11. 4. 2006 Místo konání: Uherské Hradiště – vinárna hotelu Grand, Palackého náměstí 349 13. 4. 2006 Místo konání: Zlín – expozice ve 2. patře budovy č.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
Advertisements

Tvorba OP pro programovací období Kontext a vazby OP •EU jako ek. nejrozvinutější společenství na světě – charakterzované sociálním smírem.
ZAČLENĚNÍ PODNIKATELŮ DO TVORBY REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE KONKRÉTNÍ AKTIVITY SPOLUPRÁCE S VÁMI PRO OBDOBÍ OD DO – JAK SE MŮŽETE.
Národní síť VTP v ČR Pavel Švejda Společnost vědeckotechnických parků ČR Seminář Podnikové inkubace
Dotazníkové šetření v rámci projektu RIS – podnikatelská část JVM-RPIC, spol. s r.o. Ing. Jakub Křižka Tel
Podpora inovací v Olomouckém kraji. Ekonomická situace kraje  Průměrná mzda : Kč (1.-2. čtvrtletí 2012)  Míra registrované nezaměstnanosti: 10,38.
Enterprise Europe Network Podpora mezinárodní spolupráce 18. června 2014.
12. září 2014 Slide N° září 2014 Slide č. 1 Sekretariát Urbact URBACT II Evropský program územní spolupráce při integrovaném a udržitelném.
1 Grantové schéma Spolupráce výzkumných a vývojových pracovišť s podnikatelskou sférou, podpora inovací Národní vzdělávací fond.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Úloha transferu technologií v inovačním procesu Pavel Švejda CTT UTB ve Zlíně, 27. března 2014.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
SVTP ČR v Jihomoravském kraji
30. červen, 2006 Role Agentury pro regionální rozvoj v marketingu Moravskoslezského kraje Marek Prorok, PR a marketing, ARR.
Sociální podnikání v ČR Prosinec Sociální podnikání Inovativní přístup k podnikání s pozitivním dopadem na společnost Společensky prospěšné podnikání.
PRIORITY A CÍLE DOKUMENTU REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE ZLÍNSKÉHO KRAJE MVDr. Stanislav Mišák náměstek hejtmana Zlínského kraje.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Technologický profil ČR Databáze kontaktů pro spolupráci v inovačním podnikání Projekt je podporován MŠMT v rámci programu KONTAKT (projekt ME 950).
Celostátní síť pro venkov
Vize JMK v inovacích Vize JMK v inovacích JMK je nejvíce inovativní region v rámci ČR a mezi prvními padesáti v EU JMK je nejvíce inovativní region v rámci.
RIS JMK III Radim Kocourek Jihomoravské inovační centrum , Regionální inovační fórum, Praha.
 SROP 3.3 = příprava na čerpání fin.zdrojů EU v programovém období – absorpční a administrativní kapacita Budování rozvojového partnerství za.
Šetření institucí VaV + podpory inovačního podnikání (WP5) Ing. Michal ORAVA Manažer projektů Inovační centrum, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Asociace výzkumných organizací Asociace výzkumných organizací – činnost a poskytované služby Ing. Václav Neumajer výkonný předseda Asociace výzkumných.
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
PODPORA TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ
Krajský úřad Karlovarského kraje
Příprava RIS LK – OS 1 Připomínkování a rozpracování první priority odbornou skupinou č.1.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
SEMINÁŘ Možnosti podpory podnikatelského sektoru a jeho dalšího rozvoje v Libereckém kraji Příprava projektu vědecko technického parku v Liberci Mgr. Tomáš.
ZAPOJENÍ ZAHRANIČNÍCH PARTNERŮ V PROJEKTU RIS A VÝSLEDKY SPOLUPRÁCE David Mareček Koordinátor projektu RIS, odbor strategického rozvoje kraje, Krajský.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
co je SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
Cíle regionální inovační strategie –Být impulsem pro rozvoj potřebných aktivit a iniciovat pilotní projekty v rámci akčního plánu –Zvýšit povědomí o důležitosti.
Regionální inovační struktura Karlovarského kraje Brno URBIS 2010.
Regionální inovační strategie Moravskoslezského kraje
1 Regionální inovační strategie RIS. 2 O Regionálních inovačních strategiích Projekty RIS mají za cíl podporu rozvoje regionálních inovačních strategií,
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
ICHNOS Plus – INTERREG 4C Ing. Petr Pavlinec – kraj Vysočina.
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
2 Regionální inovační strategie Jihomoravského kraje III. JUDr. Vladimír Gašpar, ředitel RRA JM, P ředseda představenstva ČARA INOVACE A.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
PaedDr. Pavla Břusková generální ředitelka a předsedkyně představenstva Agentura pro regionální rozvoj,a.s., Ostrava Inovační rozvoj regionů 2010 Žilina,
Role koordinačních skupin komunitního plánování v prorodinné politice Konference k zahájení projektu „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně“
REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE (RIS) PETR CHLÁDEK.
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
Zájmové sdružení právnických osob OK4Inovace Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Regionální hospodářská komora Zlínského kraje Projekty přeshraniční spolupráce Kroměříž
4. jednání inovační platformy pro Liberecký kraj Liberec, IQ Landia Liberecký kraj a podpora inovací 4. jednání inovační platformy pro Liberecký.
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
PROGRAM ROZVOJE OBCE TUPESY NA OBDOBÍ 2017–2024 Úvodní informace
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Regionální stálá konference
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Aktuální informace z činnosti Pracovní skupiny Inovace
Závěrečná konference projektu
Pomáháme vaší firmě inovovat a růst
REGIONÁLNÍ STÁLÁ KONFERENCE LIBERECKÉHO KRAJE
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Transkript prezentace:

