řešení různých typů šikmých střech

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
STAVEBNICTVÍ Pozemní stavby Ztužující věnce ST14 Ing. Naděžda Bártová.
Advertisements

Vypracoval: Ing. Josef Charamza
VÝKRES KROVU - SEDLOVÁ STŘECHA
Stavitelství 4 Betonové stropy
STROPY 225 Katedra pozemního stavitelství, Fakulta stavební Ostrava
montované STROPY 225 Katedra pozemního stavitelství,
dřevěné STROPY 225 Katedra pozemního stavitelství,
Název operačního programu:
Název operačního programu:
NÁVRH ZASTŘEŠENÍ NÁSTUPIŠTĚ
POZEMNÍ STAVITELSTVÍ III cvičení
POZEMNÍ STAVITELSTVÍ II cvičení
Krovy 225 Katedra pozemního stavitelství, Fakulta stavební Ostrava
Schodiště – návrh a konstrukční řešení
Měřítka výkresů Výkresy kreslíme v určitém poměru ke skutečné velikosti. Měřítko je poměr délky na výkrese ke skutečné délce. Měřítko volíme dle účelu.
stavebnictví POZEMNÍ STAVBY TEPELNÉ A ZVUKOVÉ IZOLACE STA 36
Stropní konstrukce a ztužující věnec
Stavitelství 7 Zastřešení budov
XII. Průsečnice rovin - užití
VY_32_INOVACE_35_05 ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/
KONSTRUKČNÍ SYSTÉMY BUDOV POZEMNÍCH STAVEB
Půda nebo podkroví Dříve nebyl častý požadavek na využití prostor pod střechou Proto zůstala půda bez provozu, nebylo nutno řešit omezení konstrukce krovu.
Síly v místě pozednice Od krokví zde vznikají jak svislé složky síly
DŘEVĚNÉ KROVY A DŘEVĚNÉ VAZNÍKOVÉ STŘECHY
Schéma krovu. Schéma krovu krokev Základní prvek krovu Osazeny v osové vzdálenosti 800 –1000 (1200)mm Osedláním připojené k pozednicím či vaznicím.
Ploché střechy 225 Katedra pozemního stavitelství,
Princip zakreslování žb. monolit stropů
Princip spřažené konstrukce
VY_32_INOVACE_35_20 ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/
Zobrazení ležaté stolice
Cíle zobrazení Stavební výkresy – zobrazení prostorové konstrukce stavebního objektu na výkres - do.
Účel Základní spojení „dřeva“ – jednotlivých prvků krovu prostřednictvím správného vytvarování spojovaných prvků Tesařské vazby lze doplnit pro zvýšení.
Plochá střecha do 5o odpady uvnitř úžlabí hřeben vpusť atika poklop atika.
Nejdůležitější část střechy?
Definice pultového vikýře
Stavebnictví Pozemní stavby Stěnové systémy (STA16)
Zakreslování schodišť
Princip řešení Uvažujeme se střešními rovinami stejného sklonu
Teoretické řešení střech a okapů
Opravy šikmých střech Střední odborná škola Otrokovice
Výkres skladby stropních prvků
VY_32_INOVACE_35_09 ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/
Princip stojaté stolice
Účel Architektonický – kombinace sedlové střechy s polovalbami zajímavě dotváří výraz objektu Konstrukční - valbové střechy se vyznačují větší tuhostí.
Zobrazení plné a prázdné vazby
Účel tesařských konstrukcí
VY_32_INOVACE_35_17 ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/
UČÍME V PROSTORU Název předmětu: Název a ID tématu: Zpracoval(a): Pozemní stavby Předsazené a ustupující konstrukce (STA29) Ing. Stanislav Martinec, Ph.D.
Tvorba technické dokumentace
Tvorba technické dokumentace
Tvorba technické dokumentace
Anotace: Anotace: Materiál je určen pro 1. ročník učebního oboru zedník – vyučovací předmět “technologie“. Je použitelný i pro výuku dané problematiky.
Anotace: Anotace: Materiál je určen pro 1. ročník učebního oboru zedník – vyučovací předmět “technologie“. Je použitelný i pro výuku dané problematiky.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky jednotlivých střech a jejich.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky šikmých střech vaznicových.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad kreslení montovaných stropů deskových, panelových.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje kreslení vazníkové konstrukce střech. Půdorys vazníkové.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje kreslení jak se kreslí jednoplášťová střecha, jak.
Technická dokumentace staveb
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad kreslení stropů s rovným podhledem a zavěšených.
Komplexní hodnocení stavebních detailů Dvourozměrné vedení tepla a vodní páry Ing. Petr Kapička ČVUT v Praze, fakulta stavební Katedra konstrukcí pozemních.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje postup při čtení výkresu krovu vaznicové soustavy.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje kreslení stropu s viditelnými trámy a sklopeného.
Stavební konstrukce Téma: Střešní konstrukce
Ing. Renata Segmüllerová
Stropní konstrukce – III. část
ing. arch. Vladimíra Jínová
Schodiště – postup zakreslování
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_27-08
Druhy čar podle průběhu
Transkript prezentace:

řešení různých typů šikmých střech PS II 225 Katedra pozemního stavitelství, Fakulta stavební Ostrava

VALBOVÁ STŘECHA

VALBOVÁ STŘECHA Valbové střechy řešíme pomocí nárožních krokví a vaznicového věnce Vaznicový věnec Nárožní krokev

VALBOVÁ STŘECHA VAZNICOVÝ VĚNEC

VALBOVÁ STŘECHA NÁROŽÍ Nárožní krokev Námětková krokev

POLOVALBOVÁ STŘECHA

POLOVALBOVÁ STŘECHA Polovalbové střechy řešíme pomocí nárožních krokví, které začínají od vaznic po hřeben - Nárožní krokve polovalby

ŘEŠENÍ SLOŽITĚJŠÍCH STŘECH Napojení střech na sebe řešíme pomocí nárožních a úžlabních krokví - důležité je určit výškové napojení střešních rovin na sebe (podle rozpětí jednotlivých částí střechy - nárožní a úžlabní krokve musí mít větší rozměry, většinou o 20 mm než běžné krokve

ŘEŠENÍ SLOŽITĚJŠÍCH STŘECH úžlabní krokev - je uložena na pozednici a středové vaznici - na ní jsou pak uloženy námětkové krokve

ÚŽLABÍ NÁROŽÍ

ŘEŠENÍ SLOŽITĚJŠÍCH STŘECH Napojení střech: - nižší střecha je napojená na střechu vyšší

ŘEŠENÍ otvorů, oken, prostupů střechou apod.

Výkres č.7 – výkres krovu ( M 1:100 ) Na zadaný půdorys navrhněte a nakreslete schéma nosných konstrukcí krovu Do půdorysu krovu zakreslete rozmístění svislých nosných prvků (stěn, sloupů, apod.) Zakreslete rozmístění vodorovných nosných prvků (vaznic, apod.) Nakreslete zjednodušený příčný a podélný řez Na půdorysech a řezech okótujte a popište základní prvky krovu, výškové kóty, apod. Všechny prvky krovu kreslete pouze jednou čarou Kdo bude chtít ať kreslí klasický výkres krovu