OBSLUHA V DOPRAVNÍCH PROSTŘDCÍCH

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku
Advertisements

Hrádek u Nechanic Anna Vojtěchová.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Autor:Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor)1.KP E/01 Stravovací a ubytovací služby tematická oblastPřílohy z mouky - knedlíky.
Autor:Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor)1.KP E/01 Stravovací a ubytovací služby tematická oblastPřílohy z rýže Předměttechnologie.
stravovacích zařízení
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Hlavní zásady obsluhy.
Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor)
Globální oteplování Marek tecl 2L.
Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor)
Rozdělení inventáře a stolový a sedací inventář
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor: Bc. Anna Hana Kučeráková.
Výrobní střediska v závodech společného stravování
Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor)
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Anna Hana Kučeráková.
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor: Bc. Anna Hana Kučeráková.
Autor: Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor) 2.KP E/01 Stravovací a ubytovací služby tematická oblastPokrmy na objednávku.
Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor)
Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor)
Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor)
kadeřnice učitelka ve školce kriminalistka zdravotní sestřička.
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor: Bc. Anna Hana Kučeráková.
Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Martina Šuráňová Název šablonyIII/2 – Inovace.
Autor: Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor) 3. KP E/01 Stravovací a ubytovací služby tematická oblast Organizace obsluhy.
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1
Václav Hlavinka 1.L Země.
FYZIKA 9 ASTRONOMIE ILUSTRACE K TÉMATU SLUNCE Mgr. Eva Smolíková 2013.
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ RAUT_PŘÍPRAVNÉ PRÁCE, STUDENÝ STŮL
Obor: H/01 Kuchař-číšník
VY_32_INOVACE_11_ODV_650_Str
Moučníky z listového těsta
Kondenzátory S.Kopřivová 3.A.
BEZMASÉ POKRMY
Vypracovala Markéta Langrová
Knihy Astrid Lingrenové
Vzdělávací oblast: Český jazyk – sloh Autor: Vlasta Lindovská
Autor:Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor) 3.KP E/01 Stravovací a ubytovací služby tematická oblastPodávání nápojů PředmětStolničení.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Břízovité Vypracovali: Vojta Čech – zpracování prezentace, . .
 V současnosti je ohrožen, ve volné přírodě zbývá asi posledních 5000 kusů.  Dosahuje délky asi 3,5m a největší samci váží až 150kg, samice jsou podstatně.
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor: Bc. Anna Hana Kučeráková.
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Cigarety Šlosar Tomáš 1.L.
Mravenci Předmět: BiologieTřída: 1L Obor: Technické lyceumŠkolní rok: 2013 Vyučující: Mgr. Ludvík KašparJméno: Vojtěch Antoš.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_EKRZU_EKONOMIKA3_03 Název materiálu:PERSONALISTIKA PODNIKU Tematická oblast:Ekonomika, 3. ročník Anotace:Prezentace vysvětluje.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Bc. Daniel Vančura Francie.
Karlovarský kraj Lázeňský kraj.
Bary Střední odborná škola Otrokovice
Anotace: Na číselné ose čtou čísla, která se postupně objevují.
Amarylkovité Rostliny
Raut.
stavby pro veřejné stravování a cestovní ruch
PREZENTUJÍCÍ Olga Johanidesová Vyhodnocení úkolu hlavního hygienika ČR „Monitoring nabídky stravování v základních školách“ (podklady MZ ČR)
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
Kvíz Kvíz
Materiálně-technické podmínky poskytování stravovacích služeb Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné.
Technika obsluhy – Příprava a obsluha rautu Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 –
OBSLUHA V DOPRAVNÍCH PROSTŘEDCÍCH Obsluha v letadlech Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Tomáš Kratina. Dostupné z Metodického.
Technika obsluhy – Vinárny
Způsoby obsluhy Způsob obsluhy je technická záležitost servisu pokrmů.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
OSTATNÍ HOSTINY I. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Materiálně-technické podmínky poskytování stravovacích služeb
Technika obsluhy – Společenská setkání
Transkript prezentace:

OBSLUHA V DOPRAVNÍCH PROSTŘDCÍCH Obsluha v dopravních prostředcích zůstává i přes přednosti automobilismu žádanou službou veřejné dopravy. Při krátkých cestách zajišťují přepravci jednoduché občerstvení. Při delších běžné stravování. http://www.celysvet.cz/smajlici-ke-stazeni--doprava-ostatni?pozice=0

OBSLUHA V LETADLE Po technické stránce je nenáročná a tvoří část povinností letušek Rozsah poskytovaných služeb je dán ekonomickými možnostmi poskytovatele služeb a délkou letu   http://www.google.cz/search?q=obsluha%20v%20letadle&biw=1280&bi h=850&ie=UTF-8&hl=cs&sa=N&tab=iw&ei=8sihUdqGCcWE4ATvoYGQAQ

Vybavení letadel Je jednoduché. Cestující sedí na svých místech. Prostor ke konzumaci si vytvářejí sklopením desek umístěných na opěradlech http://www.google.cz/search?q=obsluha+v+letadle&biw=1280&bih=850&hl=cs&um=1&ie =UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=EcmhUY

PŘÍPRAVA POKRMŮ Pokrmy se připravují v letištních základnách a do letadel se přepravují v kontejnerech. Nápoje se podávají většinou láhvové, teplé se připravují instantní na palubě letadla.      http://en.wikipedia.org/wiki/Flight_attendant

PODÁVÁNÍ POKRMŮ K nabídce se používají buď plata nebo vozíky. http://www.google.cz/search?hl=cs&tbs=sbi%3AAMhZZisLSr6wsKDcpd6sQS55ddJKlzvB48KkKw_1HtOtbYicogUQJAqXtC2cfpWsRsHne7vmfAhLozuIO9geu

Sortiment Hlavní jídla – na tvarovaných platech, celé menu je založeno na různě velkých miskách, k dispozici jsou odpovídající příbory a jednoporcové dochucovací prostředky. Nápoje – podávají se z plat nebo vozíků, zpravidla po sklízení plata s inventářem (jednoobrátkový inventář), studené nápoje, káva, čaj. Ostatní- bonbony, sendviče, trvanlivé pečivo, čokoláda, žvýkačky, cigarety v minibalení. Lihoviny pouze na objednávku a hotově placené. http://www.celysvet.cz/smajlici- ke-stazeni--kuchyne-piti

povinnosti letušek, STEVAEDŮ Mezi povinnosti letušek dále patří Vítání a usazování cestujících. Péče o děti, staré a nemocné, péče o členy posádky. Poskytnutí první pomoci. Pomoc při nevolnostech. Znalost cizích jazyků. http://office.microsoft.com

ÚKOLY DOPIŠTE Inventář, který vidíte na obrázku…………………………………………………………. Kde by jste tento inventář použili.……..…………………………………………………. Popište konzumaci ………………………………………………………………………… Stevard je …………………………………………………………………………………… Povinnosti letušky jsou …………………………………………………………………….

ZDROJE http://www.celysvet.cz/smajlici-ke-stazeni--doprava-ostatni?pozice=0 http://www.google.cz/search?q=obsluha%20v%20letadle&biw=1280&bih=850& ie=UTF-8&hl=cs&sa=N&tab=iw&ei=8sihUdqGCcWE4ATvoYGQAQ http://www.google.cz/search?q=obsluha+v+letadle&biw=1280&bih=850&hl=cs &um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=EcmhUY http://www.google.cz/search?hl=cs&tbs=sbi%3AAMhZZisLSr6wsKDcpd6sQS5 5ddJKlzvB48KkKw_1HtOtbYicogUQJAqXtC2cfpWsRsHne7vmfAhLozuIO9geu http://www.celysvet.cz/smajlici-ke-stazeni--kuchyne-piti http://office.microsoft.com ŠINDELKOVÁ, Alena. Stolničení: učebnice pro odborná učiliště, obor Kuchařské práce. 1. vyd. Praha: Parta, 2001, 51 s. ISBN 80-859-8985-9.