CENTRUM PRIMÁRNÍ PREVENCE SEMIRAMIS O.S.. VYHLAŠUJE VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ NA POZICI LEKTOR/LEKTORKA PROGRAMŮ DLOUHODOBÉ PRIMÁRNÍ PREVENCE RIZIKOVÉHO CHOVÁNÍ.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR Právní tým Svaz měst a obcí ČR Ostrava, 04. listopadu 2013.
Advertisements

Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu
Active Citizens - komunitní vzdělávání pro střední školy Úvodní setkání učitelů Praha 18. března 2013.
Magistrát města Mostu Radniční 1/ Most IČ: DIČ: CZ Národní konference kvality 2014 Hradec Králové Kompetence.
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních školách CZ.1.07/1.1.07/
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Odborné praxe na ÚISK Informační schůzka. Program setkání  Základní informace o praxích  Termín praxe  Postup při výběru instituce  Průběh praxe a.
Časová dotace:16 hodin měsíčně. možnost konzultace problémů souvisejících se speciálními vzdělávacími potřebami žáků vytváření podmínek pro integraci.
Analytické stáže oboru VPLZ - magisterský stupeň -
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Cesta ke kvalitě AUTOEVALUACE - Vytváření systému a podpora škol v oblasti vlastního hodnocení aneb Cesta ke kvalitě PhDr. Ivana Shánilová, manažerka aktivity.
Projekt: Integrace na druhou - šk.r. 2010/2011 Plánované projektové aktivity PPP FM v nejbližším období: a)Aktivita č.1 - Společné dílny: pedagog - šk.
Šikana a kyberšikana ve školách – HK 2013 Možnosti práce se šikanou na ZŠ v rámci programu všeobecné primární prevence rizikového chování Mgr. Markéta.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
Poradenský proces v programech všeobecné primární prevence rizikového chování Markéta Exnerová Vedoucí Centra primární prevence Semiramis o.s. PPRCH 2009.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Tisková konference Vzdělávací projekt „Zdravá nemocnice“
KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Název projektu: KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Soukromá vyšší odborná škola sociální o.p.s., Jihlava (projekt.
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
Systémová podpora profesionálního výkonu sociální práce
CHCI BÝT JAKO VY ZŠ VELTRUSY Projekt schválený Zastupitelstvem Středočeského kraje v rámci 2. výzvy 2. globálního grantu v oblasti podpory 1.2 Rovné příležitosti.
Vedoucí sekce primární prevence
Centrum primární prevence Semiramis o.s.
Předškolní péče na Islandu Jónína Konradsdottir, ředitelka MŠ.
Centrum primární prevence Semiramis o.s. Ptácká 162, Mladá Boleslav Náplň práce lektorů Programů DPP.
PORADA ŘEDITELŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ LIBERECKÉHO KRAJE místo konání:KULK Liberec datum konání:
Odborné praxe na ÚISK Informační schůzka. Program setkání  Základní informace o praxích na ÚISK v roce 2013  Důležité termíny  Postup při výběru vhodné.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Projekty Dialog a Perspektiva reg. č. CZ.1.07/1.3.05/ , reg. č. CZ.1.07/1.3.05/ , Ludmila Muchová
MODERNÍ TRENDY V ŘÍZENÍ ŠKOL interaktivní program rozvoje pokročilých manažerských a personálních dovedností pro ředitele škol a školských zařízení a jejich.
PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU. Co Vás dnes čeká? Představení realizátora a partnera projektu Představení projektu a jeho aktivit Možnosti mobilních technologií.
Prevence sociálně patologických jevů a MŠMT
Mgr. Simona Krajíčková Centrum primární prevence Semiramis o.s. Mladá Boleslav TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOV Á N EVROPSKÝM SOCI Á LN Í M FONDEM A ST Á.
Projekt „Vzdělaný zastupitel“ Podpora volených představitelů měst a obcí Jaromír Jech výkonný místopředseda Svazu XIII. celostátní finanční konference.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání 2
Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/ Příjemce podpory: Vysočina Education Partner projektu: Kraj Vysočina Rozpočet projektu: ca ,- Kč.
P-CENTRUM, SPOLEK CENTRUM PRIMÁRNÍ PREVENCE Nabídka služeb
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
1 Cyklus konferencí a seminářů pro nelékařské zdravotnické obory v rámci projektu MZ ČR RNDr. Martin Kalina, Ph.D. Manager Aesculap Akademie B. Braun Medical.
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
Úvodní konference projektu Kreativní a kompetentní učitel CZ.1.07/1.3.06/ Třeboň, 7. září 2010.
Ředitel - manažer učící se organizace KA3. Účastníci 6 ředitelů ZŠ a SŠ v Kraji Vysočina.
Vzdělávání ředitelů středních škol kraje Vysočina Zkrácený název „Ředitel“ „Život je jako bonboniéra, nikdy nevíš co ochutnáš....“ Forest Gump.
Příprava žádosti a realizace projektu. Sestavení projektu Dotazník – prosinec 2015, leden 2016 Identifikace potřeb školy Vyhodnocení dotazníku a zaslání.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY CENTRUM PRIMÁRNÍ PREVENCE SEMIRAMIS o.s. Mgr. Simona Krajíčková.
Škola pro všechny Setkání koordinátorů inkluze ZŠ Jeseník, Fučíkova
STŘED O.S. CENTRUM PREVENCE A POMOCI Projekt podpořený z OP VK – IP oblast podpory 1.2.
Cesta k uplatnění na trhu práce
Cesta k uplatnění na trhu práce Fond dalšího vzdělávání, 2017
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
Tematická setkávání a práce v minitýmech
Aktuální informace o stavu
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Libereckého kraje
PEDAGOGIČTÍ PRACOVNÍCI
IMPLEMENTACE KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNU
Tematická setkávání a práce v minitýmech
Konference primární prevence PK
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA TECHNICKÝCH OBORŮ
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních, středních školách CZ.1.07/1.1.07/ CZ.1.07/1.1.07/
Š A B L O N Y II.
Vzorový projekt pro ZŠ.
Systémové řešení - motivace a vzdělávání pedagogů (IKAP A)
Vzorový projekt pro ZŠ.
Systém výkaznictví preventivních aktivit ve školství
Financování digitálního vzdělávání z OP VVV
Transkript prezentace:

CENTRUM PRIMÁRNÍ PREVENCE SEMIRAMIS O.S.

VYHLAŠUJE VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ NA POZICI LEKTOR/LEKTORKA PROGRAMŮ DLOUHODOBÉ PRIMÁRNÍ PREVENCE RIZIKOVÉHO CHOVÁNÍ NA ZÁKLADNÍCH ŠKOLÁCH STŘEDOČESKÉHO, KRÁLOVÉHRADECKÉHO A PARDUBICKÉHO KRAJE POŽADUJEME: - věk minimálně 20 let - studium VOŠ, VŠ humanitního zaměření - jasný postoj k rizikovému chování - zájem o práci s dětmi - komunikativnost, flexibilitu - zájem o další vzdělávání - dlouhodobou spolupráci NABÍZÍME: - sepsání dohody o provedení práce - odpovídající finanční ohodnocení - přímou práci s dětmi, získání znalostí, metod a technik práce v oblasti primární prevence rizikového chování - práci v profesionálním týmu, odborné metodické vedení (intervize, supervize) - potvrzení povinné školní praxe, možnost návazné praxe (K-centrum, Centrum terénních programů) - průběžné odborné vzdělávání prostřednictvím seminářů a kurzů...vhodné pro studenty, nejedná se o trvalý pracovní poměr…

NÁPLŇ PRÁCE LEKTORŮ PROGRAMŮ DLOUHODOBÉ PRIMÁRNÍ PREVENCE A) Přímá práce s žáky a třídními učiteli na II. stupních ZŠ B) Nepřímá práce související s realizovanými Programy dlouhodobé primární prevence

A) PŘÍMÁ PRÁCE S ŽÁKY A TŘÍDNÍMI UČITELI NA II. STUPNÍCH ZŠ Po absolvování zaváděcího zpravidla 12denního kurzu (probíhá v měsících srpnu a září) realizují lektoři Programy dlouhodobé primární prevence Centra primární prevence (dále jen Programy DPP) na jim přidělených základních školách (seznam měst, na kterých jsou Programy DPP ve šk. roce 2012/2013 realizovány, viz níže). Kurz je plně hrazen Centrem PP. Jediný výdaj v rámci kurzu představují pro lektory náklady za cestovné – je realizován na adrese Centra PP. V rámci Programů DPP se pracuje s jednou školní třídou od šestého až do devátého ročníku, v každém ročníku se uskuteční zpravidla 2 setkání (po jednom v 1. a 2. pololetí), délka jednoho setkání jsou obvykle 3 vyučovací hodiny – tudíž jsou lektoři schopni za jeden den uskutečnit setkání ve dvou třídách na jedné ZŠ.

