Systémy pro zpřístupňování VŠKP : zkušenosti, možnosti, nabídky, potřeby... 22. listopad 2006, Brno eVŠKP UTB ve Zlíně Systémy pro zpřístupňování VŠKP.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Irena Baranayová Ústav výpočetní techniky Univerzity Karlovy v Praze
Advertisements

Souborný katalog ČR pod systémem ALEPH 500 Knihovny současnosti 2003 Národní knihovna ČR PhDr. Eva Svobodová – Mgr.Danuše Vyorálková Souborný katalog ČR.
Myšlenka Digitální knihovny e-VŠKP
VŠKP na University College of Borås Systémy pro zpřístupňování eVŠKP 2008 Brno, 7. října 2008 Lucie Vyčítalová (Univerzitní knihovna Univerzity Pardubice)
DSpace zkušenosti se zaváděním systému na Univerzitě Pardubice Seminář Systémy pro zpřístupňování eVŠKP 2007 Brno Lucie Vyčítalová Univerzitní.
Mgr. Pavla Rygelová Ústřední knihovna VŠB-TU Ostrava
Iva Horová: Zpráva Komise eVŠKP za rok , Ostrava Biblioteca Academica Zpráva o činnosti za rok 2007 Odborná komise pro otázky elektronického.
2005 Elektronické vysokoškolské kvalifikační práce.
Iva Horová: Netextové práce : první zkušenosti Brno Seminář Systémy pro zpřístupňování eVŠKP 2007 Netextové práce první zkušenosti.
2005 Elektronické vysokoškolské kvalifikační práce.
Iva Horová: Zpřístupňování eVŠKP na AMU Brno Seminář Systémy pro zpřístupňování eVŠKP Zpřístupňování eVŠKP na AMU specifika a problémy.
Iva Horová: Zpřístupňování eVŠKP Olomouc, SDRUK, IT Zpřístupňování eVŠKP současný stav a záměry.
Iva Horová: Zpráva Komise eVŠKP za rok , Olomouc CPVŠK Zpráva o činnosti za rok 2006 Odborná komise pro otázky elektronického zpřístupňování.
1/11 VŠB-TUO Ostrava AMU = DAMU + FAMU + HAMU Dspace na AMU (budování repozitáře pro VŠKP) 1.Výchozí situace na AMU 2.Úpravy Dspace 3.Vazby.
IS. MUNI. CZ a služba pro odhalování plagiátů 7
Národní systémy na odhalování plagiátů Jitka Brandejsová, Masarykova univerzita, Fakulta informatiky Plagiátorství na vysokých školách, APUA, Brno,
Systémy pro zpřístupňování eVŠKP DSPACE CZ Zpráva o české komunitě DSpace Zpracovala Mgr. Pavla Rygelová Ústřední knihovna VŠB-TUO.
Zkvalitnění elektronických služeb Univerzitní knihovny ZČU PhDr.Miloslava Faitová Tematický okruh: E/a.
Internetový průvodce po fondech
SUAleph 27. dubna 2011 SUAleph 27. dubna 2011 Portál pro podporu vědy a výzkumu UTB SFX Ing. Lukáš Budínský.
Příklady současných provozovaných systémů v ČR a jejich evidence L. Budínský, J.Krkošková, S. Sklenářová; Květen 2006, Špindlerův Mlýn Konference EUNIS.
Bc. Vladimíra Kováříková Ústřední knihovna VŠB-TU Ostrava 1. setkání českých uživatelů systému 24. dubna 2008 DSpace na VŠB-TU Ostrava.
Moravská zemská knihovna a zpřístupňování starých map.
Zkušenosti ze studijního pobytu v univerzitní knihovně University College of Borås Bibliotheca Academica – CPVŠK Plzeň, 5. listopadu 2008 Lucie Vyčítalová.
DSpace zkušenosti se zaváděním systému na Univerzitě Pardubice Seminář Systémy pro zpřístupňování eVŠKP 2007 Brno Lucie Vyčítalová Univerzitní.
BIBLIOGRAFICKÉ FORMÁTY MARC 21 – UNIMARC-úvod
Elektronické služby v znalostnej spoločnosti, , Zvolen Koordinace a spolupráce – úloha Asociace knihoven vysokých škol ČR Barbora Ramajzlová.
Citace, citování Plagiátorství
Praha Jan Mach Vysoká škola ekonomická v Praze Příprava Národního registru VŠKP a Národního úložiště šedé literatury Ing. Jan Mach
Návrh workflow a tvorba předpisů pro eVŠKP na AMU Iva Horová
5. setkání českých uživatelů systému DSpace 16. května setkání českých uživatelů systému DSpace 16. května 2012 Dspace na UTB aneb 3 ve 2 Ing.
Chceme mít také v ČR snadný přístup k vysokoškolským kvalifikačním pracím? (a co je pro to třeba udělat) Asociace knihoven vysokých škol ČR výroční konference.
Budování Digitální knihovny Vysokého učení technického v Brně Barbara Šímová /
Systémy pro zpřístupňování VŠKP: zkušenosti, možnosti, nabídky, potřeby … Seminář Brno,
EVŠKP na MZLU v Brně Milan Šorm
