Projekt „Dokážu to“ a Cena Kiron

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Sociální služby SOZ.
Advertisements

Střední zdravotnická škola, Brno, Jaselská 7/9
Pracovní skupina národnostní menšiny a cizinci
Společnost pro mukopolysacharidosu
Stacionární terénní práce ve Věznici Jiřice Občanské sdružení Semiramis.
Vítáme Vás!! Závěrečná konference projektu OPVK oblast podpory Zvyšování kvality ve vzdělávání Centrum podpory EtV v Olomouckém kraji 5. června.
Zdravotní politika v éře globalizace
Cíle o.s. SANANIM Poskytování profesionální pomoci a léčby problémovým uživatelům návykových látek Poskytování pomoci a léčby ve všech fázích rozvoje.
Plán rozvoje sociálních služeb Milevsko Ing. Michaela Švehlová Tato akce byla financována Evropskou unií, státním rozpočtem České republiky a Jihočeským.
Šikana a kyberšikana ve školách – HK 2013 Možnosti práce se šikanou na ZŠ v rámci programu všeobecné primární prevence rizikového chování Mgr. Markéta.
Farní charita Litomyšl
Rozšíření metod krátké intervence (nejen) pro zdravotníky v České republice Michal Miovský Tisková konference (13. září 2013) Projekt NETAD, reg. č. CZ.1.07/2.4.00/
Ambulance dětské a dorostové adiktologie
Struktura poradenského procesu
Apolinář 65: včera, dnes a zítra
Testování osob mladších 18 let – právní a kriminologický pohled
KONOPNÉ PRODUKTY V ČR užívání, produkce, trh a metodika poradenství pro uživatele Pešek R., Mravčík V. Národní monitorovací středisko pro drogy a drogové.
Alkohol a mladiství situace v Plzni
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
ČESKÝ HELSINSKÝ VÝBOR Děti vězněných rodičů „Barevný svět dětí“ Program je finančně podpořen ze sbírkového projektu Pomozte dětem a Nadací O2.
Vznik  jeden z výstupů projektu „Vytvoření střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Prostějově“  realizace byla zahájena  v pěti.
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
Vytvoření a podpora Lokálního partnerství pro sociálně vyloučenou lokalitu Přichystalova 70 Sdružení Podané ruce, o.s.
O.s.MOSTY vás vítá na závěrečné konferenci k projektu RADDAR naše téma: Alternativní způsoby podpory rodiny jako prevence institucionalizace.
občanské sdružení Prev-Centrum
Koncepce sítě adiktologických služeb: pracovní verze 2012
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
Metodika výzkumu užívání návykových látek mezi mládeží v sociálně vyloučených lokalitách – pilotní ověření SocioFactor s.r.o. Chopinova 523/ Ostrava.
Prevence rizikového chování a situace v Moravskoslezském kraji
Krátký intervenční program pro uživatele pervitinu
Zhodnocení naplnění 2. Komunitního plánu sociálních služeb města Olomouce v letech Zdislav Doleček Olomouc.
PŘEDSTAVUJEME Fond ohrožených dětí je občanské sdružení na pomoc týraným, zanedbávaným, zneužívaným opuštěným nebo jinak sociálně ohroženým dětem, s působností.
Pobočka Sokolov Zpracovala: Mgr. Kamila Lišková. Začátky Společnost Člověk v tísni působí v Karlovarském kraji od roku Prvním městem v Karlovarském.
1 Představení projektu ENET – Energetické jednotky pro využití netradičních zdrojů energie Prof. Ing. Václav Roubíček, CSc., Dr.h.c. prof. Ing. Radim Farana,
Sdružení Podané ruce, o.s. Terénní programy Šumpersko.
Rizikového chování v dospívání
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
ADVAITA, o. s. MUDr. David Adameček.
NÁVYKOVÉ LÁTKY krizový plán
FAmilies of USers in Therapy Sdružení FAUST Sídlo sdružení: Průkopnická 20, Ostrava-Zábřeh IČO: Tel.: ,
Konference a soutěže. Konference Škola a drogy 2014 pořádá SANANIM ve spolupráci s Prev-centremPrev-centrem Konference se uskuteční ve dnech října.
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Pomáháme dětem, které neměly v životě štěstí.
Metodika poradenství podpory zdraví a prevence nemocí
VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2008 FAUST, o.s.. Statutární zástupci: Bc. Jana Hajderová Ing. Naděžda Antošová, PhD. Jiří Němec.
FAUST, o. s. Statutární zástupci Bc. Jana Hajderová, ředitelka
„ WORKSHOP „Terénní sociální práce v sociálně vyloučených lokalitách Moravskoslezského kraje – práce se závislými klienty“ Vyhodnocení a shrnutí výstupů.
Intervenční programy, poradny podpory zdraví
P-CENTRUM, SPOLEK CENTRUM PRIMÁRNÍ PREVENCE Nabídka služeb
Pracovníci ve zdravotnictví a řídící pracovníci ve zdravotnictví - resortní analýza potřeb pracovníků jednotlivých profesí a oborů s výhledem do roku 2015.
Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Klíč.
ZAŘÍZENÍ NZDM V ČR ČESKÁ ASOCIACE STREETWORK sdružující nízkoprahové sociální služby NZDM a terénní prace s mládež: formy možné spolupráce s drogovými.
Tým pro mládež Plzeň-město v rámci projektu „Na správnou cestu!“
Naše zařízení a služby o Terapeutická komunita ADVAITA v Nové Vsi o Centrum ambulantních služeb v Liberci o Program ambulantního poradenství o Doléčovací.
AKČNÍ POLE SOCIÁLNÍ PRÁCE – VÝCHODISKO I CÍL STUDIA OBORU Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
KA 05 – Poradenství pro osoby ohrožené recidivou drogové závislosti a osoby blízké Název projektu: Individuální projekt města Chebu na změnu situace sociálně.
ŠPP - ŠKOLNÍ ROK 2015/2016. ČLENOVÉ ŠPP  Výchovné poradkyně Ing. Milada Chamillová, Mgr. Pavlína Chovancová  Metodičky prevence Ing. Jana Josefíková,
Varianty řešení problémů s užíváním návykových látek spolupráce se specializovanými zařízeními SEČ říjen 2007 Dr. Martina Richterová Těmínová.
STŘED O.S. CENTRUM PREVENCE A POMOCI Projekt podpořený z OP VK – IP oblast podpory 1.2.
PRACOVNÍ SKUPINA PRO OBLAST BEZPEČNOST A PREVENCE SOCIÁLNĚ PATOLOGICKÝCH JEVŮ Brno Mgr. Marcela Nosálová, lokální konzultantka pro oblast.
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Vztahová vazba mezi rodiči a jejich dospívajícími dětmi léčenými v Ambulanci dětské a dorostové adiktologie, na Klinice adiktologie 1. LF UK a VFN v Praze.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“
Struktura poradenského procesu
Krajský projekt „Resocializační program MSK 2016“ Solenice, červen 2016 Petra Havláková
Středisko výchovné péče FRÝDLANT
Adiktologické služby v ČR
Snídaně s novináři, Účelná a bezpečná farmakoterapie v domovech pro seniory, výsledky tří let realizace projektu PhDr. Ivana Plechatá
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Transkript prezentace:

Projekt „Dokážu to“ a Cena Kiron Mgr. Renata Jakubcová, Mgr. Michal Růžička, Ph.D. P-CENTRUM OLOMOUC

Představení organizace Projekt „Dokážu to“ Krátký intervenční program pro uživatele pervitinu Představení původní metodiky Inovace metodiky Cena adiktologie, cena Kiron

P-centrum Olomouc Doléčovací centrum (následná péče) Poradna pro alkoholové a jiné závislosti (odborné sociální poradenství) Rodinné centrum u Mloka (sociálně aktivizační činnosti pro rodiny s dětmi) Centrum primární prevence Galerie u mloka

Spolupracující subjekty Foundation 66, London Sdružení Podané ruce, Olomouc Středisko sekundární prevence, Vojenská nemocnice, Olomouc

Krátký intervenční program Cocain, crack X pervitin Základ metodiky je tvořen KBT Dvě cesty: 2 sezení (nechci přestat užívat) 12 sezení (chci přestat užívat)

Práce s metodikou Překlad metodiky Školení mateřskou institucí Práce se 100 klienty se supervizí Evaluace, návštěva mateřské organizace Vyhodnocení kazuistik Transformace metodiky

Krátký intervenční program 1. Úvodní sezení 7. Pochopení spouštěčů 2. Jak účinkuje pervitin 8. Pochopení bažení 3. Zdravotní důsledky 9. Euphoric recall 4. Zavření dveří za nákupem drog 10. Spojitost s kriminalitou 5. Cykly užívání 11. Nebezpečné situace 6. Vzorce užívání 12. Doléčování a podpora

Inovace KIP Vznik tzv. nultého sezení pro uživatele za účelem zmapování jeho problému. Explorativní rozhovor. Nabídka metodiky nebo jiné formy práce. Po šesti setkáních zhodnocení společné práce Krátký program je zároveň začátkem dlouhého

Inovace KIP Sezení jsou takové, aby byla metodika spojena s klasickou terapií: tzn. terapeuticko-intervenční program Mapování cyklů vzorců Dále bereme jak pervitin působí v kontextu cyklů a vzorců Často opakujeme cykly vzorce, zda se mění či ne. Shrnutí je velmi důležité

Inovace KIP Dále pracujeme dle potřeby s následujícími moduly: Bažení Nebezpečné situace Zdravotní důsledky Trestná činnost Zavírání dveří Doléčování a podpora

Pozitivní výsledky Metodika – nové poznatky Publikace Pervitin Spolupráce organizací

Cena adiktologie Ocenění a poděkování těm, kteří přispěli k zviditelnění a rozvoji oboru drogové problematiky. Uděluje společně Klinika adiktologie 1. lékařské fakulty UK v Praze a Všeobecná fakultní nemocnice v Praze, spolu se Společností pro návykové nemoci České lékařské společnosti Jana Evangelisty Purkyně

Cena adiktologie 2009 MUDr. Pavel Bém 2010 PhDr. Josef Radimecký, Ph.D.,MSc. 2011 Doc.MUDr.PhDr. Kamil Kalina, CSc. 2012 Doc.RNDr.Lumír Hanuš, DrSc., Dr.h.c.

Cena „Kiron“ udělována od roku 2011 cena za nejlepší adiktologický počin roku pro jednotlivce nebo organizaci 2011 Sananim, projekt Poradna pro rozumné rodiče 2012 P-centrum, projekt „Dokážu to“