Průzkum výkonu a struktura smluv na zajištění RF Marie Nádvorníková (Vědecká knihovna v Olomouci) Brno, 23. dubna 2002.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Česká republika KRAJE Klikni na správný kraj.
Advertisements

Nový způsob financování RF od roku 2004 Vít Richter Národní knihovna ČR tel , mobil Praha
Regionální funkce knihoven, Pardubice, Meziknihovní služby: platforma pro spolupráci knihoven Jindřiška Pospíšilová Národní knihovna ČR.
Regionální funkce knihoven v Jihočeském kraji Lidmila Švíková.
Ladislava Zemánková, NK ČR Regionální funkce: nějak bylo, nějak bude!? Ladislava Zemánková, NK ČR Knihovny v pavučině spolupráce.
Tvorba výměnných fondů, jejich cirkulace a distribuce Definice závazného standardu výkonového ukazatele pro práci s výměnnými fondy Struktura výkonového.
Krajská knihovna Františka Bartoše ve Zlíně 1 Zajištění vybraných regionálních funkcí na úrovni střediskových knihoven PhDr. Zdeňka Friedlová.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 14. dubna 2014.
Regionální funkce knihoven v roce 2005 a v roce 2006 současný stav, problémy a perspektivy Regionální funkce knihoven listopadu 2005 Národní knihovna.
2. Statistika knihovnických činností (Revize standardu regionálních funkcí) Pardubice 15. – Ladislava Zemánková.
JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 8. dubna 2013.
Královéhradecký kraj Standardy VKIS v praxi Celostátní seminář knihovníků Pardubice 1. listopadu 2005 Eva Semrádová Studijní a vědecká knihovna v Hradci.
Rozvoj kvalifikované pracovní síly v ČR. Obsah prezentace Představení Agentury CzechInvest Regionální kanceláře Aktivity pro podporu rozvoje kvalifikované.
Pravidla pro zajištění regionálních funkcí v Pardubickém kraji Seminář RF – Pardubice.
Statistika RF, výroční zpráva, kontrola plnění RF Vít RICHTER Národní knihovna ČR 23. dubna 2002 Brno.
1. Poradenská a konzultační činnost, plány, rozbory (Revize standardu regionálních funkcí) Pardubice 15. – Jana Nejezchlebová MZK Brno Ladislava.
REGIONÁLNÍ FUNKCE KNIHOVEN Pomoc nebo omezení ? Definice RF knihovny Funkce, v jejichž rámci krajská knihovna a další pověřené knihovny, poskytují základním.
 asi 60 km od Olomouce  Středisková obec  Necelé 2000 obyvatel  Středisková knihovna  Obsluhuje 12 knihoven  1 pracovník profesionální  úvazek na.
ZEMĚPIS KRAJE ČR - ADMINISTRATIVNÍ ROZDĚLENÍ 9. roč.
3. Vzdělávání knihovníků, semináře, porady Pardubice Zuzana Hájková Zlata Houšková.
Zákon o obcích č.128/2000 Sb..
Internetizace knihoven a SROP Roman Giebisch Vědecká knihovna v Olomouci.
Zajištění regionálních funkcí formou objednávky knihovnických služeb PhDr. Zdeňka Friedlová Krajská knihovna Františka Bartoše se sídlem ve Zlíně.
Regionální funkce knihoven ve Zlínském kraji Setkání starostů a knihovníků Zlín – PhDr. Zdeňka Friedlová Krajská knihovna Františka Bartoše.
1 Regionální funkce v roce 2005 „ Několik“ údajů z výroční zprávy Praha, 1. června řádné zasedání sekce SDRUK pro RF.
Současný stav regionálních funkcí v ČR Knihovnická dílna 2006 Praha, 7. dubna 2006.
Projekt internetizace knihoven (PIK) Mgr. Martin Boka 08/2004.
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
Česká republika: poloha, historický vývoj a obyvatelstvo a sídla
1 Regionální funkce v roce 2004 Výchozí stav pro krajské spravování RF Pardubice, 1. listopadu 2005 Celostátní seminář.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 20. dubna 2015.
Jindřichův Hradec Spolupráce mezi knihovnami v koncepcích a v realitě.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
RUD – rozpočtové určení daní přílohy zákona č. 243/2000 Sb,
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Název krajePodíl kraje v %Podíl obce v % Praha14,39,0 Jihočeský2,85,6 Jihomoravský5,713,5 Karlovarský4,25,1 Královéhradecký10,37,6 Liberecký11,59,3.
Členění území naší vlasti
Služby knihoven knihovnám v roce Regionální služby  Knihovna BBB v Uh. Hradišti je pověřenou knihovnou z hlediska RF  Knihovna BBB zajišťuje výkon.
Koncepce rozvoje regionálních funkcí v Jihomoravském kraji v letech Porada ředitelů pověřených knihoven JMK, Mgr. Adéla Dilhofová.
Výkon regionálních funkcí v Jihomoravském kraji v roce 2014 v celostátním srovnání Porada ředitelů pověřených knihoven Jihomoravského kraje Městská knihovna.
1 Národní rozvojový program mobility pro všechny 7. dubna 2016 Oddělení investic MŠMT Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7,
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: I/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti VZDĚLÁVACÍ.
PROVÁDĚNÉ KONTROLY PLNĚNÍ PODMÍNEK ROZHODNUTÍ Úřad vlády České republiky Odbor právní a kontrolní.
Způsob financování sociálních služeb v rámci projektu „Služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ Ing. Pavel Poles Odbor strategického rozvoje kraje.
Zkušenosti s uplatňováním principů veřejné podpory ve Zlínském kraji Konference „Plánování a financování sociálních služeb v Jihomoravském kraji“
Magistrát města Mostu Radniční 1/ Most IČ: DIČ: CZ Seminář pro žadatele Dotační program 2016 úvod
Zkušenosti s uplatňováním principů veřejné podpory v Královéhradeckém kraji Systém řízení a financování sítě sociálních služeb v Královéhradeckém kraji.
Obsah veřejných rozpočtů III 18. dubna 2016 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy 21.
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Zajištění regionálních funkcí knihoven v roce 2013 PhDr. Vít Richter Národní knihovna ČR Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Tel. 603–223–627,
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: Mgr. Milena RÁČKOVÁ Název:VY_32_INOVACE_523_ČESKÁ REPUBLIKA Téma: OPAKOVÁNÍ – KRAJE.
Výroční zpráva o plnění regionálních funkcí krajských knihoven na území ČR za rok 2015 Vícezdrojové financování – možný trend regionálních funkcí… PORADA.
PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ÚSTECKÉM KRAJI 2 - POSOSUK 2
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 9. prosince 2014 Liberec.
Základní škola Hostěradice, okres Znojmo, příspěvková organizace Název: Kraje ČR Číslo: EU DUM 6_03 ICT Vytvořila: Mgr. Pavlína Kociánová Projekt:
Pět let RF v číslech úspěchy, rozpaky, hledání
Obsah veřejných rozpočtů III
Srovnej kraje podle velikosti rozlohy VY_32_INOVACE_03
Výroční zpráva o plnění regionálních funkcí krajských knihoven na území ČR za rok 2015 Vícezdrojové financování – možný trend regionálních funkcí… PORADA.
VY_52_INOVACE_40_Členění území ČR
Komunitní plánování Mirka Wildmannová.
Michal Šperling - EUREDIS
VLASTIVĚDA vypracovala: Mgr
Vykazování dat v rámci poskytování sociálních služeb
Vyjmenuj kraje ČR VY_32_INOVACE_01
ČERPÁNÍ DOTAČNÍCH PROSTŘEDKŮ Z OPERAČNÍCH PROGRAMŮ V ÚSTECKÉM KRAJI
Financování silnic II. a III. třídy
Obsah veřejných rozpočtů III
Transkript prezentace:

Průzkum výkonu a struktura smluv na zajištění RF Marie Nádvorníková (Vědecká knihovna v Olomouci) Brno, 23. dubna 2002

Marie Nádvorníková2 Osnova · témata prezentace 1. průzkum výkonu regionálních funkcí 2. struktura uzavíraných smluv

Marie Nádvorníková3 Díváme se … · průzkum, zadání: –plnění funkcí –třináct krajských knihoven

Marie Nádvorníková4 Průzkum … tabulka x) poskytovatel je knihovna v okresním městě xx) poskytovatel je městská knihovna nebo profes. místní knihovna

Marie Nádvorníková5 Průzkum … otázky · 1) jsou v rámci okresů poskytované regionální funkce vyjmenované v oficiálních materiálech ? · 2) jsou v okresech poskytovány další regionální funkce nad rámec oficiálního přehledu ? · 3) na jaké úrovni jsou regionální funkce poskytovány ? –regionální funkce pro všechny knihovny okresu poskytuje knihovna v okresním městě –v rámci okresu je více pověřených knihoven

Marie Nádvorníková6 Průzkum … otázka č.1 A. poradenská a konzultační činnost B. porady, semináře C. vzdělávání pracovníků základních knihoven D. tvorba a distribuce výměnných souborů E. pomoc při revizi a aktualizaci knihovních fondů F. podpora při zpracování statistik G. servis ICT * Plné pokrytí funkcí mají kraje Jihomoravský, Olomoucký a Zlínský. * Bez jedné funkce plní v krajích Karlovarském, Libereckém, Moravskoslezském, Pardubickém a Ústeckém. * Knihovny okresů všech 13 krajů plní beze zbytku A + E. * Plné pokrytí není v budování a cirkulaci výměnných souborů (regionální funkce ze zákona) – není vykazováno  okr. Náchod (Královéhradecký kraj)  okr. Plzeň-jih (Plzeňský kraj)

