Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
Advertisements

Představení projektu: ROZVOJ West Bohemia – rozvoj partnerství v územní působnosti Ústeckého, Plzeňského a Karlovarského kraje 2. Expertní workshop k projektu.
Podpora inovací v Olomouckém kraji. Ekonomická situace kraje  Průměrná mzda : Kč (1.-2. čtvrtletí 2012)  Míra registrované nezaměstnanosti: 10,38.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Představení komory, akce, projekty
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
Praha (blízké) budoucnosti: věda, výzkum a inovace Co Praha nabízí a nabídne?
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Strategie mezinárodní konkurenceschopnosti a priority MPO pro programové období kohezní politiky 2014.
Transfer technologií na Technické univerzitě v Liberci Pavel Němeček.
Regionální aspekty uvedené v národní politice. Regionální aspekty systému VaV posilování role regionální spolupráce VŠ v oblasti socioekonomického rozvoje.
ROZVOJOVÉ PROJEKTY PRAHA, a.s.
KOMUNIKACE… BRÁNA K VÝZKUMU ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.2 ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.2 Spolupráce výzkumných a vývojových pracovišť.
CZ / /0037 Přímá komunikace mezi fakultami a průmyslem – Brána k výzkumu Žadatel: MEDICOMP s.r.o. Partneři: PřF UK Praha, MFF UK Praha,
Enterprise Europe Network Síť pro podporu nových a inovačních firem Ing. Daniela Váchová Seminář „Podniková inkubace“ 8. prosince 2008.
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
Krajský úřad Libereckého kraje SEMINÁŘ Možnosti spolufinancování projektů ze strukturálních fondů Evropské unie prostřednictvím operačních programů.
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
Krajský úřad Karlovarského kraje
ČESKO-POLSKÝ INOVAČNÍ PORTÁL CZESKO-POLSKI PORTAL INNOWACYJNY Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika - Polská republika 2007 – 2013 –Prioritní.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
SEMINÁŘ Možnosti podpory podnikatelského sektoru a jeho dalšího rozvoje v Libereckém kraji Příprava projektu vědecko technického parku v Liberci Mgr. Tomáš.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
ÚTVAR TRANSFERU TECHNOLOGIÍ Praxe centra pro transfer technologií Pomoc komerčnímu uplatnění poznatků vznikajících na VUT v Brně Seminář k třetí roli VŠ.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
INOVACE 2011 Pražská rada pro výzkum a ekonomiku (PRVEK) Bohuslav Svoboda Primátor hl. m. Prahy
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
Regionální inovační struktura Karlovarského kraje Brno URBIS 2010.
Regionální inovační strategie Moravskoslezského kraje
1 Regionální inovační strategie RIS. 2 O Regionálních inovačních strategiích Projekty RIS mají za cíl podporu rozvoje regionálních inovačních strategií,
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Prezentace RIS kraje Vysočina Ing. Zdeňka Škarková ředitelka RRA Vysočina.
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ PORTÁL Ing. Petr Kolář Praha, Celostátní.
Vysoká škola Karlovy Vary, o.p.s. Výzkum, vývoj a inovace na VŠ v ČR Pavel Švejda INOVACE 2009, Týden výzkumu, vývoje a inovací v ČR, 1. –
Závěry semináře RVŠ k 3. roli vysokých škol I: 1. V souvislosti se změnami paradigmatu role vysokých škol ve společnosti, respektujíce aktuální trendy.
1. Zkvalitnění služeb státních organizací pomocí strukturálních fondů příklad Technologické agentury ČR Marie Stehlíková vedoucí Projektové kanceláře.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Představení JAIP RIS3 strategie (Smart specialization strategy) Vědecko-technický park v Č. Budějovicích – I. a II. etapa Inovační vouchery Portál Gate2Biotech.
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ Pavel Švejda Praha, INOVACE 2011, Týden výzkumu, vývoje a inovací.
Podpora firmám umístěným ve vědeckotechnických parcích poskytovaná v rámci Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost PETR PORÁK,
PRIORITNÍ OSA 1 Posílení výzkumu, technologického rozvoje a inovací
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Podpora výzkumu, vývoje a inovací na MPO Ing. Martin.
Výzvy PO1 Téma výzvySpecifický cíl Žadatel Alokace na výzvu Předpokládaný termín vyhlášení Strategické řízení VaVaI na národní úrovni specifický cíl 4.
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
Title Sub-title PLACE PARTNER’S LOGO HERE European Commission Enterprise and Industry Služby pro podporu podnikání – síť Enterprise Europe Network Andrea.
Zájmové sdružení právnických osob OK4Inovace Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Prioritní osa 2 Výzva 2.3 Lidské zdroje ve Výzkumu a vývoji Mgr. Filip Týc Odbor programů výzkumu.
Možná podpora na získání ETV certifikátu z OP PIK Ing. Radek Navrátil, září 2016.
4. jednání inovační platformy pro Liberecký kraj Liberec, IQ Landia Liberecký kraj a podpora inovací 4. jednání inovační platformy pro Liberecký.
Gabriela Nekolová Kancelář zmocněnce vlády pro MSK, ÚK a KVK
Lidské zdroje jako jedna z priorit RIS3 strategie
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Regionální inovační strategie
Aktuální informace z činnosti Pracovní skupiny Inovace
Pomáháme vaší firmě inovovat a růst
Inovační potenciál České republiky Ing. Martin Štícha Sekce VaVaI
Vybrané právní aspekty podnikání v digitálním věku
Výroční zpráva o stavu podnikání v Ústeckém kraji za rok 2017
REGIONÁLNÍ STÁLÁ KONFERENCE LIBERECKÉHO KRAJE
Představení aktivit Krajského úřadu (odboru regionálního rozvoje) týkajících se VVI Ústí nad Labem.
REGIONÁLNÍ STÁLÁ KONFERENCE
Enterprise Europe Network: Výsledky a příprava období 2022+
Transkript prezentace:

Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK

Regionální inovační strategie ÚK Prioritní oblasti ▫A: Lidské zdroje pro zvýšení inovační a technologické výkonnosti ekonomiky kraje ▫B: Transfer technologií a spolupráce výzkumných organizací a podnikového sektoru ▫C: Inovace ve veřejné sféře – životní prostředí, zdravotnictví a sociální oblast

Aktivity Ústeckého kraje 2014 Inovační centrum Ústeckého kraje Propojení výzkumu a aplikované sféry Spolupráce studentů a firem Absolventské pozice Inovační vouchery

Inovační centrum Ústeckého kraje Cílem IC bude systematická podpora spolupráce výzkumu a firem, poskytování služeb a informací v oblasti VaV, administrace krajských grantových schémat na podporu VaV 1. fáze ▫rozjezd činnosti v rámci stávající instituce ▫příprava založení nové organizace 2. fáze činnost samostatné organizace IC

Inovační centrum Ústeckého kraje Hlavní činnosti ▫Realizace vybraných aktivit RIS ÚK a krajské přílohy národní RIS 3 ▫Databáze kontaktů a informací ▫Poradenství pro začínající a rostoucí podniky ▫Poradenství v oblasti ochrany a využívání duševního vlastnictví ▫Asistence při výběru nástroje finanční podpory pro VaV

Propojení výzkumu a aplikované sféry Činnosti ▫Mapování – podniky, výzkumné organizace, školy, veřejná sféra ▫Propojení aktérů – webový portál ▫Tematická setkání – oborově zaměřená setkání podnikatelů z ÚK s výzkumnými organizacemi z ÚK, ČR a Saska

Spolupráce studentů a firem Zapojení ▫UJEP – vlastní aktivity ▫Další VŠ – dle struktury průmyslu v ÚK Činnosti ▫Studentské práce ▫Praxe ▫Stínování Nezbytnou vstupní aktivitou bude mapování prostředí a navázání spolupráce

Absolventské pozice Využití existujících nástrojů Úřadu práce apod. Aktivity RIS zajistí využití těchto nástrojů pro inovační firmy Příprava vlastního nástroje kraje (z ESIF), který nebude mít některá omezení současných nástrojů

Inovační vouchery V roce 2014 příprava grantového schématu ▫Mapování zájmu podnikatelů a nabídky VO pro nastavení podmínek  Předpokládaný celkový rozsah  Velikost jednotlivých voucherů  Územní vymezení ▫Definování organizačních a právních podmínek realizace GS V roce 2015 spuštění GS z rozpočtu kraje (pilotní ověření) nebo z ESIF (ostrá verze)

Děkuji za pozornost Kontakt: Josef Svoboda odbor regionálního rozvoje Krajský úřad ÚK