FIRMA BAŤA A TÁBORSKO Ing. Vladimír Štípek, Ph. D

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 20. listopadu 2013.
Advertisements

Sportovní centrum pro mládež v areálu ZŠ Vrchlického a Sokolovská Námět projektu IPRM : - Atraktivní a kvalitní život v Liberci - Rozvoj infrastruktury.
Spolupráce SŠAMP Krnov a strojírenské firmy ELFE s. r. o
Politika zaměstnanosti v Pardubickém kraji
Energetické řízení. Energetické řízení metoda Monitoringu & Targetingu Ing. Josef Pikálek 10. listopadu 2011 Kurz Manažer udržitelné spotřeby a výroby.
Integrace a podpora studentů se specifickými vzdělávacími potřebami na Vysoké škole technické a ekonomické v Českých Budějovicích Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/
Richard Průžek Muž, jenž obul svět.
Škoda auto Mladá Boleslav
Lokalizace průmyslových (ekonomických aktivit)
METODIKA VSTUPNÍHO HODNOCENÍ Základní přehled. METODIKA VSTUPNÍHO HODNOCENÍ Základní přehled ÚVOD DO UDRŽITELNÉ SPOTŘEBY A VÝROBY METODIKA VSTUPNÍHO HODNOCENÍ.
Studijní program Stavební inženýrství
Pohled do historie vydávání odborné literatury v Českých zemích
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Péče a pracovní vztahy Katedra řízení Ekonomická fakulta Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
Projekty v Jednotném programovém dokumentu pro Cíl 2 (příklady - Priorita 2) Jednotný programový dokument pro Cíl 2
CENTRUM VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGŮ ODBORNÝCH ŠKOL. Cíle projektu Vytvořit v Uherském Brodě regionální centrum pro další vzdělávání pedagogů - oblast strojírenství.
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ a personální činnosti
NÁZEV: Udržitelné stavebnictví a průmysl Přednášející KAM Sika CZ Vedoucí PS 12 v Czech BCSD FOTO.
Centrum vzdělávání pedagogů odborných škol. Zahájení projektu: Ukončení projektu: Délka realizace projektu:19 měsíců.
Projekt: Regionální centrum pro volnočasové aktivity, tělovýchovnou, kulturní a spolkovou činnost Předběžná studie proveditelnosti.
Historické etapy vývoje managementu
Energetický management jako nízkonákladové opatření k dosažení úspor
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
Novinka „HELUZ FAMILY 2in1
1 Pro koho je venkovská turistika a agroturistika největší příležitostí ? Ing. Marie Stříbrná.
Tato prezentace je hrazena z projektu:
Mikroekonomie I Formování trhu
Keramika po 2. světové válce
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_62_INOVACE_15_FINANCE Název školy Táborské soukromé gymnázium, s. r. o. Tábor Autor Ing. Pavla.
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: ING. JANA KOVAŘÍKOVÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_13_ZAKLADNI.
BIATLON.
Konference Nová adresa pro Vaše podnikání Strategická průmyslová zóna Holešov Libor Lukáš statutární náměstek hejtmana Zlínský kraj.
MĚSTO VIZOVICE Jana Holá.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích VŠTE BEZ BARIÉR Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/ Číslo a název oblasti podpory: Oblast.
Energetický audit ve velkém průmyslovém podniku z pohledu zadavatele Ing. Petr Matuszek Seminář AEM Brno
CEITEC BRNO | ČESKÁ REPUBLIKA středoevropský technologický institut /central european institute of technology – ceitec/ vzdělávání, výzkum.
Příprava RIS LK – OS 1 Připomínkování a rozpracování první priority odbornou skupinou č.1.
Představení projektu Rozvoj strojnické výroby - KOVO UNI s.r.o.
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ II. přednáška Doc. Ing. Růžena KRNINSKÁ, CSc. Zemědělská fakulta Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích.
MAS Šluknovsko MAS Šluknovsko Hlavní motto SPL : „Šluknovsko návštěvníkům i sobě !“
Naše činnost  Příprava staveb  Projektová činnost ve výstavbě  Komplexní řízení a realizace staveb  Koordinační činnost  Dodávka a montáže TZB  Dodávka.
Olomouc.
Zavádění procesního řízení systému údržby do závodu 04 ve společnosti Preciosa, a. s. Turnov Eva Zikmundová.
STAV A VÝHLED TRANSFERU TECHNOLOGIÍ NA ZČU doc. Ing. Jan Horejc, PhD., prorektor pro spolupráci s praxí Mgr. Jaroslav Šíp, asistent prorektora.
Ekonomicko – správní fakulta v Brně Katedra podnikového hospodářství KONKURENCESCHOPNOST PODNIKU VE VZTAHU K ROZVOJI MANAGEMENTU Ing. Viliam Záthurecký,
Obor: Kybernetika a měření Jaké studium zajišťují katedry typ obor stud./rok bakalářské Kybernetika a měření 150 magisterské Kybernetika a měření - RT,
Systém řízení moderního podniku Management system of modern company
BC Research Inc. Technologies. Čím se BC Research zabývá S použitím technologie podnikatelského modelu Integrator, nachází nejlepší řešení pro rozvoj.
Projekt 8.B. Co je to ESAB? Společnost ESAB je přední světový výrobce svařovacích a řezacích zařízení a přídavných svařovacích materiálů. Jejich inovační.
NAUKA O PODNIKU I Hmotný investiční majetek a materiál jako výrobní faktory.
Brno 5. a 6. února 2008 Mezinárodní konference Konkurenceschopnost podniků1 JAK MŮŽE EKONOMICKO-SPRÁVNÍ FAKULTA MASARYKOVY UNIVERZITY PŘISPĚT KE ZVÝŠENÍ.
PRAKTICKÉ PŘÍKLADY ÚSPĚŠNÝCH INOVAČNÍCH PROJEKTŮ
REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE (RIS) PETR CHLÁDEK.
Městská knihovna Čelákovice a její historie. Městská knihovna v Čelákovicích byla založena jako obecní zařízení v prosinci 1920 na podkladě zákona o knihovnictví,
Strategická průmyslová zóna Holešov. lokalita v srdci Evropy.
ZŠ Brno, Řehořova 3 Já a společnost Výchova k občanství ročník III
Vzdělávací oblast: Ekonomické vzdělávání Tematická oblast: Podnik a podnikání Název vyučovací oblasti: Podnik Ročník / obor studia: II. – III. r./ Hotelnictví.
Olomoucký kraj. ELZACO spol s.r.o. Naše společnost byla založena počátkem roku 1991 s cílem podnikat v elektrotechnických oborech. Sídlem společnosti.
VLAKY Od koněspřežky po super vlaky Autor: Eduard Špička.
Podnikatelská zóna Š t e r n b e r k
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav technicko-technologický Obhajoba diplomové práce Téma: Optimalizace skladového hospodářství.
Vysoká škola technická a ekonomická Ústav technicko-technologický
Ing. Veronika Dostálková MBA
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Elektronický obchod z pohledu České republiky
Vliv společné zemědělské politiky na finanční situaci v odvětví
GLOBALIZACE.
Kam úspěšně investovat v roce 2018
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
KNAUF INSULATION spol. s r. o
Transkript prezentace:

