Moldavsko Adéla Jindrová Adéla Jindrová Moldavsko V Moldavsku je hlavní město Kišiněv. Předseda Moldavska je Vlad Filat a prezident Marian Lupu. V Moldavsku.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Cesta po evropských metropolích.
Advertisements

Itálie.
Třídní setkání 11. září 2012 Změna člena Školské rady Aktuality a informace na webu Informace stravování Novinky z družiny Rozvrh hodin.
EDITOR BY: SPRESS 15. ledna ledna ledna 2015.
Moldavsko.
RUMUNSKO România Zípek Jan 3.C.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Legislativní záměry v oblasti e-Governmentu Mgr. Zdeněk Zajíček náměstek ministra vnitra Ing. Jaroslav Krupka předseda podvýboru pro VS a IS.
JARO Prvouka.
VÝCHODNÍ A JIHOVÝCHODNÍ EVROPA
Státní symboly a státní svátky ČR
LIDÉ A ČAS KALENDÁŘNÍ ROK.
Národní síť Zdravých měst ČR Místní Agenda 21 Hradec Králové, NKQ, 18. února 2014.
Tomáš Garrigue Masaryk
Královna Viktorie.
Základní škola a Mateřská škola Chlebičov DUM 57. Březen 2012 Jarní a letní měsíce.
Občanská výchova 6. ročník
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Martina Burgetová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
1.Hlavní město 13.Kultura 2.Rozloha 15.Zeměpisné podmínky 3.Nejvyšší bod 4.Časové pásmo 5.Obyvatelstvo 6.Státní útvar 7.Mezinárodní identifikace 8.Název.
JARO.
Co si pamatuji z prvouky?
EVROPSKÁ UNIE.
Roční období Název školy:
Ukrajina, Bělorusko, Moldavsko
Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem
ÚVOD DO MEDITERÁNNÍCH STUDIÍ
MOLDAVSKO.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_50_Měsíce v roce AUTOR: Mgr. Zdeňka Buchtelová ROČNÍK, DATUM:
Česká republika Naše vlast.
5. lekce.
Výukový prográmek pro děti 2.třídy ZŠ Roční období
Jaro Test pro 1.roč. obd.duben. Jaro Test pro 1.roč. obd.duben.
Moldavsko Kamil Bulka Sexta. Poloha Moldavska východní Evropa mírné podnební pásmo sousedé: Ukrajina, Rumunsko.
UKRAJINA Vypracovala: Monika Hrnčířová UČO:
Moldavsko. Základní informace Hl. město: Kišiněv Leží mezi Ukrajinou a Rumunskem. Počet obyvatel: Složení obyvatel: Moldavané, Rumuni, Ukrajinci,
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám Škola Základní škola Křižany-Žibřidice, okres Liberec, příspěvková organizace Žibřidice 271,
Brazilská hudba Eva Michalisková, Tercie. Základní údaje  Hlavní město Brasilia  Počet obyvatel cca 199 miliónů  Rozloha státu km ²  Socha.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Vlasta Fitzová Mgr Název DUM: VY_32_Inovace_ Jaro Název sady: Člověk a jeho svět 2.ročník Číslo projektu:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hnátnice, okres Ústí nad Orlicí DATUM: AUTOR: Petra Koutná NÁZEV: VY_32_INOVACE_10_Státní symboly, státní svátky.
ZŠ Brno, Řehořova 3 Já a společnost Výchova k občanství ročník III
Michnová Lenka CR 2.A.  Spolková republika Německo  Počet obyvatel mil.  Hustota obyvatel – 225 ob. / na km²  Rozloha – ,9 km².
Velikonoce Velikonoce jsou důležité křesťanské svátky. Oslavují zmrtvýchvstání Ježíše Krista.
Autor: Mgr.Renata Viktorinová
Ukrajina Bělorusko Moldavsko
Prezentace Boháčová Anna
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
ZŠ Hladké Životice okres Nový Jičín, příspěvková organizace
DUM I. / 10. měsíce Bc. Zdeněk Klíma.
ROČNÍ OBDOBÍ Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Lenka.
Autor: Mgr. Radana Marelová
VY_32_INOVACE_43B_STÁTNÍ SVÁTKY A VÝZNAMNÉ DNY V ČESKÉM KALENDÁŘI
Moldavie Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu:
KALENDÁŘ.
Vzdělávací oblast: Člověk a společnost
Jméno: Alenka Andršová Třída: VI Datum:
S heslem roku: Dohnat a předehnat Ameriku
DUM I. / 15. roční období Bc. Zdeněk Klíma.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Předmět: prvouka Ročník: 2. Tematický celek: Čas 2.část
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Autor : Mgr. Venuše Nováková Název materiálu:
Předmět: Vlastivěda Ročník: IV. Tematický celek: Česká republika
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Dana Ingvortová Číslo
ČESKÁ REPUBLIKA VY_32_INOVACE_06-21 Ročník: 5. Vzdělávací oblast:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Prysk, okres Česká Lípa, příspěvková organizace autor: Helena Petrůvová název: VY_32_INOVACE_16_PRVOUKA_JARO.
Transkript prezentace:

Moldavsko Adéla Jindrová Adéla Jindrová

Moldavsko V Moldavsku je hlavní město Kišiněv. Předseda Moldavska je Vlad Filat a prezident Marian Lupu. V Moldavsku je obyvatel. Jejich hymna je Limba Noastra. Moldávie je nejchudší zemí evropy. V Moldavsku je hlavní město Kišiněv. Předseda Moldavska je Vlad Filat a prezident Marian Lupu. V Moldavsku je obyvatel. Jejich hymna je Limba Noastra. Moldávie je nejchudší zemí evropy. Prezidentský palác v Kišiněvě

Mihai Eminescu Mihai Eminescu je národní básník moldavska i rumunska. Mihai Eminescu je národní básník moldavska i rumunska. Narodil se ve městě Botosani. Narodil se ve městě Botosani. Zemřel v Bukurešťském sanatoriu doktora Sutua v noci 15.června Zemřel v Bukurešťském sanatoriu doktora Sutua v noci 15.června Mihai Eminescu v 19 letech Mihai Eminescu v 19 letech

Svátky 1.ledna - nový rok 7. a 8. ledna – pravoslavné vánoce 8.dubna – mezinárodní den žen březen/duben – velikonoce březen/duben – den zesnulích 1.května – den práce 31.srpna – den jazyka

Děkuji Zdroje: wikipedie, kniha Zdroje: wikipedie, kniha