Zadání diplomové práce Studium materiálových vlastností CF kompozitů s termoplastickou matricí.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Prof. Ing. Ivo Vondrák, CSc.
Advertisements

KATEDRA SKLÁŘSKÝCH STROJŮ A ROBOTIKY
Ing. Martin Vyvážil, Ing. Vladan Prachař
Centrum pro nanomateriály, pokročilé technologie a inovace
Optimalizace online prezentací v závislosti na vlastnostech produktů David Novák.
Zadání bakalářské práce Stabilita vstřikování dávek do velikosti 1D šneku.
Zadání diplomové práce Vliv degradace PC/ABS v komoře vstřikovacího stroje na mech vlastnosti a vzhled dílů.
Zadání diplomové práce Kapacitní plánování výrobkových projektů.
Zadání diplomové práce Návrh způsobu mechanického děrování textilních tkanin zastříknutých do plastových dílů.
Zadání diplomové práce Stabilita, životnost a vyrobitelnost speciálního úzkého tvaru ve vstřikovacím nástroji.
Zadání bakalářské práce Optimalizace výrobního zařízení z pohledu ergonomie.
Doc. Ing. Jan Vodička, CSc., ČVUT v Praze Seminář BETON UNIVERSITY
NÁZEV: Udržitelné stavebnictví a průmysl Přednášející KAM Sika CZ Vedoucí PS 12 v Czech BCSD FOTO.
Výběr informačního systému Karel Jaborník
Možnosti solidifikace nebezpečného odpadu z průmyslu
Název projektu: Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji Číslo projektu: CZ.1.07/1.1.00/ Subjekt.
Oddělení funkčních materiálů výzkumná skupina Funkční materiály a kompozity Slitiny s tvarovou paměti Patří do kategorie funkčních materiálů díky svým.
Nový zákon o ochraně ovzduší. Schválen Poslaneckou sněmovnou ČR dne 10. února 2012 Projednán Senátem ČR dne 15. března 2012 a vrácen Poslanecké sněmovně.
Svaz průmyslu a dopravy České republiky. Aktuální bariéry sociálního partnerství škol a zaměstnavatelů Ing. Miloš Rathouský ředitel sekce RLZ a regionálních.
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
Úvod Obsahem této prezentace bude pojednání o technickém zhodnocení ◦ Co to technické zhodnocení je ◦ Jak se o technickém zhodnocení účtuje ◦ Jak se technické.
PŘEDPJATÝ VLÁKNOBETONOVÝ SLOUPEK PROTIHLUKOVÉ STĚNY
Marketing Návrh výrobku Vývoj, konstrukce Příprava výroby Zásobování Výroba Montáž, kompletace Prodej Poprodejní služby měření, zkoušky, testy konkurenčních.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_MAM_KC_1_12.
E-knihy na MUNI Realizace el. knihovny na FSpS MU.
Prezentace pro předmět Y36TED Minařík Petr. Obsah  Co je to Hummer  Historie  Modely H1 H2 H3 Tabulkové srovnání  Prostor pro dotazy.
VY_32_INOVACE_EKO_06 MARKETINGOVÝ VÝZKUM I. Autor: Ing. Hana Motyčková „Autor je výhradní tvůrce materiálu.“ Datum vytvoření: Klíčová slova:
Konference „Inovace a technologie v rozvoji regionů“ Inovace a marketingový výzkum Duben 2004 / Příspěvek v diskusi / RNDr. Tomáš Raiter / obchodní ředitel,
Formulace zadání na počátku musí být informační potřeba uživatele = objektivní kategorie definování informační potřeby pro konkrétní místo v systému řízení.
Změna Státní energetické koncepce a priority České republiky k zajištění bezpečnosti zásobování elektřinou Ing. Tomáš H ü n e r náměstek ministra © 2008.
Nanotechnologie Nanotechnologie je rozvíjející se obor výzkumu a vývoje zaměřený na řízení struktury materiálů v nanorozměrech (0,1 až 100 nm, alespoň.
Digitální učební materiál
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
STEELCRETE® FLOORCRETE®
Kompozity Kompozity tvoří materiálový systém, složený ze dvou nebo více fází, s makroskopicky rozeznatelným rozhraním mezi fázemi, dosahující.
PRACOVNÍ SKUPINA MOBILITA FOTO Miloš Malaník GŘ TNT Express Vedoucí PS Mobilita.
MECHANIKA KOMPOZITNÍCH MATERIÁLŮ
Závěry semináře RVŠ k 3. roli vysokých škol I: 1. V souvislosti se změnami paradigmatu role vysokých škol ve společnosti, respektujíce aktuální trendy.
Zkušenosti KOMA-Servis s absolventy pro obor hydrauliky Seminá ř „INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAM Ů STROJNÍCH OBOR Ů “ Seminá ř „INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAM.
Základní pojmy Standard sítě Důvod vzniku standardů
Podnik a výroba 8. – Obsah Základní ekonomické pojmy Podnik a výroba – úvod do problematiky Podniky v Evropě Obrat podniku Sociální a environmentální.
Katedra konstruování strojů Fakulta strojní prof. Ing. Stanislav Hosnedl, CSc. Podklady ke cvičení 1 Plzeň, 2015 Tato prezentace je spolufinancována Evropským.
Faktory ovlivňující využívání ložisek. Faktory – rizika, vnitřní faktory interní (geologická rizika) externí (technologická, ekonomická, strategická,
Výrobní program BRIKLIS, spol. s r.o. Malšice, je výrobce briketovací technologie pro řešení odpadového hospodářství v průmyslu dřevozpracujícím papírenském.
Biometrie prezentace v předmětu X33BMI Filip Kroupa 2006.
Asociace dodavatelů montovaných domů Dokument národní kvality pro dřevostavby Zasedání odborné sekce Rady kvality ČR "Kvalita v průmyslu a stavebnictví",
Použitelnost kovů se určuje v praxi podle vlastností materiálu: Fyzikální Chemické Technologické Mechanické.
DITTRICHOVA PRAHA 2 ZELENÁ LINKA PRO EXPORT Novinky na rok 2010.
Centrum energeticky efektivních budov.  CLB vzniklo jako sdílená infrastruktura, tedy seskupení firem a akademických pracovišť na vývoj systémů technologií,
1 Stavíme svět zítřka. Nové smluvní modely – urychlení investiční výstavby Doprava – investice do dopravní infrastruktury, Ing. Tomáš Koranda, HOCHTIEF.
DITTRICHOVA PRAHA 2 ZELENÁ LINKA PRO EXPORT Novinky na rok 2010.
Zakázková výroba plastových a pryžových dílů
V Českých Budějovicích, únor 2017
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vysoká škola technická a ekonomická Ústav technicko-technologický
Nový zákon o ochraně ovzduší
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Postup stanovení ceny s pomocí marketingových nástrojů
Segmentace trhu. Segmentace trhu Trh je tvořen velkým počtem zákazníků, kteří se liší svými potřebami, možnostmi…. Segmentace je rozdělení trhu na.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Facility management jako součást efektivní správy společnosti
8. Výroba jednoduché zámkové desky
Aktivita č. 7 – Pracovní workshop v průběhu zavádění standardů kvality
Obhajoba diplomové práce
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Týmové práce 2015: Tester adaptérů
FINANČNÍ TRHY Úvod, současné trendy.
Podniková logistika ve společnosti INOTECH ČR spol. s.r.o.
Katedra řízení podniku
Transkript prezentace:

