Výrobní střediska v závodech společného stravování

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku
Advertisements

Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Autor:Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor)1.KP E/01 Stravovací a ubytovací služby tematická oblastPřílohy z mouky - knedlíky.
Autor:Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor)1.KP E/01 Stravovací a ubytovací služby tematická oblastPřílohy z rýže Předměttechnologie.
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor)
Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor)
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor: Bc. Anna Hana Kučeráková.
Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor)
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Anna Hana Kučeráková.
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
OBSLUHA V DOPRAVNÍCH PROSTŘDCÍCH
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor: Bc. Anna Hana Kučeráková.
Autor: Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor) 2.KP E/01 Stravovací a ubytovací služby tematická oblastPokrmy na objednávku.
Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor)
Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor)
Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor)
ZÁVODY SPOLEČNÉHO STRAVOVÁNÍ se zabývají hromadnou výrobou, prodejem pokrmů a nápojů, poskytují další doplňkové služby.
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.12 SOU Obořiště
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY KOVOVÝ INVENTÁŘ, ROZDĚLENÍ
autor Mgr. Alena Marková
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.09 SOU Obořiště
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor: Bc. Anna Hana Kučeráková.
Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Martina Šuráňová Název šablonyIII/2 – Inovace.
ICT M 5.R. Římské číslice
Autor: Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor) 3. KP E/01 Stravovací a ubytovací služby tematická oblast Organizace obsluhy.
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1
Název školy Střední odborná škola Luhačovice
FYZIKA 9 ASTRONOMIE ILUSTRACE K TÉMATU SLUNCE Mgr. Eva Smolíková 2013.
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY INVENTÁŘ NA PODÁVÁNÍ POKRMŮ
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ RAUT_PŘÍPRAVNÉ PRÁCE, STUDENÝ STŮL
Obor: H/01 Kuchař-číšník
VY_32_INOVACE_11_ODV_650_Str
Moučníky z listového těsta
„EU peníze středním školám“
BEZMASÉ POKRMY
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Vypracovala Markéta Langrová
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.07 SOU Obořiště
Autor:Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor) 3.KP E/01 Stravovací a ubytovací služby tematická oblastPodávání nápojů PředmětStolničení.
Břízovité Vypracovali: Vojta Čech – zpracování prezentace, . .
 V současnosti je ohrožen, ve volné přírodě zbývá asi posledních 5000 kusů.  Dosahuje délky asi 3,5m a největší samci váží až 150kg, samice jsou podstatně.
Voda Anna Veselá.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor: Bc. Anna Hana Kučeráková.
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.03 SOU Obořiště
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_EKRZU_EKONOMIKA3_03 Název materiálu:PERSONALISTIKA PODNIKU Tematická oblast:Ekonomika, 3. ročník Anotace:Prezentace vysvětluje.
PROSTORY SPOLEČNÉHO STRAVOVÁNÍ
ICT M 5.R. Římské číslice II
PORCELÁNOVÝ INVENTÁŘ ROZDĚLUJEME
Amarylkovité Rostliny
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_EKRZU_EKONOMIKA3_04 Název materiálu:PERSONALISTIKA PODNIKU Tematická oblast:Ekonomika, 3. ročník Anotace:Prezentace vysvětluje.
Technika obsluhy – Servis vína Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 – inovace a zkvalitnění.
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Věra Tupá Název šablonyVY_32_INOVACE POV Název DUMuPOV.13O8.1K.
Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Věra Tupá Název šablonyVY_32_INOVACE GAZ Název DUMuGAZ K Stupeň a typ vzděláváníStřední.
Gastronomická zařízení – Hlavní kuchyně – technické podmínky
Výrobní činnost hotelu
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
RAUT II. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Gastronomická zařízení – Hrubé a čisté přípravny
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Gastronomická zařízení – Vybavení kuchyní– nádobí a náčiní
Pořadí pokrmů na jídelním lístku
Název školy SŠHS Kroměříž Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Autor
Transkript prezentace:

Výrobní střediska v závodech společného stravování http://office.microsoft.com

DEFINICE výrobního střediska Výrobní středisko slouží k výrobě pokrmů a nápojů pro širokou veřejnost. http://www.pixmac.cz/fotka/veselá+kuchařka/000083091959

ROZDĚLENÍ výrobního střediska Hrubé a čisté přípravny Výrobna těsta s kynárnou Výrobna studené kuchyně Kávová kuchyně Hlavní teplá kuchyně Umývárny nádobí http://www.celysvet.cz/smajlici-ke-stazeni--kuchyne-jidlo?pozice=12

ROZDĚLENÍ výrobního střediska Hrubé a čisté přípravny přípravna brambor přípravna zeleniny přípravna masa Připravuje pomocný pracovník. http://www.google.cz/search?hl=cs&q=čištění%20zeleniny&tbs

Napište k čemu slouží toto zařízení a pomůcky. ……………………… https://www.google.cz/search?hl=cs&gs_rn=6&gs_ri=psy-ab&tok=oNhiohqjEjrDWBfAN2gszw&cp=5&gs_id=i&xhr=t&q=kuchařka&bav

VÝROBNA TĚSTA s kynárnou Slouží k přípravě: kynutých knedlíků banketního pečiva moučníků atp.. http://www.celysvet.cz/smajlici-kestazenikuchynejidlo?pozice=48 Připravuje odborný pracovník.

VÝROBNA STUDENÉ kuchyně Slouží k přípravě výrobků studené kuchyně: chlebíčky, obložené talíře, mísy, saláty, paštiky, galantiny… Připravuje odborný nebo zaškolený pracovník. http://www.google.cz/search?hl=cs&q=výroba+chlebíčků&bav =on.2,or.r_cp.r_qf.&bvm=bv.43828540,d.Yms&biw

KÁVOVÁ kuchyně Slouží k přípravě teplých nealkoholických nápojů: káva, kakao, čaj, mléko. http://www.kafirna.cz/cz/priprava-kavy

HLAVNÍ teplá kuchyně Slouží k přípravě teplých pokrmů: předkrmů, polévek, hotových pokrmů minutkových pokrmů příloh …. http://www.royalspa.cz/page/67892.firemni-akce-lazne/ Připravuje hlavní a pomocný kuchař.

UMÝVÁRNY nádobí Slouží k hygieně a údržbě: bílého a černého nádobí a náčiní. Tyto služby provádí pomocný pracovník. Doplňte druhy: bílého nádobí ………………………………………………………… černého nádobí

ÚKOLY Doplňte: K přípravě teplých pokrmů slouží ………………………. V hrubé přípravně brambor pracuje …………………. V u…….b…… a č……n….. pracuje pomocný pracovník. H…..k….. připravuje hotové pokrmy. Pomocný kuchař připravuje ………………………………

ZDROJE http://office.microsoft.com http://www.pixmac.cz/fotka/veselá+kuchařka/000083091959 https://www.google.cz/search?hl=cs&q=čištění%20zeleniny&tbs https://www.google.cz/search?hl=cs&gs_rn=6&gs_ri=psy-ab&tok=oNhiohqjEjrDWBfAN2gszw&cp=5&gs_id=i&xhr=t&q=kuchařka&bav http://www.celysvet.cz/smajlici-ke-stazeni--kuchyne-jidlo?pozice=12 http://www.celysvet.cz/smajlici-kestazenikuchynejidlo?pozice=48 https://www.google.cz/search?hl=cs&q=výroba+chlebíčků&bav=on.2,or.r_cp.r_qf.&bvm=bv.43828540,d.Yms&biw http://www.kafirna.cz/cz/priprava-kavy www.royalspa.cz/page/67892.firemni-akce-lazne/ ◘ ŠINDELKOVÁ, Alena. Stolničení: učebnice pro odborná učiliště, obor Kuchařské práce. 1. vyd. Praha: Parta, 2001, 51 s. ISBN 80-859-8985-9.