Vzhled stránky Velikost, okraje, orientace. Vzhled stránky POZOR! Zpravidla bychom si měli vzhled stránky uvědomit a rozmyslet jako první Pokud máme celý.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Textový procesor Open Office, Writer ÚPRAVA ZÁHLAVÍ A ZÁPATÍ
Advertisements

Jak na hromadnou korespondenci
Microsoft Word 2010 I. Spuštění aplikace Wordu Popis prostředí Základní editace textu VY_32_INOVACE_52_MS_Word_ I.
Styly, záhlaví a zápatí, oddíly
Informační a komunikační technologie
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Textový procesor Open Office, Writer VLOŽENÍ TABULKY, ZÁKLADNÍ FORMÁTOVÁNÍ Předmět: Informatika Ročník: 6.ročník Klíčová slova: Textový procesor, textový.
Zpracování a využití informací Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
Školení počítače Excel
Stránka je základní pracovní plochou, na kterou tvoříme dokument – píšeme text, vkládáme objekty… Možnosti nastavení vzhledu stránky jsou široké – okraje.
Tabulkový procesor Open Office FORMÁT BUŇKY, vzhled Předmět: Informatika Ročník: 6.ročník Klíčová slova: Tabulkový procesor, formát buňky, ohraničení,
Vzhled prezentace - šablony
Formátování dokumentu O. Kánský 2011 Vyberte svůj textový editor Writer OpenOffice.org Word XP Microsoft Office Word Microsoft Office.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Word 2007 se na rozdíl od předcházejících verzí ovládá pomocí pásu karet, který najdete v horní části obrazovky. Pás je rozdělen na jednotlivé karty,
IT začátečníci - Word Modul 3.
Nastavení zarážek tabulátoru WORD
Prezentační manažer Kapitola 11.0 (Tisk)
VYPRACOVALA: MGR. HANA TOFLOVÁ DNE: ICT2/1/3/13 WORD - tabulky.
ŠIROKOÚHLÁ PREZENTACE Tipy a nástroje k vytváření a prezentacím snímků v širokoúhlých formátech.
Téma: CorelDRAW - Textové objekty - 7. díl
MS WORD I. ZÁKLADNÍ EDITACE TEXTU Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu.
Textový procesor Open Office, Writer OKRAJE STRÁNKY
VY_32_INOVACE_55_MS_Word_IV. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Anotace Žák se seznámí s prostředím aplikace MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Orientuje se v prostředí aplikace MS Word Speciální.
Lupa Tlačítko Lupa umožňuje zvětšit část obrázku. Klepněte na tlačítko Lupa a vyberte úroveň přiblížení pod panelem nástrojů. V obrázku se lze pohybovat.
Referát č. 17 Tabulkový procesor
 Microsoft Word  Je textový procesor od firmy Microsoft, který je součástí kancelářského balíku Microsoft Office.
Textový procesor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je MGR. MILOŠ NYGRÝN.
Word – Struktura dokumentu
Tabulkové procesory Pelikánová Lucie 2002.
Referát č.13 Textový editor (struktura textu – přiřazení stylu, formátování (vzhled) textu, změna stylu, typografická a estetická pravidla)
Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Tvorba tabulek Vypracoval : Ing. Jiří Durďák Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
1.První spuštění a popis hlavní obrazovky Tla č ítko Office – nejpou ž ívan ě jší volby, seznam posledních dokumentu Panel rychlý p ř ístup – p ř idání.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Cvičení 1 - Řešení příkladu Zadání viz: cv1_samostatne.doc.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Tabulkové procesory (MS Excel) Ing. Jan Roubíček.
Střední škola služeb a podnikání, Ostrava-Poruba příspěvková organizace Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:
Úprava šířky sloupce Šířku sloupce lze upravit několika způsoby: Pomocí menu Postavím se do sloupce Formát / sloupec / šířka / napíši velikost Pomocí kontextového.
Textové editory Výhody využití počítače k psaní textů Co jsou textové editory? Textový editor WriterSpuštění editoru Okno programu Writer.
ROZLOŽENÍ STRÁNKY Ing. Petr Hanáček MS OFFICE - WORD
Textový procesor (MS Word) Ing. Jan Roubíček. Vlastnosti stránky VY_32_INOVACE_10_2_11_AP.
Střední škola živnostenská Sokolov, příspěvková organizace
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: květen.
Šablona: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník:7. Datum vytvoření:Únor.
Tabulky v Microsoft Excel Vypracovala: Mgr. Drahoslava Drábková Dne: ICT2/1/3/15.
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/7.
Střední škola služeb a podnikání, Ostrava-Poruba příspěvková organizace Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:
Je to soubor programů, určených nejen pro práci v kanceláři.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_10.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Jak učit tvorbu textových dokumentů
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_12.
EXCEL – tisk a tvorba grafů Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Ditta Kukaňová.
Corel DRAW Úloha 3 Zpracovala: Mgr. Jitka Hot ařová Střední škola informačních technologií a sociální péče, Brno, Purkyňova 97.
Hromadná korespondence 2 Word Předmět: Informační a komunikační technologie Autor: Milan Franek.
Kopírování textu, formátování odstavce. Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_ INOVACE_18-03 Název školy Střední průmyslová škola.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 6 – textový editor Autor: Bc. Pavel Šiktanc MS Word - tabulátory Co se všechno naučíme??? Zarovnání.
WORDPAD Textový dokument.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
AUTOR: Mgr. Marcela Šašková NÁZEV: VY_32_INOVACE_4A_02 TÉMA: MS_WORD
Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz
Karta Domů, karta Rozložení stránky
Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Tvorba webových stránek na google – Sites (8.)
Transkript prezentace:

