R OZŠÍŘENÉ ŠKOLENÍ APLIKACE M ICROSOFT E XCEL Představení společnosti Školení aplikace Microsoft Excel.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vzdělávání v eGonCentru ORP Boskovice
Advertisements

Z ÁKLADNÍ ŠKOLENÍ APLIKACE M ICROSOFT E XCEL Představení společnosti Školení aplikace Microsoft Excel.
Informační technologie 2 Informační technologie Jarní semestr 2005.
Výpočetní technika Akademický rok 2010/2011 Letní semestr Novák Petr
Pro Nekonečno – RC Palouček
Výpočetní technika Akademický rok 2011/2012 Letní semestr Novák Petr
Ing. Jaroslav Parma.  Seznámení s MS OFFICE 2010  PROCVIČENÍ PROGRAMŮ MS OFFICE 2010  DISKUSE  ZÁVĚR.
PowerPoint 2007: Formátování grafu Lekce 15. Úkol Pracujte s grafem na 3. snímku. – Změňte typ grafu na spojnicový. Z nabídky vyberte hned první variantu.
Microsoft Office PowerPoint
Analýza dat Jiří Slabý Nástroje pro analýzu dat SQL SERVER - součást Small Business serveruSQL SERVER - součást Small Business serveru Kontingenční tabulkyKontingenční.
Nabídka karty Soubor Soubor. Nabídka karty Domů Domů práce se schránkou formátování písma zarovnávání formát čísel práce se styly práce s buňkami vyhledávání.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Google formuláře.
17.Tabulkový procesor (filtrování a řazení dat, formuláře, podmínky a podmíněné formátování, export a import dat) Barbora Skoumalová 4.A.
InfoPath Využití formulářů ve výuce zeměpisu. InfoPath Nadstavba k balíku MS Office Prostředí koresponduje s ostatními produkty Microsoftu. Program je.
Formuláře v MS Word 2007 Martin Lubas xlubm
Tabulkový procesor.
Tabulkový procesor (spreadsheet) program zpracovávající tabulku informací umožňuje zapisovat čísla a krátké texty do tabulek a pak tyto zapsané údaje zpracovat.
Anotace Žák dokáže v aplikací MS Word vytvořit tabulku Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže v aplikaci MS Word vytvořit, upravit a formátovat.
N OVINKY V O FFICE 2010 Miroslav Drška. Historie Office pro Windows Word 1.0 pro MS- DOS – první textový editor, který používal myš Uveden.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Referát č. 17 Tabulkový procesor
Referát č. 17 M. Novotný Tabulkový procesor (filtrování a řazení dat, formuláře, podmínky a podmíněné formátování, export a import dat) Vysvětlit pojmy.
Tabulkový program MS Office Excel , SB 305, – h
Excelent v EKOSu Ing. Daniela Dufková. Excelent v EKOSu Ing. Daniela Dufková.
Vytvořil Institut biostatistiky a analýz, Masarykova univerzita J. Jarkovský, L. Dušek, M. Cvanová II. Vzorce v Excelu Tipy pro práci s Wordem.
Excel– Zásady Ing. Bohumil Bareš.
Excel – editace a formát tabulky Ing. Bohumil Bareš.
Identifikátor materiálu: EU
EXCEL 2010 Popis prostředí – 1. část. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309,
Spolupráce aplikací MS Office Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miloš Nygrýn.
Vytvořil Institut biostatistiky a analýz, Masarykova univerzita J. Jarkovský, L. Dušek, M. Cvanová Klíčový význam korektního uložení získaných dat Pravidla.
Univerzita třetího věku kurz Pokročilý Tabulkový procesor 3.
Tabulkový procesor. Tabulkový procesor pokročilé funkce filtrování a řazení dat formuláře podmínky a podmíněné formátování export a import dat.
ACCESS ÚVOD DO PROGRAMU - 02 Ing. Jana Horáková IKT MS Office
Upozornění (systémová) Menu Vyhledávací kritéria pro úkoly Záhlaví tabulky –možnost řazení podle sloupců Stránkování Stav úkolu| Atributy.
U072 Microsoft Office OneNote 2007
Anotace Žák se seznámí s prostředím aplikace MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Orientuje se v prostředí aplikace MS Word Speciální.
1 Jaroslav Šmarda Excelent – využití možností Excelu v aplikacích Vema.
I NOVACE VÝUKY INFORMATICKÝCH PŘEDMĚTŮ VE STUDIJNÍCH PROGRAMECH O STRAVSKÉ UNIVERZITY Z DOKONALOVÁNÍ GRAMOTNOSTI AKADEMICKÝCH A OSTATNÍCH PRACOVNÍKŮ OU.
B USINESS INTELLIGENCE. C O JE BI? BI je sada procesů, aplikací a technologií, jejichž cílem je účinně a účelně podporovat rozhodovací procesy ve firmě.
Ivana Topolová VŠE v Praze
Excel a Excelent v denní praxi
MICROSOFT OFFICE 2007/2010. Důvod změny Inovace technologií Nové možnosti použití Kompatibilita Ukončení tech. podpory starších verzí Office 2003 –
Microsoft Office Excel – práce s tabulkami a analýzy
filtrování a řazení dat, podmíněné formátování,
POPR Počítačová podpora řízení Základní, rozšířené a pokročilé znalosti v Excelu.
Ing. Petr Sochor Výhody spolupráce OBD a DSpace Ing. Petr Sochor
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: MS Excel Číslo DUM: III/2/VT/2/2/31 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Software.
Databáze MS ACCESS 2010.
MS EXCEL Charakteristika
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
POPR Počítačová podpora řízení Základní, rozšířené a pokročilé znalosti v Excelu.
Anotace: Kancelářský balík od firmy Microsoft je nejčastěji používané řešení ve firmách i domácnostech. Žáci získají přehled o tomto produktu, získají.
Seznamy (databáze) v tabulkových kalkulátorech (Microsoft Office Excel, Open Office Calc, …)
Základní škola a Mateřská škola, Liberec, Barvířská 38/6, příspěvková organizace Název : VY_32_inovace_02 Informatika - MS Excel – Nabídky karet Autor:
Tabulkový procesor Práce s listy, adresace buňky, definice řady Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, Růžena Hynková. Dostupné z.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu: Střední zdravotnická škola ÚO – šablony Registračn í č í slo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Š ablona: III/2.
Databáze MS ACCESS 2010.
NÁZEV ŠKOLY:SOŠ Net Office, spol. s r.o. Orlová Lutyně
KIV/ZD cvičení 8 Tomáš Potužák.
Vytvořil Institut biostatistiky a analýz, Masarykova univerzita J
Vítejte na tréninku MS Excel!
I. Příprava dat Klíčový význam korektního uložení získaných dat
Vytvořil Institut biostatistiky a analýz, Masarykova univerzita J
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: MS Excel
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Úvod do prostředí Upraveno pro verzi 2007
POPR Počítačová podpora řízení
Microsoft office - Seznámení Více výukových souborů najdete na stránce: emagister.proweb.cz
Transkript prezentace:

R OZŠÍŘENÉ ŠKOLENÍ APLIKACE M ICROSOFT E XCEL Představení společnosti Školení aplikace Microsoft Excel

Filtrování, řazení a podmíněné formátování dat Školení aplikace Microsoft Excel Filtrování dat v oblasti nebo v tabulce – str. 55 Filtrování pomocí rozšířených kritérií – str. 64 Podmíněně formátovaná data: příklady a pokyny k používání - str. 76 Správa priority pravidel podmíněného formátování – str. 110

Dynamické vyhledávání pomocí funkcí SVYHLEDAT, POZVYHLEDAT a INDEX – str. 113 Školení aplikace Microsoft Excel

Shrnutí, konsolidace a vytvoření osnovy z dat Školení aplikace Microsoft Excel Vložení souhrnů do seznamu dat na listu – str. 116 Vytvoření nebo odstranění vlastního seznamu pro řazení a vyplňování dat – str. 127

Porovnání dvou seznamů (tabulek) pomocí rozšířeného filtru – str. 130 Školení aplikace Microsoft Excel

Grafy Školení aplikace Microsoft Excel Typy grafů, které jsou k dispozici – str. 141 Vytvoření grafu – str. 156

Import a export dat Školení aplikace Microsoft Excel Import a export textových souborů – str. 174 Připojení k externím datům (import externích dat) – str. 177

Spolupráce Školení aplikace Microsoft Excel Přehled sdílení dat aplikace Excel a spolupráce – str. 189 Distribuce sešitů uživatelům, kteří nevlastní aplikaci Excel – str. 192

Formuláře Školení aplikace Microsoft Excel Jak lze postupovat, pokud nevidím buňku nebo ji nemohu upravovat, protože ji překrývá ovládací prvek nebo objekt? – str. 202 Přístup k příkazu pomocí několika klávesových úhozů – str. 202 Kopírování dat a grafů aplikace Excel do aplikace PowerPoint a Word – str. 203

Klávesové zkratky a funkční klávesy aplikace Excel Školení aplikace Microsoft Excel Použití klávesnice pro práci v aplikacích s pásem karet – str. 233 Ochrana ovládacích prvků a propojených buněk v listu – str. 233

Sestavy kontingenční tabulky a kontingenčního grafu Školení aplikace Microsoft Excel Základní informace o kontingenčních tabulkách a grafech – str. 235 Vytvoření nebo odstranění kontingenční tabulky či kontingenčního grafu – str. 240 Výběr dat v kontingenční tabulce – str. 243

Automatizace a programovatelnost Školení aplikace Microsoft Excel Vytvoření nebo odstranění makra – str. 249 Digitální podpis projektu maker – str. 252

Automatizace a programovatelnost Školení aplikace Microsoft Excel Vytvoření nebo odstranění makra – str. 249 Digitální podpis projektu maker – str. 252

Aplikace Excel a web Školení aplikace Microsoft Excel Uložení celého sešitu nebo jeho části na statickou webovou stránku – str. 255 Uložení dat aplikace Excel na statickou webovou stránku – str. 257 Načtení externích dat z webové stránky – str. 264

Analýza hypotéz Školení aplikace Microsoft Excel Definice a vyřešení problému pomocí Řešitele – str. 280 Plánování hodnot v řadách – str. 283 Úvod do citlivostní analýzy – str. 297