FIRMA BAŤA A TÁBORSKO Ing. Vladimír Štípek, Ph. D FIRMA BAŤA A TÁBORSKO Ing. Vladimír Štípek, Ph.D. Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Ekonomická fakulta, katedra řízení

KOVOSVIT Vznikl jako jeden ze závodů firmy Baťa v roce 1939 Cíl: Realizace rozsáhlého investičního programu ve strojírenství V čele firmy: Jan Antonín Baťa

KOVOSVIT V roce 1939 zakoupen statek s pozemky od města Tábor KOVOSVIT V roce 1939 zakoupen statek s pozemky od města Tábor. V červnu téhož roku současně se sklizní započaty stavební práce. V listopadu 1939 vybudovány dvě výrobní haly a započato s výrobou v podmínkách kruté zimy 1939/1940.

KOVOSVIT Souběžně se zabezpečováním výrobní složky závodu: Budováno zázemí pro pracovníky - rodinné domky, činžovní domy, ubytovny, společenský dům. Respektován jednotný styl architektury (ve společenském domě se uskutečnila oslava posledního dne roku a rozběhu výroby – Silvestr 1939 - pro všechny pracovníky nově budovaného závodu!).

SILON Historie vzniku těsně spjata s rozvojem strojíren firmy Baťa SILON Historie vzniku těsně spjata s rozvojem strojíren firmy Baťa. Ve 40. letech 20. stol. Ve firmě Baťa započato s vývojem umělého vlákna. Vlákno vyvinuto již v době 2. světové války v laboratořích firmy Baťa (utajeno před nacisty).

SILON Závod na výrobu umělého vlákna vybudován v areálu firmy Baťa (Kovosvitu), pomocí jeho kapacit a odborníků. Závod zahájil výrobu v roce 1949 (Tehdejší Československo jediný stát v Evropě, který vyráběl vlastní umělé vlákno). V roce 1950 se subjekt osamostatnil.

HOCHTIEF, a.s. Stavební složka strojíren firmy Baťa, později Vodní stavby. Dnes významná stavební společnost, přesahující rámec regionu i státu.

Nové rodinné domky (1939)

KOVOSVIT a.s.

Nataša Gollová na kole MAS

Závěr 1. Tradice ovlivňuje podnikovou kulturu a společně s ní má vliv na konkurenceschopnost podniku. 2. Na tradici nelze pouze spoléhat. 3. Podnik musí inovovat. 4. Tradici lze považovat za součást klíčových faktorů úspěchu – komplexní systémový přístup. 5. „Soustava řízení Baťa“ - stálá inspirace pro podnikatelský svět

Děkuji za pozornost