Velký münsterlandský ohař

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
KAŠMÍRSKÁ KOZA.
Advertisements

N ĚMECKÝ BOXER Alias,,rozplácnutý miláček“. S TAVBA TĚLA Velikost: psi-57-63cm feny-53-59cm Váha: psi-nad 30kg feny-nad 25kg Boxeři mají velmi silnou.
Zlatý retrívr (golden retriever)
Hynek Moliš Králík domácí
Jack russel teriér.
Kočky Perské kočky.
Kristýna Mašková Ragdoll.
Kokršpaněl.
Základní škola T.G.Masaryka Rajhrad
Jezevčíci Alice Žáčková.
Honza M. 3.A. Anglický setr byl vyšlechtěn v 19. století na území Velké Británie, avšak prvopočátky vývoje plemene sahají až do roku Jedním z hlavních.
Kočka domácí Felis Catus.
Veronika Rozehnalová a Kristýna Kořínková
Medvědi.
Pes …a jeho plemena.
American Staffordshire Terrier
Můj pejsek Dino Dino je maďarský ohař Dino je maďarský ohař.
Zvířata divočiny Terezka Mazurová.
PRIMÁTI - OPICE Ploskochodci = těžiště těla je přesunuto na zadní končetiny. Lebka je oválnější než u jiných savců. Oči směřují dopředu = řídí se hlavně.
Small Munsterlander. byl vyšlechtěn v Německu, v kraji Münsterland, odkud pochází jeho pojmenování. Vznikl začátkem 20. století cílenou selekcí ze španělských.
Nejznámější plemena koní
Německý ovčák LORD.
Bišonek Frisé A ZAJÍMAVOSTI O NĚM.
Naše zvířata Skrčci.
Slovenský kopov.
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
Pejsci.
Anglický plnokrevník Martina Kotíková.
Jan Mačina.  Objevil se už ve 14. století ve Velké Británii  Nejprve byl užíván k vyslídění a nahánění zvěře při lovu se sokolem  Je schopen přinést.
Historie vzniku plemene - legendy - předchůdci plemene - pojmenování plemene Vlastnosti - míry - barvy Charakter.
CHOV KOZ.
Kriteria třídění koní Podle fylogenetického původu - skupina mongolských koní - skupina orientálních koní iránských arabských araboberberských anglických.
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Peru Doba vzniku: starověk Původní využití: společník Využití dnes: společník Průměrná délka života: 11 – 12 let Další jména:
Kavalír king charles španěl. Původ a historie plemene Podobné typy španělů můžeme dohledat již v 15. století. Důkazem jsou nesčetné malby, kde byli tito.
Hedvika Vonásková, 4.B Jezevčík
Labrador, labrador retriever
PORTUGALSKÝ PODENGO MALÝ (Podengo Portuguese pequeno)
Atlas psů Iveta Nováková 8.A rok 2008.
Pes a kočka Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_Přv-Z 4.,6.32
ŠELMY.
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: střední Afrika Doba vzniku: starověk Původní využití: lovecký pes Využití dnes: společník Průměrná délka života: 12 let Další.
Čeleď: Šelmy lasicovité
Velššpringršpaněl.
Jagdteriér.
S AMOJED. Rasa Samojed  Země původu je Rusko  Hmotnost je kg  Výška cm  Barva sněhově nebo krémově bílá  Velmi staré plemeno sibiřského.
KANÁRSKÝ CHRT-PODENGO
Trénink v určování savců ČR
Bavorský barvá ř Původ: Podstatně lehčí a menší varieta hannoverského barváře, vyšlechtěná z něj v druhé polovině minulého století v Bavorských Alpách.
Nejznámější světová plemena, jejich historie a moderní užití
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Izrael Doba vzniku: starověk Původní využití: pária, mrchožrout Využití dnes: dobytkářský pes, stopař, hlídač, zachránce, společník.
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Itálie Doba vzniku: starověk Původní využití: lovecký pes-honič, slídič Využití dnes: lov drobné zvěře Průměrná délka života:
BORDER KOLIE Hedvika Kočendová R1.A kellyamuninka.blog.cz.
Nejznámější plemena koní
ROTTWEILER.
Jack russel teriér.
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Portugalsko Doba vzniku: starověk Původní využití: lov králíků a zajíců Využití dnes: společenský pes, lov králíků a zajíců.
IBIZSKÝ CHRT (Podenco Ibicenco) Pár chytrých otázek:
Lukeš 9.B. Lama Známá jako,,Velbloud Jižní Ameriky,, V posledních 40 letech se Lama šíří do celého světa jako chovny dobytek Výskyt:Peru,Vysoké Andy,Bollivie.
Jack Russell Terier. Historie  Předchůdce tohoto teriéra je Parson Russellimu, má však kratší nohy  Také rád noruje => díry na vašich záhonkách.
Bulteriér.
Psovité šelmy.
Labradorský retrívr.
PES DOMÁCÍ Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu:
VLK OBECNÝ Tereza Mičkova 8.A. OBSAH Zařazení Jak vypadá ? (obecné informace) Rozdíly mezi psem a vlkem Zajímavostí Obrázky Zdroje.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/ KOČKA DOMÁCÍ.
PSÍ PLEMENA Bernardýn, milý obr.
Náš mazlík Husky Autor: David Pšenička.
Slovenský Čuvač Anna Daňková
NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_02_26_DOMÁCÍ ZVÍŘATA TÉMA: DOMÁCÍ ZVÍŘATA
Bílý švýcarský ovčák. Povaha plemene Je velice inteligentní a snadno se učí novým povelům. V rodině je klidný a přátelský společník, jeho vztahy s dětmi.
Transkript prezentace:

Velký münsterlandský ohař Large Munsterlander

Původ Velký münsterlandský ohař je svým původem vlastně jen barevnou varietou Německého dlouhosrstého ohaře. Byl vyšlechtěn v Německu, v kraji Münsterlander, odkud pochází jeho název. v 19.století, kdy byli černobíle zbarvení psi tohoto plemene vyloučeni z chovu. Posléze dolo k rozdělení na dva velikostní rázy, dnes považované za samostatná plemena. Tvoří přechod mezi klasickými ohaři a paněly. Po dlouhou dobu 100 let je rozmnožovali myslivci a lovci, které znepokojovali příbuzenské nedostatky a brakové zbarvení, avšak registrovali pracovní vlastnosti tohoto psa, co vlastně rozhodlo o jeho chovu. Začátkem 20.století se velký müsterlandský ohař stal zcela samostatným plemenem. Rozšiřuje se po Německu, Skandinávii, Francii i do Česka

Popis Velký münsterlandský ohař je střední či větší, dobře rostlý a elegantní pes. Je živý a velice dobře pohyblivý, což vždy dobře prokáže svojí neúnavností při lovu. Výška v kohoutku je 58-65 cm, váha se pohybuje v rozmezí kolem 30kg. Velký münsterlandský ohař připomíná stavbou těla a srstí setra, hlavou však spíše španěla. Lebka je široká a zlehka klenutá. Hlava má většinou černé zbarvení, s malou hvězdičkou na čele. Oči jsou hluboko posazené, tmavohnědé, případně oříškové barvy. Čenich nosu je černý, silný se širokými nozdrami. Uši jsou visící a kadeřavé. Ocas středně dlouhý, v u kořene tlustý, ke špičce se zužuje, jeho dlouhá srst tvoří jakousi „vlajku“, je nesený rovně nad zády, na konci může být mírně zahnutý, dříve se kupíroval na 1 až 2 cm. Srst je středně dlouhá, hustá, hladká, těsně přiléhající k tělu, na uších a nohou vytváří bohatý „závěs“ a pánevní „kalhotky“. Zbarvení je: bílé s černými skvrnami, maskou a tečkami

Výška Pes má průměrnou výšku v ramenou 60 až 65 cm Fena má průměrnou výšku v ramenou 58 až 63 cm.

Váha Velký münsterlandský ohař váží přibližně 30 kg.

Srst Velký münsterlandský ohař má středně dlouhou, hustou, hladkou, k tělu těsně přiléhající srst, která na uších a tělu vytváří bohatý „závěs“ a pánevní „kalhotky“.

Charakter Velký münsterlandský ohař je přátelský a chytrý pes. Je velice oddaný a věrný. Je považován za dobrosrdečného a přizpůsobivého přítele. Hodí se pro pro život v rodině. Je vynikající pro práci na suchu i ve vodě. Vyžaduje hodně pohybu. Měl by mít možnost loveckého uplatnění a delší procházky.

Péče Nevyžaduje žádnou zvláštní péči. Srst pouze pravidelně pročesávejte kartáčem.

Průměrná délka života Velký münsterlandský ohař se průměrně dožívá 12 až 13 let.

Původní využití Stopař. Účastník výstav. Aportér.

Využití dnes Lovecký pes a společník.