zaměstnanosti Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace Bc. Kateřina Krčmářová , Plzeň.
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
Zasedání uspořádané k oficiálnímu zahájení činnosti Českého centra pro mobilitu Datum konání: Místo konání: budova AV ČR, Národní 3, Praha.
1 South Moravian Programme for Distinguished Researchers Programme of the Region of South Moravia – co-funded by Marie Curie Actions SoMoPro II South Moravian.
11 ADAPTAČNĚ INTEGRAČNÍ KURZY „VÍTEJTE V ČESKÉ REPUBLICE“
1 South Moravian Programme for Distinguished Researchers Programme of the Region of South Moravia – co-funded by Marie Curie Actions SoMoPro a další programy.
Kanadská obchodní komora v České republice Březen 2016.
N. Witzanyová Lichtenštejnský palác 16. října 2012; obrázky v prezentaci jsou z webu EK ohledně Evropského výzkumného prostoru
ČESKO - AMERICKÁ SPOLUPRÁCE V RÁMCI MEZIVLÁDNÍ DOHODY O VTS MEZI ČR A USA.
Zaměstnání v sousední zemi a související právní předpisy EU David Chlupáček poradce EURES Úřad práce ČR Krajská pobočka v Jihlavě Jihlava
LUŽÁNKY – STŘEDISKO VOLNÉHO ČASU BRNO, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Evropská dobrovolná služba (European Voluntary Service)
Česká republika v Evropském výzkumném prostoru 2 (CZERA 2)
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Euraxess Možnosti zahraničních stáží pro doktorandy
Pomáháme vaší firmě inovovat a růst
Informační seminář o zahraničních pobytech a stážích
Evropská komise VŠ finanční a správní, o.p.s.
Transkript prezentace:

EURAXESS pomáhá vědcům Podpora mobility a vzdělávání výzkumných pracovníků UK, Praha Mgr. et Mgr. Hana Hušková

1.Co je EURAXESS? 2.EURAXESS Jobs 3.EURAXESS Services 4.EURAXESS Rights 5.EURAXESS Links 6.EURAXESS Česká republika Obsah

Co je EURAXESS? o celoevropská síť servisních center od roku zemí -> 400 center -> 600 lidí o koordinátorem – Evropská komise o cíl: zatraktivnění Evropského výzkumného prostoru a pomoc při mobilitě vědeckých pracovníků a jejich rodinných příslušníků

V případě, že na některý z těchto dotazů jste odpověděli „ANO“, EURAXESS je ta správná volba! Jsem vědecký pracovník, který hledá volnou pracovní pozici v Evropě ? Hledám pracovní příležitost ve VaV v jiné evropské zemi ? Stěhuji se na rok do jiné země a nevím, kde naleznu praktické informace ? Potřebovala bych poradit ohledně víz/pracovní ho povolení a zdravotního pojištění ? Chtěla bych, aby se má rodina přestěhovala se mnou. ? Jaká jsou práva a povinnosti vědeckých pracovníků a jejich zaměstnavatel ů ? Co je EURAXESS? 1

1 SERVICES : poskytování informací a osobní asistence vědcům a jejich rodinám RIGHTS : informace o Chartě a Kodexu pro výzkumné pracovníky LINKS: kontakt s vědci mimo Evropu JOBS: portál uveřejňující nabídky práce, grantů a stipendií

EURAXESS Jobs 2

≈ – registrovaných vědeckých organizací, soukromých firem, univerzit ≈ výzkumných pracovníků registrováno ≈ – aktivních životopisů výzkumníků ≈ – volných pracovních pozic, stipendií a grantů publikováno v roce 2013 (oproti roku 2012 nárůst cca 10%) – volných pracovních pozic publikováno k (oproti únoru 2013 nárůst 30%) Propojen s velkými pracovními portály: NatureJobs, Alumniportal.Deutschland, Galaxie, INRA, Euro*ScienceJobs, CINECA ad. 2

EURAXESS Jobs Vyhledávání dle: Země Vědní obor Stupně kariérního růstu Akce Marie Curie-Skłodowské Granty Evropské výzkumné rady Pro nalezení vhodné pracovní pozice stačí vložit životopis. 2

EURAXESS Jobs 2

EURAXESS Services servisních center ve 40 zemích Evropy cca cca cca dotazů v 2013 (cca v ČR) národních portálů online víza Jazykové kurzy pracovní povolení Zdravotní pojištění Sociální zabezpečení ubytování daně

EURAXESS Rights Evropská charta pro výzkumné pracovníky a Kodex chování pro přijímání výzkumných pracovníků Cílem je zajistit VaV pracovníkům stejná práva a povinnosti a přispět k rozvoji stabilního a otevřeného trhu práce Úsilí o lepší pracovní a zaměstnanecké podmínky Rovné nakládání pro všechny vědce v oblasti sociálního zabezpečení, důchodového připojištění, daní apod. Více než 500 institucí, organizací podepsalo Chartu a Kodex Logo "HR Excellence in Research" zatím (na konci ledna 2014) získalo 177 organizací 4

EURAXESS Links 5 EURAXESS Links je určen pro evropské vědce (příp. vědce ze třetích zemí, kteří přemýšlí o pracovní pozici/grantu v Evropě), kteří bádají v jedné z následujících zemí: USA + Kanada Japonsko Čína Indie ASEAN (Singapur, Thajsko, Indonésie, Malajsie) Brazílie EURAXESS Links referenti poskytují informace o evropském výzkumu formou měsíčních newsletterů, webových stránek, informačních dnů ad,

EURAXESS Česká republika 6

Národní koordinátor – Středisko společných činností AV ČR, v.v.i. 2 Centra služeb EURAXESS – Praha, Brno 8 Regionálních spolupracujících míst Financování – Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

Co nabízíme vědcům v ČR? 6 Společensko-kulturní aktivity Intenzivní letní škola češtiny Kurzy češtiny (1x týdně v Praze) Vánoční setkání Propagační materiály a akce

Národnostní složení našich klientů

EURAXESS Roadshow v Praze!!! Kdy – (10:00 – 16:00) Kde - Národní technická knihovna, Dejvice 6

Kde nás najdete? Facebook:EURAXESS Czech Republic Facebook: EURAXESS Czech Republic Děkuji za pozornost Děkuji za pozornost 6