Cibulový trh v Bernu ŠVÝCARSKO.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ČESKÁ REPUBLIKA – SÍDELNÍ STRUKTURA
Advertisements

Vánoce a nový rok autor:Václav Čížek
Vypracoval: Michal Klaus
Poptávka na trhu zboží a služeb
Kostelec nad Černými lesy
Emil Zátopek.
Studio Jana vás zve na třetí ročník Kreativní výstavy v Jihlavě,
Až na pomníku rozsvítím ti svíce, jež plamínek se zmítá mezi květinami, až vítr osuší mé vlahé líce, já povím všem, že vím, žes tady s námi.
Cukrář/ka Cukráři jsou něco jako umělci. Musí umět dobře zpracovat suroviny na dorty , bít trpěliví a zručný. Je to velmi složitá a deprimující práce.
Nemějte strach. 1. Co je to dneska ve vzduchu taková divná noc, co se to blíží za světlo, bojím se strašně moc. Copak se v noční hodině může rozednít,
Švýcarsko, Německo, Francie.
INDIE.
Začátek listopadu je již tradičně spojen s ukončením zemědělského roku a vrcholí svěcení svátku svatého Martina Dnešní obnovená svatomartinská tradice.
OBČANSKÉ SDRUŽENÍ PRO SPOLUPRÁCI SE ZAHRANIČÍM DVŮR KRÁLOVÉ NAD LABEM Zuzana ČERMÁKOVÁ
KELTOVÉ.
Olomoucký a Moravskoslezský
Zdenka Suchánková DD Val. Klobouky- Smolina
WAT RONG KHUN Pouze smrt může zastavit můj sen, ale nemůže zastavit můj projekt," říká Chalermchai Kositpipat, tvůrce Wat Rong Khun jehož záměrem je.
POZVÁNKA NA ČARODĚJNICE DOVOLUJEME SI VÁS POZVAT NA PÁLENÍ ČARODĚJNIC. ČARODĚJNICE SE KONAJÍ KONAJÍ SE V ČESTLICÍCH NA POLI. BUDE TO VELKÉ,UVIDÍTE.
Požáry v Australii Požár z roku 2009 se řadí za jeden z největších Austrálie se každoročně potýká s více než 60 tisíci požáry. Téměř polovina z.
Centrum pro katechezi Olomouc, 2013
Největší stavba světa v Pekingu se otevírá.. Za pouhé čtyři roky byl navržen a postaven na původním hlavním mezinárodním letišti v Pekingu nový Terminál.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Březinová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Adamčíková Zdeňka Název šablonyIII/2.
Konkurence Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
LED ZEPPELIN Aktivní: Žánry: Blues Rock, Heavy Metal, Hard Rock, Folk Rock.
Trh, práva spotřebitele - poptávka
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: ING. JANA KOVAŘÍKOVÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_17_PODSTATA.
Chráněná území v Olomouci a okolí
ŠPANĚLSKO.
K A N A D A BARKERVILLE CARIBOO - BRITSKÁ KOLUMBIE.
Geometrická posloupnost
SÍDELNÍ STRUKTURA ČESKÁ REPUBLIKA.
Slovní úlohy se zlomky - řešte následující slovní úlohy samostatně
Život v regionech Petr Machala.
Salzburg.

Vsetín Město ve kterém žiji
Počet obyvatel (2012): (Olomouc: )
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_ Francouzská republika Téma: Česká republika jako součást Evropy.
Trh a tržní systém Trh směna místo, kde se dochází ke střetu poptávky a nabídky oblast ekonomiky, ve které dochází k výměně činností mezi.
Poznejte regiony České republiky 2016 střední Čechy.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava Název : VY_32_INOVACE_12C_11_Finsko Téma:
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice AUTOR: NÁZEV: VY_32_INOVACE_07_Velikonoce TEMA: ČÍSLO PROJEKTU:
NÁZEV ŠKOLY: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou AUTOR: Bc. Hana Králíková NÁZEV: VY_32_INOVACE_11- 02_ Hudební žánry TÉMA: Hudební žánry – lidová hudba ČÍSLO.
Prezentace Boháčová Anna
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.400/
PARDUBICKÝ KRAJ POLOHA Pardubický kraj leží na pomezí Čech
Kilometr - jednotka délky
ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Martin Havlena
DUCHOVÉ PŘIPRAV SE NA UVĚŘITELNÉ!!! Jsou všude kolem nás... Nevěříš???
Název školy Téma Název DUM Popis Ročník Autor Číslo projektu
DUCHOVÉ PŘIPRAV SE NA UVĚŘITELNÉ!!! Jsou všude kolem nás... Nevěříš???
Česká republika - Pardubice
Telefónica Tato firma, která rozhodně nebyla považována za favorita tendru, je v české kotlině v podstatě neznámá - největší trhy má ve Španělsku a zemích.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Dolní Benešov
Název země Jméno | Učitel | Ročník.
Název země Jméno | Ročník.
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
Název školy Téma Název DUM Popis Ročník Autor Číslo projektu
FOLKLÓR JIHOMORAVSKÉHO KRAJE
Název školy Téma Název DUM Popis Ročník Autor Číslo projektu
Název země Jméno Učitel Ročník.
Pravidelný úbytek.
Střední Evropa ČR Slovensko Polsko Německo Rakousko Švýcarsko Maďarsko
Vaše jméno | Váš učitel | Vaše hodnocení
Největší stavba světa v Pekingu..
Pohádky pro děti Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Poznávací Zájezd do Itálie
Co jsme si odnesli z Evropy IRSKO – DUBLIN –
Transkript prezentace:

Cibulový trh v Bernu ŠVÝCARSKO

Zibelemärit- Bernský Cibulový trh Podle tradice je cibulový trh v Bernu spojen s požárem města v roce 1405. Jelikož tehdy obyvatelé Freiburgu přispěchali Bernu na pomoc, dodržuje se od té doby jedenkrát v roce právo, nabízet v Bernu zboží z Freiburgu. Trh byl původně vyhrazen pro pěstitele cibule z jezerních oblastí. Dnes je cibulový trh největším trhem v Bernu a na více jak 750 místech se nabízí nejen cibule. Zibelemärit se stal každoročním trhem, lidovou slavností. Mladí lidé a ti, kteří se stále mladě cítí, si nenechají ujít Konfettischlacht od 16.00 hodin

Cibulový trh a slavnosti v Bernu se koná vždy čtvrté pondělí v listopadu. Během proslulého cibulového trhu obsadí centrum města obchodníci a snaží se co nejvíce prodat své zboží. Podle vyprávění trvá tradice tohoto svátku od velkého požáru roku 1405. Slavnost doprovází řada lidových zvyků jako například bití kladivem do hlavy (dnes plastovým), celý Bern všeobecně je na nohou a užívá si

FINE