AutorIng. Martin Allmer ŠkolaEuroškola Strakonice Datum8. Června 2013 Ročník3. Tematický okruhPráce s počítačem Číslo VM Anotace Jak zašifrovat složku.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Autor Ing. Martin Allmer Škola Euroškola Strakonice Datum
Advertisements

 AutorIng. Martin Allmer ŠkolaEuroškola Strakonice Datum6. Června 2013 Ročník3. Tematický okruhPráce s počítačem Číslo VM Anotace Obnovení systému Windows.
Zoner Foto Studio Bohumil Bareš.
Autor Ing. Martin Allmer Škola Euroškola Strakonice Datum
AutorIng. Martin Allmer ŠkolaEuroškola Strakonice Datum5. Června 2013 Ročník3. Tematický okruhPráce s počítačem Číslo VM Anotace Jak lze využívat on-line.
Co je to uživatelské menu? Ve WinBase si můžeme ke každé aplikaci vytvořit vlastní menu, které po otevření nahradí standardní menu WinBase. Toto uživatelské.
Identifikátor materiálu: EU
WINDOWS. Po spuštění se objeví pracovní plocha. Pracovní plocha – má barvu, kterou můžeme měnit. Můžeme na ni dát i obrázek.
MS Windows.
Modul 2 AutoCAD. Vytvoření zaobleného obdélníka  do příkazového řádku napíšete příkaz obdélník a stiskněte ENTER  dále zadejte do volbu A pro zaoblení.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Chcete svým známým ukázat fotky z poslední dovolené? Aplikace PowerPoint Vám umožní vytvořit fotoalbum s vybranými snímky.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
MS Malování II. VY_32_INOVACE_58_MS_Malovani_II.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: listopad.
Zpracování a využití informací Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
Ukončení výzkumu na V této prezentaci ukážeme, jak výzkum ukončit. Respondenti již jej nebudou moci vyplňovat. Výzkum ale zůstane v.
WINDOWS II Jak co otevřít v daném programu
Popis zadání úlohy v komínu. Po spuštění programu vybrat zjednodušené zadání.
Styly písma - vytvoření vlastního stylu, zápatí a záhlaví stránek
Základní pojmy v informatice –II.
(úložiště dat pro žáky a učitele naší školy)
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Průzkumník Program pro práci se soubory. Otevření Buď přímo na ploše, nebo otevřít libovolnou složku (např. dokumenty) a kliknout na záložku „složky“.
VY_32_INOVACE_53_MS_Word_ II. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
OS Windows. Tento operační systém byl vytvořen pro snazší ovládání počítače běžnými uživateli. Například stačí jednou definovat připojená zařízení (tiskárny…)
OS Windows 7 I. Úprava a nastavení PC Práce se složkami a soubory
Základy práce na PC Ing. Jan Roubíček.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_254 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
OPERAČNÍ SYSTÉM WINDOWS
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Výukový materiál Zpracovaný v rámci projektu Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Škola: Základní škola Chrastava, náměstí 1. máje 228, okres Liberec.
Popis a ovládání Plocha I
Na hlavním panelu najdeme nejdůležitější tlačítko v počítači – START. Pomocí nabídky START spouštíme programy, aplikace a hry, spravujeme a vypínáme.
Martina Braunerová.  nejdůležitější program v počítači  umožňuje všem ostatním programům fungovat  prostředník mezi počítačem a uživatelem.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Školení Excel – základní jednoduché funkce Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme.
Malování Microsoft Word Tento počítač (Počítač)
TVORBA COMBA V POHLEDECH Martina Musilová. Obsah prezentace * Co je to combo * Jak vypadá combo I. * Jak vypadá combo II. * Parametry comba * Druh comba.
Pracovní prostředí počítače
PRÁCE S DOTAZY Eva Karmazínová, 4. Y. Postup při vytváření dotazů: 1) Vytvoříte vlastní aplikaci 2) Vytvoříte tabulku v aplikaci 3) Vytvoříte strukturu.
Vkládání klipartů a obrázků do excelu
HROMADNÉ PŘEJMENOVÁNÍ SOUBORŮ POMOCÍ PROGRAMU TOTAL COMMANDER Vytvořil: Petr Šolín.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_15.
Základy práce s počítačem – lekce III. Zvyšování IT gramotnosti zaměstnanců vybraných fakult MU.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
ALFTPv4.1beta1 aneb Přístup na FTP z počítače Stručný průvodce.
Ovládací panely Uživatelské účty II. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, 746.
Základy práce s OS Windows
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu: SŠ spojů a informatiky Tábor Tomáš Jansa VY_32_INOVACE_OV8 CZ.1.07/1.5.00/ Moderní škola.
Základy úpravy digitální fotografie Seznámení s program Zoner PhotoStudio.
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Zdenek Laski Název šablonyVY_32_INOVACE INF Název.
PRÁCE NA PLOŠE PC VY_32_INOVACE_08
PRACOVNÍ PLOCHA Vasyl Lutsak.
Práce s grafickým programem GIMP
Spuštění programu ve windows
Přejmenování, mazání, kopírovaní, přesun, vysypání koše
Zástupce Zástupce souboru (anglicky file shortcut) je v informatice typ souboru používaný v systému Microsoft Windows. Umožňuje odkazovat na data, která.
Administrativní bezpečnost a certifikační politika
Správa dat, operace s adresáři, vytvoření složky
Vlastnosti souborů Jaroslava Černá.
Hromadná korespondence 2 OpenOffice
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Mgr
Pracovní prostředí počítače
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Kofigurace & napájení Windows
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
Symetrické šifrování Asymetrické šifrování
Tvorba webových stránek na google – Sites (6.)
Transkript prezentace:

AutorIng. Martin Allmer ŠkolaEuroškola Strakonice Datum8. Června 2013 Ročník3. Tematický okruhPráce s počítačem Číslo VM Anotace Jak zašifrovat složku či soubor ve Windows?

Jak zašifrovat USB flash disk? –> v druhé prezentaci Jak zašifrovat harddisk? –> v třetí prezentaci Jak zašifrovat složku či soubor? –> v této prezentaci Martin Allmer Euroškola Strakonice 5. června 2013

 pokud Vám někdo odcizí počítač nebo má k němu přístup, pokud data nejsou zašifrována, existuje mnoho cest jak se k nim dostat i bez přihlašovacích údajů, hesel, atd.  každý soubor má atributy, které mohou omezovat přístup pro jednotlivé uživatele, Atributy souboru se však dají snadno změnit a soubory tak zpřístupnit komukoliv  zabránit někomu nepovolanému v přístupu k datům je možné pouze šifrováním

Systém Windows má k dispozici dvě metody šifrování:  pro vybrané složky a soubory  je to jedna z funkcí souborového systému NTFS  pro celý obsah harddisku nebo flash disku  Pomocí nástroje BitLocker  Bude zašifrováno všechno včetně souborů operačního systému, takže bez zadání přístupového hesla nepůjde ani spustit Windows

Velmi snadno:  stačí v průzkumníku přejít k nějakému souboru nebo celé složce, kterou chcete šifrovat a označit ji levým tlačítkem myši (zmodrá)  Následně stisknete levé tlačítko myši a vyberete volbu Vlastnosti

 Na záložce Obecné klikneme na tlačítko Upřesnit

 V dalším okně zaškrtneme políčko Šifrovat obsah a zabezpečit tak data a pak klikneme na tlačítko OK

 Ještě před zahájením zašifrování se nás počítač (operační systém) zeptá, zda chceme zašifrovat celou složku včetně všech podložek a souborů, které jsou v nich obsaženy  Vybereme tedy určitě tuto volbu o Použít změny pro tuto složku, podsložky a soubory  Stiskneme tlačítko OK

 šifrování bude nějakou dobu trvat  zašifrovaná složka se v průzkumníku bude zobrazovat zeleně

 Tím je složka je zašifrována  Uživatel, který ji zašifroval s ní bude moci normálně pracovat, ale jiní uživatelé stejného počítače stejně jako kdokoliv, kdo se k němu připojí přes síť, tuto složku (nebo soubor) neotevřou  Budete-li chtít složku zase dešifrovat, jednoduše zrušíme zaškrtnutí políčka  Šifrovat obsah a zabezpečit tak data