Marie Nádvorníková7 Průzkum … otázka č.1a · nákup a zpracování literatury

Marie Nádvorníková8 Průzkum … otázka č.1b · nákup a zpracování literatury Poznámky: *) není financováno ze státní dotace V Plzeňském kraji tyto činnosti profesionální knihovny pro místní knihovny svých obvodů neprovádějí.

Marie Nádvorníková9 Průzkum … otázka č.2 · budování souborných katalogů Poznámky: *) není financováno ze státní dotace V okresech krajů Jihomoravského, Královéhradeckého a Plzeňského se souborné katalogy nebudují.

Marie Nádvorníková10 Průzkum … otázka č.3a · činnosti prováděné prof. knihovnami i mimo okresní město Legenda: [1] metod. a konzult. činnost [2] porady, semináře [3] výměnné soubory [4] nákup lit. za peníze obcí [5] zpracování lit. za peníze obcí [6] aktualizace a revize KF [7] statistika V Jihomoravském, Libereckém a Královéhradeckém kraji plní regionální funkce jen knihovny v okresních městech.

Marie Nádvorníková11 Průzkum … otázka č.3b Legenda: [1] metod. a konzult. činnost [2] porady, semináře [3] výměnné soubory [4] nákup lit. za peníze obcí [5] zpracování lit. za peníze obcí [6] aktualizace a revize KF [7] statistika V Jihomoravském, Libereckém a Královéhradeckém kraji plní regionální funkce jen knihovny v okresních městech. · činnosti prováděné prof. knihovnami i mimo okresní město

Marie Nádvorníková12 Osnova · témata prezentace 1. průzkum výkonu regionálních funkcí 2. struktura uzavíraných smluv

Marie Nádvorníková13 Smlouváme … obecně  smlouvy na dobu neurčitou -bez uvedení konkrétní částky (částka a její rozpis v příloze) -bez uvedení odkladní podmínky pro rok zařazení ustanovení o výpovědních lhůtách  roční smlouva – platnost do  smlouva o smlouvě budoucí – podmínit schválením vládního nařízení a předložením Programu podpory...

Marie Nádvorníková14 Smlouváme … předmět  odkaz na knihovní zákon č. 257/2001  výčet regionálních funkcí, které má plnit pověřená knihovna (alternativa: příloha)  počet základních knihoven, kterým budou regionální činnosti poskytovány (odkaz na přílohu s konkrétním výčtem zákl. knihoven)  přesná specifikace role krajské knihovny:  výčet regionálních činností směrem k pověřeným knihovnám –kontrolní funkce  územní vymezení  odkaz na přílohu s výčtem základních knihoven

Marie Nádvorníková15 Smlouváme … financování  odkazy na oficiální materiály (usnesení vlády č. 68 ze , které schválilo Program podpory...)  uvedení konkrétní celkové částky – princip výpočtu  účel dotace – na co (ne)lze prostředky použít  povinnost vést průkaznou evidenci a účetnictví  umožnění kontroly ze strany krajské knihovny  termíny poskytování dotace  termíny vyúčtování  případné sankce při nedodržení smlouvy

Marie Nádvorníková16 Smlouváme … povinnosti KK  odkaz na zřizovací listinu  koordinační a konzultační činnost  vzdělávací činnost  statistické sumáře  spolupráce při zavádění nových technologií  sledování efektivního využití dotace a kontrolní činnost

Marie Nádvorníková17 Smlouváme … závěrem  změny a doplňky jen písemně  odkazy na předpisy vyšší právní síly (zákon č. 218/2001 Sb. o rozpočtových pravidlech, zákon č. 257/2001 Sb. (knihovní zákon), nařízení vlády, kterým se stanoví pravidla poskytování dotací na podporu knihoven  časové vymezení smlouvy  odkládací podmínka – vydání nařízení vlády, kterým se stanoví …

Marie Nádvorníková18 Smlouváme … přílohy Odkazy na všechny přílohy by měly být ve smlouvě obsaženy:  výčet funkcí pověřených knihoven (pokud není součástí smlouvy)  práva a povinnosti krajské knihovny (pokud nejsou součástí smlouvy)  přehled základních knihoven – příjemců regionálních činností  finanční dotace a její rozpis

Marie Nádvorníková19 Závěrem … · složitý proces · společný zájem · hledání optimality kooperace v rámci okresu · otázka kontroly plnění funkcí