Vzdělávání kazatelů a vedoucích.  Všechny fotografie byly pořízeny v průběhu července 2012 v Jižním Súdánu, ve státě Eastern Equatoria. Rachel Jar,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
CLIL Content and Language Integrated Learning
Advertisements

Výuka anglického jazyka s interaktivní tabulí a e-learningem
VÝSLEDKY DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ v Plzeňském kraji Plánování lidských zdrojů Svaz průmyslu a dopravy ČR, Západočeská univerzita v Plzni, Česko-německá obchodní.
Spolupráce gymnázií a fakult vzdělávajících učitele Jana Coufalová Konference Asociace ředitelů gymnázií ČR 3. – 5. dubna 2013 Přerov.
Výuka cizích jazyků a výměnné pobyty naši školy - němčina
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních školách CZ.1.07/1.1.07/
Základní škola, Slavkov u Brna, Malinovského 280
Kurikulární reforma Únor 2008 PhDr. Maria Bezchlebová
Zdeněk a Katka Uhlíkovi
Projekt „Další vzdělávání pedagogických pracovníků v environmentálním vzdělávání, výchovy a osvětě (EVVO )“ CZ.1.07/1.3.45/
1. TVORBA STUDIJNÍHO ZAMĚŘENÍ Studijní zaměření vzniká buď ze vzdělávacího zaměření popsaného v RVP ZUV Nebo si je škola vytvoří podle svých podmínek Studijní.
UNIV 2 KRAJE ve Střední škole živnostenské Sokolov.
Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Stáž jako nástroj dalšího vzdělávání STÁŽ jako nástroj dalšího vzdělávání Místo.
Tisková konference Vzdělávací projekt „Zdravá nemocnice“
Mgr. Gabriela Trojánková :: Vyšší policejní škola Ministerstva vnitra v Praze :: vedoucí oddělení německého jazyka Úsek dalšího profesního vzdělávání.
Transfer technologií na Technické univerzitě v Liberci Pavel Němeček.
ArtParty uvádí. CM (Community Music ltd.) je nezisková organizace zaměřená na moderní hudbu. Sídlí v Londýně a úspěšně působí již od roku Cílem.
DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ NA ŠKOLE. ANO, NE?
Praha, 24. července 2007 Ministerstvo obrany České republiky TISKOVÁ KONFERENCE Zkvalitnění péče o válečné veterány.
Stipendijní informační portál - Business Strategie.
Vzdělávání supervizorů pro potřeby sociálních služeb poskytovaných v MSK Závěrečná konference k individuálnímu projektu „Podpora vzdělávání a supervize.
Bratrská jednota baptistů
Proměna škol v Centra celoživotního učení KRAJSKÁ KONFERENCE UNIV 2 KRAJE – LIBERECKÝ KRAJ 11. listopadu 2011.
Peníze jsou jazykem světa. Boží Slovo je překlad, který vede k Finanční svobodě.
Member of METRO GroupCopyright © 2009 MAKRO Cash & Carry CR Národní soustava kvalifikací Katarina Mercelova Tréninkový Manager Pardubice
O nezaměstnanosti …. Nezaměstnanost (psycholog. kontexty) Nezaměstnanost v členských státech Evropské unie postihuje zhruba 7,2 procent (u nás 4,7 procent).
Modleme se k Pánu žně! - ÚNOR. 3 modlitby za misii pro měsíc únor V každém měsíci bychom se modlili 3 modlitby: 1.za pronásledované bratry a sestry v.
Průzkum společnosti Ernst & Young mapuje společné podnikatelské znaky, ale i aktuální problémy.
Studijní zaměření Studijní zaměření vzniká buď ze vzdělávacího obsahu popsaného v RVP ZUV. Nebo si je škola vytvoří podle svých podmínek. Studijní zaměření.
Malá křesťanská společenství PĚT ETAP RŮSTU CÍRKVE.
INTERNATIONAL EDUCATION SOCIETY. INTERNATIONAL EDUCATION SOCIETY.
Setkání děkanů technických fakult ČR Praha Stanovisko.
 Pilotní kurz pro pedagogy MUDr. Iveta Matějovská, CSc.
Modleme se k Pánu žně! – říjen. 3 modlitby za misii pro měsíc říjen 1. za pronásledované bratry a sestry v určité zemi 2. za vybraný nezasažený národ.
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
Demokracie a její hodnoty
Modleme se k Pánu žně! - září. 3 modlitby za misii pro měsíc září V každém měsíci bychom se modlili 3 modlitby: 1. za pronásledované bratry a sestry v.
FUNKCE RODINY Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU-
Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ OP: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Zvyšování vzdělanosti pomocí e-prostoru Název a adresa školySoukromá.
Modleme se k Pánu žně! – říjen. 3 modlitby za misii pro měsíc říjen 1. za pronásledované bratry a sestry v určité zemi 2. za vybraný nezasažený národ.
TRADICE MODLITBY Vyrobilo centrum pro katechezi Olomouc, 2013.
Modleme se k Pánu žně! - duben. 3 modlitby za misii pro měsíc duben V každém měsíci bychom se modlili 3 modlitby: 1. za pronásledované bratry a sestry.
Podnebí.
Otazníky nad terciárním vzděláváním jako předpokladu využití a rozvoje sociálního potenciálu populace Pro konferenci VŠFS – „Lidský kapitál a investice.
Regionální individuální projekt Příležitost pro mladé v Olomouckém kraji reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ CÍLOVÁ SKUPINA PROJEKTU HODNOCENÍ KLÍČOVÝCH AKTIVIT.
Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Adamčíková Zdeňka Název šablonyIII/2.
Zkušenosti KOMA-Servis s absolventy pro obor hydrauliky Seminá ř „INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAM Ů STROJNÍCH OBOR Ů “ Seminá ř „INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAM.
Byly jsme jako škola zařazeni do IPRM Děčína. V rámci projektu Modernizace sportovišť ZŠ Kamenická, ZŠ Vrchlického a ZŠ Komenského náměstí, Modernizace.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Měření teploty Číslo DUM: III/2/FY/2/1/14 Vzdělávací předmět: Fyzika Tematická oblast: Fyzikální veličiny.
VY_62_INOVACE_ Pracovněprávní vztah.
ČÍST CIZOJAZYČNÉ KNÍŽKY ?.  Asi každý z nás někdy narazil na nějakou knížku, časopis nebo jakýkoliv jiný materiál, který sice obsahoval velice zajímavé.
SPOLEČNÁ ŘEŠENÍ PRO LEPŠÍ UČENÍ reg. č. CZ.1.07/1.1.00/ LOKÁLNÍ STRATEGIE ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ OHROŽENÝCH ŠKOLNÍM NEÚSPĚCHEM v lokalitě ORP Karviná.
Další vzdělávání v sociálních službách Potřeba nebo netřeba?
I n k l u z i v n í v z d ě l á v á n í aneb odvaha dělat věci jinak
Hasiči a veřejnost Tisková konference 24. července 2008.
Název projektu: Rozvoj technického vzdělávání v Jihočeském kraji Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.00/ Projekt 3D planetárium, Techmania Plzeň.
MLADÍ A ÚŘAD PRÁCE – NEZAMĚSTNANOST MLÁDEŽE Z POHLEDU PŘÍMÉ PRÁCE Barbora Pšenicová mezinárodní konference v rámci Projektu realizovaného z programu Erasmus+
Polytechnické vzdělávání v rámci šap
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
Didaktické formy.
CLEVER LEADER 2011 příprava budoucích učitelů
Rozvoj vzdělávání na Slezské univerzitě v Opavě CZ /0. 0/0
Presbytariánská církev
Výsledky dotazníkovÝCH šetření
Úvod do problematiky sociální politiky
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast: Ekonomie Předmět: Inovace výuky prostřednictvím.
„Program RE:START a Platforma Uhelné regiony“
Změny na trhu práce?.
BAPTISTÉ Vytvořeno dne: Anotace:
Transkript prezentace:

Vzdělávání kazatelů a vedoucích

 Všechny fotografie byly pořízeny v průběhu července 2012 v Jižním Súdánu, ve státě Eastern Equatoria. Rachel Jar, farářka v Narus.

Země s velkým lidským potenciálem

… i misijním.

V době konference oslavil Jižní Súdán první rok své svobodné existence.

V roce 2011 požádal biskup Bernard Oringa naši církev o pomoc při vzdělávání a přípravě vedoucích pracovníků.

Jejich církev se dostala do velké nouze způsobené velmi malým vzděláním vedoucích. Řadu let se modlily za pomoc. Po válce nezůstala v zemi ani v církvi téměř žádná inteligence

Episkopální církev:  Anglikánská církev v Jižním Súdánu  Velká touha a potřeba vzdělání mezi vedoucími  Především: Písmo a Angličtina

Země po občanské válce  Nedostatek vzdělání je způsoben občanskou válkou.  Pronásledováním ze strany muslimů.  a chudobou

Červencová konference 2012 v Toritu byla zkušebním projektem s cílem zjistit podmínky pro pomoc při vzdělávání vedoucích Episkopální církve.

Nutnost vzdělání pro udržení církve:  Bez angličtiny dojde ke štěpení podle kmenů.  Akutní nedostatek vedoucích.  Se svobodou přichází i možnosti: mladí lidé mají většinou mnohem větší vzdělání, než jejich vedoucí.

Pro vyučování je však potřebná znalost anglického jazyka.

Jazyková kmenová roztříštěnost je velikým ohrožením jak národní jednoty, tak i jednoty církve. Dobrá znalost angličtiny je nutná pro zachování jednoty církve.

Hodina angličtiny pro pokročilé

… a pro začátečníky

 O naše vzdělávání je velký zájem. Všichni je přijímali s velikou vděčností. Jejich vedoucí jsou po studiu velmi hladoví. Jak po dlouhodobém, tak i krátkodobém.

Často se učily ještě po skončení lekcí. Rádi si četli, jak v Biblích, které jsme jim dali, tak i ve studijních materiálech.

 Jednou z možností je konání měsíčních konferencí v několika úrovních  Daný sbor vždy vysílá vedoucího, nebo pastora  Vložené finance se vrací v podobě zkušeností  Doba konání konference 1 – 2 měsíce

 Konference by se konala v červenci a srpnu. V této době je tam období dešťů. To je pro nás nejpřijatelnější podnebí. Teplotně se podobá našemu létu, jenom je zde větší vlhkost vzduchu.

 Proto je také třeba vybudovat alespoň minimální zázemí.

 Především učebny a ubytování pro pastory a naše lektory.

 Dále je třeba přesvědčit sbory a jejich vedoucí, že tuto potřebu a prosbu jihosúdánské církve můžeme splnit  … budeme – li ovšem chtít.

 Naše znalosti a schopnosti jsou postačující.

Červencová konference potvrdila, že to jde a že je o naše vzdělávání velký zájem. Šestičlenný tým byl schopen celý měsíc učit a zvládat místní podmínky.

Konference také jako vedlejší efekt posílila vztahy mezi pastory. Pro většinu z nich to byla první příležitost navázat mezi sebou hlubší vztahy.

Velikým přínosem jsou i rozdané Bible a studijní materiály. Pro některé jde o první anglickou bibli.