Jirka Pospíšil, AC Rousínov, 25.5.2014. Spolu s Bohem… Jirka Pospíšil, AC Rousínov, 25.5.2014 PŘEKONÁVÁME PROBLÉMY.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PLAYBOY Kalendar 2007.
Advertisements

 (asi 1250 – 24. srpna 1290)  nejvýznamn ě jší p ř edstavitel krumlovské v ě tve č eského šlechtického rodu Vítkovc ů  druhorozený syn Budivoje z Krumlova.
Metrické vlastnosti.  Odchylka dvou r ů znob ěž ných p ř ímek je velikost ka ž dého z ostrých nebo pravých úhl ů, které p ř ímky spolu svírají. • (R.
Trhlina ve džbánu.
*Zdroj: Průzkum spotřebitelů Komise EU, ukazatel GfK. Ekonomická očekávání v Evropě Březen.
Co napsat do pisku Co vytesat do kamene.
…rádi bychom viděli Ježíše… (?) Jan 12, Někteří z poutníků, kteří se přišli o svátcích klanět Bohu, byli Řekové. 21 Ti přistoupili k Filipovi,
Nábo ž enství  islám  nejmladší z 3 tzv. abrahamových nábo ž enství  druhé nejrozší ř en ě jší nábo ž enství  Korán  monoteismus  46 stát ů  Šárí‘a.
 Co d ě láme  Jak jsme pokro č ili  Selek č ní metody  K ř í ž ení  Problémy, na které jsme narazili  O co se pokusíme nyní  Co d ě láme  Jak.
ŽIVOT VE STŘEDOVĚKU Vlastivěda pro 4. ročník Gabriela Mikulková 2011.
Výuka biologie Tomáš Klinger, Sp, b ř ezen  Co je to biologie?  U č ebny  Profesorky  Po č ty hodin v týdnu  U č ivo.
Násobíme . 4 = = . 4 = = . 4 = = . 2 = 9 .
N ORMÁLNÍ JE NEKOU Ř IT Ž ALOUDÍKOVÁ, I., H RUBÁ, D. P D F A LF MU BRNO Výchova ke zdravému životnímu stylu a nekuřáctví na I.stupni ZŠ.
Kolja 5 (první část). Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
Správné pády I In the following sentences, put the nouns between slash marks into the correct case. Vzor: Přes naše rozdíly zůstanu /tvůj přítel/. Přes.
Vizualizace projektu větrného parku Stříbro porovnání variant 13 VTE a menšího parku.
Kolja 9.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.

Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
EDITOR BY: SPRESS 15. ledna ledna ledna 2015.
Vyrobilo centrum pro katechezi samota, - bezradnost, - neví s kým bojuje, - neví proti č emu bojuje, - neví, jak má bojovat, - neví, co je jeho.

