Ing. Miloslav Roman Vedoucí oddělení regionálního rozvoje Ing. Miloslav Roman Vedoucí oddělení regionálního rozvoje.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Stanislava Správková
Advertisements

JAK NA DOTACE NA VYSOČINĚ? RVVZ Vysočina 23. –
Financování JSDHO neinvestiční dotace
Krajská Síť v Královéhradeckém kraji a v okrese Trutnov
Spolupráce s mikroregiony
Odpady 2014 – jak dál v Olomouckém kraji ? Konference samospráv Olomouc
Projekt Moravian Science Centre Brno Mgr. Lukáš Richter
Financování rozvojových projektů obcí a měst: hlavní motor meziobecní spolupráce v ČR Ing. Zuzana Khendriche Trhlínová, Ph.D. Katedra práva a veřejné správy,
Statutární město Ostrava Hlavní problémy v oblasti dopravy statutárního města Ostravy •Krácení finančních prostředků •Dokončování rozpracovaných.
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
Zdravotnictví po „velkém třesku“ Zdraví, zdravotnictví a evropské fondy Oldřich Vlasák Poslanec Evropského parlamentu Předseda Svazu měst a obcí České.
Podpora inovací v Olomouckém kraji. Ekonomická situace kraje  Průměrná mzda : Kč (1.-2. čtvrtletí 2012)  Míra registrované nezaměstnanosti: 10,38.
Ing. Miloslav Roman Vedoucí oddělení regionálního rozvoje Ing. Miloslav Roman Vedoucí oddělení regionálního rozvoje.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
Bike Brno – Bike konference 2012 Plzeňský kraj 4. –
Regionální rozvojová agentura Egrensis „Partnerství pro budoucnost“ Karlovy Vary konference 14. – 15. června 2005.
Zpráva o činnosti za rok 2011 Valná hromada MAS Šluknovsko Hotel Slavie, Horní Podluží
Finanční prostředky pro příští programové období prosince 2006 Ing. Bohdan Hejduk, náměstek ministra.
Případová studie k možnému využití ITI a k diskuzi o roli měst po roce 2013 Praha, Řízení rozvoje Hradecko-pardubické aglomerace ve vztahu.
Regionální funkce knihoven v roce 2005 a v roce 2006 současný stav, problémy a perspektivy Regionální funkce knihoven listopadu 2005 Národní knihovna.
Evropské seskupení pro územní spolupráci TRITIA – vývoj spolupráce čtyř regionů Mgr. Petr Ksenič Ostrava, 18. října 2011.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Informace o dotačních titulech Olomouckého kraje.
2. setkání pracovníků ORP v oblasti regionálního rozvoje v Královéhradeckém kraji se zástupci Královéhradeckého kraje a CEP 2. BLOK Centrum evropského.
1 Dotační řízení 2015 Středočeské fondy. 2 1.Základní informace pro žadatele 2.Struktura dotačních titulů Tematické zadání Rozpočty Středočeských.
Paliativní a hospicová péče v Libereckém kraji
Ing. Miloslav Roman Vedoucí oddělení regionálního rozvoje Ing. Miloslav Roman Vedoucí oddělení regionálního rozvoje.
Středočeský kraj.
POV 2008 Navrhovaná podoba Programu obnovy venkova Olomouckého kraje V roce 2008.
„Budování rozvojového partnerství za účelem posílení kapacity při plánování a realizaci programů v kraji Vysočina“
Mgr. Ing. Drago Sukalovský, starosta města Kuřimi
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Statistika RF, výroční zpráva, kontrola plnění RF Vít RICHTER Národní knihovna ČR 23. dubna 2002 Brno.
Podpora podnikání a zaměstnanosti v Olomouckém kraji
XV. celostátní finan č ní konference , Praha Přínosy meziobecní spolupráce Svazek měst a obcí Krkonoše a formy spolupráce veřejného sektoru.
Místní akční skupina Království – Jestřebí hory, o.p.s
Cíle regionální inovační strategie –Být impulsem pro rozvoj potřebných aktivit a iniciovat pilotní projekty v rámci akčního plánu –Zvýšit povědomí o důležitosti.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
Václav Novák Mikroregiony kraje Vysočina Václav Novák.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
„MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B
Strategie spolupráce obcí Společnost pro rozvoj Humpolecka, z. s. 2. Kulatý stůl v Humpolci
Posilování přeshraniční spolupráce v období MVDr. Stanislav Mišák náměstek hejtmana Zlínského kraje Konference , Zlín.
GRANTY A DOTACE KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE VYPSANÉ V ROCE 2009  Cestovní ruch  Kultura a památková péče  Obce a mikroregiony  Sociální oblast  Školství.
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
Role Olomouckého kraje při implementaci programu INTERREG V-A ČR-Polsko Seminář „Jak na přeshraniční projekty s Polskem v období “, Olomouc, 3.
Regionální stálá konference pro území Olomouckého kraje činnost, pracovní skupiny 1. jednání Pracovní skupiny Vzdělávání
Regionální hospodářská komora Zlínského kraje Projekty přeshraniční spolupráce Kroměříž
Základní informace o KAP a MAP 10. března Přehled důležitých zkratek Evropské strukturální a investiční fondy (ESI fondy = ESIF) Krajské akční plány.
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM.
Revitalizace KUKS o.p.s., Kuks 12, Kuks
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Program obnovy venkova Jihočeského kraje v letech
Aktualizace Regionálního akčního plánu Zlínského kraje Ing
Dotace pro jednotky PO SDH obcí Pardubického kraje
Ing. Miloslav Roman Vedoucí oddělení regionálního rozvoje
Michal Šperling - EUREDIS
Dotace obcím na zpracování územních plánů pro rok 2017
Setkání starostů – zakladatelů MAS Království – Jestřebí hory, o. p. s
Jednání PS Vzdělávání Mgr. Barbora Ledlová
Svaz měst a obcí ČR Základní informace o činnosti
Setkání starostů – zakladatelů MAS Království – Jestřebí hory, o. p. s
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Aktuální informace z odboru strategického rozvoje Milan Filip 25. 5
Transkript prezentace:

Ing. Miloslav Roman Vedoucí oddělení regionálního rozvoje Ing. Miloslav Roman Vedoucí oddělení regionálního rozvoje

Aktuální informace RR Krajská energetická skupina Konzultační místo energetika Krajské dotace Studie železnice Broumov – Otovice zast. - st. hranice Různé

Krajská energetická skupina Jmenovaná RK Základem pracovníci KHK a KHK KHK Odborní pracovníci Doporučení opatření k Akčnímu plánu ÚEK

Krajská energetická skupina Pravidelně se schází 4 x za rok Řeší aktuální energetická témata Akční plán ÚEK KHK na roky 2012 a 2013 Je organizátor seminářů Zakladatel konzultačního místa pro energetiku

Krajská energetická skupina Zástupci Královéhradeckého kraje Krajského úřadu Krajské hospodářské komory, podnikatelů nejvýznamnějších distributorů jednotlivých energií v kraji (ČEZ, RWE, Elektrárna Opatovice, a.s.) Agrární komory CEPu

Konzultačního místa pro energetiku Zřídil KHK s KHK KHK (CEP) Slouží pro: 1. Jednotlivé obce 2. Malé a střední podnikatele Oblast dotazů: 1. Legislativa 2. Spotřeba energií 3. Možnosti čerpání dotací

Konzultačního místa pro energetiku Ing. Martina Dvořáková Ing. Jana Oborníková Ing. Lenka Bacovská

Konzultačního místa pro energetiku Využívají obce Využívají tazatelé na dotace Šíření informací 1. Semináře 2. U nás v kraji 3. Web – KHK, KHK KHK, agrární komora, CEP 4. Web ORP 5. Další možnosti (DSO, MAS, spolky, ….)

Granty v roce 2011 za RR Název grantu Částka v tis. Kč Profesionalizace svazku obcí1.700,- V Pořízení, aktualizace a digitalizace ÚP do 2000 obyvatel1.000,- S Podpora Místních akčních skupin1.500,- Č Podpora provozu cyklobusů v turistických regionech3.500,- V Podpora cyklodopravy v návaznosti na Koncepci cyklodopravy Královéhradeckého kraje 4.300,- S Podpora obnovy válečných hrobů500,- S Podpora spolkové činnosti1.000,- S RIF - inovační vouchery500,- N Celkem13.500,-

Účelová neinvestiční dotace na výdaje jednotek SDH obcí rok 2011 Vydaná pravidla, webové stránky ,- Kč – na zabezpečení akceschopnosti (JPOII) ,- Kč – na mzdové výdaje ,- Kč – na zabezpečení akceschopnosti Pravidla dostupná na v sekci rozvoj krajeWWW.kr-kralovehradecky.cz Výjezdy – od 1.1. do (ostatní až leden 2012) do Podepsané smlouvy zpět nejpozději do Rozdělení dotace projedná ZK

Účelová neinvestiční dotace na výdaje jednotek SDH obcí rok 2011 Finanční prostředky k nepodepsaným smlouvám budou přerozděleny Obce s JPO V nemohou prostředky převádět z 2 na 3 Ihned po schválení ZK budou smlouvy předkládány hejtmanovi, resp. náměstkovi k podpisu Předpoklad, že obce, která prostředky měla v minulých letech bude čerpat dotaci opět Administrace dotace – Irena Nekovářová Rozdělení dotace je v kompetenci HZS Hradec Králové a jednotlivých okresů

Studie obnovitelnosti železnice Broumov – státní hranice Dnes jezdí vlak pouze do Broumova Dříve jezdil a může ještě jezdit do zast. Otovice Do roku cca 1945 však jezdil do Polska Ze zast. Otovice sneseny koleje v délce cca 1,7 km na hranici Hranice - Tlumačov (Polsko) sneseny koleje v délce cca 2.2 km Zadána studie obnovitelnosti Zpracováno společností Dopravní projektování s.r.o.

Různé Celostátní konference s mezinárodní účastí STRATEGICKÉ PLÁNY MĚST, KRAJŮ, TEORIE, METODOLOGIE A PRAXE, INTELIGENTNÍ VEŘEJNÁ SPRÁVA, EVROPSKÉ PROJEKTY PRO ROZVOJ MĚST A REGIONŮ Spolupráce na veletrzích Národní Strategie regionálního rozvoje 2014+

DISKUZE Závěr Děkuji za pozornost