THROW to 2nd Base. Dovednosti Catchera Catcher Leader týmu  Vedení týmu  Vztah s UMP a P Catcher Hardest worker  Blokování  Postavení na HP  Hry.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ů MS JUNIORŮ SOUL KRÁTKÉ SHRNUTÍ • zúčastnilo se na přelomu srpna a září 12 týmů, tři z Asie, Evropy a Jižní Ameriky, dva ze Severní Ameriky a Austrálie.
Advertisements

Přeložený materiál ISF Základním záměrem této prezentace je správné pochopení principů a mechanik – filozofie postavení při posuzování hry na metách. Základním.
P ROGRAMOVÁNÍ MOTORŮ II.. Ú KOL 2 A. Naprogramujte robota tak, aby pohyboval se dopředu a pak se vrátil zpátky a zůstal na místě startu.
Hasič III. Stupně 2007 Ing. Milan TLAMKA
Pravidla nadhazování 2010 Kapitola VI. - nadhazování
FÁZE OBLOUKU.
MECHANIKA TUHÉHO TĚLESA
Beach rugby
Senzomotorika prevence proti zranění, návrat po zranění, rozvoj koordinace, posilovací cvičení … Zásady: chodidlo (a) stojné musí být vždy mírně nakloněné.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Softball.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
U z l o v á n í.
PŘEDZÁVODNÍ OBDOBÍ KATEGORIE ML. DOROST, ST. DOROST A JUNIOŘI 2011
Předmět: Teorie sportovních her (KUT/SHT)
Herní princip ve sportovní přípravě dětí Licence B
Mechanika pohybu koní.
BASKETBAL.
Kritická analýza různých přístupů k vyučování SH
Digitalizace výuky Příjemce
DRILLY Catcherů Zpracoval DAVID WINKLER DRACI BRNO MBS - Brno Horská klinika 2010.
Jemná motorika Pohybové schopnosti dítěte a řeč se vzájemně ovlivňují. Pokud je postižen pohybový systém, nebo opožděn motorický vývoj, bývá často opožděn.
Systematika fotbalu.
Metodický postup Držení náčiní, chůze a běh s náčiním
Historie překážkového běhu
HOD KLADIVEM.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
SOFTBALL 1.
SOFTBALL 2.
HORSKÁ KLINIKA , Ramzová. Už nikdy neřeknu, že pálím JÁ BOJUJI.
1. zdroj síly (rychlosti) u nadhazování 1. zdroj síly (rychlosti) u nadhazování 2. nadhazovací styly (sidearm, overhead….) 2. nadhazovací styly (sidearm,
Prezentace pro borce Trenéři: Kulatka, Kain FK Brandýs-Boleslav roč FK Brandýs-Boleslav roč Březen 2010.
Skautská stezka Stezka je určena pro věk 11-15let. Skládá se ze čtyř stupňů.
Systém 2 rozhodčích. Hlavní zásady inside – outside teorie –míč ve vnitřním poli, rozhodčí ve vnějším poli –míč ve vnějším poli, rozhodčí ve vnitřním.
Řízení sportovního tréninku
VÝCHODISKA SPORTOVNÍHO TRÉNINKU
PRAVIDLA ČBA ZMĚNY PRO ROK PRAVIDLA 2015 ZMĚNY Změna nepřesného překladu ohledně zakončení pálky 1.10b) Pozměněna poznámka pravidla 3.06 týkající.
Basketbalová pravidla
FYZIOLOGIE BADMINTONU
P ř eji Vám sílu všech ž ivl ů Prezentace jde automaticky, prosím, pusťte repro.
Elektronické učební materiály - … stupeň Předmět Autor: Mgr. Roman Havlíček Elektronické učební materiály – II. stupeň Tělesná výchova 1.1 Brennball.
Znamená zvedání a přenášení věcí pomocí vašich rukou nebo fyzické námahy Je třeba se naučit správnému zvedání a přenášení věcí jako prevence úrazů a zranění.
Starty Účelem startu je zajistit podmínky pro maximálně rychlé zahájení běhu Obr.11.
Útočné herní dovednosti PhDr. Vladimír Süss, Ph.D. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem, státním rozpočtem České republiky a rozpočtem.
1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Sportovní hry Téma: Drobné hry na rozehřátí Jméno autora: Mgr. Renata Kynzlová Vytvořeno dne: 27.
VESELÉ SPORTOVNÍ POČÍTÁNÍ PŘEDMATEMATICKÁ GRAMOTNOST.
Pravidla házené - obrázky. Obr. č. 1. Hřiště na házenou.
Interpretace basketbalového učiva pro jednotlivé lekce Šestá lekce – přihrávání a uvolňování bez míče (základy součinnosti v útoku) (90 minut – interpretace.
Klepnutím lze upravit styl předlohy podnadpisů.. SPORTOVNÍ TRÉNINK OB21-VVP-HUM-TV-JAN-M-SUPL-002.
Elektronické učební materiály - … stupeň Předmět Autor: Mgr. Iveta Votápková Elektronické učební materiály – II. stupeň Tělesná výchova Softball.
I. Vyučovací lekce Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem, státním rozpočtem České republiky a rozpočtem Hlavního města Prahy.
Systematika PhDr. Vladimír Süss, Ph.D. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem, státním rozpočtem České republiky a rozpočtem Hlavního.
Interpretace basketbalového učiva pro jednotlivé lekce Čtvrtá lekce – střelba z místa a střelba v pohybu (90 minut – interpretace učiva, praxe) Tento projekt.
Adéla Kupčíková Barbora Fialová.  Zdravotní centrum pro seniory ve Førde (Rehabilitační oddělení)  Dům s denní péčí pro klienty s demencí  Domácí péči.
Analýza manažerských dovedností ve vybraném podniku
Závodní chůze: práce paží 1
Brännball Ročník: 4. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh:
Ročník:  1. Vzdělávací obor:  Tělesná výchova Tematický okruh:
II. Vyučovací lekce Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem, státním rozpočtem České republiky a rozpočtem Hlavního města Prahy.
Kineziologie Střelba v ledním hokeji
Hodina pohybu navíc - Ragby
Horská klinika 2009 David Winkler DRACI Brno
Ročník:  3. Vzdělávací obor:  Tělesná výchova Tematický okruh:
Vybraná témata teorie tělesné výchovy
BALONKY OSLAVY A HRY.
Účinky síly. Účinky síly Síla a tvar tělesa Najdeš příklady, jak působením síly změnit tvar tělesa ? Jak nazýváme tělesa s dočasnou změnou tvaru.
Základní škola a Mateřská škola Libáň, okres Jičín
Projekt: Cizí jazyky v kinantropologii - CZ.1.07/2.2.00/
LETNÍ PŘÍPRAVA KATEGORIE ML. DOROST, ST. DOROST A JUNIOŘI
Hry a drily pro rozvoj baseballových dovedností R
Transkript prezentace:

THROW to 2nd Base

Dovednosti Catchera Catcher Leader týmu  Vedení týmu  Vztah s UMP a P Catcher Hardest worker  Blokování  Postavení na HP  Hry na domácí metě  Chytání bullpenů  Zabíhání met Catcher Rutinér  Házení  Chytání  Recieving

THROW to 2nd Base A) JAB STEP B) ROCK and THROW C) REPLACEMENT D) By KNEE

Házení Chytání běžců na metách je základní dovedností, která odděluje dobrého Catchera od Catchera výborného (nejčastěji hodnotíme příhoz na druhou metu). Nejlepší C v MLB mají úspěšnost 35%. K dobrému hodu potřebujeme několik základních věcí:  Základní propozice k hodu Síla hodu Přesnost hodu Rychlost zpracování  Grip – je velice důležitý Správné držení míče – jako fastball přes čtyři švy Správné držení míče se musí stát automatickým Procvičování – kdykoliv Catcher hází, nejednoduší drill * dobré držení míče je potřeba trénovat se všemi hráči, nejen Catchery

THROW to 2nd Base Příhoz na druhou metu  Základní pravidlo: HAŽ SKRZ CÍL, NE NA CÍL !  Jsou čtyři základní techniky příhozu na druhou metu. Každý z nich má své silné i slabší stránky, proto je důležité je znát všechny a dle situace použít některý z nich.  A) JAB STEP B) ROCK and THROWC) REPLACEMENTD) BY KNEE  A) JAB STEP Základní technika příhozu na druhou metu. Vynikající základ pro mládež. + dá se použít při jakémkoliv nadhozu- pomalejší + dostáváme se blíž 2B + není potřeba „silná“ ruka Provedení:  1) Základní postavení s běžcem na metách  2) Pravá noha jde dopředu před levou směrem k 2B, levé noha následuje  3) Dostáváme se do POWER POSITION, váha je na zadní noze  4) Přenos váhy na přední nohu  5) Hod  6) Došvih

THROW to 2nd Base  B) ROCK and THROW Druhá technika příhozu na druhou metu. Již klade větší požadavky na silnou ruku. Spočívá v rychlejším transferu váhy. Pravá noha nejde kupředu jako v JAB THROW, ale zůstane na svém místě a pouze se přetočí o 90 stupňů. + rychlá technika - jsme dál od 2B + ideální na PITCH OUT- těžko se používá při nadhozech na levou stranu - těžký hod s L pálkařem Provedení:  1) Základní postavení s běžcem na metách  2) Pravá noha se otáčí o 90 stupňů, levá noha jde dopředu  3) Dostáváme se do POWER POSITION, váha je na zadní noze  4) Přenos váhy na přední nohu  5) Hod  6) Došvih

THROW to 2nd Base  C) REPLACEMENT Třetí technika příhozu na druhou metu. Již klade větší požadavky na silnou ruku. + nejrychlejší technika - nejtěžší koordinace pohybů Provedení:  1) Základní postavení s běžcem na metách  2) V momentě, kdy chytáme míč si poskokem srovnáme nohy  3) Dostáváme se do POWER POSITION, váha je na zadní noze  4) Přenos váhy na přední nohu  5) Hod  6) Došvih  D) BY KNEE – z kolen Poslední technika příhozu na druhou metu. Největší požadavky na silnou ruku. - nedá se použít při vysokých nadhozech - potřeba silná ruka

Thats All