P ř íru č ka TRP Ě LIVOSTI Hudba: Songbird – Barbara Streisand.
Písmo svaté Bůh mluví v Písmě svatém prostřednictvím lidí lidským způsobem, proto chceme-li pochopit, co nám Bůh chtěl sdělit, musíme zkoumat, co měli.
 Co je strategie? Dlouhodobý plán č inností zam ěř ený na dosa ž ení cíle Z ř eckého „strategos“ – generál - vedení  Rozdíl mezi strategií a taktikou?
Jirka Pospíšil, KC Vyškov, Síla přesvědčení.
M a y a A n g e l a a j e j í m o u d r á s l o v a K l i k e j.
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
2012 / 2013 Psychologie Komunikace Zuzana Psychologia.
AC Bučovice, Boží povolání člověka AC Bučovice,
Hodnota mého života. MÁ MŮJ ŽIVOT NĚJAKOU HODNOTU? Kdo jsem? Ne! - umírám Ano! – žiji.
VZNIK PRACOVNÍHO POM Ě RU Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Helena Baculáková Název: VY_32_INOVACE_01_B_08_VZNIK PRACOVNÍHO.
Josef Procházka08 VKZ (Výchova ke zdraví) P08B0308P.
CESTA KE ZDRAVÍ A ŽIVOTNÍ HARMONII
JAK PROPAST MACOCHA DOSTALA SVÉ JMÉNO
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
Židům 3:12-14 Hleďte, bratři, aby snad v někom z vás nebylo zlé a nevěrné srdce, takže by odpadl od živého Boha, a proto se navzájem napomínejte každý.
Příběh 2 oblázků s obrázky z Číny!
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Úzká brána a cesta k životu
Užitečné závaží.
Trhlina ve džbánu.
Čtení s porozuměním - básničky Vybírání vhodné ilustrace k textu.
Jirka Pospíšil, KC NADĚJE Bučovice,
Autor: Mgr. Jitka Langerová Datum: Název: VY_32_INOVACE_20_ČESKÝ JAZYK
Autor : Mgr. Venuše Nováková Název materiálu:
O pokrytectví Matouš 22,15.
Datum: Projekt: Kvalitní výuka Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Dvourozměrné geometrické útvary
U holiče.
On.
9. Rozlišování v modlitbě
Biblické verše....
Co je tvoje....
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
NEPODMÍNĚNÁ LÁSKA Tento příběh je o vojákovi, který se navrací domů po válce ve Vietnamu. Volá ze San Francisca domů svým rodičům.
Rozvoj geometrických představ
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Moudrost husí.
Naučil jsem se....
Pošli toto srdce všem, které nechceš v roce 2010 ztratit,
Ježíšův dar lidstvu (Z pohledu vědy) Ježišová smrť Z pohľadu vedy.
Humor je koření života.
Moderní příběh ŽABÍ KRÁL.
Každý den jsme trochu starší…
Co je tvoje....
Transkript prezentace:

Jirka Pospíšil, AC Rousínov,

Spolu s Bohem… Jirka Pospíšil, AC Rousínov, PŘEKONÁVÁME PROBLÉMY

Spolu s Bohem… překonáváme problémy AC Rousínov, , Jirka Pospíšil Definice slova PROBLÉM Termín p roblém (z ř eckého π ρόβλημα < π ρό - „p ř ed“ + β άλλω „házet“, tedy „to, co bylo p ř edlo ž eno“ - ozna č uje takové podmínky, nebo situaci nebo stav, který je nevy ř ešený, nebo necht ě ný, nebo ne ž ádoucí. Problém obvykle vy ž aduje n ě jaké ř ešení. V takovém p ř ípad ě je nutné pochopit nejd ů le ž it ě jší aspekty daného stavu, nebo ť jen tak lze nalézt zp ů sob ř ešení problému. Problém není toté ž co ú loha. Pro ř ešení úlohy jsou obvykle stanoveny i postupy a pravidla jak úlohu ř ešit. U problému jde p ř edevším o to, najít cestu, jak jej vy ř ešit.