Vzhled stránky Velikost, okraje, orientace

Vzhled stránky POZOR! Zpravidla bychom si měli vzhled stránky uvědomit a rozmyslet jako první Pokud máme celý text upravený – zformátovaný, upraveny odstavce, oddělení odstavců atd. a teprve bychom přistoupili ke vzhledu stránky, může se nám celé formátování porušit a celá naše práce byla zbytečná.

Velikost stránky Máme na výběr několik velikostí stránky – nabízí se nejvíce využívané  POZOR! Pokud nemáte k dispozici jinou tiskárnu než na A4 a menší, nemá smysl se pouštět do větších velikostí Samozřejmě si můžeme volit svou vlastní velikost

Orientace Na výšku Na šířku  Příklad: Zkuste odhadnout, zda byste použili orientaci na výšku nebo na šířku Dopis Tabulka s více sloupci Diplom Přání Pozvánka Novinová stránka Stránka v knize

Okraje Zpravidla využíváme standardně nastavené okraje Normální (2,5 cm na všech stranách Některé dokumenty mají dle norem své určené okraje (např. diplomové a bakalářské práce psané na závěr vysokoškolského studia). Ty potom nastavíme a uložíme jako vlastní okraje

Okraje Okraje můžeme nastavit i přímo na pravítku, zobrazeném vedle textu tak, že najedeme myší na okraj táhnutím pozměníme okraje.  Pokud nemáte pravítko zobrazené tak použijte Zobrazení – pravítko

Vlastní okraje Při otevření okna Vlastní okraje se nám objeví další možnosti nastavení okrajů,  Všimněte si „ U hřbetu“, pokud máte formátovat stránky knihy nebo chcete text svázat,musíte myslet na to, že u hřbetu potřebujete větší okraj

Okraje Hřbet vlevo Např. kniha, diplomová práce, referát, studie Hřbet nahoře Kalendář

Vyzkoušej si: 1.Nastav okraje pravý a spodní okraj na 1,5 cm, levý a horní okraj na 2,5 cm – Vyzkoušej si nastavení z panelu nástrojů – Vyzkoušej si nastavení i z pravítka – Přidej hřbet stránky vlevo a odděl jej 2,5 cm

Vyzkoušej si Navrhni prosincovou stránku kalendáře Stránka bude orientována na šířku Okraje budou úzké se hřbetem nahoře 1,3 cm Vzhled stránky bude barevně odpovídat zimním měsícům nebo vánoční náladě Velikost papíru bude Obálka Monarch Nadepiš počáteční písmena dnů a doplň jednotlivé dny  Využij k psaní zarážky a tabulátory – ušetří ti to práci  Nezapomeň dny uspořádat do týdnů  Svátky a neděle vyznač barevně

Možný výsledek