Portál hl. m. Prahy – Co předcházelo úspěchu

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Představení MAS Zubří země, o. p. s.
Advertisements

Koordinační porada informatiků obcí III. typu Spálené Poříčí 14. –
Přístupnost jako komplexní problematika eGovernmentu Michal Rada Iniciativa informatiky pro občany.
Portál krizového řízení pro Jihomoravský kraj
Vstupní informační seminář k přípravě dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem do roku 2015 a posuzování vlivu tohoto dokumentu na životní prostředí.
Komplexní řešení metropolitních sítí
Management sportovního klubu © Nymburk 2012
| Copyright© 2010 Microsoft Corporation Markéta Douděrová Microsoft PŘEDSTAVENÍ:
Konference NOVÁ GENERACE TURISTICKÉHO ZNAČENÍ ANEB TURISTICKÉ STEZKY DO MOBILU Rámcový projekt Životní prostředí v Praze a volný čas – V Praze za přírodou.
E-Česko 2006 Státní informační a komunikační politika Praha Vladimír Mlynář.
Knihovna v obci - proč? aneb Víme, co máme? Kardašova Řečice říjen 2005 Zlata Houšková.
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Jednání implementátorů ORP Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Datum: 20.
Národní informační portál s podporou call centra (NIP) Fórum cestovního ruchu listopadu 2011 Pardubice.
Společnost pro trvale udržitelný život – diskusní seminář Praha
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Občanské sdružení M‘am‘aloca Nezisková organizace pro podporu komunitního způsobu života, regionálního udržitelného rozvoje, životního prostředí a mezigenerační.
Školní Internetový Informační Portál ŠIIP, ZŠ Vrchlického, Liberec © 2006 Ondřej Peřina představení prvního roku projektu projekt SIPVZ č. 0358P
Jako intranet Bc. Jan Beneš. Intranet - obecná funkcionalita  sdílení dokumentů  diskusní fórum  databáze kontaktů  novinky a aktuality  firemní.
Webové stránky obcí jako zdroj informací pro občany Mgr. Andrej Kyselica Oddělení statistiky výzkumu, vývoje a informační společnosti Český statistický.
Teorie a praxe městského marketingu v České republice Jiří Ježek Západočeská univerzita v Plzni Středisko pro výzkum regionálního rozvoje.
Absolventská práce 2002 Aplikace XML rozhraní v prostředí krajského úřadu Autor : Marek Cop Vedoucí : Ing. Petr Pavlinec 2002.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
Plzeňská kartastrana 1 eTown s Plzeňskou kartou.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
ZISS Pezinok Informatika v Jihlavě (ČR) Vladimír Křivánek Odbor informatiky
Rozvoj nehlasových služeb Současnost a budoucnost mobilních sítí
ISSS 2003 BusinessInfo.cz Portál státní správy pro malé a střední podnikatele Miloslav Marčan, Ministerstvo průmyslu a obchodu Michal Sontodinomo, CzechTrade.
Company LOGO Efektivní veřejná správa a přátelské veřejné služby Operační program lidské zdroje a zaměstnanost 2007 – 2013 Ministerstvo vnitra České republiky.
Informace o přípravě Integrovaného operačního programu  Ministerstvo kultury  Ministerstvo informatiky Vít Richter Národní knihovna ČR
Výzkum a vývoj, studijní prameny a spolupráce s praxí Ing. Milan Kocáb, MBA Ing. Tomáš Cajthaml.
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 ePUSA – elektronický portál územních samospráv Krajský úřad Plzeňského krajeMinisterstvo vnitra.
Portál - kultura a historie Prahy Ivan Seyček Miroslav Váňa Lada Králová Magistrát hl. m. Prahy ePraha ISSS/LORIS/V4DIS Portál – kultura.
