Nprap. Petr Vybíral oddělení ochrany obyvatel a KaHP Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje Územní odbor SEVER - Šumperk MATERIÁL HUMANITÁRNÍ POMOCI.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Činnost jednotek požární ochrany při povodních
Advertisements

Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje
Postavení obcí při řešení mimořádných událostí a krizových situací
Mobilní protipovodňové systémy
NOUZOVÉ PŘEŽITÍ OBYVATELSTVA
Vojenský záchranný útvar (Samostatná záchranná rota Rakovník)
Školení starostů obcí ORP České Budějovice Magistrát města České Budějovice
Ochrana člověka za mimořádných situací
ČLOVĚK A PŘÍRODA Zeměpis
METODIKA VÝSTAVBY STANŮ
Finanční zabezpečení krizových situací na úrovni obce v roce 2011
KRIZOVÝ ŠTÁB MĚSTA HRANIC
Ochrana jednotlivce při úniku nebezpečné látky
vedoucí oddělení ochrany obyvatelstva
Preventivně výchovná činnost Propagační materiály k informování o základních opatřeních ochrany obyvatelstva formou letáků, skládaček a dalšího propagačního.
Nouzové přežití obyvatelstva
Doložka civilní ochrany regulačního plánu
Nouzové přežití obyvatelstva a humanitární pomoc
Evakuace obyvatelstva
SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ Bolatice
Setkání v rámci projektu Grundtvig, založena v roce 2000, je nestátní neziskovou organizací -patří pod Diecézní charitu Litoměřice, je členem.
HZS ČR organizace a řízení
Organizační členění ÚO
OCHRANA OBYVATEL ZA MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTÍ
Jednotky požární ochrany
Povodně a finanční pomoc Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Tisková konference
Krizové řízení Krizovým řízením se rozumí souhrn řídících činností věcně příslušných orgánů zaměřených na: - analýzu a vyhodnocení bezpečnostních.
Ochrana za vzniku mimořádné události
KOALESCENČNÍ ODLUČOVAČ ROPNÝCH LÁTEK KOR4-05 MOBIL POUŽITÍ SOUPRAVY
Obec - jednotka PO zřizovaná obcí plk. Ing. Hynek Marák ředitel odboru IZS a služeb HZS Zlínského kraje říjen 2007.
HZS Olomouckého kraje - ÚO Prostějov
1 Krizové řízení Seminář. Správa státních hmotných rezerv ústředním orgánem státní správy v oblastech hospodářských opatření pro krizové stavy a státních.
Krizové řízení Seminář.
JEDNOTKY SBORU DOBROVOLNÝCH HASIČŮ JSDH
Nevyužitá absorpční kapacita venkovských obcí Analýza venkova: nové otazníky a výzvy 20. října 2011 Arcidiecézní muzeu, Olomouc.
S y s t é m hospodářských opatření pro krizové stavy v působnosti obcí (ORP) Odbor koncepce a koordinace hospodářských opatření Praha 2011.
Ochrana obyvatel za mimořádných událostí Název školy: ZŠ Salvátor Název školy: ZŠ Salvátor Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Vybraná odborná terminologie Přehled základní legislativy.
Ochrana obyvatelstva při mimořádných událostech a ochrana před povodněmi Přednášející: mjr. Ing. Petr Zeman vedoucí oddělení ochrany a přípravy obyvatelstva.
Bezpečnostní systém ČR Zákonné normy pro podporu řešení MU a KS Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje oddělení ochrany a přípravy obyvatelstva a krizového.
HUMANITÁRNÍ POMOC Mgr. Bohumír MARTÍNEK, Ph. D.. Obsah prezentace 1. Definice a právní předpisy 2. Zásady postupu HZS krajů při organizování humanitární.
PODPORA SPECIFICKÝCH SKUPIN OBČANŮ PŘI MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTECH Magistrát města Olomouce Odbor ochrany.
1. CENTRUM HUMANITÁRNÍ POMOCI ČESKÁ KAMENICE Adresa centraKontaktní spojeníSouřadnice: GPSProvozní doba Požární stanice HZS V zahrádkách Česká.
Finanční zabezpečení Školení starostů Legislativní rámec financování krizového řízení v ČR Ústava ČR Ústavní zákon č. 110/1998 Sb., o bezpečnosti.
Roční zpráva o stavu požární ochrany Kraje Vysočina za rok 2014.
Řešení mimořádných událostí Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje oddělení ochrany a přípravy obyvatelstva a krizového řízení 1 Školení starostů obcí.
OCHRANA ČLOVĚKA ZA MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTÍ III EVAKUACE ZÁSADY OPUŠTĚNÍ BYTU EVAKUAČNÍ ZAVAZADLO IMPROVIZOVANÉ ÚKRYTY.
Činnost základních složek IZS při řešení následků radiační havárie v zóně havarijního plánování mjr. Mgr. Štěpán Kavan Hasičský záchranný sbor Jihočeského.
OPERAČNÍ ŘÍZENÍ. Operační střediska HZS  Povinnost zřizování operačních středisek HZS ČR vyplývá z § 2 odst. 4 zákona č. 238/2000 Sb., O HZS ČR Ministerstvo.
Městský úřad Nový Bydžov Povodně Oddělení krizového řízení.
HAVARIJNÍ PLÁNY A OCHRANA OBYVATELSTVA Mgr. Bohumír MARTÍNEK, Ph. D.
ŽIVELNÍ POHROMY A PROVOZNÍ HAVÁRIE Název opory –Řešení ochrany obyvatelstva při povodních Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:
Metodika pro zřizování jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí Zdolávání mimořádných událostí.
1 FINANCOVÁNÍ JSDHO Ing. Marta Spálenková vedoucí oddělení krizového řízení.
TV 63 Výstup na žebřík a vytvoření prvního proudu Útok s automobilovou vysokozdvižnou plošinou Zpracoval: nprap. Ing. Marek Klívar Zpracováno:
ODBORNÁ PŘÍPRAVA SDH A JEJICH ČLENŮ V OCHRANĚ OBYVATELSTVA
Humanitární pomoc - HZS ČR
Hygienické požadavky na dětskou skupinu
FINANCOVÁNÍ JSDHO Ing. Marta Spálenková
Anotace Objasnit žákům, co je mimořádná událost a jak funguje integrovaný záchranný systém. Vysvětlit, co je evakuace, jak se při jejím vyhlášení chovat.
OCHRANA ČLOVĚKA ZA MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTÍ X
Panel humanitárních organizací Ústeckého kraje
Jednotky požární ochrany
Služby poskytované HZS kraje pro jednotky PO zřizované obcemi
Krajské ředitelství policie Olomouckého kraje
Seminář pro žadatele ke 2. výzvě MAS z IROP MAS Podhostýnska, z. s
Ekonomický odbor Krajský úřad Ústeckého kraje únor, březen 2019
Integrovaný záchranný systém a jednotky požární ochrany
Zdravotnictví v systému krizového řízení
Hasičský záchranný sbor hlavního města Prahy
Transkript prezentace:

nprap. Petr Vybíral oddělení ochrany obyvatel a KaHP Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje Územní odbor SEVER - Šumperk MATERIÁL HUMANITÁRNÍ POMOCI

Sklad materiálu humanitární pomoci Šumperk

Sklad humanitární pomoci HZS Ol kraje ÚO SEVER - Šumperk disponuje různým materiálem Je určen: Ke zmírnění následků živelních pohrom (povodně, vichřice, větrné smrště, destrukce budov apod.) K poskytnutí základních nezbytných potřeb pro postižené obyvatelstvo (prostředky nouzového přežití)

DRUHY SKLADOVANÉHO MATERIÁLU SOUPRAVA PRO OKAMŽITÉ POUŽITÍ SOUPRAVA K NÁSLEDNÉMU POUŽITÍ PROSTŘEDKY PROTIPOVODŇOVÉ OCHRANY PROSTŘEDKY NOUZOVÉHO PŘEŽITÍ OSTATNÍ HUMANITÁRNÍ MATERIÁL PROSTŘEDKY INDIVIDUÁLNÍ OCHRANY

Druh materiáluPočet kusů Přikrývka20 Oděv (montérky, stejnokroj)20 Tílko20 Trenýrky20 Košile20 Ponožky (pár)20 Termos (12 litrů)1 SOUPRAVA MATERIÁLU K OKAMŽITÉMU POUŽITÍ JE PŘIPRAVENA PRO STANICE - ŠUMPERK, JESENÍK, ZÁBŘEH, MOHELNICE OBSAHUJE

SOUPRAVA MATERIÁLU K OKAMŽITÉMU POUŽITÍ

Druh materiálu Počet ks Druh materiálu Počet ks Stan1Utěrka100 Lehátko5Mýdlo50 Stůl2Umyvadlo umělohmotné5 Židle10 Další hygienické prostředky (toal.papír) 200 Přikrývka100Vařič na ohřev potravin2 Spací pytel50Nádoba na ohřev potravin5 Tílko50Naběračka3 Trenýrky50Otvírák na konzervy50 Košile50Jídelní nádobí50 Kalhoty50Příbor50 Obuv50Termos (12 litrů)5 Ponožky50Nosítka zdravotnická3 Kapesník100Nádoba na vodu (kanistr 20 l)5 Ručník100Brašna zdravotnická2 Lopata/krumpáč/sekera3/3/3Sada igelitových pytlů100 SOUPRAVA MATERIÁLU K NÁSLEDNÉMU POUŽITÍ A JEJÍ OBSAH

SOUPRAVA MATERIÁLU K NÁSLEDNÉMU POUŽITÍ

Nouzové prostředky pro postižené obyvatelstvo - např. náhradní ošacení a obuv

PROSTŘEDKY PROTIPOVODŇOVÉ OCHRANY POVODŇOVÉ PYTLE DVOUKOMOROVÉ POVODŇOVÉ PYTLE JEDNODUCHÉ NÁSYPKY NA PLNĚNÍ PYTLŮ + DALŠÍ MATERIÁL

PROSTŘEDKY INDIVIDUÁLNÍ OCHRANY Ochranná maska CM-4 Ochranný filtr MOF-4 a MOF-5

MATERIÁL PRO NOUZOVÉ PŘEŽITÍ OBYVATELSTVA Základní prostředky k uspokojení nezbytných potřeb postiženého obyvatelstva - materiál pro nouzové ubytování, nouzové stravování, hygienickou očistu a další

OSTATNÍ HUMANITÁRNÍ MATERIÁL Nádoby na pitnou vodu Krycí plachty, folie a řezivo na poničené střechy Kamna na PB Vysoušecí agregáty Nouzové ošacení pro 250 osob Nosítka zdravotnická (nouzová lůžka)Elektrocentrály + osvětlení