Zadání diplomové práce Studium materiálových vlastností CF kompozitů s termoplastickou matricí

2 Studium materiálových vlastností CF kompozitů s termoplastickou matricí Úvod Současným trendem nejen v automobilovém průmyslu je náhrada kovových konstrukčních prvků materiály s karbonovými vlákny (CF). Tato náhrada vede k úspoře hmotnosti výrobku. Dnes je ke zpracování CF materiál využíváno mnoho technologií jako RTM, HP- RTM, SMC, atd. Nicméně zajímavou a velmi málo prozkoumanou oblastí je studium chování CF kompozitů s termoplastickou matricí, které jsou vhodné pro technologii vstřikování. Cílem této diplomové práce je studium CF kompozitů s termoplastickou matricí, které jsou aktuálně dostupné na trhu.

3 Předpokládaný postup řešení 1.Rešerše aktuálního stavu CF (materiály, technologie, atd) 2.Screening trhu a dostupnost CF kompozitů s termoplastickou matricí 3.Ve spolupráci s Magnou zajištění vzorků pro vstřikování 4.Příprava normovaných tělísek pro materiálové testy 5.Příprava destiček a výroba normovaných tělísek z těchto tělásek v různých směrech tečení vláken 6.Materiálové testy CF kompozitů připravených RTM a SMC technologií dodané Magnou 7.Souhrn, zhodnocení a porovnání výsledků 8.Ze získaných výsledků posouzení vyrobitelnosti výrobku definovaného Magnou Bohemií a jeho ekonomické zhodnocení Studium materiálových vlastností CF kompozitů s termoplastickou matricí Mnoho úspěchů při řešení!