Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0905 Název DUM: Pomůcky a náčiní v kuchyni Číslo DUM: VY_52_INOVACE_100_128 Vzdělávací předmět: Příprava pokrmů Tematická oblast: Vybavení kuchyně Autor: Ivana Bednářová Anotace: Žák si osvojuje vědomosti v oblasti přípravy pokrmů Klíčová slova: Kuchyňské nádobí, náčiní Metodické pokyny: Jsou součástí materiálu Druh učebního materiálu: Interaktivní prezentace - PowerPoint Druh interaktivity: Kombinovaná Cílová skupina: Žáci praktické školy jednoleté Datum vzniku DUM: 1. srpna 2013 Soubory DUM: http://www.skolasd.eu/ Adresa školy: MŠ, ZŠ a SŠ Slezské diakonie, Frýdecká 34, 737 01 Český Těšín
Pomůcky a náčiní v kuchyni
Nádobí Jsou to nádoby k přípravě, podávání a uložení pokrmů. Při tepelné úpravě by měly být dobrými vodiči. Mohou být z různých materiálůa různých velikostí. Materiál: nerez, smalt, keramika, sklo, litina Patří zde: hrnce, kastroly, pánvičky, pekáče, plechy,formy na pečení.
Nádobí kastrol konvice wok pánev forma na pečení pánev pečící plech hrnec rendlík tlakový hrnec
Náčiní jsou pomůcky pro kuchaře. Vyrábějí se z těchto materiálů: dřevo, plast, nerez ocel, silikon Patří sem: nože, kuchařské vidličky, nůžky na drůbež, sekáčky, škrabky, vařečky, metličky, kvedlačky, struhadla, naběračky, obracečky, lopatky, stěrky, paličky na maso, válečky, vály, tvořítka, otvíráky, cedníky, síta, sítka, šťouchadla, špízy,
Náčiní: váleček naběračka stěrka metlička sekáček nůž na pizzu šťouchadlo na brambory struhadlo nože cedník obracečka vařechy
Napiš do příslušného sloupce různé druhy kuchyňských zařízení nářadí náčiní