Místo konání: Uherské Hradiště – vinárna hotelu Grand, Palackého náměstí Místo konání: Zlín – expozice ve 2. patře budovy č. 21 areálu Svitu (Baťův mrakodrap), Tř. T. Bati Místo konání: Kroměříž – zasedací sál „Maxe Švabinského“ v Pensionu na Octárně, Tovačovského Místo konání: Vsetín – Dům kultury, Svárov 1055 ÚVODNÍ WORKSHOPY PRO PODNIKATELE V RÁMCI PROJEKTU REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE VE ZLÍNSKÉM KRAJI

CÍL WORKSHOPŮ Chceme Vám poskytnout základní informace o projektu ve vazbě na podnikatelské subjekty. Chceme Vám prezentovat, co již bylo v projektu realizováno. Chceme v rámci workshopů začít právě s Vaší firmou diskutovat o Vašem zapojení do projektu, tak, aby výstupem byla Regionální inovační strategie, která odráží právě Vaše potřeby v oblasti inovací a zvýšení konkurenceschopnosti Vaší firmy. Chceme Vám prezentovat další aktivity projektu určené podnikatelským subjektům pro období od do a jak se můžete do těchto aktivit aktivně zapojit.

ZÁKLADNÍ INFORMACE O PROJEKTU – OČEKÁVANÁ SITUACE V NÁSLEDUJÍCÍM OBDOBÍ LET OČEKÁVÁME NÁSLEDUJÍCÍ: Toto období bude velkou příležitostí pro ČR z pohledu smysluplného využití „nabízených finančních zdrojů z EU“ Lze předpokládat, že v oblasti inovací bude nabídka zdrojů daleko převyšovat poptávku (nedostatek projektů) RIS má být impulsem pro využití potenciálu, který ve Zlínském kraji existuje a měl by být využít… finančních zdrojů bude dostatek…

ZÁKLADNÍ INFORMACE O PROJEKTU – VYTYČENÉ CÍLE Naším cílem je vytvořit Regionální inovační strategii Zlínského kraje a její Akční plán, jehož aktivity přispějí ke zvýšení konkurenceschopnosti a atraktivity Zlínského kraje v oblasti inovací a k zahrnutí Zlínského kraje do sítě Evropského výzkumného prostoru s využitím zahraničního know-how. PRO ÚSPĚŠNOU REALIZACI PROJEKTU REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE VE ZLÍNSKÉM KRAJI MUSÍME: Zjistit potřeby podniků v oblasti inovací Zpřístupnit informace o tom, jaké podmínky jsou v Evropě vytvářeny v této oblasti Ve spolupráci s podniky, místními partnery projektu a za využití zkušeností našich partnerů ze zahraničí definovat naše silné a slabé stránky a cíle pro rozvoj inovačního podnikání Implementovat nástroje ke zvýšení konkurenceschopnosti podnikání ve Zlínském kraji

ZÁKLADNÍ INFORMACE O PROJEKTU – MÍSTNÍ PARTNEŘI A JEJICH ROLE V PROJEKTU plní roli koordinátora projektu, nositele Regionální inovační strategie a garanta jejího naplnění v budoucnu prostřednictvím svého Inovačního centra realizuje analytické práce v rámci projektu a má zájem zejména na kvalitním propojení univerzitní vědy a výzkumu na konkrétní potřeby podnikatelů v kraji poradenská společnost pro podnikatele, zapojuje se do projektu v oblasti zjišťování potřeb podnikatelů a zacílení RIS a jejího Akčního plánu na tyto potřeby KRAJSKÁHOSPODÁŘSKÁ KOMORA ZLÍNSKÉHO KRAJE - v projektu zajišťuje zejména komunikaci zpracovatelů strategie s podnikateli, nejen členy hospodářských komor ve Zlínském kraji REGIONÁLNÍ ROZVOJOVÁ AGENTURA VÝCHODNÍ MORAVY - zapojena do projektu jako subjekt napomáhající rozvoji Zlínského kraje a zajišťující činnost regionálního zastoupení Asociace inovačního podnikání ČR pro Zlínský kraj

