INTENSIVE PROGRAM 2010 THE HANZE UNIVERSITY OF APPLIED SCIENCES 25. 1.- 05. 2. 2010.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Studijně-poznávací návštěva Ankary –
Advertisements

ÚZEMNÍ ROZLOŽENÍ OBYVATELSTVA PRO VÝUKU ZEMĚPISU NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Střední zdravotnická škola, Brno, Jaselská 7/9
Navštivte hlavní město České republiky
Ruzanna Sargsyan dobrovolnice z Arménie Jeďte jako DOBROVOLNÍCI do celého světa!
26. ledna – 6. února 2009 Hanze University Groningen, Nizozemsko
Projekt uspěl při výběru v programu „Pomáháme lidem zlepšovat místo, kde žijí“ a byl podpořen Nadací VIA a Nadací České spořitelny částkou Kč.
Kandidátské země do EU Chorvatsko Turecko Makedonie Island.
Dům dětí a mládeže Valašské Klobouky, okres Zlín.
Zpráva o aktivitách a výsledcích projektu Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Liberec Šamánkova 500/8 Ing. Ludmila Krabsová.
obyvatel Město střední velikosti – srovnatelné s Lincem, Řeznem či Turku obyvatel v regionu 2 univerzity: přibližně studentů.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Ústav pedagogických věd
Univerzita J. E. Purkyně v Ústí nad Labem - Aplikovaný výzkum prof. Jiřina Jílková Biomedicínský výzkum Ústí nad Labem, 23. května
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
odloučené pracoviště Teplice, Kapelní 2
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
NIZOZEMSKO Nikola Burkoňová.
Sídla.
Barbora Votavová, Vendula Šimanová
Pobytové středisko Zastávka
Estonsko (leden-červen 2014)
CULTIVATE: Evropská informační síť pro oblast kulturního dědictví Vít Richter Národní knihovna ČR Olomouc, listopad 2001.
© 2012 Tieto Corporation Pracovní fórum Konkurenceschopnost města Ostravy Tieto Petr Lukasik Generální ředitel Tieto Czech.
International Students Club. ISC VUT Struktura ISC a spolupráce s univerzitou Činnost International Students Club Realizované akce Studentské prezentace.
Inovativní metody v prvouce, vlastivědě a zeměpisu,
Země tulipánů, větrných mlýnů a sýrů…
Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP VK Evropa – úvod do učiva.
ÚVOD Nizozemsko nebo-li Holandsko, je jednou ze tří zemí Nizozemského království ležící v severozápadní Evropě. Je jednou z nejhustěji osídlených zemí.
Partnerství m ě st Brno a Rennes. Partnerství m ě st Brno a Rennes : od r Prvotní motivace: „napravit Mnichov“ V letech 1990 – 2000 d ů raz kladen.
Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví v Moravskoslezském kraji
Akademické centrum poradenství a supervize Nový subjekt mezi vysokoškolskými poradnami Vznik ACPS je součástí projektu „Zkvalitnění vzdělávání a odborné.
„Matka měst“ „Zlatá Praha“ „Stověžatá Praha“
BUDDY SYSTÉM Západočeské univerzity. Co je to Buddy systém Dobrovolná studentská aktivita Pomoc zahraničním studentům Možnost pro studenty ZČU zdokonalit.
Realizátorem projektu je Střední odborná škola ekologická a potravinářská, Veselí nad Lužnicí, Blatské sídliště 600/I Název projektu: Zkvalitnění vzdělávání.
Členské státy a jejich hlavní města
SÍDELNÍ STRUKTURA ČESKÁ REPUBLIKA.
STŘELNÁ zdroj: strelna.cz zdroj: strelna.cz
ERASMUS 2014 Estonsko - Tallinn Health Care College
Kapitola 13: Evropské bankovnictví, Evropská centrální banka
Rozdělení pozemních staveb do typologických skupin
EMISE PROJEKT STUDENTŮ SLEZSKÉHO GYMNÁZIA, Opava, p. o.
Vilniuská univerzita Vilniaus universitetas 26. května – 15. června 2015 stáž v projektu Okna vědy dokořán Michaela Uchočová Hinc itur ad astra.
Konference knihovníků Euroregionu Neisse-Nisa-Nysa „SENIOŘI V KNIHOVNÁCH – KNIHOVNY PRO SENIORY V EUROREGIONU NISA“ Městská knihovna Semily 27. až 28.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Já a můj svět PRO ROČNÍK:
Téma: Nejoblíbenější školní aktivita Zpracovala: Kristýna Veverková Třída: 2.A Střední škola diplomacie a veřejné správy.
Zkvalitnění výuky německého jazyka na Vyšší odborné škole Zahradnické v Mělníku CZ.1.07/2.1.00/
RAKOUSKO – VÍDEŇ NĚMECKO - REGENSBURG Popis mobilit Mgr. Kristina Maderová Celoživotním vzděláváním k zefektivnění výuky jazyků Seminář k předání informací.
DOP-HC s.r.o. Dům ošetřovatelské péče – Home Care Dolní Rychnov Prezentuje: MSc. Magdaléna Radošová Scholzová, MBA
University of Central Lancashire Preston - England.
Evropa - obyvatelstvo, EU Tercie Řešení úkol.
Pečovatelská služba.
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
Pakt stability a růstu EVSE Šárka Horáková.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Aktivní senior v České Skalici.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kluky, okr. Písek
AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV ŠKOLY:
Domov - Obce.
Stipendijní politika na ESF MU - přehled a strategie
Dubrovník – PAVLA HORNÍKOVÁ.
Severní Evropa AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“
MIKULOVSKÉ OZVĚNY 58. ZLÍN FILM FESTIVALU 8.–
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr
Pracovní stáž na Slovensku – Martin - v rámci programu Erasmus+
Evropská unie VY_32_Inovace_07KR-7
Transkript prezentace:

INTENSIVE PROGRAM 2010 THE HANZE UNIVERSITY OF APPLIED SCIENCES

Groningen The Netherlands

Groningen Groningen má okolo obyvatel, nachází se na východě Nizozemska, kde je jedním z největších měst -Je to druhé největší studentské město ( hned po Amsterdamu) v samotném Holandsku – žije zde přes studentů studentů -V roce 2004 bylo vyhlášeno nejbezpečnějším městem Holandska

-V roce 2007 byl Groningen vyhlášen nejoblíbenějším městem Evropské Unie a to díky příjemnému obyvatelstvu, čistému vzduchu, službám veřejnosti a kulturním zařízením… -V roce 2006 bylo centrum Groningenu vyhlášeno jako nejlepší v Holandsku -.. A v roce 2002 byl Groningen vyhlášen městem kol, protože 57% dopravních prostředků tvoří právě kola -.. A v roce 2002 byl Groningen vyhlášen městem kol, protože 57% dopravních prostředků tvoří právě kola

Zajímavosti  Každý čtvrtý člověk v Holandsku je právě student právě student  50% obyvatel je mladších 35 let  Groningen se může chlubit svou kulturní scénou  Právě díky velké hustotě studentů v tomto městě je zde velmi oblíbený ¨studentský‘‘ život (bary v centru města jsou otevřeny i 24 hodin denně)  Jedno z nejdůležitějších muzeí města je právě Groningenské muzeum, které se může chlubit velkou kolekcí moderního umění, ale hlavně kontroverzními díly od Alessandra Mendiniho  Taky je zde možné navštívit muzeum tabáku, muzeum komiksů nebo i vědecké muzeum

Groningen a Hanze University

2010

IP 2010  Jedná se o 10- denní program  Studenti z Holandska, České Republiky, Švédska, Belgie, Norska, Litvy, Lotyšska, Dánska, Skotska a Finska se účastnili v našem případě… přičemž z každé země se účastnili studenti jen jedné univerzity, ale ČR se ukázala rovnou v účasti čtyřech vysokých škol  Studenti z Holandska, České Republiky, Švédska, Belgie, Norska, Litvy, Lotyšska, Dánska, Skotska a Finska se účastnili v našem případě… přičemž z každé země se účastnili studenti jen jedné univerzity, ale ČR se ukázala rovnou v účasti čtyřech vysokých škol

 Začínalo se vždy prezentací jedné z pozvaných zemí, následovaly přednášky z oblasti ošetřovatelství, psychologie, psychiatrie, sociální péče, lékařství, zdravotnictví různých zemí, ale hlavním předmětem celého IP bylo seznámení se s Clinical Pathway  Clinical Pathway neboli také mapa ošetřovatelské péče je novou pomůckou k zkvalitnění ošetřovatelské péče díky spolupráci všech zdr. pracovníků na zlepšení klientova zdraví, vytvořením plánu a spoluprácí tohoto týmu dosáhnout cíle

 Ubytování bylo ve studentských domech…  Strava byla na samotných studentech, pouze obědy byly studentech, pouze obědy byly podávány ve školní jídelně podávány ve školní jídelně

Celých deset dnů bylo plných programu, navštívili jsme čínkou restauraci… Palačinkárnu..a výlety po městě, procházky, promítání filmů a nejrůznější společenské akce po škole nechyběly, byla zde možnost navštívit i Amsterdam či pobřeží moře byla zde možnost navštívit i Amsterdam či pobřeží moře

Amsterdam

Silesian University, Opava Students:  Iva Kašpárková  Klára Va ř echová  Dagmar Ptá č ková Lectures:  Mgr. Miriam Miná č ová

Lecturres: Healthcare and Welface in the Czech Republic and Assesment...

Czech team from: Opava, Ostrava, Brno, Č eské Bud ě jovice