OBSLUHA V DOPRAVNÍCH PROSTŘDCÍCH Obsluha v dopravních prostředcích zůstává i přes přednosti automobilismu žádanou službou veřejné dopravy. Při krátkých cestách zajišťují přepravci jednoduché občerstvení. Při delších běžné stravování. http://www.celysvet.cz/smajlici-ke-stazeni--doprava-ostatni?pozice=0
OBSLUHA V LETADLE Po technické stránce je nenáročná a tvoří část povinností letušek Rozsah poskytovaných služeb je dán ekonomickými možnostmi poskytovatele služeb a délkou letu http://www.google.cz/search?q=obsluha%20v%20letadle&biw=1280&bi h=850&ie=UTF-8&hl=cs&sa=N&tab=iw&ei=8sihUdqGCcWE4ATvoYGQAQ
Vybavení letadel Je jednoduché. Cestující sedí na svých místech. Prostor ke konzumaci si vytvářejí sklopením desek umístěných na opěradlech http://www.google.cz/search?q=obsluha+v+letadle&biw=1280&bih=850&hl=cs&um=1&ie =UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=EcmhUY
PŘÍPRAVA POKRMŮ Pokrmy se připravují v letištních základnách a do letadel se přepravují v kontejnerech. Nápoje se podávají většinou láhvové, teplé se připravují instantní na palubě letadla. http://en.wikipedia.org/wiki/Flight_attendant
PODÁVÁNÍ POKRMŮ K nabídce se používají buď plata nebo vozíky. http://www.google.cz/search?hl=cs&tbs=sbi%3AAMhZZisLSr6wsKDcpd6sQS55ddJKlzvB48KkKw_1HtOtbYicogUQJAqXtC2cfpWsRsHne7vmfAhLozuIO9geu
Sortiment Hlavní jídla – na tvarovaných platech, celé menu je založeno na různě velkých miskách, k dispozici jsou odpovídající příbory a jednoporcové dochucovací prostředky. Nápoje – podávají se z plat nebo vozíků, zpravidla po sklízení plata s inventářem (jednoobrátkový inventář), studené nápoje, káva, čaj. Ostatní- bonbony, sendviče, trvanlivé pečivo, čokoláda, žvýkačky, cigarety v minibalení. Lihoviny pouze na objednávku a hotově placené. http://www.celysvet.cz/smajlici- ke-stazeni--kuchyne-piti
povinnosti letušek, STEVAEDŮ Mezi povinnosti letušek dále patří Vítání a usazování cestujících. Péče o děti, staré a nemocné, péče o členy posádky. Poskytnutí první pomoci. Pomoc při nevolnostech. Znalost cizích jazyků. http://office.microsoft.com
ÚKOLY DOPIŠTE Inventář, který vidíte na obrázku…………………………………………………………. Kde by jste tento inventář použili.……..…………………………………………………. Popište konzumaci ………………………………………………………………………… Stevard je …………………………………………………………………………………… Povinnosti letušky jsou …………………………………………………………………….
ZDROJE http://www.celysvet.cz/smajlici-ke-stazeni--doprava-ostatni?pozice=0 http://www.google.cz/search?q=obsluha%20v%20letadle&biw=1280&bih=850& ie=UTF-8&hl=cs&sa=N&tab=iw&ei=8sihUdqGCcWE4ATvoYGQAQ http://www.google.cz/search?q=obsluha+v+letadle&biw=1280&bih=850&hl=cs &um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=EcmhUY http://www.google.cz/search?hl=cs&tbs=sbi%3AAMhZZisLSr6wsKDcpd6sQS5 5ddJKlzvB48KkKw_1HtOtbYicogUQJAqXtC2cfpWsRsHne7vmfAhLozuIO9geu http://www.celysvet.cz/smajlici-ke-stazeni--kuchyne-piti http://office.microsoft.com ŠINDELKOVÁ, Alena. Stolničení: učebnice pro odborná učiliště, obor Kuchařské práce. 1. vyd. Praha: Parta, 2001, 51 s. ISBN 80-859-8985-9.