PROJEKT „ Bezbariérová Chrudim “. Na začátku – Projekt I. Během května a června 2008 naši studenti pracovali na projektu „Co můžeme změnit kolem nás“

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Londýn.
Advertisements

Aktivity města Chrudim v oblasti podpory rozvoje cestovního ruchu
Projekt uspěl při výběru v programu „Pomáháme lidem zlepšovat místo, kde žijí“ a byl podpořen Nadací VIA a Nadací České spořitelny částkou Kč.
Hodnocení Bezpečná cesta do školy. Organizace projektového dne • Datum konání žáci 8.A, 9.A,B žáci 6.A,B 7.A,B • Zahájení projektu.
Desatero problémů Chrudimi očima mladé generace 2014.
Vyhodnocení velké vánoční rodinné soutěže Tak už jste se konečně dočkali! Po důkladném vyhodnocení všech zaslaných prací již známe výherce vánoční soutěže.
rok 2014 První část Snímky jsou automaticky posouvány
KULTURNÍ AKCE ŠKOLY Aleš Březina 3.A prosinec 2009.
Městské lesy Hradec Králové a.s. Příměstské lesy města Hradce Králové a usměrňování požadavků jejich návštěvníků Ing. Milan Zerzán 5. června 2008.
BEZBARIÉROVÁ CESTA DO EVROPY – BUDOUCÍ ARCHITEKTI MYSLETE NA NÁS! SPOLEČNÝ PROJEKT FAKULTY ARCHITEKTURY ČVUT PRAHA A FAKULTY ARCHITEKTURY TU DRESDEN PODPOŘENÝ.
Letecký pohled na část města ZAJÍMAVÉ OBJEKTY a PAMÁTKY ve Velké Bíteši Snímky Vladimír Hudec Srpen 2011 Grafická úprava Antonín Jirušek.
NESEPARUJ SE!!! SEPARUJ!!! ZŠ Vyškov Letní pole.
Desatero problémů Chrudimi Vybudovat venkovní tělocvičnu v centru města vybudování venkovní tělocvičny u AFK pro všechny generace plánovací setkání.
Společně a každý zvlášť po stezkách Ing. Lenka Klimková MAS – Partnerství Moštěnka, o. s.
 ZŠ Záhuní je pokračováním bývalé ZŠ v Horní ulici, známé také pod pojmem,, chlapecká škola,,, která se nacházela v budově dnešního městského.
Provoz a ekonomika dopravy
Strategický plán Městské části Praha-Libuš postup zpracování, výstupy, metody.
Projekt TROLLEY Dobrý den.
Pro Sdružení Nového Města Pražského zpracoval Milan ŠULC VÁCLAVSKÉ NÁMĚSTÍ 2014 POZITIVA A NEGATIVA OČIMA NÁVŠTĚVNÍKŮ Výsledky výzkumu z podzimu 2013.
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Veřejné výběrové řízení 16. ročníku sbírkového projektu Pomozte dětem.
Obrázky ze schůzek oddílu Pusíci a Knoflíci – Alena zahájila nový pionýrský rok v Nepomuku.
Programy v oblasti regionální politiky pro rok 2010 RNDr. Josef Postránecký.
Zpráva o činnosti SKIP 08 Východní Čechy za rok 2010 Bc.Kateřina Hubertová Valná hromada SKIP Městská knihovna nové Město nad Metují.
Setkání Co je nového? Iveta Jelínková OS JSLK 2/2011.
1 Dotační řízení 2015 Středočeské fondy. 2 1.Základní informace pro žadatele 2.Struktura dotačních titulů Tematické zadání Rozpočty Středočeských.
Dětské hřiště Mochov první dětské hřiště v obci. Potřebnost projektu V obci v současnosti chybí jakékoli zázemí pro volnočasové aktivity rodin s dětmi.
MAPY A PLÁNY, MĚŘÍTKO MAPY
Regenerace a revitalizace Masarykova náměstí v Jilemnici
H R Á T K Y S P Ř Í R O D O U. Gymnázium Rýmařov připravilo zábavnou soutěž s ekologickou tematikou plnou zajímavých úkolů pro třídy všech škol v našem.
Afrika – oblastní členění 1 Severní Afrika
Desatero problémů Chrudimi Vybudovat obchvat města Chrudim jednání s náměstkem ministra a zákonodárci za chrudimský region jednání v Poslanecké.
Odbor dopravy a silničního hospodářství Krajského úřadu kraje Vysočina Pro rok 2008 vypsal ODSH dva dotační tituly: Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina.
Cvičení v přírodě Říjen 2011, Bělá
Žákovské zastupitelstvo Újezd nad Lesy
OBZORY Tato prezentace vy Vás měla seznámit s levely ze hry ENVIGAME.
Hallowenský den Valašské Meziříčí Plakát.
Analýza rozmístění prodejen a služeb na vybraném území
Vytvořil Nick Guláš a 9.A. Dne 20. června 2013 jsme navštívili grafické studio RUDI, které se nachází v našem městě. Cílem naší exkurze bylo zjisti, jakým.
Cyklostezka Kotvrdovice - Jedovnice
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
2. pololetí v V. A. 2. pololetí začalo velkou personální změnou ve vedení školy paní učitelka Veronika Studená.
STŘELNÁ zdroj: strelna.cz zdroj: strelna.cz
Naučná stezka Petrovské studánky realizováno v rámci 2. výzvy MAS Šumperský venkov Fiche č.2: Vítá Vás vstupní brána Jeseníků II realizátor projektu: o.s.
Regenerace městské památkové zóny. Městská památková zóna MPZ vyhlášena rozloha 52 ha na území MPZ je 85 nemovitých KP zapsaných v seznamu.
Košatý strom poznání vyrůstá z aktivity, tvořivosti a spolupráce všech.
Projekt Kiosek Zpracovali: Tomáš Svoboda, Alena Ikriová, Kristýna Krulichová, Nicola Hlavičková, Josef Kořínek z OIS3.
Zásady a pravidla Národního rozvojového programu mobility pro všechny Mgr. Barbora Mičicová tajemnice Řídícího výboru NRPM.
Zkušenosti se značením jízdních kol Městská policie Karviná.
„Rekonstrukce chodníku podél silnice III/01152(II/474)“ 2. úsek: Bezbariérový chodník a autobusová zastávka 3. úsek: „Tunel – konec zastavěného území“
BEZPEČNÉ CESTY DO ŠKOLY 2016 Jak to začalo? V lednu 2016 proběhla schůzka ředitele školy s paní starostkou a panem místostarostou a výsledkem je – 20.
Vrty v Mostech V roce 2011 se potýkala obec Mosty u Jablunkova, jako ostatně všechny obce regionu s nebývalým suchem. Vody ve vodojemech ubývalo a hrozilo,
Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořenízáří 2012 Ročník2. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a jeho svět Prvouka ( DUM 01 ) Místo,
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada: 10 Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_1PP_OPR_03.
Komunitní plánování sociálních služeb Zahájení implementace Komunitního plánu.
Řešení největších problémů 2010/2011.  město Jihlava je členem Národní sítě Zdravých měst ČR od června 2007  politikem zodpovědným za PZM a MA21 je.
Zásady a pravidla Národního rozvojového programu mobility pro všechny
Role KOUS Vysočina v projektu
Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“
Snídaně starostů , Jedlí
Chodníky do úvozu.
Vítejte na veřejném fóru
VLASTIVĚDA 5. ROČNÍK VY_32_INOVACE_02_07_Česká Lípa.
Veřejná schůze OV Hrádkov 6. února 2017
Projekt Mikroklima v okolí školy
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Šárka Petříková Číslo
Autor: Andrea Kolářová
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Dolní Benešov
METODICKÝ A SUPERVIZNÍ SEMINÁŘ K PRAXI IV.
Kamýk nad Vltavou Počet obyvatel : 907
Transkript prezentace:

PROJEKT „ Bezbariérová Chrudim “

Na začátku – Projekt I. Během května a června 2008 naši studenti pracovali na projektu „Co můžeme změnit kolem nás“ se zaměřením na bariéry v Chrudimi

Jaký byl plán? Studenti naší školy připravili seznam míst, na která rádi chodí (kina, obchody, divadla, restaurace, muzea, atd.) a podle těchto míst do map zakreslili tři trasy (každá 1.5 km).

Všechny tři trasy

Mapa jedné z tras

A pak se začalo naostro … Dne 13. června 2008 jsme si vypůjčili několik invalidních vozíků. Tři skupiny studentů se pak na nich pokusily projet všechny tři trasy. Dokumentovali veškeré problémy a zrádná místa. Navštívili i různé budovy a úřady a prozkoumali jejich dostupnost.

Co jsme zjistili?

Výsledky projektu I. Výsledky včetně obrázků a map s vyznačenými problémovými místy jsme zaslali na Městský úřad panu S. Zahálkovi a paní Š. Trunečkové. Navrhli jsme možné změny a úpravy.

Výsledky projektu I. Dne 15. října jsme všechna místa opět zkontrolovali. V tu dobu už bylo na úpravy chodníků vynaloženo přes ,- Kč.

Výsledky projektu I.

Náš projekt také zahájil přípravu mapy bezbariérové Chrudimi. Ta by měla obsahovat všechna místa dostupná na invalidním vozíku a sloužit tak všem hendikepovaným obyvatelům a návštěvníkům Chrudimi.

Projekt II. Na začátku roku 2009 začala další část projektu – naši žáci opět vyrazili do ulic města, tentokrát s úkolem zmapovat stav a umístění přechodů pro chodce, laviček a odpadkových košů.

Projekt II. Všechny zjištěné údaje jsme zanesli do velké mapy, doplnili fotografickou dokumentací a v březnu 2009 ji odevzdali zastupiteli města Chrudimě, Š. Trunečkové.

Projekt III. Na jaře 2009 nás oslovil pan D. Chudomský s žádostí o další pomoc. Proto v červnu 2009 proběhla další část projektu. Žáci prozkoumali stav chodníků a jejich bezbariérovost na celkem třech trasách. Veškerou dokumentaci opět převzali zástupci města Chrudimě.

Projekt III.

Základní škola Chrudim Dr. J. Malíka

DĚKUJEME ZA POZORNOST