Jak používat systém Kramerius Martin Lhoták Knihovna AV ČR, v. v. i. 32. seminář knihovníků muzeí a galerií při AMG Plzeň.
3. setkání českých uživatelů systému DSpace 19. května setkání českých uživatelů systému DSpace 19. května 2010 Dspace na UTB na půl cesty k cíli.
DSPACE na ZČU v Plzni 5. setkání uživatelů Dspace, Ostrava Ing. Radka Tichá Mgr. Anna Andrlová.
ESTUP – Elektronické STUdentské Práce, Martin Pešava 2006, Brno Systémy pro zpřístupňování VŠKP: zkušenosti, možnosti, nabídky, potřeby... Systém pro eVŠKP.
Bibliotheca Academica Zlín Ing. Jan Mach, Vysoká škola ekonomická v Praze Zpráva o činnosti komise Ing. Jan Mach Vysoká škola.
Studijní IS a publikační činnost Jitka Brandejsová 8. října 2014 Fakulta informatiky Masarykovy univerzity.
Propojení Alephu se systémy ZČU Ing. Radka Tichá SUAleph, VUT Brno, 23. –
Informace z Konference Archivy, knihovny, muzea v digitálním světě 2005 v Praze se zaměřením na příspěvek Zpracování a zpřístupnění historických dokumentů.
Chceme mít také v ČR snadný přístup k vysokoškolským kvalifikačním pracím? (a co je pro to třeba udělat) Informace pro předsednictvo RVŠ Praha,
DSpace a jeho možnosti z hlediska zpřístupňování VŠKP Mgr. Pavla Rygelová Ústřední knihovna VŠB-TU Ostrava Seminář Systémy pro zpřístupňování VŠKP : zkušenosti,
Setkání účastníků neformálního konsorcia Praha
Systémy pro zpřístupňování VŠKP : zkušenosti, možnosti, nabídky, potřeby listopad 2006, Brno eVŠKP UTB ve Zlíně Systémy pro zpřístupňování VŠKP.
Zpřístupňování eVŠKP Masarykovy univerzity seminář 22.listopadu 2006 Systémy pro zpřístupňování VŠKP: zkušenosti, možnosti, nabídky, potřeby... Jitka Brandejsová,
SUAleph – podzim 2013 Mapa fondu aneb konec orientačního běhu v Knihovně UTB Ing. Lukáš Budínský.
Seriály v Souborném katalogu ČR Opava, 21. června 2006 Danuše Vyorálková.
Národní registr vysokoškolských kvalifikačních prací.
Digitální repozitář eVŠKP na Univerzitě Karlově v Praze v roce 2007 Mgr. Eva Březinová Brno,
Schůzka komise Brno Ing. Jan Mach, Vysoká škola ekonomická v Praze EVSKP-MS Práva, licence, přístup … Jan Mach Vysoká škola ekonomická.
SUAleph 6. Listopadu 2012 SUAleph 6. Listopadu 2012 Propojení Aleph a DSpace Ing. Lukáš Budínský.
Příslib do budoucna Zprávy z Univerzity Karlovy Alena Matuszková, Knihovna společenských věd TGM v Jinonicích Otevřené repozitáře, Brno,
Národní úložiště šedé literatury (NÚŠL) informace o projektu SKIP Klub vysokoškolských knihoven AMU, Iva Horová.
2006 Úpravy směrnice a prováděcího předpisu pro eVŠKP na UTB ve Zlíně.
Projekt Archivace a zpřístupnění digitálních verzí kvalifikačních prací na Univerzitě Karlově v Praze Mgr. Eva Březinová Brno,
Aktuální problémy vysokoškolských knihoven 21.předsednictvo RVŠ – Pracovní komise pro VŠ knihovny PhDr.Miloslava Faitová ZČU v Plzni.
Setkání Uživatelů systému T Series Ústřední knihovna UTB ve Zlíně června 2005.
GetInfo Portál pro oblast techniky a přírodních věd. Pokrývá asi 160 mil.
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty SPSP Mgr. Dana Mazancová, DiS. Brno, 11. dubna 2013 Masarykova univerzita Fakulta sociálních studií.
Digitální knihovna UPa možnosti dalšího rozvoje na vlně trendů open access 3. setkání českých uživatelů systému DSpace VŠB-TUO Ostrava, 19. květen 2010.
Digitalizace a zpřístupňování dokumentů na AMU Iva Horová: Digitalizované primární dokumenty zpřístupněné prostřednictvím prvků informačního systému školy.
Projekt „Příprava národního registru vysokoškolských kvalifikačních prací“, Jan Mach Říjen 2006, Olomouc Celostátní porada vysokoškolských knihoven Projekt.
EVŠKP na OU cesta integrace 10. Listopad, 2005 Jiří Šimonek a Robert Bohoněk Centrum Informačních Technologií Ostravská univerzita.
Co nového na "obálkách ...“ Seminář SK ČR Jiří Nechvátal
Problémy výpůjčního protokolu v „nejlepší knihovně na světě“
Informační den ÚVIS MZLU, Brno
Portál pro oblast techniky a přírodních věd. Pokrývá asi 160 mil
Transkript prezentace:

Systémy pro zpřístupňování VŠKP : zkušenosti, možnosti, nabídky, potřeby listopad 2006, Brno eVŠKP UTB ve Zlíně Systémy pro zpřístupňování VŠKP : zkušenosti, možnosti, nabídky, potřeby listopad 2006 Brno Ing. Lukáš Budínský

Systémy pro zpřístupňování VŠKP : zkušenosti, možnosti, nabídky, potřeby listopad 2006, Brno Stručně k historii eVŠKP na UTB ve Zlíně  Sběr eVŠKP probíhá již od roku 2004  Podrobnější informace k eVŠKP na UTB  CPVŠK ( )Konference EUNIS ( )

Systémy pro zpřístupňování VŠKP : zkušenosti, možnosti, nabídky, potřeby listopad 2006, Brno Problémy z praxe  Licenční smlouvy  Hromadění, řazení, třídění  „Vymáhání“ od jednotlivých ústavů  Formální úprava prací  Šablony ve verzi 3 (aktualizace )  Přestupky proti typografickým pravidlům  Převod do PDF

Systémy pro zpřístupňování VŠKP : zkušenosti, možnosti, nabídky, potřeby listopad 2006, Brno Problémy z praxe  Kompatibilita a jednotnost plných textů  Využívání různých nástrojů pro převod do PDF  Nejednotně nastavená zabezpečení souborů  Složité spojování více PDF souborů ! Nutná podmínka pro budoucí FULLTEXT vyhledávání v eVŠKP !

Systémy pro zpřístupňování VŠKP : zkušenosti, možnosti, nabídky, potřeby listopad 2006, Brno Co dále?  Propojení systémů Aleph STAG  Zpřístupnění prací v IS Aleph 500 – import popisných dat  Nedostatečné výstupy z IS STAG  Nejednotný názor knihovníků na strukturu záznamu v Marc21  Propojení na plné texty do IS STAG Nepřenášet plné texty (nedostatečná ochrana v Aleph ADAM) Kontrola licence na straně STAGu STAV – 80%

Systémy pro zpřístupňování VŠKP : zkušenosti, možnosti, nabídky, potřeby listopad 2006, Brno Co dále?  Jednotný převod do PDF  Na straně serveru, automaticky při nahrávání souboru  Nutné úpravy od dodavatele IS STAG  České znaky  100% kompatibilita a přenositelnost  Vytváření plaintext alternativy  STAV – 10%

Systémy pro zpřístupňování VŠKP : zkušenosti, možnosti, nabídky, potřeby listopad 2006, Brno Co dále?  Fultextové vyhledávání  Základní podmínka – validní PDF zdroj plného textu  Indexace PDF ve STAGu + české prohledávání (ZČU)  Indexace plaintextu v Aleph – ADAM plnotextové dohledání eVŠKP v knihovním katalogu  STAV – 0%

Systémy pro zpřístupňování VŠKP : zkušenosti, možnosti, nabídky, potřeby listopad 2006, Brno Co dále?  Export dat do Národního registru VŠKP  Spoluřešitelé rozvojového projektu

Systémy pro zpřístupňování VŠKP : zkušenosti, možnosti, nabídky, potřeby listopad 2006, Brno Děkuji za pozornost  Kontakty  Ing. Lukáš Budínský  Ústřední knihovna UTB ve Zlíně  Prezentace ke stažení na