Spolu s Bohem… překonáváme problémy AC Rousínov, , Jirka Pospíšil 1 Kr 3/16-28 Tehdy p ř išly ke králi dv ě prostitutky a postavily se p ř ed n ě j. 17 Jedna ta ž ena ř ekla: Dovol, m ů j pane. Já a tato ž ena bydlíme v jednom dom ě. Porodila jsem u ní v dom ě. 18 I stalo se, ž e t ř etí den poté, co jsem porodila já, porodila i tato ž ena. Byly jsme spolu, nikdo jiný s námi v dom ě nebyl, jenom my dv ě jsme byly v dom ě. 19 Syn této ž eny v noci zem ř el, proto ž e ho zalehla. 20 Pak uprost ř ed noci vstala, a kdy ž tvá otrokyn ě spala, vzala mého syna vedle m ě, polo ž ila ho do svého klína a svého mrtvého syna polo ž ila do mého klína. 21 Ráno jsem vstala, abych svého syna nakojila, a byl mrtev. Kdy ž jsem se na n ě j ráno podívala pozorn ě, uvid ě la jsem, ž e to není m ů j syn, kterého jsem porodila. 22 Ta druhá ž ena ovšem ř ekla: Ne, ten ž ivý je m ů j syn a ten mrtvý je tv ů j syn. Ale ta první ř íkala: Ne, ten mrtvý je tv ů j syn a ten ž ivý je m ů j syn. Tak se p ř ed králem hádaly. 23 Nato král ř ekl: Tato ř íká: Ten ž ivý, to je m ů j syn, a ten mrtvý je tv ů j syn, a tato ř íká: Ne, ten mrtvý je tv ů j syn a ten ž ivý je m ů j syn. 24 Král ř ekl: Podejte mi me č. P ř inesli p ř ed krále me č 25 a král p ř ikázal: Rozsekn ě te to ž ivé dít ě ve dví a dejte polovinu jedné a polovinu druhé. 26 Avšak ž ena, které pat ř ilo to ž ivé dít ě, promluvila ke králi, proto ž e se v ní ⌈ probudil soucit s ⌉ jejím synem. Ř ekla: Dovol, m ů j pane, dejte jí to ž ivé dít ě, jenom ho neusmrcujte! Ale ta druhá ř ekla: Nebude ani moje, ani tvoje, rozsekn ě te ho. 27 Král nato odpov ě d ě l: Dejte jí to ž ivé dít ě a neusmrcujte ho. To je jeho matka. 28 Kdy ž celý Izrael uslyšel o rozsudku, který král vynesl, báli se krále, proto ž e vid ě li, ž e v n ě m je Bo ž í moudrost k vykonávání práva

Spolu s Bohem… překonáváme problémy AC Rousínov, , Jirka Pospíšil Zkusme se v ž ít do role Šalamouna – jak bychom tento problém ř ešili? 1)od krále se po ž adovalo, aby ř ekl... aby rozhodnul, aby rozsoudil 1)pozorn ě vyslechl ob ě dv ě strany – sna ž il se zjistit, kde je pravda a kde le ž 1)co je zajímavé – král se v ě nuje prostitutkám – ned ě lá rozdíl 1)nebylo jasné – logické ř ešení – mo ž ná být u toho p ř ímo, mo ž ná bychom vid ě li na tvá ř ích ž en n ě co,na jejich intonaci, jejich chování... 1) Spolu s Bohem...

Spolu s Bohem… překonáváme problémy AC Rousínov, , Jirka Pospíšil Lukáš 11:10 Nebo ť ka ž dý, kdo ž ádá, dostává, a kdo hledá, nalézá, a tomu, kdo tlu č e, bude otev ř eno. Jan 11:22 [Ale] i nyní vím, ž e o cokoli bys Boha po ž ádal, B ů h ti to dá. Marek 13:11 A kdy ž vás budou vodit a vydávat, nestarejte se p ř edem, co byste ř ekli, ale co by vám v tu hodinu bylo dáno, to mluvte. Nebo ť to nejste vy, kdo mluví, ale Duch Svatý. Jan 5:30 Já sám od sebe nemohu d ě lat nic. Jak slyším, tak soudím, a m ů j soud je spravedlivý, proto ž e nehledám svou v ů li, ale v ů li toho, kdo mne poslal.

Spolu s Bohem… překonáváme problémy AC Rousínov, , Jirka Pospíšil Postup p ř i ř ešení problému: 1) identifikace problému - zjišt ě ní, ž e situaci nelze snadno zvládnout obvyklými zp ů soby 2) definice problému - vymezení problému o skupiny s podobným ř ešením 3) výb ě r strategie: a) pokus & omyl b) pou ž ití starého ř ešení c) strategie vhledu (porozum ě ní problému) d) vlastní nové ř ešení 4) vyu ž ívání nových informací 5) kontrola efektivity ř ešení 6) zhodnocení dosa ž eného výsledku