VYUŽITÍ TECHNOLOGIE MOBILNÍ KANCELÁŘE V PROJEKTOVÉ VÝUCE Tomáš Vaculka 24. ledna 2008 1. Mezinárodní konference studentské vědecké a odborné činnosti „Příležitosti.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Využití cloudových služeb ve školství
Advertisements

Microsoft 5. Windows Live Essentials. Co je Windows Live Essentials ? Balíček moderních aplikací Dostupný zdarma V českém jazyce Další vývoj.
Komunikace v malé neziskové organizaci AIESEC ČZU Praha Ondřej Fišer, Markéta Klucová.
Systémový software Aplikační software
Softwarový systém DYNAST
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_3.10 Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi II. HTML - tagy Typ: DUM - kombinovaný Předmět:
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_133_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Internet Autor: Eva Trávníčková, ZŠ Gabry a Málinky Štítná nad Vláří
INTERNET.
Internet Definice Historie Použití Programy pro práci s internetem
Small Business PC: Windows Vista Business and Microsoft Office Professional 2007 Jméno prezentátora Datum.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky.
Vedoucí:Dr.Ing.Bronislava Horáková Řešitel:Bc.Ondra Richard.
Základy informatiky Internet Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení Hornicko – geologická fakulta.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Základy práce s počítačem – lekce V.
Tvorba webových aplikací
NET Genium software pro výstavbu a provoz informačního portálu Martin Vonka
Představujeme službu Samepage
Návrh a tvorba WWW Přednáška 1
PHP – Základy programování
Aplikace VT v hospodářské praxi internetové technologie Ing. Roman Danel, Ph.D. VŠB – TU Ostrava.
BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Tomáš Janda
Google Apps Kateřina Macháčková EU peníze školám Základní škola Stříbrná Skalice, Na Městečku 69,
Internet.
* Slouží pro vytváření a úpravu textových dokumentů. * Dnešní pokročilé textové procesory umožňují do dokumentu vkládat kromě textu i obrázky, videa,
WebMathematica MathMl.CDF aneb ZASE JEDEN POVEDENÝ PROJEKT Petr Bělaška OA aVOŠE Zlín.
Walter Schorge Archa – Open Source archivní informační systém v NTM Archivy, knihovny a muzea v digitálním světě
Autor: Jakub Dubrovský www:  Analýza procesu kontroly silnic  Získat data z GPS  Zobrazit data na mapě  Odesílat data do GPS  Vytvoření.
Operační systém Android
Internetový prohlížeč
Internet.  Celosvětový systém propojených počítačů  Funkce  Sdílení dat  Elektronická pošta.
Web 2.0 Štěpán Bechynský Microsoft. Web 2.0 aplikace.
Multiplatformní, řídící systém elektronického vzdělávání pro školy eDoceo Multiplatformní, řídící systém elektronického vzdělávání pro školy Tomáš Hrdonka.
ANOTACEPrezentace obsahuje informace o práci s vyhledávačem Google. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Žáci umí použít vyhledávač Google k vyhledávání.
AJAX nejmodernější webová technologie… seminář pro učitele ZŠ a SŠ Mgr. Marek Osuchowski Ostravská univerzita © 2011.
Úvod do JavaScriptu JavaScript je p JavaScript je programovací jazyk, který se používá na webových stránkách. JavaScript je typu KLIENT - KLIENT To znamená,
uložené procedury (stored procedures) triggery, sekvence, pohledy, funkce, parametrické dotazy (prepared statements) komplexní agregace a SQL dotazy jiné.
WWW stránky – Úvod Mgr. Lenka Švancarová.
Web 2.0, folksonomie a uživatelská rozhraní Lenka Němečková Eliška Pavlásková Založeno mimo jiné na prezentacích prof. B. Whitea „The Promise of Rich User.
INFORMATIKA 9 Kancelářské využití software III2 – I9- 17.
2 Fučíková Sylvie HR/Win – moderní technologie pro osvědčené aplikace.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_166_IT 9 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: leden.
Prof. Molnár1 Podnikové informační systémy Outsourcing IS/IT a ASP Prof. Ing. Zdeněk Molnár, CSc Ústav řízení a ekonomiky podniku
Srovnání systémů řízení projektů Vypracovala: Jitka Procházková.
Přístup do IS z mobilních zařízení Tomáš Tureček Katedra Informatiky FEI VŠB-TU Ostrava.
EndNoteWeb a ResearcherID – užitečné nástroje Web Of Science
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: leden.
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty SPSP Mgr. Dana Mazancová, DiS. Brno, 11. dubna 2013 Masarykova univerzita Fakulta sociálních studií.
2 Karla Halenková Setkání uživatelů 2001 Báze znalostí produkt pro naplnění uživatelem.
Klient pro správu databází MySQL 1 Klient pro správu databází MySQL Zbyněk Munzar České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická.
 nejvíce využívaná služba internetu založená na www stránkách  poskytuje virtuální informační prostor, přístupný pomocí prohlížeče  výhodou www stránek.
INTERNET Mgr. Petra Toboříková. Internet = celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí –WWW (text, grafika a multimédia - hypertextové odkazy)
Jiří Prášek WLM: Mail: Web:
EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Internet. je celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí („síť sítí“), ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny protokolů.
 = jedná se o vzájemné propojení lokálních počítačových sítí pomocí vysokorychlostních datových spojů  vznikl spojením mnoha menších sítí  v každé.
TEXTOVÝ EDITOR Karin Tylšerová. Textový editor je software, kterým je možné editovat prostý text. Neobsahuje žádné informace o formátování, jako je použití.
Cloud computing a ukládání dat Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastInternetové technologie, programování Datum.
Internetový prohlížeč
Druhy aplikačních programů – rozdělení podle účelu 1
Software Počítače - rozdělení podle účelu
SOFTWARE Operační systémy.
Elektronické bankovnictví
as4u advanced system for you
Textový Editor.
Textový editor Lada Juráňová.
CHARAKTERISTIKA INTERNETU
SOFTWARE II Aplikační software.
Transkript prezentace:

VYUŽITÍ TECHNOLOGIE MOBILNÍ KANCELÁŘE V PROJEKTOVÉ VÝUCE Tomáš Vaculka 24. ledna Mezinárodní konference studentské vědecké a odborné činnosti „Příležitosti mladé generace v oblasti vědy, výzkumu a inovací“

Úvod do historie Mobilní kancelář je vlastně způsob komunikace s uživateli takový, abychom byly schopni komunikovat v reálném čase z jakéhokoliv místa na Zemi. Revoluce v používání byla se zavedením RIA technologií. RIA FlashAJAXLaszloFlexWPF Adobe Apollo Data se nahrají jen jednou a poté jsou dostupná po celou dobu spuštění aplikace.

Úvod do historie S růstem výkonu počítačů vznikají desktopové aplikace s bohatým uživatelským zážitkem. Nevýhodou je decentralizace a neaktualizace dat. Po vyjádření Googlu využívat technologii Ajax se problém s načítáním stránek výrazně zlepšil a vznikli na této platformě nové typy aplikací a také mobilní kanceláře. S nástupem nových technologií se ale později význam mobilních kanceláří přesunul na využití základních aplikací, jako jsou MS Office do světa internetu.

Společnost Google 7. Září 1998 byla založena společnost Google, Inc. svou kancelář v Menlo Parku v Kalifornii. A po jeho vzestupu se přestěhoval do dnešního ředitelství v Mountain View v Kalifornii (Googleplex). Dnes již Google patří mezi hlavní představitele internetového vyhledávání a také mobilních kanceláří.

Dostupné technologie V oblasti mobilních kanceláří dnes máme na výběr z celé řady dostupných technologií. Hlavní článek však tvoří komunikace přes internet. Komunikace je zprostředkovávána rychle a všechny operace běží na serveru. Většina mobilních kanceláří je založena tak, aby byla přístupná i z mobilního telefonu. Tedy kdekoliv a kdykoliv.

Projektová výuka na EPI, s r.o. V rámci inovace IC technologií naší školy jsme využili Aplikaci Google docs pro projektovou výuku. Google docs je založeno na technologii AJAX, která umožňuje současnou spolupráci x uživatelů na jednom dokumentu.

Technologie AJAX AJAX = Asynchronní Javascript + XML Umožňuje zasílat požadavky na server bez nutnosti načítat stránku a tím pracovat jen s určitou její částí. Klasickým příkladem využití Ajaxu je na Amazon.com vyhledávač diamantů.Amazon.com vyhledávač diamantů Základem je komunikace přes XMLHttpRequest. Pro prezentaci informací je použito HTML (nebo XHTML) a CSS. DOM a JavaScript pro zobrazování a dynamické změny prezentovaných informací.

Technologie AJAX – výhody a nevýhody Rychlejší komunikace mezi serverem a klientem šetří datové přenosy znemožňuje použití tlačítka Zpět v prohlížeči nemění URL v adresním řádku prohlížeče není možné, aby server sám kontaktoval uživatele, když je potřeba

Ukázka projektů EPI evidence projektů do určitého předmětu možnost komunikace studentů v reálném čase možnost vytváření skupin pomocí přidávání u standardní výstupy textových souborů – rtf, pdf, apod.

Problematika vkládání grafiky nutný samostatný obrázek v souboru nelze vložit ze schránky rychlost upload je důležitá vhodné pro menší kapacity souborů

Nová funkce - Prezentace problematika prezentace na webu varianty a možnosti vytváření prezentace ve stylu powerpointu kompatibilita s ostatními formáty export a import dat

Problematika bezpečnosti dat jak jsou data bezpečná jakým protokolem se přenáší po webu jak jsou data bezpečná z hlediska přístupu cizích osob

Srovnání s podobnými systémy na webu Zoho ThinkFree Microsoft Office Live Microsoft Office Live – varianta mobilní kanceláře od Microsoftu Nabízí textový editor a editor prezentací. ČMIS ČMIS má velmi dobře propracovanou mobilní kancelář i s ekonomickými programy

Budoucnost těchto systémů pro mobilní telefony Pro mobilní telefony je vyvinuta softwarová platforma Android. Mobilní telefony podporující Android již ve druhé polovině roku Linuxové jádro Nativní knihovny Android runtine Aplikační framework

Nové směry vývoje a technologie Kompletní hlasová kontrola veškerých aplikací virtuální realita zavedená do prostředí pegagogiky a běžného života počítače sami píší software pro svůj provoz (2013 – 2017) přímé propojení počítače s lidským mozkem (po r. 2020)

Informační zdroje MOORE, D; BUDD, R.; BENSON, E. Professional Rich Internet Application : AJAX and Beyond. Indianapolis : Wiley Publishing, Inc., ISBN VISE, D. A.; MALSEED, M. Google Story. Praha : Pragma, ISBN budoucnosti.htmlhttp:// budoucnosti.html

Děkuji za pozornost. motto : Zatímco dosud byly za špičkové vlastnosti ve věku informací považovány inteligenční kvocient, rychlé vnímání, přesná logika a výmluvnost, nyní se hovoří o renesanci emocí. Dieter Urban