Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno: Ročník (obor):KČ H/01 Kuchař - číšník Tematická oblast:Pokrmy na objednávku - vhodná masa Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál slouží k upevnění učiva vhodných mas na pokrmy na objednávku Šablona číslo materiálu: III/
Pokrmy na objednávku vhodná masa wikipedia. org
Hovězí maso Pravá svíčková – bifteky, medailonky, svíčkové řezy, maso na nudličky Nízký roštěnec
Telecí maso Kýta – plátky, řízky,filé, medailonky Karé Panenská svíčková
Vepřové maso Kýta – plátky, řízky, medailonky,ražniči, na nudličky Pečeně – žebírka Panenská svíčková – medailonky, ražniči Krkovička – plátky Pokrmy na jehle – plátky, kostky, hranolky
Skopové maso Používáme mladé kusy: Kýta – řízky, plátky, medailonky kostky- úprava na jehle Hřbet – žebírka
Mletá masa Používáme: masa čerstvá.3 a4. jakostní třídy. Hovězí, vepřové, telecí, skopové.
Drůbež Drůbež – kuřata – čtvrtky (s kostí) – porce Kuřecí prsa Krůtí prsa
Ryby Sladkovodní- kapr, pstruh, candát,štika apod. Mořské – treska, losos, platýz, rybí filé apod.
Zvěřina vysoká Vysoká – kýta, hřbet, panenská svíčková Černá - kýta, hřbet, panenská svíčková
Vnitřnosti Játra – telecí, vepřové, skopové, drůbeží Telecí brzlík Ledvinky – telecí, vepřové, skopové Mozeček – vepřové Jazyk – telecí, vepřový
Použité zdroje EUINp0gnKebZBb8AZj5f3EzAndSW2CGomARDU2 _qV4yK_scxmrHZhcqo0yM8_7lqlr 5kg.jpg Technologie příprava pokrmů II. Nakladatelství Merkur, 1984,1994 ISBN