1 / 7 Standardizace kartových center © HAGUESS, a.s – 2007 Standardizace kartových center Standardizace v oblasti kartových center a projekt opencard.
Prezentace Internetový portál Plzeňského kraje jako komunikační nástroj Plzeňský kraj Odbor informatiky Ing. Jaroslav Antoš, Ph.D.
ISSS 2008 VÝZKUM INFORMAČNÍCH ZDROJŮ Duben 2008 / Prezentace syndikovaného výzkumu pro vybrané Krajské úřady / Jan Tuček / STEM/MARK, a.s.
eGovernment Informační systémy ve státní správě a samosprávě
Komunitní a otevřená škola
EGovernment Struktura služeb a řešení. Obsah 1.Požadavky KIVS a řešené problémy 2.Vývoj koncepcí 3.Stávající KIVS a její rozvoj v souladu s koncepcemi.
Příklad ze života: portálová aplikace pro občany Prahy portálová umožňující občanům a organizacím sledovat a kontrolovat vyřizování provedených podání.
Metropolitní a regionální sítě Nejen infrastruktura, ale i obsah.
Seminární práce z předmětu SIPOL
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Šetření o využívání informačních technologií ve veřejné správě Konference ISSS 2006.
Portál hlavního města Prahy Ivan Seyček Jitka Pankrácová Magistrát hl
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
Zavedení ekonomického systému Microsoft Business Solutions – NAVISION v městě Ústí nad Labem Mgr. Petr Gandalovič primátor města Ústí nad Labem
Společnost Eurotel pro státní správu. 2 Silný partner pro veřejnou správu ›Společnost Eurotel poskytuje dlouhodobě všem zákazníkům profesionální servis.
Pilotní projekt Ústřední evidence podnikatelů – RŽP ISSS 2004 Hradec Králové Ing. Jan Pokorný odbor projektů životních situací.
ISSS 2003 ePUSA Elektronický portál územních samospráv – stav projektu Ostrava
ISSS 2003 ePUSA – Elektronický portál územních samospráv – stav projektu ISSS 2003 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele.
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Portál veřejné správy portal.gov.cz Ing. Dana Bérová
Slušná radnice Mgr. Tomáš Chalupa, starosta. Co to je „Slušná radnice“? Obecní program prosazující transparentnost práce radnice a zjednodušení a zároveň.
Efektivní řízení lidských zdrojů a zavádění moderních metod řízení na Městském úřadu Bruntál CZ.1.04/4.1.01/
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Nové stránky vytvořeny v rámci realizace projektu Moderní a efektivně řízená obec Dolní Břežany s reg. č. projektu CZ.1.04/4.1./
Stav eGovernmentu v ČR a aktuální výzvy Praha, JUDr. Jaroslav Strouhal náměstek ministra vnitra pro informační a komunikační technologie.
„MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B
Projekty CCRJM v oblasti internetových aplikací Brno Ing. Lukáš Bačík.
E-government - moderní podoba veřejné správy v České republice.
Systém trvale udržitelného rozvoje podnikání pro město Aš Skupina 4.
Budování užitečného webu - nezbytná výbava městských webů. Ing. Radovan Necid starosta.
Komunikace evropských záležitostí Současná komunikační politika EK: konkrétní nástroje a projekty Michaela Kozlová.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
ÚVODNÍ SETKÁNÍ SE STAROSTY
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013
Telekomunikační a informační infrastruktura
Lidé, procesy, partnerství
Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele
Lidé, procesy, partnerství
Transkript prezentace:

Portál hl. m. Prahy – Co předcházelo úspěchu

Představení portálu I Portál praha.eu představuje jeden z nejdůležitějších nástrojů MHMP při realizaci cílů spojených s vybudováním moderní veřejné správy, která vychází z koncepce eGovernmentu. Portál tvoří robustní informačně-technologickou infrastrukturu, která zajišťuje provoz internetových, intranetových a extranetových aplikací hl. m. Prahy. Je tedy určena nejen široké veřejnosti (internetová část), ale také zaměstnancům MHMP (intranetová část) i dalším subjektům, ke kterým patří městské části a městské organizace (extranetová část). 2

Představení portálu II Virtuální brána do webových prezentací městských částí, organizací a spolků. Cílem portálu je vytvořit prostředí, které občanům Prahy:  nabídne kvalitně tříděné a snadno dostupné informace a on-line služby,  zjednoduší jejich komunikaci s úřadem a politickými představiteli města. Co lze na portálu nalézt:  elektronické služby a aplikace (dopravní kamery, InterSpis …)  praktické informace (poplatky, krizové řízení, informace z MHMP…)  Atraktivní obsah (aktuální informace z kulturního a společenského dění v metropoli). 3

Portál v roce 2007 (homepage)

Portál v roce 2007 Portál praha.eu byl při svém spuštění pouhou designově upravenou verzí tehdejších webových stránek MHMP. Od samého počátku se posouval směrem k modernímu všestrannému portálu, který je schopen nabízet praktické informace a služby obyvatelům i návštěvníkům Prahy. Cílem portálu v tomto období bylo vytvořit:  dostatečně flexibilní IT prostředí pro zavádění nových on-line služeb,  alternativu k oficiálním "úřednickým" webovým stránkám, které budou občany informovat o dění v metropoli. Mezi hlavní problémy patřila nízká návštěvnost stránek, která byla způsobena relativně malým obsahem a neexistencí moderních on-line služeb.

Portál v roce 2008–2009 (homepage)

Portál v roce Silná podpora vedení města při budování moderní elektronické prezentace, která se vyznačovala:  zaváděním nových on-line služeb s vysokou přidanou hodnotou pro občany (dopravní kamery; Vím, jak řídím; Sdílený web; ),  snahou o maximální integraci portálu a dalších celoměstských projektů (Pražské kontaktní centrum, Virtuální Praha, mapový portál apod.),  vytvářením atraktivního obsahu z dění v metropoli. Mezi hlavní cíle pro toto období patřilo:  posílit pozici portálu jako hlavní vstupní brány do webových prezentací městských částí a organizací,  dosáhnout větší míry spolupráce portálu, městských částí a městských organizací (sdílení novinek, společná propagace zajímavých služeb, kalendář kulturních akcí apod.),

Portál v roce  zavést komunitní služby pro občany a zapojit je do dění v Praze (on-line rozhovory a průzkumy, ankety, diskusní fóra apod.),  dosáhnout větší transparentnosti veřejné správy a zefektivnit činnost úřadů města. Zhodnocení tohoto období:  15 místo v celosvětovém srovnání Digital Governance in Municipalities Worldwide za rok 2007 a 2 místo za rok 2009,  3 místo v soutěži Zlatý erb za rok 2009,  dosažení významného nárůstu počtu uživatelů. MetrikaRok 2007Rok 2008Rok 2009 Počet návštěv Počet zobrazených stránek Počet stránek za návštěvu1,694,53,50

Portál v roce (homepage)

Portál v roce Mezi hlavní cíle portálu v tomto období patří:  nabídnout občanům, turistům, podnikatelům a organizacím kvalitně tříděné a snadno dostupné informace a služby,  zjednodušit komunikaci výše uvedených cílových skupin s úřadem,  vytvořit podmínky pro účinný dialog politické reprezentace s občany a rozvoj moderní občanské společnosti participující na správě města,  napomáhat ke zvýšení kvality, efektivnosti a transparentnosti veřejné správy, činnosti úřadů a organizací města,  zkvalitnit vnitřní strukturu a komunikaci MHMP, městských částí a organizací,  vytvořit podmínky pro řízení vztahů s uživateli a pro rozvoj služeb prostřednictvím dalších komunikačních platforem (PKC, mobilní technologie, kontaktní místa veřejné správy apod.).

Děkuji za pozornost …