Kamila Vargovská Charita Frýdek - Místek

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nové trendy v léčbě infikovaných ran
Advertisements

Studijně-poznávací návštěva Ankary –
Regionální konference cestovního ruchu
Vliv počasí na urologická onemocnění prim. MUDr
Černoch Michal Školoudová Lenka
Sportovní úrazy MUDr. Jana Picmausová.
POUŽÍVÁNÍ PROSTŘEDKŮ VLHKÉ TERAPIE V ORDINACI PRAKTICKÉHO LÉKAŘE
Dlouhodobá péče o pacienty v domácím prostředí
CVA Coxa vara adolescentium
Léčba křečových žil metodou ASVAL
Zavedení uživatelky do komplexní domácí péče případová práce Příklad dobré praxe Městská charita Plzeň Bc. Alice Průchová.
SENIOŘI BEZ DOMOVA Dům Naděje Praha-Záběhlice
Finanční situace systému veřejného zdravotního pojištění a úhrady zdravotní péče v roce 2009 Praha, 20. listopadu 2008.
Tomáš Havel České Budějovice
IV. CELOST Á TN Í KONFERENCE (aneb příklady dobré praxe) I. den.
Druhy obvazů – obinadlové obvazy
HEMODIALÝZA.
DÍTĚ V OBTÍŽNÉ ŽIVOTNÍ SITUACI MOŽNOSTI ÚČINNÉ SPOLUPRÁCE
Management ošetřování ran s
a jeho využití u klientů po CMP
Poskytování informací krajskými odbory ÚZIS ČR
LES GENÊTS D’OR PREZENTACE ASOCIACE HODNOTY Naše asociace Les Genêts d’Or má za cíl uznat, přijímat, pomáhat a integrovat handicapované a závislé.
Kazuistika – muž 56 let Jana Havránková, II.interní klinika
P. Machek, M. Křečková Fresenius Medical Care – DS Most
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM:
Klíčová otázka č. 4 Specifika péče o osoby bez přístřeší na akutní příjmové ambulanci z pohledu všeobecné sestry Mgr. Patrik Burda 26. – 27. listopadu.
Studijní den ERC – duchovní služba ve zdravotnictví – ÚVN Praha - Střešovice mjr. Mgr. Pavel Ruml Motol
DOMÁCÍ ZDRAVOTNÍ PÉČE.
Dva roky APS, první prohry a vítězství
Sklopný držák dýchacích
Odlišení recidivy cévní mozkové příhody od epileptického záchvatu
II. chirurgická klinika LF MU a FN u sv. Anny v Brně
Právo sociálního zabezpečení J.Kožiak. Předmět úpravy  Pojem Právní odvětví, které upravuje pomoc občanům v tíživé společenské situaci z veřejných zdrojů.
Zdravotní péče o osoby bez domova z pohledu azylových domů.
Hlavní partner Institutu vzdělávání APSS ČR. O Společnosti Založení firmy 1993 Hlavní činnost: Komplexní zásobování ambulantní a ústavní sféry zdravotním.
Volitelný předmět 1287 Moderní ošetřovatelství.
O Společnosti Založení firmy 1993 Hlavní činnost: Komplexní zásobování ambulantní a ústavní sféry zdravotním a dezinfekčním materiálem (více než 1500.
Bakalářské studium 3. ročník – ošetřovatelství – prezenční 3. ročník – ošetřovatelství – prezenční 912Základy řízení 912Základy řízení 4. ročník – ošetřovatelství.
Dentimed s.r.o.
O Společnosti Založení firmy 1993 Hlavní činnost: Komplexní zásobování ambulantní a ústavní sféry zdravotním a dezinfekčním materiálem (více než 1500.
O. Filipovská P. Procházková
Paní Radka Životní p ř íb ě h. Fakta  Narozena 1959 (49 let)  Vystudovaná inženýrka, tak se i živí  Žije na chat ě  Má dobrou finanční situaci  V.
ZKUŠENOSTI ODBORNÍKŮ AKUTNÍ RÁNY. Pacientka 37 let, odřeniny po pádu na bruslích 1. den 7. den 11. den.
Zvláštnosti ošetřovatelské péče u seniorů Mgr. Dana Vaňková.
ZDRAVOTNĚ SOCIÁLNÍ SLUŽBY V TERÉNNÍ PÉČI Mgr. Lucie Brožková.
Transformace sociálních služeb z pohledu obce Jméno: Mgr. Alena Krušinová Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
Vypracování národních norem kódování pro český systém DRG číslo projektu CZ2005/017/ Program Evropské Unie Transition Facility pro Českou.
DOP-HC s.r.o. Dům ošetřovatelské péče – Home Care Dolní Rychnov Prezentuje: MSc. Magdaléna Radošová Scholzová, MBA
Ošetřovatelská péče v pobytových zařízeních sociálních služeb MUDr. Tom Philipp, Ph.D., MBA náměstek pro zdravotní pojištění.
Představení Uherskohradišťské nemocnice součást nemocnic Zlínského kraje.
Leoš Heger Konference „Zdraví seniorů“ , PSP ČR Praha programové body TOP 09 zdravotnictví x senioři.
Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast Vzdělávání pro zdrav í PředmětZdravověda Tematický.
UZ akutních stavů podbřišku u žen Sedláková J., Foukal J. Radiologická klinika FN Brno a Lékařské fakulty MU přednosta: prof. MUDr. Vlastimil Válek CSc.
HISTORIE AGENTUR DOMÁCÍ PÉČE AGENTURY DOMÁCÍ PÉČE Začaly vznikat v roce 1991 První charita – experiment Ministerstva zdravotnictví ! – dotace.
Fulín P., Pokorný D., Štefan J., Sosna A. 1.Ortopedická klinika 1.LF UK a FN Motol ORTOPEDIE PRO REVMATOLOGY A REVMATOLOGIE PRO ORTOPEDY Velké Bílovice.
Péče o pacienta s imobilizačním obvazem
Je domácí zdravotní péče potřebná a hlavně efektivní??
APSS ČR – Ústecký kraj Krajská síť poskytovatelů sociálních služeb
Táňa Křížová Krajský úřad Kraje Vysočina
Pacient č. 3.
Spolupráce zdravotníků a sociálních pracovníků; možnosti následné péče
Onkologie v ČR v roce 2017 a dále?
Mgr. Jana Drexlerová Mamma HELP
VY_32_INOVACE_1/20A-ICT/PE/ON
Chirurgická propedeutika III. ročník
Expander v plastické chirurgii Prim.MUDr.V.Bursa Oddělení plastické chirurgie FN Plzeň Prášilské zastaveníčko
Terénní péče o seniory s demencí a jejich podpora v domácím prostředí
Finanční situace systému veřejného zdravotního pojištění a úhrady zdravotní péče v roce 2009 Praha, 20. listopadu 2008.
MOBILNÍ HOSPIC STROM ŽIVOTA
Transkript prezentace:

Kamila Vargovská Charita Frýdek - Místek Na tenkém ledě Kamila Vargovská Charita Frýdek - Místek

Kazuistika klientky v domácí péči Dne 1.6.2009 byla 85ti letá pacientka přijata po předchozí léčbě Chlorophyl gelem na chirurgické ambulanci do domácí péče Charity Frýdek - Místek V anamnéze opakující se ulcus cruris venosum již několik let.

FOTODOKUMENTACE Začátek péče – vnitřní u.c. Začátek péče – vnější u.c.

Kazuistika klientky v domácí péči Při začátku naší péče defekt na LDK vel. vnitřně 13*7 cm, spodina povleklá, infikovaná,silně zapáchající, okraje mírně začervenalé, velmi secernující, bolestivý, zevně 1*1 cm a 0,5 cm. Naše péče začala zhotovením fotodokumentace a konzultací s OL. Ulcus cruris smíšené etiologie. Na defekty byl přiložen Dermacyn jako obklad, dále Actisorb plus a Flamigel vnitřně, zevně Atrauman Ag a Flamigel. Bandáže krátkotažnými obinadly. Analgetitace Již druhý převaz byl bez zápachu, při dalším viditelná čistější spodiny defektu.

FOTODOKUMENTACE

Kazuistika klientky v domácí péči 6/2009 pokračujeme v dosavadní terapii krytí, zevně puchýř 1 cm, spodina čistá. 7+8/2009 defekty se stále více vyčišťují, spodiny s granulační tkání a slabým fibrinovým povlakem, nadále Actisorb plus a Flamigel, Atrauman Ag a Flamigel.

FOTODOKUMENTACE

Kazuistika klientky v domácí péči U klientky bylo zjištěno, že si bandáže upravuje a sundává ihned po odchodu sestry DP ! Velikost defektů zevně 14*8cm došlo k mírnému rozšíření, zevně 2,5*1*5 cm 9/2009 Rozhodly jsme se vyzkoušet účinek medových preparátů, naše volba byla Chitoskin a Revamil, konzultovaly jsme vše i se zástupci firmy A care. Efekt po prvním přiložení byl pozitivní, pokračující zlepšení ale netrvalo dlouho, ačkoliv se vnitřní defekt zmenšil na 12*6 cm, zevní se naopak rozšířil na 2,5*3 cm.

FOTODOKUMENTACE

Kazuistika klientky v domácí péči 10 /2009 na defektech se objevuje infekce, zápach, měníme krytí na Actisorb plus a Flaminal Hydro 11/2009 pokračující ošetření vede k vyčištění granulace, nástup epitelizace místy u okrajů, ojediněle i na granulaci 12/2009 klientka hospitalizována v nemocnici pro CMP, za hospitalizace 4 dnů nebyla DKK ošetřena! Z důvodu zhoršeného zdravotního stavu je klientka přestěhována k dceři. Defekty na obou stranách s povlakem, silně secernující. Změna ošetření na Askina Calgitrol Ag + kompresivní punčochy Maxis, rodina zcela nezvládá bandáže.

FOTODOKUMENTACE

Kazuistika klientky v domácí péči 1+2/2010 Na defektech dochází k výraznějšímu zlepšení, zevní defekt má 9*5,5cm, poté 7,5*3 cm, vnitřní 2,5*2cm, poté 2*1 cm. Úspěch zaznamenala kompresivní terapie, protože kl. je nyní u dcery a ta ji sundává komp. punčochy až večer. Bolestivost se velmi zmírnila. 3+4/2010 Pokračuje zmenšování defektů, postupná epitelizace, zevně defekt zhojen, vnitřně 6,5*2,5 cm, změna ošetření na Granuflex signal. 5+6/2010 Rozdělení defektu u.c. na 2* po 1 cm, pokrýváme Granuflexem. 2. 7. 2010 defekt ulcus cruris zhojen

FOTODOKUMENTACE

Kazuistika klientky v domácí péči Léčba rozsáhlého defektu ulcus cruris trvala 1 rok. Proč název na tenkém ledě? Samotná léčba ve volbě krytí a spolupráce klienta je velmi obtížná a náročná. Mantinely zdravotních pojišťoven byly velmi omezené, nyní ještě více. Naše seniory teprve učíme se o své zdraví starat a mnohdy jim to trvá déle, než nám uvěří. Ale nakonec se nám stejně jako bruslařům podaří ten nejtěžší skok a vítězství.

Kamila Vargovská Děkuji za pozornost