A) PŘÍMÁ PRÁCE S ŽÁKY A TŘÍDNÍMI UČITELI NA II. STUPNÍCH ZŠ Lektoři pracují ve dvojicích, termíny realizace jednotlivých setkání v rámci Programů DPP si domlouvají sami, dle svých časových možností. Jedna lektorská dvojice má ve školním roce na starost zhruba 24 školních tříd. V rámci práce se třídou se pracuje také s třídními učiteli, kteří se programu aktivně účastní.

B) NEPŘÍMÁ PRÁCE SOUVISEJÍCÍ S REALIZOVANÝMI PROGRAMY DPP Domluva termínů konání jednotlivých setkání. Komunikace s třídními učiteli, školními metodiky prevence ohledně Programů DPP (předávání informací o náplni jednotlivých setkání před jejich samotnou realizací, předávání zpětných vazeb po jejich skončení apod.). Tvorba zápisů z jednotlivých setkání. Kontrola pracovních ů. Vyplňování výkazů práce, výkazů poradenství. Účast na poradách (konají se v sídle Centra primární prevence, 1x/2 měsíce/3 hodiny).

PODPORA LEKTORŮ Účast na supervizích (konají se v sídle Centra primární prevence, 1x/2 měsíce/4 hodiny) – jednou měsíčně se tudíž setkává celý pracovní tým, v jednom měsíci probíhá supervize, v následujícím porada. Účast na intervizích s vedoucí Centra primární prevence (1x/školní rok/1 hodina). Náslech u jiné lektorské dvojice (1 pracovní setkání/školní rok). Vzdělávací aktivity (kurz první pomoci; školení bezpečnosti, ochrany zdraví při práci a požární ochrany; jednodenní vzdělávací semináře; dvoudenní výjezdní setkávání lektorského týmu). Služební mobilní telefony.

FINANČNÍ OHODNOCENÍ Lektorům náleží za kvalitní a bezchybné provedení práce ve sjednané lhůtě odměna ve výši 170 Kč/hod. Lektorům je proplácena přímá práce v rámci Programů DPP, účast na poradách, supervizích a intervizích. Poloviční mzdou jsou lektoři odměňováni v případě povinného náslechu u jiné lektorské dvojice. Vedoucí Centra primární prevence je oprávněna k udělování jednorázových finančních odměn v případech, kdy lektoři vykonávají pro Centrum primární prevence práci nad rámec povinností vyplývajících z dohody o provedení práce. Výše této odměny závisí na posouzení kvality, využitelnosti a rozsahu vykonané práce (posouzení je v kompetenci vedoucí Centra primární prevence). Lektorům jsou dále propláceny veškeré cestovní výdaje (na setkávání se třídami, porady, supervize, intervize, vzdělávání apod.).

ZÁJEMCŮM O POZICI Strukturovaný životopis s kontaktem zasílejte do 1. června 2013 na ovou adresu Termín výběrového řízení bude upřesněn telefonicky nebo em. Výběrová řízení probíhají zpravidla každý rok v měsících červnu a červenci. Základní zaškolení (104 hodin + 3 hodiny náslech) nových pracovníků proběhne na přelomu měsíců srpna a září, poté začne samotná realizace Programů DPP na ZŠ. Bližší informace poskytne vedoucí Centra primární prevence: Mgr. Markéta Exnerová, Dis. na tel. čísle , případně u Informace o Centru primární prevence naleznete také na: prevence/poslani-centra/ prevence/poslani-centra/

MĚSTA, VE KTERÝCH JSOU REALIZOVÁNY PROGRAMY DPP Benátky nad Jizerou Brandýs nad Labem Hradec Králové Jičín Kolín Kostelec nad Orlicí Kralupy nad Vltavou Líbeznice Loučeň Luštěnice Lysá nad Labem Mělník Mladá Boleslav Mnichovo Hradiště Nymburk Pilníkov Poděbrady Rožďalovice Sadská Ústí nad Orlicí Všetaty

DĚKUJEME ZA VÁŠ ČAS A TĚŠÍME SE NA PŘÍPADNOU SPOLUPRÁCI TÝM CENTRA PRIMÁRNÍ PREVENCE