ZÁKLADNÍ INFORMACE O PROJEKTU – ZAHRANIČNÍ PARTNEŘI A JEJICH ROLE V PROJEKTU organizace jednoho z nejaktivnějších regionů v EU v oblasti podpory inovací, která má bohaté zkušenosti s tvorbou RIS a uplatňováním konkrétních kroků k jejímu naplňování partnerský region Zlínského kraje, který také patří v oblasti inovací na špici evropských regionů a má zkušenosti zejména v oblasti technologických parků poradenská společnost v oblasti inovací, která má své pobočky po celé Evropě, v Severní Americe a východní Asii, která může napomoci firmám Zlínského kraje úspěšně se zapojit do podnikání v inovačním prostředí globalizovaného světa mezinárodní procesní konzultační společnost, která již pomohla tvořit desítky regionálních inovačních strategií různých regionů Evropy a může napomoci k vytvoření úspěšné strategie Zlínského kraje

ZÁKLADNÍ INFORMACE O PROJEKTU – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze 2 – strategie, implementace, hodnocení, pilotní projekty WP 1 – Tvorba struktury řízení projektu WP 2 – Dohoda s hlavními aktéry na cílech, práci a metodologiích WP 3 – Vytvoření povědomí o projektu a konsenzus na regionální úrovni WP 4 – Zhodnocení dostupných dat týkajících se inovací a potřeb firem v kraji WP 5 – Analýza regionální nabídky v oblasti výzkumu WP 7 – Tvorba SWOT analýzy WP 6 – Analýza potřeb místních firem v oblasti inovací WP 8 – Definice cílů a struktury Regionální inovační strategie WP 9 – Tvorba Regionální inovační strategie WP 10 – Prezentace Regionální inovační strategie a tvorba Akčního plánu WP 11 – Realizace Akčního plánu WP 12 – Předávání zkušeností a vytvoření podmínek pro meziregionální spolupráci podnikatelů WP 13 – Hodnocení projektu červen 2006 – květen 2007

ZÁKLADNÍ INFORMACE O PROJEKTU – ZAPOJENÍ PODNIKATELŮ V JEDNOTLIVÝCH FÁZÍCH PROJEKTU FÁZE 0 – Definice projektu Úvodní konference (proběhla v listopadu), workshopy s podnikateli – cílem je seznámit podnikatele s projektem, se současnou situací ve Zlínském kraji v oblasti inovací a také získat náměty a názory, budeme se snažit o dosažení konsenzu na záležitostech, které projekt řeší FÁZE 1 – Analýza FÁZE 2 – Strategie, implementace, hodnocení, pilotní projekty Kromě výše uvedených aktivit očekáváme, že nás budete sami kontaktovat – k tomu slouží informační místo projektu – Inovační centrum Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně, můžete sledovat aktuální informace o projektu na stránkách a formou tiskových zpráv či pravidelného newsletteru projektu ve Vaší ové schránce. Rozsáhlé dotazníkové šetření, workshopy s podnikateli – cílem je vytvořit databázi inovujících subjektů ve Zlínském kraji se shrnutím potřeb a námětů, provést odsouhlasení těchto potřeb a námětů, dále vytvořit SWOT analýzu v oblasti inovací a přesně definovat cíle a strukturu Regionální inovační strategie Worskshop, konference prezentující strategii a meziregionální spolupráci v oblasti inovací – cílem je vytvořit dokument RIS včetně Akčního plánu a začít realizovat tento Akční plán včetně např. akcí zapojení do meziregionální spolupráce podnikatelů v oblasti inovací

SHRNUTÍ - CO VÁM MŮŽEME V RÁMCI PROJEKTU RIS NABÍDNOUT… Na základě zmapování Vašich potřeb, přípravu pilotních projektů, které napomohou rozvoji inovací ve Vaší firmě – AKČNÍ PLÁN RIS Propojení Vaší firmy s kapacitami výzkumu a vývoje ve ZK, ale také vně regionu – SETKÁVÁNÍ A KONTAKTY V RÁMCI AKCÍ PROJEKTU (WORKSHOPY, KONFERENCE), DATABÁZE, PILOTNÍ PROJEKTY AKČNÍHO PLÁNU RIS, další akce… Transfer zahraničních zkušeností v oblasti inovací – AKCE S ÚČASTÍ ZAHRANIČNÍCH PARTNERŮ PROJEKTU RIS Vytvoření kontaktů mezi regionálními a zahraničními firmami – ZAHRANIČNÍ VAZBY VYTVOŘENÉ V RÁMCI PROJEKTU, MOŽNOSTI RŮZNÝCH EVROPSKÝCH PROJEKTŮ ATD. Zahrnutí Vaší firmy do inovační databáze firem ZK s analýzou jejich potřeb – ROZSÁHLÝ DOTAZNÍKOVÝ PRŮZKUM V ANALYTICKÉ FÁZI PROJEKTU Vše další, co považujete v této oblasti za důležité – OČEKÁVÁME VAŠE NÁMĚTY …

Ing. David Mareček Koordinátor projektu RIS Zlínský kraj DĚKUJI VÁM ZA POZORNOST!